Følg os

Beskæftigelse

Young people: ‘We want to work and make a meaningful contribution to society’

DEL:

Udgivet

on

nuA ‘youth charter’ setting out common principles on internships and volunteering, measures to foster entrepreneurship at an early stage and enabling young people to manage a small part of the EU Youth Employment Initiative programme were among the key recommendations of the Citizens’ Agora on Youth Unemployment, held in Brussels on 6-8 November. These conclusions could serve as input for the conference of heads of state on youth unemployment in Paris on 12 November.
”Jeg er positivt overrasket over kvaliteten af ​​resultaterne, som er lige til sagen og konkrete. Jeg noterer mig især anerkendelsen af ​​frivilligt arbejde, iværksætterkulturens rolle i at skabe værditilvækst og job, internettets og sociale mediers betydning for formidling af information og ideen om, at unge forvalter en lille procentdel af budgetterne," sagde næstformand i Europa-Parlamentet. - Præsident Isabelle Durant.
“You have some great strengths, you have presented extremely strong views, and you gave us a lesson in democracy through your conduct in discussion, your way of listening to others and the final vote”, said Martin Hirsch, former French High Commissioner for Active Solidarity against Poverty and current President of the French Civic Service Agency, who led the debates.

Ungdoms charterDe endelige anbefalinger kræver minimumsløn for praktikophold med undtagelser, anerkendelse af formelle og uformelle færdigheder, især dem, der er erhvervet gennem frivilligt arbejde. Også ungdomsansættelsesspørgsmål bør indgå i virksomhedernes sociale ansvarsordninger, lyder teksten.

iværksætteri
Foranstaltninger til at fremme iværksætteri bør starte på et tidligt tidspunkt, fra skolen, sagde de unge, som er overbeviste om, at "iværksætteri hører til deres fremtid og Europas fremtid". De understregede også behovet for at give unge iværksættere en status og prioritet i offentlige indkøb.

Forme politik
Deltagerne understregede, at de ønsker at være med til at designe og implementere politikker. For eksempel bør en lille procentdel af ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, et af de nye EU-ungdomsprogrammer, være dedikeret til projekter, der er udtænkt af unge, hedder det i den godkendte tekst.

Bedre information og værktøjer
Deltagerne opfordrede også til oprettelse af informationsplatforme, uddannelse og professionel vejledning og forbedret information om EU-programmer.

Mobilitet i EU bør være et valg og en mulighed, ikke tvunget af økonomisk nødvendighed, tilføjede de.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending