Følg os

Støtte

EU styrker sin støtte til Sahel i de kommende år

DEL:

Udgivet

on

Sahel_skov_nær_Kayes_MaliBetydelige nye EU-midler til Sahel-regionen for perioden 2014 og 2020 forventes at blive afsløret i dag af udviklingskommissær Andris Piebalgs under et fælles besøg i Sahel-regionen med FN's generalsekretær Ban Ki Moon, Verdensbankens præsident Jim Yong Kim, Formand for Den Afrikanske Unions kommission Nkosazana Dlamini-Zuma og præsident for Den Afrikanske Udviklingsbank, Donald Kaberuka.

Det nye løfte viser EU's engagement i at indføre en omfattende tilgang i Sahel-regionen, der involverer områderne udviklingssamarbejde, humanitær bistand og støtte til fred og sikkerhed, som illustreret af EU's strategi for sikkerhed og udvikling af Sahel og den efterfølgende udnævnelse af en særlig EU-repræsentant for Sahel, Michel Reveyrand de Menthon, som ledsager kommissær Piebalgs under besøget.

Denne støtte på omkring 5 mia. EUR til Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger, Senegal og Tchad (med forbehold for godkendelse fra Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd) har til formål at hjælpe disse lande med at tackle de specifikke og komplekse udfordringer i Sahel-regionen : sikkerhed og stabilitet, udvikling og robusthed. Regeringsførelse, retsstatsprincippet og sikkerhed, levering af sociale ydelser, landbrug og fødevaresikkerhed samt regional handel og integration vil være kernen i udviklingsprogrammerne i 2014-2020. Hovedsektorerne er blevet identificeret i fællesskab med de begunstigede lande og er i overensstemmelse med Agenda for Change (Kommissionens plan for at fokusere sin bistand på de lande og sektorer, der har størst behov).

Kommissær Piebalgs sagde: "Sahel er en prioritet for EU, hvor det mobiliserer alle dets instrumenter til at håndtere en kompleks situation. Vi er fast besluttet på at fortsætte og øge vores støtte til både staterne og befolkningen i Sahel. Vores tilgang er bygget på princippet om, at sikkerhed er en forudsætning for vækst – der kan ikke være nogen udvikling uden den."

Det fælles besøg på højt niveau – det første nogensinde med fem ledere fra de multilaterale institutioner og de organisationer, der er mest aktive inden for sikkerhed og udvikling i Sahel – begynder i dag i Mali, inden det fortsætter til Niger, Burkina Faso og Tchad, og vil omfatte møder med præsidenter, ministre, medlemmer af nationalforsamlinger, ledere af civilsamfundsgrupper og repræsentanter for den private sektor i regionen. "Jeg er glad for tilstedeværelsen af ​​så mange vigtige partnere - det viser virkelig det engagement, som vi alle har til at arbejde sammen og koordinere vores indsats", tilføjede kommissæren.

Humanitær bistand vil også blive ydet efter behov. EU forpligtede 500 millioner euro i humanitær finansiering til Sahel fra 2008 til 2013. I 2013 vil 5.5 millioner fødevareusikre mennesker modtage bistand.

Dette besøg vil også være et nyt løft til det internationale partnerskab for modstandskraft i Sahel-regionen (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR), lanceret med det formål at hjælpe partnerlande med at tackle de grundlæggende årsager og konsekvenserne af kronisk fødevareusikkerhed.

reklame

Baggrund

De 5 milliarder euro, der annonceres i dag, omfatter 3.9 milliarder euro til bilateral bistand til Sahel-landene (Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien, Niger og Senegal) gennem den 11. Europæiske Udviklingsfond (EUF) 2014-2020 og andre finansielle instrumenter, bl.a. 1.15 milliarder euro i regionale programmer.

En strategi for sikkerhed og udvikling

Sahel er en af ​​de fattigste regioner i verden, og den er særlig sårbar over for de fleste plager, der hæmmer statens autoritet og staternes kapacitet til effektivt at levere basale tjenester, fremme bred politisk deltagelse og styrke retsstatsprincippet.

Siden marts 2011 har EU implementeret en integreret strategi for sikkerhed og udvikling i regionen. Den fokuserer på fire handlingslinjer: (1) udvikling, god regeringsførelse og intern konfliktløsning; (2) politisk og diplomatisk; (3) sikkerhed og retsstatsprincippet; (4) bekæmpelse af voldelig ekstremisme.

Denne strategi har vist sig at være et meget værdifuldt værktøj til at forme en fælles EU-holdning og en fælles tilgang til denne krise og til at mobilisere en betydelig yderligere europæisk indsats inden for udvikling og sikkerhed samt til at stimulere indsatsen og den interne koordinering med henblik herpå. Som et eksempel blev tre vigtige fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (eller FSFP) missioner iværksat i den bredere region; successivt EUCAP SAHEL Niger, Den Europæiske Unions uddannelsesmission i Mali (EUTM) Mali og EU's grænseforvaltningsbistand (EUBAM) til Libyen som grænseland i Sahel.

EU har yderligere mobiliseret yderligere finansielle ressourcer til udviklings- og sikkerhedsrelaterede projekter til en værdi af 167 mio. EUR. I dag udgør denne strategi fortsat det rigtige grundlag for EU's indsats, og det vil være vigtigt at udvide dens anvendelsesområde til andre Sahel-lande fremover, såsom nabolandene Mali, Mauretanien og Niger. Alligevel skal den fortolkes og tilpasses for at hjælpe EU-partnere i den bredere Sahel-Sahara-region med at håndtere vigtige sikkerheds- og udviklingsudfordringer og koordinere indsats og international støtte.

EU har også ydet et væsentligt bidrag til at opbygge infrastrukturnetværk i regionen sammen med vores partnere og vil bidrage til væsentligt at forbedre styringen og forvaltningen af ​​det eksisterende transportnet. Et vigtigt resultat vil være at mobilisere ressourcer og udnytte investeringer i regionen gennem blanding (blanding af tilskud og lån).

Håndtering af de grundlæggende årsager og styrkelse af modstandsdygtighed over for kriser

Sahel-krisen skyldes dårlig nedbør, mislykkede høst, stigende fødevarepriser og forværres af migrantarbejdere, der vender tilbage fra Libyen uden nogen indkomst eller job. Desuden øger usikkerhed og terrorisme i regionen vanskelighederne og påvirker de humanitære arbejderes bevægelser.

For at hjælpe landene i Sahel-regionen med at tackle de grundlæggende årsager og konsekvenserne af kronisk fødevareusikkerhed lancerede Europa-Kommissionen i 2012 et internationalt partnerskab for modstandskraft i Sahel-regionen (Alliance Globale pour l'Initiative Resilience - AGIR) sammen med regeringer, regionale organisationer, FN-agenturer og andre humanitære og udviklingsorganer.

FN, Verdensbanken, Den Afrikanske Udviklingsbank, Den Afrikanske Union og EU har alle bekræftet deres forpligtelser til AGIR's regionale køreplan. AGIR-Sahel-initiativet har sat det ambitiøse mål om at mobilisere €750 millioner over de næste 3 år. EU har allerede annonceret 1.5 mia. EUR i regionale og nationale programmer over 2014-2020 til at udvikle og implementere nationale modstandsdygtighedsstrategier i lande i Vestafrika.

For at lære mere om EU's strategi for sikkerhed og udvikling i Sahel, klik her.

IP / 12 / 1052: EU sætter modstandskraft i centrum af sit arbejde med at bekæmpe sult og fattigdom.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending