Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissær Handel fremmer fremskridt på gratis handelsaftaler og handelslettelser på besøg i Sydafrika, Cameroun og Elfenbenskysten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Karel-de-GuchtHandels kommissær Karel De Gucht (billedet) rejser til Sydafrika (medlem af det sydafrikanske udviklingssamfund, SADC), Cameroun (Centralafrika) og Elfenbenskysten (Vestafrika) for at diskutere måder at styrke EU's handels- og investeringsforbindelser med disse regioner, især gennem Økonomiske partnerskabsaftaler (EPA'er) og lettelse af handel.

Efter en Afrika-tur til Kenya, Namibia, Botswana og Sydafrika i juli i år, vil De Gucht besøge virksomheder og møde flere vigtige beslutningstagere med det formål at bringe ØPA'erne med SADC EPA-Gruppen og Vestafrika tættere på konklusionen. Afslutningen af ​​ØPA'erne er nøglen til at sikre disse landenes fri adgang til EU-markedet, fremme handelsrelateret samarbejde og fremme investeringer. Før WTO-ministeren i Bali i december besøger kommissæren også Kamerun, et land, der har investeret i handelsfacilitation og nyder fordelene.

"Afrika ser i øjeblikket noget af den bedste økonomiske vækst i verden på trods af alle sine udfordringer, og det er derfor, jeg vender tilbage til Afrika for anden gang i år. Jeg lægger stor vægt på at cementere vores handels- og investeringsforhold med Afrikanske lande og regioner, ”sagde De Gucht.

reklame

”Vi har nu muligheden for at forsegle aftaler, der vil sikre den nødvendige adgang til et marked på 500 millioner forbrugere for vigtig afrikansk eksport, samtidig med at vores handels- og udviklingspartnerskab bringes på et mere avanceret stadium. Ser man frem til WTO-ministeren er Bali, tilbyder handelslettelser yderligere fordele for udviklingslandene. Der er allerede gode eksempler i Afrika og et bredt potentiale for mere effektiv told, logistik og tilhørende administrativ håndtering. "

I Sydafrika er kommissæren planlagt at mødes med handelsminister Rob Davies, mens både i Kamerun og Côte d'Ivoire han er planlagt til at møde højtstående repræsentanter for regeringen og erhvervslivet.

Baggrund

reklame

På grundlag af Cotonou-aftalen, der er undertegnet i 2000, lande i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS), der er organiseret i selvdefinerede regionale grupper, og EU har forhandlet om økonomiske partnerskabsaftaler. Disse aftaler sigter mod at sikre toldfri, kvotefri adgang til EU-markedet sammen med andre bestemmelser (f.eks. Handelsrelaterede regler og samarbejde), der er skræddersyet til AVS-landenes behov.

Til dato er der tre EPA'er iværksat: en med Caribien regionen (Cariforum), en med Stillehavsområdet (Papua Ny Guinea og Fiji, kun Papua Ny Guinea anvender det) og en med Øst- og Sydafrika (ESA, herunder Zimbabwe og de tre indiske oceaner i Madagaskar, Mauritius og Seychellerne).

EPA-forhandlinger søger at etablere stabile og bæredygtige partnerskaber baseret på gensidig handel, men giver mulighed for tilstrækkelig asymmetri til at tage hensyn til udviklingsbehovet for EU's EPA-partnere.

Sydafrika forhandler en regional økonomisk partnerskabsaftale med EU som en del af den sydafrikanske udviklingsfællesskab (SADC) EPA-gruppen, som også inkluderer Angola, Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibia og Swaziland. Handel mellem EU og Sydafrika er i øjeblikket underlagt handels-, udviklings- og samarbejdsaftalen (TDCA), der blev underskrevet i 1999. Sydafrika er en nøgleeksportør af råvarer, herunder landbrugsvarer og mineraler (diamanter, uran, platin). Sydafrikas stærke landbrugsfødevaresektor fokuserer på vin, sukker, citrus og anden frugt, men som et voksende land snarere end udviklingsland har det en meget mere diversificeret økonomi og eksporterer også fremstillede eller halvfabrikata.

EU eksporterer en lang række varer til Sydafrika, herunder køretøjer, maskiner, elektrisk udstyr, lægemidler og forarbejdede fødevarer. Den samlede bilaterale handel mellem EU og Sydafrika steg med mere end tre fjerdedele siden 2000 og udgjorde € 46 mia. Sidste år. I årenes løb er handelen mellem EU og Sydafrika blevet afbalanceret. Sydafrika er også en nøglespiller i servicesektoren i Afrika, med en stærk tilstedeværelse inden for telekommunikation, bank og finansielle tjenesteydelser, turisme, hoteller og catering, transport mv. Derfor har handel med tjenester i EU også oplevet stejle vækststal.

Kamerun underskrev en midlertidig økonomisk partnerskabsaftale med EU i 2009. EU er også i øjeblikket i forhandlinger om en økonomisk partnerskabsaftale med hele den centralafrikanske region, herunder Kamerun, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Congo, Den Demokratiske Republik Congo, Ækvatorialguinea, Gabon, Sao Tomé og Principe. Olie dominerer eksporten til EU fra de centralafrikanske lande (70%). Anden hovedeksport er kakao, træ kobber, bananer og diamanter. Import fra EU til den centralafrikanske region domineres af maskiner og mekaniske apparater, udstyr, køretøjer, fødevarer og farmaceutiske produkter.

Kamerun er meget aktiv i at gennemføre foranstaltninger til fremme af handel. Handelsfacilitation fremmer forbedringer inden for told-, logistik- og handelsadministration, alle disse er meget relevante for et dynamisk land som Kamerun. Mange eksempler, herunder i Afrika, og adskillige uafhængige undersøgelser viser tydeligt fordelene ved handelsfacilitering til udviklingslandene. Det er formålet med Verdenshandelsorganisationens 9-ministerkonference i december i december at indgå en multilateral aftale om handelslettelse.

EU underskrev en midlertidig økonomisk partnerskabsaftale med Elfenbenskysten i november 2008. EU er i øjeblikket i forhandlinger om en økonomisk partnerskabsaftale med den bredere vestafrikanske region, herunder Benin, Burkina Faso, Kap Verde, Elfenbenskysten, Gambia, Ghana (som paraferede en interimsaftale i december 2007), Guinea, Guinea-Bissau, Liberia , Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Togo og Mauretanien. Côte d'Ivoire alene repræsenterer omkring 60% af den samlede kakaoeksport verden over. Den eksporterer også bananer og fiskerivarer til EU. EU's import til Côte d'Ivoire omfatter industrivarer, maskiner, køretøjer, transportudstyr og kemikalier. Udfordringer mod Côte d'Ivoire omfatter overgangen efter borgerkrigen og kampen mod børnearbejde i kakaoavl.

ØPA-forhandlingerne mellem EU og Vest Afrika forventes genoptaget snart efter ECOWAS-topmødet i Dakar den 25 oktober.

Yderligere information

EU's forbindelser med lande i Afrika, Vestindien og Stillehavet (AVS)

Status i EPA-forhandlinger (PDF)

Tale af kommissær De Gucht (SPEECH / 13 / 812): Økonomiske partnerskabsaftaler (EPA'er) - Status, fremtidige perspektiver og gennemførelse, 11. oktober 2013

coronavirus

USA-EU-dagsorden for at slå den globale pandemi: Vaccinere verden, redde liv nu og opbygge bedre sundhedssikkerhed

Udgivet

on

Vaccination er den mest effektive reaktion på COVID -pandemien. USA og EU er teknologiske ledere inden for avancerede vaccineplatforme i betragtning af årtiers investeringer i forskning og udvikling.

Det er afgørende, at vi aggressivt forfølger en dagsorden for at vaccinere verden. Koordineret ledelse i USA og EU vil hjælpe med at udvide udbuddet, levere på en mere koordineret og effektiv måde og håndtere begrænsninger for forsyningskæder. Dette vil vise kraften i et transatlantisk partnerskab for at lette global vaccination og samtidig muliggøre flere fremskridt ved hjælp af multilaterale og regionale initiativer.

Med udgangspunkt i resultatet af G2021 Global Health Summit i maj 20, G7- og USA-EU-topmøderne i juni og på det kommende G20-topmøde vil USA og EU udvide samarbejdet om global indsats mod vaccination af verden og redde liv nu, og opbygge bedre sundhedssikkerhed.  

reklame

Søjle I: En fælles forpligtelse mellem EU og USA om vaccinationsdeling: USA og EU vil dele doser globalt for at øge vaccinationsraterne, med en prioritet på deling gennem COVAX og forbedring af vaccinationsrater hurtigt i lav- og lavere mellemindkomstlande. USA donerer over 1.1 milliarder doser, og EU donerer over 500 millioner doser. Dette er ud over de doser, vi har finansieret gennem COVAX.

Vi opfordrer nationer, der er i stand til at vaccinere deres befolkning, til at fordoble deres dosisdelingsforpligtelser eller yde meningsfulde bidrag til vaccinationsparathed. De vil lægge en præmie på forudsigelig og effektiv dosisdeling for at maksimere bæredygtighed og minimere spild.

Søjle II: En fælles EU/USA -forpligtelse til vaccinationsparathed: USA og EU vil både støtte og koordinere med relevante organisationer for vaccinationslevering, koldkæde, logistik og immuniseringsprogrammer for at omsætte doser i hætteglas til skud i arme. De vil dele erfaringer fra dosisdeling, herunder levering via COVAX, og fremme en ligelig fordeling af vacciner.

reklame

Søjle III: Et fælles partnerskab mellem EU og USA om styrkelse af den globale vaccintilførsel og terapi: EU og USA vil udnytte deres nyligt lancerede Joint COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde til at støtte vaccine og terapeutisk fremstilling og distribution og overvinde udfordringer i forsyningskæden. Samarbejdsindsatsen, der er skitseret herunder, vil omfatte overvågning af globale forsyningskæder, vurdering af global efterspørgsel mod forsyning af ingredienser og produktionsmaterialer og identificering og håndtering i realtid af flaskehalse og andre forstyrrende faktorer for global produktion af vacciner og terapier samt koordinering af potentielle løsninger og initiativer til at øge den globale produktion af vacciner, kritiske input og supplerende forsyninger.

Søjle IV: Et fælles forslag mellem EU og USA om opnåelse af global sundhedssikkerhed. USA og EU vil støtte oprettelsen af ​​en finansiel mellemfond (FIF) inden udgangen af ​​2021 og vil støtte dets bæredygtige kapitalisering. EU og USA vil også støtte global pandemiovervågning, herunder konceptet om en global pandemisk radar. EU og USA vil gennem HERA og henholdsvis Department of Health and Human Services Biomedical Advanced Research and Development Authority samarbejde i overensstemmelse med vores G7 -forpligtelse til at fremskynde udviklingen af ​​nye vacciner og fremsætte anbefalinger om at forbedre verdens kapacitet til levere disse vacciner i realtid. 

Vi opfordrer partnere til at deltage i etablering og finansiering af FIF til støtte til at forberede lande på COVID-19 og fremtidige biologiske trusler.

Søjle V: En fælles køreplan for EU/USA/Partners for regional vaccineproduktion. EU og USA vil koordinere investeringer i regional produktionskapacitet med lande med lav og lavere mellemindkomst samt målrettet indsats for at øge kapaciteten til medicinske modforanstaltninger under Build Back and Better World-infrastrukturen og det nyetablerede Global Gateway-partnerskab. EU og USA vil tilpasse bestræbelserne på at styrke den lokale produktionskapacitet for vacciner i Afrika og gå videre med diskussioner om at udvide produktionen af ​​COVID-19 vacciner og behandlinger og sikre deres rimelige adgang.

Vi opfordrer partnere til at deltage i at støtte koordinerede investeringer for at udvide global og regional fremstilling, herunder til mRNA, viral vektor og/eller protein-underenhed COVID-19 vacciner.

Mere information

Fælles erklæring om lanceringen af ​​den fælles COVID-19 Taskforce for fremstilling og forsyningskæde

Læs

Europa-Kommissionen

Gennemgang af EU's forsikringsregler: Tilskynde forsikringsselskaber til at investere i Europas fremtid

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har vedtaget en omfattende gennemgang af EU's forsikringsregler (kendt som Solvens II), så forsikringsselskaber kan opskalere langsigtede investeringer i Europas genopretning efter COVID-19-pandemien.

Dagens gennemgang har også til formål at gøre forsikrings- og genforsikringssektoren (dvs. forsikring for forsikringsselskaber) mere modstandsdygtig, så den kan klare fremtidige kriser og bedre beskytte forsikringstagere. Desuden vil der blive indført forenklede og mere forholdsmæssige regler for visse mindre forsikringsselskaber.

Forsikringer er afgørende for mange europæere og for Europas virksomheder. De beskytter mennesker mod økonomiske tab i tilfælde af uforudsete begivenheder. Forsikringsselskaber spiller også en vigtig rolle i vores økonomi ved at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi og derved give europæiske virksomheder langsigtet finansiering.

reklame

Dagens anmeldelse består af følgende elementer:

  • Et lovgivningsforslag om ændring af Solvens II -direktivet (direktiv 2009/138/EF)
  • en meddelelse om revisionen af ​​Solvens II -direktivet og;
  • et lovgivningsforslag til et nyt forsikringsinddrivelses- og afviklingsdirektiv.

Omfattende gennemgang af Solvens II

Formålet med dagens gennemgang er at styrke europæiske forsikringsselskabers bidrag til finansieringen af ​​inddrivelsen, fremskridt inden for kapitalmarkedsunionen og kanalisering af midler til den europæiske grønne aftale. På kort sigt kan kapital på op til anslået 90 milliarder euro frigives i EU. Denne betydelige frigivelse af kapital vil hjælpe (gen) forsikringsselskaber med at øge deres bidrag som private investorer til Europas genopretning efter COVID-19.

reklame

Ændringerne til Solvens II -direktivet vil på et senere tidspunkt blive suppleret med delegerede retsakter. Dagens meddelelse beskriver Kommissionens hensigter i denne henseende. 

Nogle vigtige punkter fra dagens pakke:

  • Dagens ændringer vil bedre beskytte forbrugerne og sikre, at forsikringsselskaber forbliver solide, også i vanskelige økonomiske tider;
  • forbrugere ("forsikringstagere") vil blive bedre informeret om deres forsikringsselskabs økonomiske situation;
  • forbrugerne vil blive bedre beskyttet, når de køber forsikringsprodukter i andre medlemsstater takket være forbedret samarbejde mellem tilsynsmyndigheder;
  • forsikringsselskaber vil blive tilskyndet til at investere mere i langsigtet kapital til økonomien;
  • forsikringsselskabers finansielle styrke vil tage bedre hensyn til visse risici, herunder risici i forbindelse med klimaet, og være mindre følsomme over for kortsigtede markedssvingninger, og;
  • hele sektoren vil blive undersøgt bedre for at undgå, at dens stabilitet bringes i fare.

Forslag til direktiv om inddrivelse og afvikling af forsikring

Formålet med direktivet om genopretning og afvikling af forsikringer er at sikre, at forsikringsselskaber og relevante myndigheder i EU er bedre forberedt i tilfælde af betydelig økonomisk nød.

Det vil indføre en ny ordnet afviklingsproces, som bedre beskytter forsikringstagerne såvel som realøkonomien, det finansielle system og i sidste ende skatteydere. De nationale myndigheder vil være bedre rustet, hvis et forsikringsselskab bliver insolvent.

Gennem etablering af afviklingskollegier vil relevante tilsynsmyndigheder og afviklingsmyndigheder være i stand til at tage koordinerede, rettidige og afgørende tiltag for at tackle problemer, der opstår inden for grænseoverskridende (gen) forsikringsgrupper, hvilket sikrer det bedst mulige resultat for forsikringstagere og den bredere økonomi.

Dagens forslag bygger i vid udstrækning på teknisk rådgivning fra EIOPA (Den Europæiske Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsmyndighed). De er også i overensstemmelse med det arbejde, der er blevet udført på internationalt plan om emnet, samtidig med at der tages hensyn til europæiske særlige forhold.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis sagde: "Europa har brug for en stærk og levende forsikringssektor for at investere i vores økonomi og for at hjælpe os med at håndtere de risici, vi står over for. Forsikringssektoren kan bidrage til Green Deal og Capital Markets Union, takket være dens dobbelte rolle som beskytter og investor. Dagens forslag sikrer, at vores regler forbliver egnede til formålet, ved at gøre dem mere proportionale. ”

Mairead McGuinness, kommissær med ansvar for finansielle tjenester, finansiel stabilitet og kapitalmarkedsunionen, sagde: ”Dagens forslag vil hjælpe forsikringssektoren med at træde op og spille sin fulde rolle i EU's økonomi. Vi muliggør investering i genopretning og videre. Og vi fremmer forsikringsselskabers deltagelse på EU's kapitalmarkeder og leverer de langsigtede investeringer, der er så afgørende for en bæredygtig fremtid. Vores voksende kapitalmarkedsunion er afgørende for vores grønne og digitale fremtid. Vi er også meget opmærksomme på forbrugerperspektivet; forsikringstagere kan være forsikret om, at de vil blive bedre beskyttet i fremtiden, hvis deres forsikringsselskab støder på vanskeligheder. ”

Næste skridt

Lovpakken vil nu blive drøftet af Europa -Parlamentet og Rådet.

Baggrund

Forsikringsbeskyttelse er afgørende for mange husstande, virksomheder og finansielle markedsdeltagere. Forsikringssektoren tilbyder også løsninger til pensionsindkomst og hjælper med at kanalisere opsparing til finansmarkeder og realøkonomi.

Den 1. januar 2016 trådte Solvens II -direktivet i kraft. Kommissionen overvågede anvendelsen af ​​direktivet og rådførte i vid udstrækning med interessenterne om mulige områder til revision.

Den 11. februar 2019 anmodede Kommissionen formelt om teknisk rådgivning fra EIOPA for at forberede revisionen af ​​Solvens II -direktivet. EIOPAs tekniske råd blev offentliggjort den 17. december 2020.

Ud over det minimum af revisionsomfang, der er nævnt i selve direktivet, og efter at have hørt interessenter, identificerede Kommissionen yderligere områder i Solvency II -rammen, der bør revideres, f.eks. Sektorens bidrag til Den Europæiske Unions politiske prioriteter (f.eks. European Green Deal og Capital Markets Union), tilsyn med grænseoverskridende forsikringsaktiviteter og øget proportionalitet af tilsynsregler, herunder rapportering.

Mere information

Lovforslag til ændringer af direktiv 2009/138/EF (Solvens II -direktivet)

Lovforslag til inddrivelse og afvikling af (gen) forsikringsselskaber

Meddelelse om revision af Solvens II -direktivet

Spørgsmål og svar

Læs

Europa-Kommissionen

Kommissionen offentliggør en forbedret overvågningsrapport for Grækenland

Udgivet

on

Kommissionen har offentliggjort ellevte forbedrede overvågningsrapport for Grækenland. Rapporten er udarbejdet i forbindelse med de forbedrede overvågningsrammer, der tjener til at sikre fortsat støtte til opfyldelsen af ​​Grækenlands reformforpligtelser efter en vellykket gennemførelse af programmet for økonomisk bistand i 2018. Rapporten konkluderer, at Grækenland har truffet de nødvendige foranstaltninger for at nå sit på grund af specifikke forpligtelser, på trods af de udfordrende omstændigheder forårsaget af pandemien.

De græske myndigheder leverede specifikke forpligtelser på tværs af forskellige områder, herunder privatiseringer, forbedring af erhvervsklimaet og skatteforvaltningen, mens de gik videre med bredere strukturreformer, herunder inden for skoleundervisning og offentlig administration. De europæiske institutioner glæder sig over det tætte og konstruktive engagement på alle områder og opfordrer de græske myndigheder til at fortsætte fremdriften og, hvor det er nødvendigt, styrke bestræbelserne på at afhjælpe de forsinkelser, der delvis er forårsaget af pandemien.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending