Følg os

Den Europæiske Investeringsbank

Svenske SMV'er modtager yderligere EIB-støtte

DEL:

Udgivet

on

sparbanken_oresundDen Europæiske Investeringsbank (EIB) yder et lån på 350 mio. SEK (ca. 40 mio. €) til Sparbanken Öresund til finansiering af små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i regionen Skåne i den sydlige del af Sverige.

EIB-lånet vil fremme væksten og udviklingen af ​​SMV'er ved at reducere deres samlede finansieringsomkostninger og tilvejebringe langsigtet finansiering, som ellers ikke ville være tilgængelig for denne sektor. Ydermere forventes EIB-støtten at bidrage til ungdomsbeskæftigelse i regionen, da den vil finansiere små og mellemstore projekter i forskellige sektorer af økonomien, såsom infrastruktur, miljøbeskyttelse, forskning, udvikling, energi, sundhed og uddannelse.

EIB-gruppen har gennem Den Europæiske Investeringsfond (EIF) et langvarigt forhold til Sparbanken Öresund. For nylig underskrev EIF og Sparbanken Öresund en garantiaftale under initiativet Risk Sharing Instrument (RSI) finansieret af Europa-Kommissionen. Dette gør det muligt for Sparbanken Öresund at give innovative virksomheder i Sverige adgang til i alt SEK 300 mio. (ca. € 35 mio.) i gældsfinansiering over de næste to år med støtte fra 50 %-garantien fra EIF.

Baggrund

I 2012 beløb EIB's finansiering i Sverige sig til 1.3 mia. EUR, hvoraf omkring 10 % var øremærket til projekter, der støtter SMV'er og mid-caps.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending