Følg os

Europa-Kommissionen

EU og USA afholder anden runde af handelsforhandlinger i Bruxelles den 11.-15. november

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

iStock_000009920511Lille-612x336Den 4. november meddelte EU og USA, at de vil afholde en anden runde af forhandlingerne om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP) i Bruxelles fra den 11.-15. november 2013. Den ugelange forhandlingsrunde erstatter de forhandlinger, der oprindeligt var planlagt til 7-11 oktober, som blev udskudt på grund af nedlukningen af ​​den amerikanske regering. Denne forhandlingsrunde vil nu sætte TTIP-diskussionsprocessen helt tilbage på sporet i forhold til den planlagte forhandlingstidslinje.

Holdene af forhandlere fra begge sider af Atlanten forventes at diskutere tjenester, investeringer, energi og råmaterialer og regulatoriske spørgsmål. Forhandlingsmødet om offentlige indkøb havde fundet sted før nedlukningen.

Forhandlingerne i Bruxelles vil blive efterfulgt af en tredje forhandlingsrunde, der afholdes i Washington DC i ugen den 16. december.

Information til interessenter

Europa-Kommissionen vil arrangere en orienteringssession for interessenter under anden runde af forhandlingerne fredag ​​den 15. november. Ikke-statslige organisationer, forbrugergrupper, fagforeninger, faglige organisationer, erhvervslivet og andre civilsamfundsorganisationer vil have mulighed for at udveksle synspunkter med chefforhandlere fra begge sider. Deltagerne kan tilmelde sig her.

Information til medier

Fredag ​​den 15. november kl. 15 vil chefforhandlerne Ignacio Garcia Bercero og Dan Mullaney orientere medierne om rekorden på en pressekonference i Europa-Kommissionen. Pressekonferencen vil blive transmitteret på Europa via satellit (EbS) for tv-selskaber og kan følges live via en web stream.

reklame

Baggrund

Den anden runde af forhandlinger følger efter de vellykkede forhandlinger, der blev afholdt fra den 8.-12. juli (IP / 13 / 691).

Målet med det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab er at liberalisere handel og investeringer mellem EU og USA. Det forventes at resultere i flere job og vækst og hjælpe Europa i dets langsigtede genopretning efter den økonomiske krise.

EU og USA udgør 40 % af den globale økonomiske produktion, og deres bilaterale økonomiske forbindelser er allerede verdens største. En uafhængig undersøgelse fra Centre for Economic Policy Research, London, forudser, at en ambitiøs og omfattende aftale kunne betyde, at EU vil vinde 119 milliarder euro om året, når den er fuldt implementeret. EU's eksport til USA kan stige med 28 %, hvilket vil tjene eksportører af varer og tjenester for 187 milliarder euro ekstra årligt. Forbrugerne vil også nyde godt af en gennemsnitlig familie på fire, der bor i EU, der har 545 € bedre hvert år (MEMO / 13 / 211).

Den Europæiske Union og USA har deres øjne på mere end blot at fjerne told. Toldsatserne mellem dem er allerede lave (i gennemsnit kun 4%), så de vigtigste handelshindringer ligger "bag grænsen" i regler, ikke-toldmæssige barrierer og bureaukrati. Skøn viser, at 80 % af de samlede potentielle velstandsgevinster ved en handelsaftale vil komme fra at reducere omkostningerne pålagt af bureaukrati og regulering, samt fra liberalisering af handel med tjenesteydelser og offentlige indkøb.

Forbedring af reguleringssamarbejdet vil sigte mod at skabe lignende reguleringer på begge sider af Atlanten i stedet for at skulle forsøge at tilpasse dem på et senere tidspunkt. Målet er at opbygge en mere integreret transatlantisk markedsplads, og samtidig respektere hver sides ret til at regulere på en måde, der sikrer beskyttelse af sundhed, sikkerhed og miljø på et niveau, som den anser for passende. Begge sider håber, at de ved at tilpasse deres nationale standarder vil være i stand til at sætte benchmark for udvikling af globale regler. Et sådant skridt ville være klart gavnligt for både EU- og amerikanske eksportører, men det ville også styrke det multilaterale handelssystem.

Yderligere information

Alle dokumenter om forhandlingerne om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab.

TTIP - Den regulatoriske del

'Solving the Regulatory Puzzle' – Tale af EU's handelskommissær Karel De Gucht, 10. oktober 2013

Uafhængig undersøgelse af fordelene ved handelsaftalen mellem EU og USA

Mere information om EU's handelsforbindelser med USA.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending