Følg os

Støtte

EU styrker støtte til udvikling og sikkerhed i Niger

DEL:

Udgivet

on

EU-kommissær for udvikling-Andris-PiebalgsFødevaresikkerhed, de sociale sektorer, vejinfrastruktur og indenlandsk sikkerhed og stabilitet vil være de fire sektorer, som EU's udviklingsbistand til Niger vil fokusere på i perioden 2014-2020. Meddelelsen blev fremsat af udviklingskommissær Andris Piebalgs (billedet), under sit besøg den 6. november i Niamey (Niger). 542 millioner euro vil blive bevilget til landet over de næste syv år, med forbehold for endelig godkendelse af Rådet og Europa-Parlamentet.

Dette besøg i Niger er en del af den fælles regionale mission til Mali, Burkina Faso, Niger og Tchad udført af kommissæren fra den 5.-7. november 2013 med FN's generalsekretær Ban Ki-Moon, formanden for Den Afrikanske Unions kommission, Dlamini Zuma, præsidenten for Verdensbanken, Jim Yong Kim, præsidenten for Den Afrikanske Udviklingsbank, Donald Kaberuka, og EU's særlige repræsentant for Sahel, Michel Reveyrand de Menthon.

European Commissioner Andris Piebalgs said: ‘The European Union’s actions in Niger reflect Niger’s priorities in the fields of governance, improving transport infrastructure between the different regions of the country, and support for the security of goods and persons, food security and sustainable and equitable growth.’

Commissioner Piebalgs’ visit demonstrates the European Union’s commitment to the principles of coherence and coordination of aid in the framework of the strategies for the Sahel drawn up by the EU, the United Nations and the World Bank which underscore the importance of the link between security and development in the region.

During this visit, Commissioner Piebalgs met the President of Niger, Mahamadou Issoufou, who has confirmed that he will take part in the European Development Days on 26-27 November in Brussels. Mr Piebalgs will also sign four financing agreements and an addendum to an existing project totalling €181 million. These programmes directly address Niger’s multiple challenges, namely security, development and food security (more information in ‘Background’).

Baggrund

Niger faces multiple challenges affecting the whole of the Sahel-Saharan region: the continuing instability in Libya, Mali and Nigeria, the terrorist threat, and also the movement of weapons and trafficking of all kinds. To reinforce the EU’s commitment in the area of security, a civilian mission under the Common Security and Defence Policy (EUCAP SAHEL Niger) was launched in August 2012. This mission will help to strengthen the capacities of the Nigerien security forces and assist the country in addressing organised crime and terrorism more effectively.

reklame

Resultater af udviklingsbistand til Niger

In Niger, more than €100 million of budgetary support have been granted since 2008 to enhance the authorities’ capacity to provide social services. Between 2008 and 2012, primary school completion rates increased from 48% to 55.8%, and infant mortality was halved to 63 per 1000 in 2010. 600 km of roads have been or are being renovated, opening up certain regions for the delivery of healthcare and education as well as boosting trade.

EU-støtte har bidraget til generelle forbedringer inden for sundhed og uddannelse. For eksempel sætter halveringen af ​​spædbørnsdødeligheden til 63 pr. 1000 i 2010 Niger på vej til at nå målet om en to-tredjedeles reduktion af spædbørnsdødeligheden inden 2015 under millenniumudviklingsmålene (MDG).

New agreements signed during the commissioner’s visit

Aftalerne vedrører finansiering af 181 mio. EUR til følgende projekter:

Til grænsevejen Zinder-Magaria-Nigerian, €19.5 millioner til at opgradere en forfalden 111 km lang strækning af denne rute, som er vigtig for handelen i regionen.

Til rehabilitering af veje og spor i Agadez-, Tahoua- og Tillabéry-regionerne, €44.5 millioner til at opgradere 145 km asfalterede veje og 260 km landveje i disse tre Sahara-regioner i Niger.

Til det lokale udviklingsprojekt i det nordlige Niger, 25.6 millioner euro til stabilisering og lokal udvikling. Dette mål vil blive nået ved at styrke kapaciteten hos offentlige og private aktører, forbedre fødevaresikkerheden gennem indkomst fra landbrugs- og pastorale aktiviteter, øge udbuddet af sociale ydelser, der leverer sundhedsydelser og endelig tilbyde vejledning og støtte til unge mennesker, der har modtaget erhvervsuddannelse og teknisk uddannelse for at hjælpe dem med at finde arbejde eller selvstændige.

85 mio. EUR til budgetstøtte til at øge indikatorerne for sundhed, uddannelse og erhvervsuddannelse.

Et tillæg på 6.5 mio. EUR til støtteprogrammet for retfærdighed og retsstaten (PAJED-2) vil bidrage til sikkerheden ved at styrke kapaciteten til at bekæmpe organiseret kriminalitet og modernisere interventionsrammerne for prioriterede politikker.

Yderligere information

Websted for EuropeAid Generaldirektoratet for Udvikling og Samarbejde

Udviklingskommissær Andris Piebalgs' hjemmeside

Europæiske udviklingsdage

For mere information om EU's strategi for sikkerhed og udvikling i Sahel, klik her.

IP / 12 / 1052: EU sætter modstandskraft i centrum af sit arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom

IP / 13 / 1013: EU styrker sin støtte til Sahel i de kommende år

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending