Følg os

Støtte

EU styrker støtte til udvikling og sikkerhed i Niger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EU-kommissær for udvikling-Andris-PiebalgsFødevaresikkerhed, de sociale sektorer, vejinfrastruktur og indenlandsk sikkerhed og stabilitet vil være de fire sektorer, som EU's udviklingsbistand til Niger vil fokusere på i perioden 2014-2020. Meddelelsen blev fremsat af udviklingskommissær Andris Piebalgs (billedet), under sit besøg den 6. november i Niamey (Niger). 542 millioner euro vil blive bevilget til landet over de næste syv år, med forbehold for endelig godkendelse af Rådet og Europa-Parlamentet.

Dette besøg i Niger er en del af den fælles regionale mission til Mali, Burkina Faso, Niger og Tchad udført af kommissæren fra den 5.-7. november 2013 med FN's generalsekretær Ban Ki-Moon, formanden for Den Afrikanske Unions kommission, Dlamini Zuma, præsidenten for Verdensbanken, Jim Yong Kim, præsidenten for Den Afrikanske Udviklingsbank, Donald Kaberuka, og EU's særlige repræsentant for Sahel, Michel Reveyrand de Menthon.

EU-kommissær Andris Piebalgs sagde: "Den Europæiske Unions handlinger i Niger afspejler Nigers prioriteter inden for regeringsførelse, forbedring af transportinfrastrukturen mellem de forskellige regioner i landet og støtte til sikkerhed for varer og personer, fødevaresikkerhed og bæredygtig og retfærdig vækst .'

Kommissær Piebalgs' besøg viser EU's engagement i principperne om sammenhæng og koordinering af bistand inden for rammerne af de strategier for Sahel, som er udarbejdet af EU, FN og Verdensbanken, som understreger vigtigheden af ​​forbindelsen mellem sikkerhed og udvikling i regionen.

Under dette besøg mødte kommissær Piebalgs Nigers præsident, Mahamadou Issoufou, som har bekræftet, at han vil deltage i de europæiske udviklingsdage den 26.-27. november i Bruxelles. Piebalgs vil også underskrive fire finansieringsaftaler og et tillæg til et eksisterende projekt på i alt 181 millioner euro. Disse programmer adresserer direkte Nigers mange udfordringer, nemlig sikkerhed, udvikling og fødevaresikkerhed (mere information i 'Baggrund').

Baggrund

Niger står over for flere udfordringer, der påvirker hele Sahel-Sahara-regionen: den fortsatte ustabilitet i Libyen, Mali og Nigeria, terrortruslen og også bevægelsen af ​​våben og handel af enhver art. For at styrke EU's engagement på sikkerhedsområdet blev en civil mission under den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (EUCAP SAHEL Niger) lanceret i august 2012. Denne mission vil bidrage til at styrke de nigerianske sikkerhedsstyrkers kapacitet og bistå landet med at bekæmpe organiseret kriminalitet og terrorisme mere effektivt.

reklame

Resultater af udviklingsbistand til Niger

I Niger er der siden 100 ydet mere end 2008 millioner euro i budgetstøtte for at øge myndighedernes kapacitet til at levere sociale ydelser. Mellem 2008 og 2012 steg antallet af fuldførelser i grundskolen fra 48 % til 55.8 %, og spædbørnsdødeligheden blev halveret til 63 pr. uddannelse samt fremme af handelen.

EU-støtte har bidraget til generelle forbedringer inden for sundhed og uddannelse. For eksempel sætter halveringen af ​​spædbørnsdødeligheden til 63 pr. 1000 i 2010 Niger på vej til at nå målet om en to-tredjedeles reduktion af spædbørnsdødeligheden inden 2015 under millenniumudviklingsmålene (MDG).

Nye aftaler underskrevet under kommissærens besøg

Aftalerne vedrører finansiering af 181 mio. EUR til følgende projekter:

Til grænsevejen Zinder-Magaria-Nigerian, €19.5 millioner til at opgradere en forfalden 111 km lang strækning af denne rute, som er vigtig for handelen i regionen.

Til rehabilitering af veje og spor i Agadez-, Tahoua- og Tillabéry-regionerne, €44.5 millioner til at opgradere 145 km asfalterede veje og 260 km landveje i disse tre Sahara-regioner i Niger.

Til det lokale udviklingsprojekt i det nordlige Niger, 25.6 millioner euro til stabilisering og lokal udvikling. Dette mål vil blive nået ved at styrke kapaciteten hos offentlige og private aktører, forbedre fødevaresikkerheden gennem indkomst fra landbrugs- og pastorale aktiviteter, øge udbuddet af sociale ydelser, der leverer sundhedsydelser og endelig tilbyde vejledning og støtte til unge mennesker, der har modtaget erhvervsuddannelse og teknisk uddannelse for at hjælpe dem med at finde arbejde eller selvstændige.

85 mio. EUR til budgetstøtte til at øge indikatorerne for sundhed, uddannelse og erhvervsuddannelse.

Et tillæg på 6.5 mio. EUR til støtteprogrammet for retfærdighed og retsstaten (PAJED-2) vil bidrage til sikkerheden ved at styrke kapaciteten til at bekæmpe organiseret kriminalitet og modernisere interventionsrammerne for prioriterede politikker.

Yderligere information

Websted for EuropeAid Generaldirektoratet for Udvikling og Samarbejde

Udviklingskommissær Andris Piebalgs' hjemmeside

Europæiske udviklingsdage

For mere information om EU's strategi for sikkerhed og udvikling i Sahel, klik her.

IP / 12 / 1052: EU sætter modstandskraft i centrum af sit arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom

IP / 13 / 1013: EU styrker sin støtte til Sahel i de kommende år

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending