Følg os

Europæiske naboskabspolitik

EU og dets nærmeste naboer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

9065Det er ikke kun gode hegn, der skaber gode naboer. Gode ​​forbindelser er baseret på gensidige interesser og fælles værdier, hvorfor EU tilbyder sine naboer et privilegeret forhold til gengæld for økonomiske og politiske reformer, herunder en forpligtelse til værdier som demokrati og menneskerettigheder. Få mere at vide om de 16 lande, der er en del af den europæiske naboskabspolitik fra at klikke her.

På trods af den økonomiske krise skal EU holde tempoet i engagementet med sine østlige og sydlige naboer og belønne dem for fremskridt med reformer fra sag til sag, insisterede Parlamentet i en beslutning vedtaget den 23. oktober.

MEP'erne understregede, at respekt for de grundlæggende i demokrati er en "rød linje", der ikke kan krydses uden alvorlige konsekvenser, og at EU bør fokusere på at stimulere udviklingen af ​​demokratiske institutioner, demokratiske politiske partier og civilsamfundet i nabolaget.

reklame

Om den europæiske naboskabspolitik

Den europæiske naboskabspolitik blev lanceret i 2003 for at uddybe forbindelserne med EU's 16 nabolande. Det udføres hovedsageligt land for land gennem handlingsplaner, der indeholder reformdagsordener. Indtil videre er 12 af dem allerede blevet adopteret. Til gengæld for at overholde handlingsplanerne får landene bedre handelsmuligheder, lettere rejsemuligheder, teknisk support samt økonomisk støtte (18.2 mia. € for 2014-2020).

En gang om året vurderer EU fremskridtene hen imod de aftalte mål, herunder god regeringsførelse, økonomiske og sociale reformer, retsstatsprincippet og respekt for menneskerettighederne. I 2011 blev reglerne styrket for at sikre, at landene kun ville modtage flere midler til gengæld for mere reform.

reklame

EU

#Kosovo: Stabiliserings- og associeringsaftale (SAA) mellem Den Europæiske Union og Kosovo træder i kraft

Udgivet

on

By

kosovo_euStabiliserings- og associeringsaftalen mellem Den Europæiske Union og Kosovo træder i kraft den 1 April 2016. SAA etablerer et kontraktforhold, der indebærer gensidige rettigheder og forpligtelser og dækker en lang række sektorer. Det vil støtte gennemførelsen af ​​reformer og give Kosovo mulighed for at komme tættere på Europa.

SAA blev underskrevet den 27. oktober 2015 af Federica Mogherini, højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik / næstformand for Europa-Kommissionen, og Johannes Hahn, kommissær for den europæiske naboskabspolitik og udvidelsesforhandlinger, for Den Europæiske Union, mens for Kosovo det blev underskrevet af premierminister Isa Mustafa og minister for europæisk integration Bekim Collaku.

SAA blev forhandlet mellem oktober 2013 og maj 2014, underskrevet den 27. oktober 2015 og formelt afsluttet den 12. februar 2016.

reklame

Den Europæiske Union vil fortsat støtte Kosovos fremskridt på sin europæiske vej gennem stabiliserings- og associeringsprocessen, den politik, der er udformet af EU til at fremme samarbejde med landene på det vestlige Balkan samt regionalt samarbejde. Stabiliserings- og associeringsaftaler er en kerneelement i denne proces. For at støtte de nødvendige reformer stiller EU til rådighed førtiltrædelsesbistand til det vestlige Balkan og Tyrkiet på ca. 11.7 mia. EUR i perioden 2014-2020, hvoraf 645.5 mio. EUR er afsat til Kosovo.

"Denne aftale åbner en ny fase i forholdet mellem EU og Kosovo og repræsenterer et vigtigt bidrag til fred, stabilitet og velstand i Kosovo og regionen som helhed. Jeg ser frem til dens gennemførelse," sagde Federica Mogherini. i anledning af at den træder i kraft.

"Denne aftale er en milepæl for forholdet mellem EU og Kosovo: den vil hjælpe med at holde Kosovo på reformvej og vil skabe handels- og investeringsmuligheder. Jeg ser meget frem til mit næste besøg i Pristina for at markere dette vigtige øjeblik og forklare fordelene, det kan medføre med hensyn til vækst og beskæftigelse for Kosovos virksomheder, investorer og offentligheden, "sagde Johannes Hahn.

reklame

SAA fokuserer på respekt for centrale demokratiske principper og kerneelementer, der er kernen i EU's indre marked. SAA vil etablere et område, der giver mulighed for fri handel og anvendelse af europæiske standarder på andre områder såsom konkurrence, statsstøtte og intellektuel ejendomsret. Andre bestemmelser dækker politisk dialog, samarbejde inden for en lang række sektorer lige fra uddannelse og beskæftigelse til energi, miljø og retlige og indre anliggender.

For mere information:

Læs

EU

#Migration: EU-migrationsudgifter i nabolande kæmper for at demonstrere effektivitet '

Udgivet

on

By

migrants_balkans_routeEU's udgifter til ekstern migrationspolitik i nabolandene kæmper for at demonstrere dens effektivitet, ifølge Den Europæiske Revisionsret.

Revisors første rapport om ekstern migration fremhæver en række udgiftssvagheder, der skal løses for at forbedre den økonomiske forvaltning: kompleksiteten af ​​politiske mål og styring, umuligheden af ​​at måle de politiske resultater, begrænset succes med at returnere migranter til deres oprindelseslande og koordineringsproblemer mellem forskellige EU-organer og mellem Europa-Kommissionen og medlemslandene.

"Migration er en grundlæggende udfordring for Den Europæiske Union", sagde Danièle Lamarque, det medlem af Den Europæiske Revisionsret, der er ansvarlig for rapporten. "EU's udgifter til migration i nabolandene vil kun være effektive, hvis der sættes klare mål, hvis midlerne afsættes til veldefinerede prioriteter, og hvis styring og koordinering mellem EU-organer og med medlemsstaterne forbedres."

reklame

Revisorerne dækkede lande i det østlige og sydlige nabolag, specifikt Algeriet, Georgien, Libyen, Moldova, Marokko og Ukraine. De undersøgte i alt 23 projekter, der repræsenterede en kontraktværdi på 89 mio. EUR ud af et samlet beløb på 742 mio. EUR.

EU's eksterne migrationspolitik understøttes af en række finansielle instrumenter - både et dedikeret temaprogram og flere andre instrumenter (herunder en del af det europæiske naboskabsinstrument). Det tematiske program blev sat meget brede mål, mens naboskabsinstrumentet delvist var beskæftiget med migration, men ikke omfattede migrationsspecifikke mål. De andre instrumenter har deres egne mål og fokuserer ikke på migration. Målene med alle disse instrumenter var ikke indbyrdes forbundne, og der var ingen klar strategi til at bestemme det bidrag, som hver enkelt bidrog til migrationspolitikken. Det er derfor ikke muligt at vurdere, i hvilken grad de har fremmet EU's eksterne migrationspolitik.

Selvom EU anvender en række finansielle instrumenter, har den ikke nøjagtige data om det beløb, hver enkelt bidrager til udgifterne til migration. Revisorerne anslår, at de samlede udgifter var 1,4 mia. Euro for 2007-2013, men de var kun i stand til at bestemme nøjagtigt, hvor meget der blev brugt i forbindelse med det tematiske program (304 mio. Euro). På grund af svagheder i Kommissionens informationssystemer var de heller ikke i stand til at fastslå, i hvilket omfang EU-midler blev tildelt de vigtigste tematiske eller geografiske prioriteringer gennem det tematiske program for migration.

reklame

Revisorerne vurderer, at det tematiske program kun bruger 42% af midlerne til EU-nabolaget, hvilket derfor ikke rigtig kan betragtes som en hovedgeografisk prioritet. Dette kan endda betragtes som en utilstrækkelig koncentration af disponible midler til at tackle den voksende ustabilitet inden for migration.

Ressourcer afsat til bistand til lande uden for EU var langt fra de hurtigt voksende behov forårsaget af den markante stigning i uregelmæssig migration i Middelhavsområdet, især efter 2013. Da projekter var en del af en række tematiske prioriteringer i mange lande, var det umuligt at fokusere en kritisk masse af finansiering på et givet partnerland.

Det tematiske program dækkede for eksempel et stort geografisk område og en lang række interventioner, der var meget forskellige i karakter og omfang. Hverken handlingsmulighederne under programmet eller ambitionen med dets mål bar nogen sammenhæng med den begrænsede mængde tilgængelige ressourcer, hvilket betyder, at projekterne blev spredt for tyndt til at have en kritisk masse, der var tilstrækkelig til at producere betydelige resultater i de pågældende lande. Denne situation begrænsede EU's evne til at sikre, at dens intervention gav en reel tilskyndelseseffekt i lande uden for EU eller til at udvikle et effektivt samarbejde med dem om migrationsproblemer. På et tidspunkt, hvor ressourcerne er knappe, skal de tildeles til prioriteter, hvor der er størst potentiale for merværdi.

De valgte indikatorer til overvågning afspejlede ikke alle målene for det tematiske program. Resultatindikatorerne målte de finansierede aktiviteter, men sjældent de resultater, de opnåede. Få af de reviderede projekter havde resultatindikatorer med basislinjer og mål. Kvantificerbare indikatorer blev ikke kvantificeret, indikatorer i budgetter blev ændret fra år til år, nogle instrumenter blev ikke dækket, indikatorer var ikke indbyrdes konsistente (for eksempel mellem budget og aktivitetsrapport), og de var dårligt dokumenteret. For eksempel blev det samme tal givet i 2009 og 2010 for antallet af irregulære migranter, der blev identificeret og genoptaget til lande uden for EU. Derfor kunne politiske resultater ikke overvåges eller rapporteres korrekt på en omfattende og koordineret måde.

I to tredjedele af de gennemførte reviderede projekter blev målene kun delvist nået. Dette skyldtes ofte deres alt for vage eller generelle karakter, hvilket ofte gjorde det umuligt at måle resultater. I meget få tilfælde spillede politisk ustabilitet også en rolle. Nogle projekter var mere målrettet mod medlemsstaternes interesser, hvilket begrænsede deres indvirkning i partnerlandene.

Revisorerne identificerede et lille antal tilfælde, hvor disse svagheder blev behandlet passende. Et sådant eksempel er et projekt i Marokko for at tage sig af 4,500 meget sårbare indvandrere syd for Sahara ved at bo dem i tre modtagelsescentre og sikre, at deres rettigheder bliver gjort kendt og respekteret.

Effektivitet manglede på tre nøgleområder. For det første er der kun delvise tegn på migration, der har en positiv indvirkning på udviklingen. Dette meget generelle mål, som er en prioritet for EU's eksterne migrationspolitik, søger at maksimere de gavnlige virkninger af migration på udviklingen i oprindelseslandene. De undersøgte projekter var begrænsede med hensyn til virkning og levedygtighed og fokuserede mere på udvikling end på migration. Kommissionens tilgang til at sikre, at migration har en positiv indvirkning på udviklingen, er uklar, og det samme gælder de politikker, der er nødvendige for at opnå denne effekt.

For det andet har støtte til tilbagesendelse og tilbagetagelse ringe indflydelse. De reviderede projekter (der repræsenterer en fjerdedel af de finansierede) leverede tjenester til migranter i situationer med frivillig eller tvunget tilbagevenden. Disse projekter var begrænsede i omfang og effektivitet på grund af manglende aktiv involvering, både af medlemsstaterne i forberedelsen af ​​migranternes tilbagevenden og af tilbagesendelseslandene, som ofte opfattede tilbagetagelsespolitikken som en del af EU's sikkerhedspolitik. Mange migranter er uvidende om, at de kvalificerer sig til EU-støtte, når de genoptages.

For det tredje forbliver respekt for menneskerettigheder, som skal understøtte alle handlinger, teoretisk og oversættes kun sjældent til praksis.

Kompleksiteten i forvaltningsordningerne, som involverer mange deltagere, svækker koordineringen både i Kommissionen og mellem Kommissionen og dens delegationer. På trods af en række nylige initiativer er der stadig utilstrækkelig strømlining på dette område.

EU / medlemsstaternes koordinering af udgifterne til ekstern migration er meget vanskelig: Da medlemsstaterne kan bidrage direkte til udgifterne til ekstern migration, er en effektiv koordineringsmekanisme afgørende. Der var imidlertid ingen finansieringsstrategi til at bestemme, hvem der finansierede, hvad eller hvordan midlerne skulle fordeles.

I rapporten fremsætter revisorerne en række henstillinger til Kommissionen:

 • Tydeliggøre målene for migrationspolitikken, etablere en ramme for vurdering af ydeevne og direkte finansielle ressourcer hen imod klart definerede og kvantificerede prioriteter
 • Forbedre forberedelse og udvælgelse af projekter
 • Understrege sammenhængen mellem migration og udvikling;
 • Forbedre koordineringen inden for EU-institutionerne, med partnerlande og med medlemsstater

Læs

EU

#Syria EU-støtte som reaktion på den syriske krise

Udgivet

on

By

Tilhængere af Syriens præsident Bashar al-Assad bølge flag under et rally på al-Sabaa Bahrat firkant i DamaskusDen syriske krise er blevet verdens værste humanitære katastrofe. EU er den førende donor i den internationale reaktion på den syriske krise med over 5 € milliarder fra EU og medlemslandene samlet i humanitær bistand, udvikling, økonomisk og stabiliserende bistand.

Den syriske krise er blevet verdens værste humanitære katastrofe. EU er den førende donor i den internationale reaktion på den syriske krise med over 5 € mia. Fra EU og medlemsstaterne afsat samlet til humanitær bistand og udviklingsbistand siden konfliktens start indtil dette år. På konferencen om støtte til Syrien og regionen, der fandt sted i London den 4. februar, lovede EU og medlemsstaterne for 2016 over 3 € mia. EU's støtte går både til syrere i deres land og til flygtninge og deres værtssamfund i nabolandet Libanon, Jordan, Tyrkiet, Irak og Egypten.

EU's forbindelser med Syrien

reklame

I 2011 reagerede EU på den uacceptable vold, som militæret og sikkerhedsstyrkerne anvendte mod fredelige demonstranter ved at suspendere sit samarbejde med den syriske regering under den europæiske naboskabspolitik og gradvist udvide restriktive foranstaltninger. Denne politik søgte at presse den syriske regering til at stoppe volden og tilskynde til en politisk løsning på konflikten. Fra starten har EU fordømt menneskerettighedskrænkelser i Syrien på det kraftigste.

EU's mål er at bringe konflikten til ophør og sætte det syriske folk i stand til at leve i fred i sit eget land. Den seneste EU-holdning fremgår af konklusionerne fra Rådet (udenrigsanliggender) den 12. oktober 2015. EU er fuldt medlem og aktiv deltager i den internationale Syrien Support Group. Det understøtter fuldt ud den FN-ledede proces, især indsatsen fra FNs særlige udsending for Syrien.

Kun en syrisk-ledet politisk proces, der fører til en fredelig og inkluderende overgang, baseret på principperne i Genève-kommunikationen af ​​30. juni 2012 og i tråd med relevante FNs Sikkerhedsråds resolutioner (især 2254 (2015)), vil bringe stabilitet tilbage i Syrien .

reklame

Europa-Kommissionens finansiering

 • Yderligere finansiering efter tilsagnet om det støttende Syrien og regionskonferencen

På konferencen om støtte til Syrien og regionen lovede EU og medlemsstaterne for året 2016 over 3 mia. Euro til at hjælpe det syriske folk i Syrien samt flygtninge og de samfund, der er vært for dem i nabolandene

Løftet kom på toppen af ​​de 5 € mia., Som EU som førende donor allerede har forpligtet sig som reaktion på den værste humanitære krise siden Anden Verdenskrig.

Det europæiske kommissionstilsagn for 2016 beløber sig til 1,115 mia. Kommissionen var også i stand til at give et vejledende beløb for 2017, som er 1,275 € mia., Hvilket bringer det samlede løfte for de to år til 2,39 mia. Disse midler kommer for det meste fra humanitær bistand og det europæiske naboskabsinstrument.

 • Oversigt

Siden 2011 har Europa-Kommissionens støtte som reaktion på den syriske krise overskredet 2,6 € mia. Kommissionen leverer begge øjeblikkelige humanitær assistance og ikke-humanitær bistand, der imødekommer behov på mellemlang sigt.

In Humanitær Bistand, har Kommissionen hidtil leveret 1,037 € mia. til livreddende nødhjælp, mad, vand, sanitet, hygiejne og husly til millioner af syrere i Syrien og i nabolandene.

I ikke-humanitær hjælp, Kommissionen har mobiliseret 1,6 € mia. inklusive:

 • 961 mio. € gennem det europæiske naboskabsinstrument (ENI) - hvoraf 381 € mio. Kanaliseres via EU's regionale trustfond som reaktion på den syriske krise (EUTF) - for at imødekomme de mellemfristede behov for de syriske flygtninge, der bor i Syrien, Libanon og Jordan (uddannelse, levebrød, sundhed, adgang til grundlæggende tjenester)
 • 180 € mio. Gennem makrofinansiel bistand (MFA) til Jordan for at hjælpe med tilstrømningen af ​​syriske flygtninge
 • 180 € mio. Gennem instrumentet, der bidrager til stabilitet og fred til hjælpeprogrammer i oppositionskontrollerede områder i Syrien, mæglingsindsats, overgangsretlig forberedelse og foranstaltninger til at reducere spændingerne mellem flygtninge og værtssamfund i regionen samt til at støtte ødelæggelsen af Syriske kemiske lagre og kemisk trusselforebyggelse
 • 249 € mio. Gennem instrumentet til førtiltrædelsesbistand (IPA) til Tyrkiet - hvoraf 173 € mio. Kanaliseres via EUTF
 • 26 € mio. Gennem det europæiske instrument for demokrati og menneskerettigheder
 • 26 € mio. Gennem udviklingssamarbejdsinstrumentet (DCI) - hvoraf 10 € m kanaliseres via EUTF

Siden oprettelsen i december 2014 kanaliseres mest ikke-humanitær bistand til Syriens nabolande gennem EU Regional Trust Fund som reaktion på den syriske krise, "Madad Fund" (EUTF Madad). EUTF sigter mod at bringe en mere sammenhængende og integreret EU-reaktion på krisen ved at slå sammen forskellige EU-finansielle instrumenter og bidrag fra medlemsstaterne i en enkelt fleksibel og hurtig mekanisme.

Trustfonden dækker primært langsigtede behov for modstandsdygtighed over for syriske flygtninge i nabolande som Jordan, Libanon, Tyrkiet og Irak samt værtssamfundene og deres administrationer. Dets mandat er netop blevet udvidet til også at kunne operere på det vestlige Balkan, for så vidt det er af de syriske migranter. I fremtiden kan Trust Fund begynde at finansiere modstandsdygtighedsaktiviteter i Syrien og kunne blive et finansieringsværktøj til genopbygning, genbosættelse og styringsstøtte efter en politisk løsning på krisen. Med nylige løfter fra 17 medlemsstater, der beløber sig til over 52 € mio., Og bidrag fra forskellige EU-instrumenter, når fonden nu et samlet volumen på 645 € mio. Yderligere midler vil blive forpligtet i 2016 og derefter.

Inden for Syrien

Humanitær bistand

Inde i Syrien har ca. 2 millioner mennesker takket være livreddende bistand fra Kommissionen fået adgang til sikkert vand, sanitet og hygiejne, 850,000 mennesker har modtaget mad, 1 million mennesker har modtaget ikke-madvarer og husly, og 350,000 børn har blevet dækket af børnebeskyttelsesprogrammer.

EU's humanitære bistand er upartisk og uafhængig og henvender sig til mennesker i nød uanset etniske eller religiøse overvejelser. EU's humanitære bistand kanaliseres gennem FN, internationale organisationer og internationale NGO-partnere.

Ikke-humanitær bistand

Siden begyndelsen af ​​den syriske krise har Kommissionen ydet betydelig ikke-humanitær bistand i Syrien gennem det europæiske naboskabsinstrument, der især er rettet mod uddannelse, levebrød og civilsamfundsstøtte.

Takket være denne økonomiske støtte har 2,3 millioner børn haft bedre adgang til uddannelse på grundskoleniveau og gymnasieniveau (over 4,000 skoler nået). Derudover er der skabt mere end 11,367 akutte jobmuligheder for syrere (inklusive 4,000 jobmuligheder for kvinder), og der er givet adskillige mikrotilskud til små virksomheder. Mere end 85,000 syrere i Syrien har draget fordel af forbedrede samfundsbaserede aktiviteter takket være styrkelsen af ​​civilsamfundets aktiviteter på græsrodsområdet.

Derudover har kommissionsmidler fra det europæiske instrument for demokrati og menneskerettigheder også støttet beskyttelsen af ​​menneskerettighedsforkæmpere samt kapacitetsopbygning af syriske journalister.

Bistand til nabolande

Siden begyndelsen af ​​krisen flygtede syrere til nabolande, der er vært for et hidtil uset antal flygtninge. Den Europæiske Union støtter kraftigt de syriske flygtninge og deres værtssamfund i Libanon, Jordan, Tyrkiet og Irak.

Jordan

I Jordan er der over 630,000 syriske registrerede flygtninge, hvoraf halvdelen er børn. EU-ledere har mødt repræsentanter for Jordan og besøgt landet mange gange gennem de sidste fem år. På konferencen Støtte til Syrien og regionen, der fandt sted i London den 4. februar, gentog EU solidariteten med Jordan og lovede en øget støtte.

Siden begyndelsen af ​​krisen har Europa-Kommissionen afsat mere end 583,7 mio. € i bistand til flygtninge og sårbare samfund. Dette inkluderer mere end 198 € mio fra det humanitære budget, 180 € fra Makrofinansiel bistand (MFA) -instrumentet, over 170 € mio fra ENI / det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument og mere end 30 € mio fra instrumentet, der bidrager til Stabilitet og fred. Kommissionens humanitære bistand har hjulpet mere end 350,000 syriske flygtninge i Jordan. Da 83% af flygtningene i Jordan bor i bymiljøer, støtter Kommissionen de mest sårbare flygtninge gennem kontanthjælp, da det betragtes som den mest omkostningseffektive og værdige modalitet. Specifikke programmer understøtter børns og kvinders behov, da ca. 53% af flygtningene er børn og 23,5% kvinder. En anden prioritet i 2015 har været at reagere på asylansøgernes nødbehov ved grænsen mellem Syrien og Jordan, hvor i dag mere end 16,000 mennesker forbliver strandede og afventer adgang til Jordan.

Denne støtte kommer oven på de over 500 € mio. I regelmæssigt programmeret bilateralt samarbejde for Jordan under den europæiske naboskabspolitik, hvilket bringer det samlede beløb til 1,08 mia.

Libanon

EU hylder den enestående indsats, som Libanon gør siden starten på konflikten. Landet er vært for mere end 1,1 millioner flygtninge, der repræsenterer 1/4 af den libanesiske befolkning, hvilket er den højeste koncentration pr. Indbygger af flygtninge verden over. På konferencen om støtte til Syrien og regionen lovede EU-Kommissionen øget støtte, der investerer i Libanons modstandsdygtighed og bæredygtighed.

For Libanon har Europa-Kommissionen siden begyndelsen af ​​krisen afsat 552,1 € mio. Dette inkluderer mere end 269 € i humanitær bistand og 283 € mio til udviklings- / stabiliseringsstøtte, hovedsagelig finansieret af ENI / det europæiske naboskabs- og partnerskabsinstrument (tæt på 250 € mio.) Og instrument, der bidrager til stabilitet og fred (over 30 € mio. ) for at imødegå langsigtede behov for modstandsdygtighed hos berørte civile, både flygtninge og libanesiske værtssamfund. I Libanon når EU's humanitære bistand gennem sine partnere omkring 665,000 mennesker.

Kommissionens ikke-humanitære bistand imødekommer både flygtninge og værtssamfundets behov. Hoveddelen går til uddannelsessektoren, men vi har også at gøre med sundhed, levebrød og lokale infrastrukturer (vand, spildevand, håndtering af fast affald).

Denne støtte kommer oven på 219 € i regelmæssigt programmeret bilateralt samarbejde for Libanon under den europæiske naboskabspolitik, hvilket bringer den samlede støtte til 771 €. Dette viser, at EU var i stand til inden for en kort periode at mobilisere en 200% forøgelse af finansieringen til Libanon for effektivt at imødekomme landets enorme behov som følge af flygtningekrisen.

Kalkun

I Tyrkiet er der over 2,5 millioner registrerede syriske flygtninge, hvilket gør Tyrkiet til den største vært for flygtninge i verden.

Den samlede finansiering, som EU yder til Tyrkiet som reaktion på Syrien-krisen, herunder humanitær bistand samt langsigtet bistand, beløber sig til 352 € mio. Inden for humanitær bistand har Europa-Kommissionen siden 71 bidraget med 2011 € mio. Til primært at hjælpe syriske flygtninge, men også irakiske flygtninge og andre bekymrede befolkninger i Tyrkiet. EU's humanitære bistand finansierer udbuddet af mad, ikke-fødevarer (herunder vinterhjælp), sundhedsbistand og beskyttelse gennem humanitære partnere. Alt i alt er Kommissionen i Tyrkiet og yder i øjeblikket fødevarehjælp til omkring 230,000 mennesker og sundhedsassistance til omkring 130,000 mennesker. Gennem EU Children of Peace-initiativet har Kommissionen finansieret akutuddannelse, som giver syriske børn, der bor i Tyrkiet adgang til skoler.

Desuden meddelte EU i november 2015, at det er ved at oprette en lovramme - en flygtningefacilitet for Tyrkiet - med 3 mia. Euro til at levere effektiv og supplerende støtte til syriske flygtninge og værtssamfund i Tyrkiet. Prioritet vil blive givet til aktioner, der yder øjeblikkelig humanitær bistand, udvikling og anden bistand til flygtninge og værtssamfund, nationale og lokale myndigheder i styring og håndtering af konsekvenserne af flygtningestrømmen.

Irak

Tæt knyttet til Syrien-krisen er den i Irak. Irak-krisen er en nødsituation på niveau 3 med 10 millioner mennesker, der har brug for humanitær hjælp, i et land på 36 millioner. Dette inkluderer 3,2 millioner internt fordrevne (IDP'er) og 250,000 flygtninge fra Syrien.

Europa-Kommissionens humanitære budget for Irak er vokset betydeligt i 2015 og reagerede på stigende behov og nåede det samlede beløb på 104,65 € mio. EU yder beskyttelse og lettelse til både irakiske fordrevne og syriske flygtninge inden for og uden for lejre i Irak såvel som andre sårbare befolkninger, der er ramt af konflikten. Finansiering sikrer fødevarehjælp, grundlæggende sundhedspleje, vand og sanitet, beskyttelse, husly og distribution af vigtige husholdningsartikler.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending