Følg os

Europa-Kommissionen

Præsident Barroso er vært for møde med repræsentanter for filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen-Presi-001Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso er vært et 9. møde med omkring 20 repræsentanter fra filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer den 5. november i Kommissionens hovedsæde i Bruxelles.

Dette møde på højt niveau, der fandt sted i forbindelse med det europæiske år for borgerne 2013, blev kaldt under mottoet 'At sætte borgerne i centrum for det europæiske projekt i tider med forandring'. Det Europæiske Råds præsident Herman Van Rompuy og Europa-Parlamentets næstformand László Surján vil være formand for mødet.

For mere information om Europa-Kommissionens dialog med filosofiske og ikke-konfessionelle organisationer og kirker, religiøse samfund, Klik her. Oplysninger om det europæiske år for borgerne 2013 er tilgængelig her.

reklame

coronavirus

Kommissionen godkender fransk støtteordning på 3 mia.EUR til via lån og egenkapitalinvesteringer at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt Frankrigs planer om at oprette en fond på 3 milliarder euro, der investerer gennem gældsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i virksomheder, der er berørt af pandemien. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til den midlertidige statsstøtteramme. Ordningen implementeres gennem en fond med titlen 'Overgangsfond for virksomheder, der er berørt af COVID-19-pandemien', med et budget på 3 mia. EUR.

Under denne ordning vil støtten have form af (i) ansvarlige eller deltagende lån; og (ii) foranstaltninger til rekapitalisering, især hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aktier uden stemmeret. Foranstaltningen er åben for virksomheder, der er etableret i Frankrig og er til stede i alle sektorer (undtagen den finansielle sektor), som var levedygtige før coronavirus-pandemien, og som har demonstreret deres økonomiske models langsigtede levedygtighed. Mellem 50 og 100 virksomheder forventes at drage fordel af denne ordning. Kommissionen fandt, at foranstaltningerne var i overensstemmelse med betingelserne i de midlertidige rammer.

Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen var nødvendig, passende og forholdsmæssig til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrigs økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), TEUF og betingelserne i det midlertidige tilsyn. På dette grundlag godkendte Kommissionen disse ordninger i henhold til EU's statsstøtteregler.

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), konkurrencepolitik, sagde: "Denne rekapitaliseringsordning på 3 mia. EUR vil gøre det muligt for Frankrig at støtte virksomheder, der er ramt af coronavirus -pandemien, ved at lette deres adgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med medlemsstaterne for at finde praktiske løsninger til at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirus -pandemien samtidig med at EU -reglerne respekteres. ”

reklame
Læs

afghanistan

EU siger, at det ikke har anden mulighed end at tale med Taleban

Udgivet

on

By

Den Europæiske Union har ingen anden mulighed end at tale med Afghanistans nye Taliban -herskere, og Bruxelles vil forsøge at koordinere med medlemsregeringer for at organisere en diplomatisk tilstedeværelse i Kabul, sagde den øverste EU -diplomat tirsdag (14. september), skriver Robin Emmott, Reuters.

"Den afghanske krise er ikke slut," siger EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell (afbilledet) fortalte Europa -Parlamentet i Strasbourg. "For at have en chance for at påvirke begivenheder har vi ingen anden mulighed end at engagere os i Taleban."

EU's udenrigsministre har fastsat betingelser for at genetablere humanitær bistand og diplomatiske forbindelser med Taleban, der tog kontrollen over Afghanistan den 15. august, herunder respekt for menneskerettigheder, især kvinders rettigheder.

reklame

"Måske er det en ren oxymoron at tale om menneskerettigheder, men det er det, vi skal spørge dem om," sagde han.

Borrell fortalte EU -lovgivere, at blokken skulle være forberedt på at se afghanere forsøge at nå Europa, hvis Taleban tillod folk at forlade, selvom han sagde, at han ikke forventede, at migrationsstrømmene ville være så høje som i 2015 forårsaget af Syriens borgerkrig.

Europa -Kommissionen planlægger at sikre finansiering fra EU -regeringer og det fælles budget på 300 millioner euro ($ 355 mio.) Både i år og næste år for at bane vejen for genbosætning af omkring 30,000 afghanere.

reklame

($ 1 = 0.85 €)

Læs

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyens Union of State -adresse: Styrkelse af Europas sjæl

Udgivet

on

Præsident Ursula von der Leyen holdt i dag (15. september) sin anden tale om Unionens tilstand i Europa -Parlamentet.

Præsidenten satte fokus i sin tale på Europas genopretning efter coronakrisen og på, hvad EU skal gøre for en varig genopretning, der giver fordele for alle - fra sundhedsberedskab til den sociale dimension til teknologisk lederskab og en forsvarsunion.

Præsident von der leyen beskrevet, hvordan Europa kan sikre et varigt opsving ved at forberede sig på at håndtere fremtidige sundhedskriser takket være HERA -myndigheden ved at hjælpe verden med at blive vaccineret og ved at sikre, at det økonomiske opsving opretholdes og gavner alle.

reklame

Præsidenten understregede også vigtigheden af ​​at forblive tro mod vores værdier og gjorde opmærksom på Europas pligt til at tage sig af de mest sårbare, stå op for mediefrihed, styrke retsstaten i vores union og styrke vores ungdom. Derfor foreslog hun at gøre 2022 til europæisk ungdomsår.

Europa vil fortsætte med at handle i verden med det fælles gode i tankerne. Derfor er formand von der leyen forpligtet til at fortsætte arbejdet med at tilskynde globale partnere til at handle mod klimaændringer. På baggrund af den seneste udvikling i Afghanistan annoncerede præsidenten endvidere øget humanitær bistand til afghanere og fremlagde betydningen for Europa for at opbygge sine egne forsvarskapaciteter.

Talen er tilgængelig på alle sprog her.

reklame

En publikation om de vigtigste resultater af von der leyen Kommissionen i det forløbne år er tilgængelig her

Find mere information om dette dedikerede internet side.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending