Følg os

Europa-Kommissionen

Hvilken fremtid vil du have? Kommissionen opfordrer stemmer om, hvad Europa kunne se ud i 2050 at hjælpe med at styre den fremtidige politik og planlægning forskning

DEL:

Udgivet

on

ill_05Vil økonomien i 2050 blive fundamentalt ændret, fordi 3D-printere til hjemmet betyder, at du kan trykke på en knap for at printe dit eget tøj, en ny sofa eller køkkenbord? Vil kræft være fortid takket være nano-robotter, som kan opdage og ødelægge tumorer? Hvordan vil samfundet se ud, når mange bliver over 100 år gamle?

Vicepræsident Neelie Kroes, ansvarlig for den digitale dagsorden, inviterer folk til at deltage i en afstemnings- og rangordningsproces om 11 visioner om, hvordan verden kan se ud om 20-40 år. Kommissionen søger synspunkter om at leve og lære, fritid og arbejde i Europa i 2050 for at styre langsigtet politik eller forskningsplanlægning.

Visionerne er blevet samlet gennem det seneste år Futurium, en online debatplatform, der gør det muligt for politiske beslutningstagere ikke kun at konsultere borgere, men at samarbejde og 'samskabe' med dem og ved arrangementer i hele Europa. Tusindvis af tænkere - fra gymnasieelever til Erasmus Students Network; fra iværksættere og internetpionerer til filosoffer og universitetsprofessorer, har engageret sig i en kollektiv undersøgelse – et middel til crowd-sourcing, hvordan vores fremtidige verden kunne se ud.

Elleve overordnede temaer er blevet trukket sammen ud fra mere end 200 ideer til fremtiden. Fra i dag inviteres alle til at deltage i debatten og tilbyde deres vurdering og placeringer af de forskellige idéer. Resultaterne af feedbacken vil hjælpe Europa-Kommissionen med at træffe bedre beslutninger om, hvordan man finansierer projekter og ideer, der både former fremtiden og gør Europa klar til den fremtid.

komplet liste over temaer findes på Futurium hjemmeside og afstemningsprocessen løber indtil udgangen af ​​november 2013.

Folk opfordres til at vurdere hver vision ud fra dens relevans (dvs. hvor stor en indvirkning denne fremtid vil have på mit liv) og sandsynlige timing (dvs. hvor hurtigt er det sandsynligt, at dette vil ske). De kan udtrykke, hvor begejstrede de er for hvert af de mulige scenarier. For eksempel: smarte byer, der er miljømæssigt bæredygtige og energieffektive i 2050; en verden, hvor kunst og kreativitet vil komme ind på nye markeder og områder som medicinsk teknologi og syntetisk biologi; en verden, hvor udbredelsen af ​​Internet of Things, cloud computing, supercomputing og big data vil transformere, hvordan nationale og lokale myndigheder kan træffe beslutninger, såsom hvor man skal bygge en ny lufthavn eller hvordan man forbedrer sundhedsydelser.

Disse visioner for fremtiden vil være featured at IKT 2013, Create Connect Grow i Vilnius fredag ​​den 8. november.

reklame

Robert Madelin, generaldirektør for DG CONNECT, sagde: "Denne tilgang virker, det er en afprøvet og afprøvet investering med god værdi. Jeg inviterer alle beslutningstagende organer, fra byråd til nationale regeringer, til at vedtage værktøjer som Futurium. Disse vil give dem mulighed for bedre at engagere sig med deres interessenter og opbygge beviser for fremtidige politiske valg. Viden, der udnyttes lokalt, kan derefter krydsbefrugtes for bedre at informere politikudformningen på alle niveauer".

Baggrund

Futurium

Futurium er et fremsynsprojekt drevet af DG CONNECT, baseret på en open source-tilgang. Det udvikler visioner om samfundet, teknologier, holdninger og tendenser i 2040-2050 og bruger disse, for eksempel som potentielle tegninger for fremtidige politiske valg eller EU's forsknings- og innovationsfinansieringsprioriteter.

Det er en online platform udviklet til at fange nye tendenser og gøre det muligt for interesserede borgere at samskabe overbevisende visioner om fremtiden, der betyder noget for dem.

Denne crowd-sourcing-tilgang giver nyttig indsigt i:

  1. vision: hvor folk vil hen, hvor ønskværdige og sandsynlige er visionerne opslået på platformen;
  2. politiske ideer: hvad der ideelt set bør gøres for at realisere fremtiden; politiske ideers mulige virkninger og plausibilitet;
  3. evidens: videnskabeligt og andet bevis for at understøtte visioner og politiske ideer.

Hvordan kan Futurium hjælpe med fremtidig politikudformning?

Videnskabeligt bevis for at underbygge politikudformningen: Digitale modeller af den virkelige verden vil gøre det muligt at simulere virkningen af ​​fremtidige politikker før deres faktiske implementering, ligesom forskere og innovatører modellerer virkningerne af lægemidler eller af flyforurening i designfasen.

En videnskabelig og fremadskuende tilgang til politikudformning vil reducere omkostninger og risici og forbedre effektiviteten og det strategiske grundlag for at formulere og implementere offentlige initiativer.

Forbindelse af politikudformning til mennesker: I et stadigt mere forbundet samfund er online-outreach og engagement et væsentligt svar på den voksende efterspørgsel efter deltagelse, der hjælper med at fange nye ideer og udvide legitimiteten af ​​den politiske beslutningsproces (IP / 10 / 1296). Futurium er en tidlig prototype på en mere generel model for politikudformning beskrevet i papiret The Futurium – en fremsynsplatform for evidensbaseret og participatorisk politikudformning.

Futurium blev udviklet for at lægge grundlaget for fremtidige politiske forslag, som kunne behandles af Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen under deres nye mandater fra 2014. Men Futuriums åbne, fleksible arkitektur gør det let at tilpasse til enhver politisk beslutningskontekst, hvor der er behov for at tænke fremad, deltagelse af interessenter og videnskabelig dokumentation.

Hvad Futurium har vist os indtil videre

  1. Som videnskabsmænd, iværksættere eller politiske beslutningstagere skal vi være modige og gøre mere brug af potentialet i disruptiv innovation. Horizon 2020-programmet er vores bro ind i fremtiden.
  2. Foregribelse skal blive en vigtig bestanddel af fremtidige politikker.
  3. Futurium er en omkostningseffektiv prototype, der kan forbedres og replikeres i andre private og offentlige servicemiljøer for at øge græsrodsdeltagelsen i politikker og hjælpe med at "fremtidssikre" disse politikker

Nyttige links

Futurium

Stem på din vision for fremtiden

"The Futurium – en fremsynsplatform for evidensbaseret og participatorisk politikudformning"

Interview med Robert Madelin, generaldirektør, CONNECT, Europa-Kommissionen

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending