Følg os

Støtte

Røde Kors selskaber anbringende for sikrere passage til EU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Røde KorsDen 6. november, en måned efter Lampedusa-tragedien, hvor hundredvis af migranter på vej til Europa mistede livet, holder Røde Kors EU-kontor og Cecilia Wikström MEP en konference i Europa-Parlamentet for at fremme drøftelserne om at skabe juridiske muligheder for adgang international beskyttelse i EU. Arrangementet vil give mulighed for at undersøge de humanitære konsekvenser af eksternalisering, en proces, der ser ansvaret for migrationshåndtering flyttet til migranternes oprindelses- og transitlande. Deltagerne vil også identificere måder, hvorpå EU kan overvinde nogle af disse udfordringer, især i lyset af det presserende krav om international beskyttelse som følge af den fortsatte konflikt i Syrien.

"Efterhånden som drivkræfterne bag tvungen migration bliver mere komplekse, bliver et stigende antal mennesker drevet til at flygte fra konflikter, politiske omvæltninger, vold, katastrofer, klimaændringer og udviklingsprojekter," sagde Roger Zetter, redaktør for 2012 World Disasters Report og professor ved Oxford University, "vi europæere skal være mere proaktive både i Europa og i de vigtigste værtslande med hensyn til at fremme beskyttelsen af ​​grundlæggende menneskerettigheder for tvangsfordrevne personer og udvikle bæredygtige løsninger på fordrivelse". Nationale Røde Kors-foreninger undersøger nøje. de talrige humanitære resultater af eksternalisering både inden for og uden for EU og har identificeret politiske anbefalinger i deres papir position Juridiske muligheder for at få adgang til international beskyttelse i EU for at få debatten videre. De har mangeårig praktisk erfaring med at arbejde med og for sårbare migranter; det være sig at yde livreddende humanitær bistand, psykologisk eller administrativ støtte til dem, der søger sikkerhed i Europa. "Til dagligt er Røde Kors-personale og frivillige over hele Europa og i udlandet vidne til, hvordan manglen på muligheder for at komme lovligt ind i EU, kombineret med skærpelsen af ​​grænsekontrollen, presser migranter og asylansøgere til at ty til mere risikable ruter", understreger Alexandra Segenstedt fra Svensk Røde Kors, "dette forstærker igen migranters sårbarhed og efterlader dem i fare for smugling og udnyttelse".

konference "Skift EU-grænser og adgang til international beskyttelse" vil være sammensat af to paneldiskussioner med tid afsat til spørgsmål og svar for at skabe debat blandt paneldeltagere og deltagere. Et første panel, der fokuserer på beskyttelse af migranter i forbindelse med skiftende EU-grænser, vil omfatte talere fra Oxford University, Svensk Røde Kors og Europarådet, som vil afsløre de centrale sårbarheder, der udløses af eksternalisering. En repræsentant fra Frontex vil også præsentere, hvordan agenturet strømliner grundlæggende rettigheder i sine aktiviteter. Et andet panel, der fokuserer på de politiske værktøjer, der bruges til at sikre adgang til beskyttelse i EU, vil se repræsentanter fra det litauiske formandskab, Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet præsentere, hvordan de seneste og igangværende politiske initiativer sigter mod at løse disse udfordringer. "Vi skal vise medmenneskelighed og vores solidaritet med de forfulgte. Middelhavet kan ikke blive en kirkegård for migranter, der håbede på at nå sikkerhed i Europa. Vi kan ikke udelukkende stole på, at tredjelande implementerer vores menneskerettighedsværdier, og vi skal opretholde de standarder, som vi Processen med eksternalisering af EU's grænser sætter EU's forpligtelser i fare, herunder retten til international beskyttelse og princippet om non-refoulement”, understreger Cecilia Wikström MEP forud for konferencen.

I lyset af denne konference understreger Leon Prop, direktør for Røde Kors EU-kontor, at debatten om beskyttet indrejse i EU skal fremmes som en hastesag. "For eksempel bør juridiske veje som at fremme udstedelse af humanitære og beskyttelsesvisa og genbosættelse af et større antal flygtninge undersøges yderligere af EU og dets medlemsstater," sagde Leon Prop-direktør. "EU er nødt til at sikre, at internationale flygtningelovgivningen, og normer, principper og standarder for beskyttelse respekteres ved dens grænser og udenfor. Ulovlig indrejse med det formål at søge international beskyttelse kan ikke straffes”.

Eksternaliseringsprocessen er i fokus i den nye udgivelse af Røde Kors EU-kontor Flytning af grænser – eksternalisering af migranters sårbarheder og rettigheder?, som vil blive lanceret under denne konference. Som genlyd af 2012-udgaven af ​​IFRCs flagskibspublikation, World Disasters Report, som fremhæver det stigende antal mennesker, der er tvangsfordrevet, fokuserer denne nye publikation på tvangsmigranters akutte sårbarhed inden for den specifikke kontekst af EU's migrations- og grænsekontrolpolitik .

Om Røde Kors EU-kontor

Røde Kors EU-kontor repræsenterer Røde Kors Nationale Selskaber i Den Europæiske Union samt Norge og Den Internationale Sammenslutning af Røde Kors og Røde Halvmåne Selskaber (IFRC) over for Den Europæiske Unions institutioner. Det arbejder for at øge Røde Kors' indflydelse på EU's politikker, der har indflydelse på udsatte menneskers interesser. Røde Kors EU-kontor yder støtte til sine medlemmer ved at dele information, opbygge partnerskaber og lette adgangen til EU-midler.
For mere information, besøg www.redcross.eu.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending