Følg os

Støtte

EU styrker sin støtte til Sahel i de kommende år

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sahel_forest_near_Kayes_MaliBetydelig nye EU-støtte til Sahel-regionen i perioden 2014 og 2020 forventes at blive afsløret i dag af udviklingskommissær Andris Piebalgs, under et fælles besøg i Sahel-regionen med FN-generalsekretær Ban Ki Moon, Verdensbankens præsident JIM YONG KIM, formanden for den Afrikanske Union Nkosazana Dlamini-Zuma og den Afrikanske Udviklingsbank præsident Donald Kaberuka.

Den nye løfte viser engagement for EU i at indføre en samlet strategi i Sahel-regionen, der omfatter områderne udviklingssamarbejde, humanitær bistand og støtte til fred og sikkerhed, som det fremgår af EU-strategien for sikkerhed og udvikling af Sahel og den efterfølgende udnævnelse af en særlig EU-repræsentant for Sahel, Michel Reveyrand de Menthon, der ledsager kommissær Piebalgs under besøget.

Denne støtte af nogle 5 milliarder € til Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger, Senegal og Tchad (efter godkendelse fra Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd) vil sigte mod at hjælpe disse lande tackle de specifikke og komplekse udfordringer i Sahel-regionen : sikkerhed og stabilitet, udvikling og modstandskraft. Governance, vil retsstaten og sikkerhed, levering af sociale ydelser, landbrug og fødevaresikkerhed, samt regional handel og integration være i centrum for de udviklingsprogrammer end 2014-2020. De vigtigste sektorer er blevet identificeret i fællesskab med nyder godt lande og er i overensstemmelse med dagsordenen for forandring (Kommissionens plan at fokusere sin bistand på de lande og sektorer har størst behov).

reklame

Kommissær Piebalgs sagde: "Sahel er en prioritet for EU, hvor den mobiliserer alle sine instrumenter til at tackle en kompleks situation. Vi er fast besluttede på at fortsætte og øge vores støtte til både staterne og befolkningen i Sahel. Vores tilgang er bygget på princip om, at sikkerhed er en forudsætning for vækst - der kan ikke være nogen udvikling uden den. "

Det fælles besøg på højt niveau - det første nogensinde med fem ledere blandt de multilaterale institutioner og de organisationer, der er mest aktive inden for sikkerhed og udvikling i Sahel - begynder i dag i Mali, inden det fortsætter til Niger, Burkina Faso og Tchad og vil omfatte møder med præsidenter, ministre, medlemmer af nationale forsamlinger, ledere for civilsamfundsgrupper og repræsentanter for den private sektor i regionen. ”Jeg er meget tilfreds med tilstedeværelsen af ​​så mange vigtige partnere - det viser virkelig det niveau af engagement, som vi alle har til at arbejde sammen og koordinere vores indsats”, tilføjede kommissæren.

Humanitær bistand vil også blive ydet efter behov. EU forpligtede 500 mio € humanitær finansiering til Sahel fra 2008 til 2013. I 2013 vil 5.5 millioner fødevareusikkerhed mennesker får hjælp.

reklame

Dette besøg vil også være et nyt løft for det internationale partnerskab for modstandsdygtighed i Sahel-regionen (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR), der blev lanceret med det formål at hjælpe partnerlande med at tackle de grundlæggende årsager og konsekvenserne af kronisk madusikkerhed.

Baggrund

meddelte i dag Den 5 milliarder € omfatter 3.9 milliarder € for bilateral bistand til Sahel-landene (Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien, Niger og Senegal) gennem Den Europæiske Fond 11th Udviklingsfond (EUF) 2014-2020, og andre finansielle instrumenter, navnlig 1.15 milliarder € af regionale programmer.

En strategi for sikkerhed og udvikling

Sahel er et af de fattigste regioner i verden, og det er særligt sårbare over for de fleste af de plager, der hæmmer statslig myndighed og kapaciteten af ​​stater til effektivt at levere basale serviceydelser, fremme bred politisk deltagelse og styrke retsstaten.

Siden marts 2011 har EU været at gennemføre en integreret strategi for sikkerhed og udvikling i regionen. Det fokuserer på fire indsatsområder: (1) udvikling, god regeringsførelse og intern konfliktløsning; (2) politisk og diplomatisk; (3) sikkerhed og retsstaten; (4) modvirke voldelig ekstremisme.

Denne strategi har vist et meget værdifuldt værktøj til at forme en fælles EU-holdning og fælles tilgang til denne krise, og at mobilisere betydelige yderligere europæiske indsats inden for udvikling og sikkerhed samt at opildne indsatsen og intern koordinering herom. Som et eksempel blev tre vigtige fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (eller FSFP) missioner lanceret i regionen som helhed; successivt EUCAP Sahel Niger, Den Europæiske Union træningsmission i Mali (EUTM) Mali og EU grænseforvaltning Assistance (EU BAM) til Libyen som en grænse land i Sahel.

EU har yderligere mobiliseret yderligere økonomiske ressourcer til udviklings- og sikkerhedsrelaterede projekter til en værdi af 167 mio. EUR. I dag giver denne strategi fortsat det rigtige grundlag for EU-handlinger, og det vil være vigtigt at udvide dets anvendelsesområde til andre Sahel-lande fremover, såsom dem der grænser op til Mali, Mauretanien og Niger. Alligevel skal det fortolkes og tilpasses for at hjælpe EU-partnere i den bredere Sahel-Sahara-region med at tackle centrale sikkerheds- og udviklingsudfordringer og koordinere handling og international støtte.

EU har også ydet et væsentligt bidrag til opbygningen af ​​infrastrukturnet i regionen med vores partnere og vil bidrage til en væsentlig forbedring af styringen og forvaltningen af ​​eksisterende transportnet. Et vigtigt resultat vil være at mobilisere ressourcer og gearing investeringer i regionen gennem blending (blanding af tilskud og lån).

Tackle de grundlæggende årsager og styrke modstandskraft over for krisen

Sahel krisen resultater fra dårlig nedbør, mislykkedes høst, stigende fødevarepriser og forværres af vandrende arbejdstagere vender tilbage fra Libyen, uden nogen indtægt eller job. Desuden, usikkerhed og terrorisme i regionen føje til de vanskeligheder, og påvirke bevægelser nødhjælpsarbejdere.

For at hjælpe lande i Sahel-regionen med at tackle de grundlæggende årsager og konsekvenserne af kronisk fødevareusikkerhed lancerede Europa-Kommissionen et internationalt partnerskab for modstandsdygtighed i Sahel-regionen (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR) i 2012 sammen med regeringer, regionale organisationer, FN-agenturer og andre humanitære organer og udviklingsorganer.

FN, Verdensbanken, Den Afrikanske Udviklingsbank, Den Afrikanske Union og EU har alle bekræftet deres tilsagn til AGIR Regional køreplanen. Den AGIR-Sahel-initiativet har sat det ambitiøse mål at mobilisere 750 millioner € over de næste 3 år. EU har allerede annonceret 1.5 milliarder € i regionale og nationale programmer i 2014 -2020 til at udvikle og gennemføre nationale modstandskraft strategier i Vestafrika lande.

Hvis du vil vide mere om EU-strategien for sikkerhed og udvikling i Sahel, klik her.

IP / 12 / 1052: EU sætter modstandsdygtighed i centrum for sit arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom.

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending