Følg os

Europa-Kommissionen

EU og USA afholder anden runde af handelsforhandlinger i Bruxelles den 11.-15. november

DEL:

Udgivet

on

iStock_000009920511Lille-612x336Den 4. november meddelte EU og USA, at de vil afholde en anden runde af forhandlingerne om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP) i Bruxelles fra den 11.-15. november 2013. Den ugelange forhandlingsrunde erstatter de forhandlinger, der oprindeligt var planlagt til 7-11 oktober, som blev udskudt på grund af nedlukningen af ​​den amerikanske regering. Denne forhandlingsrunde vil nu sætte TTIP-diskussionsprocessen helt tilbage på sporet i forhold til den planlagte forhandlingstidslinje.

The teams of negotiators from either side of the Atlantic are expected to discuss services, investment, energy and raw materials, and regulatory issues. The negotiations’ session on public procurement had taken place before the shutdown.

Forhandlingerne i Bruxelles vil blive efterfulgt af en tredje forhandlingsrunde, der afholdes i Washington DC i ugen den 16. december.

Information til interessenter

Europa-Kommissionen vil arrangere en orienteringssession for interessenter under anden runde af forhandlingerne fredag ​​den 15. november. Ikke-statslige organisationer, forbrugergrupper, fagforeninger, faglige organisationer, erhvervslivet og andre civilsamfundsorganisationer vil have mulighed for at udveksle synspunkter med chefforhandlere fra begge sider. Deltagerne kan tilmelde sig link..

Information til medier

Fredag ​​den 15. november kl. 15 vil chefforhandlerne Ignacio Garcia Bercero og Dan Mullaney orientere medierne om rekorden på en pressekonference i Europa-Kommissionen. Pressekonferencen vil blive transmitteret på Europa via satellit (EbS) for tv-selskaber og kan følges live via en web stream.

reklame

Baggrund

Den anden runde af forhandlinger følger efter de vellykkede forhandlinger, der blev afholdt fra den 8.-12. juli (IP / 13 / 691).

Målet med det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab er at liberalisere handel og investeringer mellem EU og USA. Det forventes at resultere i flere job og vækst og hjælpe Europa i dets langsigtede genopretning efter den økonomiske krise.

EU og USA udgør 40 % af den globale økonomiske produktion, og deres bilaterale økonomiske forbindelser er allerede verdens største. En uafhængig undersøgelse fra Centre for Economic Policy Research, London, forudser, at en ambitiøs og omfattende aftale kunne betyde, at EU vil vinde 119 milliarder euro om året, når den er fuldt implementeret. EU's eksport til USA kan stige med 28 %, hvilket vil tjene eksportører af varer og tjenester for 187 milliarder euro ekstra årligt. Forbrugerne vil også nyde godt af en gennemsnitlig familie på fire, der bor i EU, der har 545 € bedre hvert år (MEMO / 13 / 211).

The European Union and the United States have their eyes on more than just removing tariffs. Tariffs between them are already low (on average only 4%) so the main hurdles to trade lie ‘behind the border’ in regulations, non-tariff barriers and red tape. Estimates indicate that 80% of the overall potential wealth gains of a trade deal will come from cutting costs imposed by bureaucracy and regulation, as well as from liberalising trade in services and public procurement.

Improving regulatory cooperation will aim at creating similar regulations on both sides of the Atlantic rather than having to try to adapt them at a later stage. The goal is to build a more integrated transatlantic marketplace, while respecting each side’s right to regulate in a way that ensures the protection of health, safety and the environment at a level it considers appropriate. Both sides hope that by aligning their domestic standards, they will be able to set the benchmark for developing global rules. Such a move would be clearly beneficial to both EU and US exporters, but it would also strengthen the multilateral trading system.

Yderligere information

Alle dokumenter om forhandlingerne om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab.

TTIP – The Regulatory Part

‘Solving the Regulatory Puzzle’ – Speech by EU Trade Commissioner Karel De Gucht, 10 October 2013

Uafhængig undersøgelse af fordelene ved handelsaftalen mellem EU og USA

More information on the EU’s trade relations with the United States.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending