Følg os

Landbrug

35 mio. EUR EU-støtte til fremme af landbrugsprodukter i Den Europæiske Union og tredjelande

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

landbrugsprodukterEuropa-Kommissionen har godkendt 22 programmer til fremme af landbrugsprodukter i EU og i tredjelande. Det samlede budget for programmerne, hvoraf størstedelen løber over en periode på tre år, er på 70 millioner euro, hvoraf EU bidrager med 35 millioner euro. De udvalgte programmer omfatter kvalitetsprodukter, der er registreret og beskyttet som BOB (beskyttede oprindelsesbetegnelser), BGB (beskyttede geografiske betegnelser) og GTS (garanteret traditionel specialitet), vine, kød produceret under nationale kvalitetsordninger, økologiske produkter, mælk og mejeriprodukter, friske frugt og grønt, prydgartneri, honning og biavlsprodukter, okse-, kalve- og svinekød samt kvalitetsfjerkrækød.

EU's kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Dacian Cioloş, hilste beslutningen af ​​7. november velkommen: "Jeg ser promovering af EU's landbrugsprodukter på EU- og ikke-EU-markeder som et vigtigt element i politikken, især for kvalitetsprodukter. Det er derfor, vi er forbereder et nyt politisk initiativ om salgsfremstød, som skal offentliggøres i de kommende uger. Det er klart for mig, at væksten i europæisk eksport af kvalitetsprodukter kan spille en vigtig rolle i at hjælpe økonomisk opsving i EU. Jeg skal faktisk rejse til Japan og Sydkorea i næste uge som en del af et yderligere initiativ til at øge EU's eksport."

Kommissionen modtog 34 ansøgninger om finansiering og har efter evaluering godkendt 22 programmer rettet mod det indre marked (15) og tredjelande (7) som en del af den anden bølge af indsendelse af programmer for år 2013. To af de udvalgte programmer blev foreslået af mere end én medlemsstat. Tredjelande og målrettede regioner er: Nordamerika, Rusland, Latinamerika, Norge, Schweiz, Mellemøsten, Serbien, Montenegro, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Bosnien-Hercegovina og Kosovo.

Baggrund

Rådets forordning 3/2008 bestemmer, at EU kan bistå med at finansiere salgsfremstød og oplysningsforanstaltninger om landbrugsprodukter på EU's indre marked og i tredjelande. Det samlede årlige budget for disse programmer er omkring 60 mio. EUR.

De finansierede foranstaltninger kan bestå af PR, salgsfremmende kampagner eller reklamekampagner, der især fremhæver fordelene ved EU-produkter, især med hensyn til kvalitet, fødevaresikkerhed og hygiejne, ernæring, mærkning, dyrevelfærd eller miljøvenlige produktionsmetoder. Disse foranstaltninger kan også omfatte deltagelse i arrangementer og messer, informationskampagner om EU's system af beskyttede oprindelsesbetegnelser (BOB), beskyttede geografiske betegnelser (BGB) og garanterede traditionelle specialiteter (TSG), information om EU's kvalitets- og mærkningssystemer og økologisk landbrug og informationskampagner om EU-systemet for kvalitetsvine produceret i specificerede regioner (QWPSR).

EU finansierer op til 50 % af omkostningerne ved disse foranstaltninger (op til 60 % i programmer, der fremmer børns forbrug af frugt og grøntsager eller vedrørende information om ansvarligt drikkeri og farerne ved overdrevent alkoholforbrug), resten dækkes af faglige/brancheorganisationer, som har foreslået dem og i nogle tilfælde også af de berørte medlemsstater. Til fremme på det indre marked og i tredjelande kan interesserede faglige organisationer indsende deres forslag til medlemsstaterne to gange om året. Medlemsstaterne sender derefter listen over forslag, de har udvalgt, til Kommissionen sammen med en kopi af hvert program. Efterfølgende evaluerer Kommissionen programmerne og beslutter, om de er støtteberettigede.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending