Følg os

Beskæftigelse

Unge: 'Vi vil arbejde og yde et meningsfuldt bidrag til samfundet'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

nuEt "ungdomscharter", der fastlægger fælles principper for praktikophold og frivilligt arbejde, foranstaltninger til at fremme iværksætteri på et tidligt tidspunkt og sætter unge i stand til at forvalte en lille del af EU-programmet for ungdomsbeskæftigelse, var blandt de vigtigste anbefalinger fra Citizens' Agora on Youth Arbejdsløshed, afholdt i Bruxelles den 6.-8. november. Disse konklusioner kunne tjene som input til statschefernes konference om ungdomsarbejdsløshed i Paris den 12. november.
”Jeg er positivt overrasket over kvaliteten af ​​resultaterne, som er lige til sagen og konkrete. Jeg noterer mig især anerkendelsen af ​​frivilligt arbejde, iværksætterkulturens rolle i at skabe værditilvækst og job, internettets og sociale mediers betydning for formidling af information og ideen om, at unge forvalter en lille procentdel af budgetterne," sagde næstformand i Europa-Parlamentet. - Præsident Isabelle Durant.
"Du har nogle store styrker, du har præsenteret ekstremt stærke synspunkter, og du gav os en lektion i demokrati gennem din adfærd i diskussionen, din måde at lytte til andre på og den endelige afstemning", sagde Martin Hirsch, tidligere fransk højkommissær for aktive Solidaritet mod fattigdom og nuværende præsident for det franske Civic Service Agency, der ledede debatterne.

Ungdoms charterDe endelige anbefalinger kræver minimumsløn for praktikophold med undtagelser, anerkendelse af formelle og uformelle færdigheder, især dem, der er erhvervet gennem frivilligt arbejde. Også ungdomsansættelsesspørgsmål bør indgå i virksomhedernes sociale ansvarsordninger, lyder teksten.

iværksætteri
Foranstaltninger til at fremme iværksætteri bør starte på et tidligt tidspunkt, fra skolen, sagde de unge, som er overbeviste om, at "iværksætteri hører til deres fremtid og Europas fremtid". De understregede også behovet for at give unge iværksættere en status og prioritet i offentlige indkøb.

Forme politik
Deltagerne understregede, at de ønsker at være med til at designe og implementere politikker. For eksempel bør en lille procentdel af ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, et af de nye EU-ungdomsprogrammer, være dedikeret til projekter, der er udtænkt af unge, hedder det i den godkendte tekst.

Bedre information og værktøjer
Deltagerne opfordrede også til oprettelse af informationsplatforme, uddannelse og professionel vejledning og forbedret information om EU-programmer.

Mobilitet i EU bør være et valg og en mulighed, ikke tvunget af økonomisk nødvendighed, tilføjede de.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending