Følg os

Europæiske naboskabspolitik

EU og dets nærmeste naboer

DEL:

Udgivet

on

9065Det er ikke kun gode hegn, der giver gode naboer. Gode ​​relationer er baseret på gensidige interesser og fælles værdier, hvorfor EU tilbyder sine naboer et privilegeret forhold til gengæld for økonomiske og politiske reformer, herunder en forpligtelse til værdier som demokrati og menneskerettigheder. Få mere at vide om de 16 lande, der er en del af den europæiske naboskabspolitik af at klikke her.

På trods af den økonomiske krise skal EU holde tempoet i engagementet med sine østlige og sydlige naboer og belønne dem for fremskridt med reformer fra sag til sag, insisterede Parlamentet i en beslutning vedtaget den 23. oktober.

MEP'erne understregede, at respekten for demokratiets grundlæggende principper er en "rød linje", som ikke kan krydses uden alvorlige konsekvenser, og at EU bør fokusere på at stimulere udviklingen af ​​demokratiske institutioner, demokratiske politiske partier og civilsamfundet i dets nabolag.

Om den europæiske naboskabspolitik

Den europæiske naboskabspolitik blev lanceret i 2003 for at uddybe forbindelserne med EU's 16 nabolande. Det udføres hovedsageligt på land for land basis gennem handlingsplaner, der fastlægger reformdagsordener. Indtil videre er 12 af dem allerede blevet vedtaget. Til gengæld for at holde sig til handlingsplanerne får landene bedre handelsmuligheder, lettere rejsemuligheder, teknisk støtte samt finansiel støtte (18.2 milliarder euro for 2014-2020).

En gang om året vurderer EU fremskridt hen imod de aftalte mål, herunder god regeringsførelse, økonomiske og sociale reformer, retsstatsprincippet og respekt for menneskerettighederne. I 2011 blev reglerne skærpet for at sikre, at landene kun ville modtage flere midler i bytte for flere reformer.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending