Følg os

Forsiden

Open Dialog Foundation opfordrer til forebyggelse af Alexandr Pavlovs udlevering

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Pavlov-24464_406x226Det er sandsynligt, at den 8. november den XNUMX. sektion af straffedivisionen ved højesteret i Madrid (Audiencia Nacional) træffer den endelige beslutning om Alexandr Pavlovs udlevering fra Spanien. Ifølge blandt andet Amnesty International og Open Dialog Foundation i Kasakhstan vil den tidligere sikkerhedschef for den kasakhiske oppositionspolitiker, Mukhtar Ablyazov, blive udsat for tortur og et showforsøg.

Menneskerettighedsorganisationer angiver den politiske karakter af Pavlovs sag. De understreger, at Pavlov er offer for en omfattende kampagne rettet mod politiske flygtninge fra Kasakhstan, der er bosiddende i Europa. Dette skyldes det faktum, at Pavlov tidligere var en af ​​de nærmeste medarbejdere til Mukhtar Ablyazov, en førende kritiker af diktatoren Nursultan Nazarbayev. I de første år af dette årtusinde var Pavlov også engageret i sikkerheden for uafhængige pressekontorer. For nylig tiltrak sagen den parlamentariske forsamling for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE). Helt fra starten har Pavlovs tilbageholdelse før mulig udlevering været ledsaget af en række kontroversielle begivenheder. Umiddelbart efter Pavlovs anholdelse blev hans mobiltelefon stjålet fra depositumet. Baseret på rapporten fra Spaniens National Intelligence Center (CNI) blev Pavlov betragtet som en trussel mod Spaniens indre sikkerhed. Dette resulterede i nægtelse af at give ham politisk asyl og førte til hans tilbageholdelse i et højsikkerhedsfængsel, der næsten udelukkende isolerede ham fra omverdenen. Den ekstraordinære procedure, som resulterede i denne beslutning, forhindrede udarbejdelsen af ​​en rapport fra FN's højkommissær for flygtninges kontor (UNHCR).

Troværdigheden af ​​CNI's rapport har rejst alvorlig tvivl fra det øjeblik, den blev offentliggjort. Analytikere fra det statslige efterretningsbureau anfører direkte, at deres analyse er baseret på information fra statsmedier. De forklarer, at de ikke har nogen mulighed for objektivt at verificere påstande fra Kasakhstan, og at de tilgængelige kilder kan være af begrænset pålidelighed. Dette forhindrede imidlertid ikke agenturet i at betragte Pavlov som en farlig terrorist.

reklame

Ansøgninger om besøg hos Pavlov, indgivet af mange enkeltpersoner og institutioner, er blevet afvist. Disse ansøgninger blev indgivet af ikke-statslige organisationer involveret i forsvaret af Pavlov samt spanske (Fernando Maura Barandiarán) og polske (Marcin iwięcicki og Tomasz Makowski) parlamentsmedlemmer og en portugisisk parlamentarisk formand, formand for Udvalget for Demokrati, Menneskerettigheder og humanitære spørgsmål fra OSCE's parlamentariske forsamling, Isabel Santos. De eneste mennesker, der har set Pavlov, er kasakhiske diplomater (ekskl. Forsvaret). I modsætning til procedurerne fik de lov til at besøge fangen uden hans samtykke. Under mødet foreslog de angiveligt over for Pavlov, at hans afvisning af at samarbejde med sikkerhedstjenesterne i Kasakhstan kunne ende dårligt for hans familie, der forblev i landet.

På trods af forsikringerne om domstolens uafhængighed og det manglende politiske pres på dens afgørelser er der stadig baggrund for processen de omfattende kontakter og gensidige besøg fra repræsentanter for regeringerne i begge lande og den ledsagende lukrative forretning kontrakter opnået af spanske virksomheder i Kasakhstan. I årene 2012 og 2013 i Kasakhstan underskrev Talgo, en producent af højhastighedstog, aftaler til en samlet værdi af 1 milliard 482 millioner euro. I år, i juni, meddelte den kasakhiske forsvarsminister Kasakhstans interesse i erhvervelse af Casa C295 og Airbus A400M-fly produceret i Spanien. Ifølge regeringskilder blev der under premierminister Mariano Rajoys besøg i Kasakhstan i september indgået nye kontrakter til en værdi af 600 millioner euro. Spanien er også det første og eneste EU-land, der underskriver en udleveringsaftale med Kasakhstan. Aftalen trådte i kraft den 1. august 2013.

Open Dialog Foundation blev oprettet af mennesker, der overvejer europæiske værdier - personlig frihed, menneskerettigheder, demokrati og selvstyre - mere end bare en erklæring, men en daglig realitet for folket i det 21st århundrede.

reklame

Alexander Pavlov, født den 26 oktober, 1975, i Almaty. Uddannet fra det kasakhiske institut for fysisk kultur. Siden 1996, en ansat i sikkerhed for en kasakhisk forretningsmand og politiker, Mukhtar Ablyazov. Ønskes af Interpol på anmodning fra Kasakhstan. Skilt, to børn. Siden 1 juni, 2013, er han blevet holdt i det spanske udleveringscenter i Madrid.

Den 22 juli 2013 godkendte Audiencia Nacional retssag hans udlevering til Kasakhstan. Den endelige beslutning i sagen skulle træffes i slutningen af ​​september. Retten erkendte imidlertid, at de havde brug for mere tid til at overveje vigtige faktorer, som ikke blev taget i betragtning i første omgang, og flyttede fristen til 25 oktober og derefter til omkring 8 november. Retten er især interesseret i sagen Muratbek Ketebayev, en dissident, der blev arresteret i Polen i juni på anmodning fra Kasakhstan, der havde forfulgt ham gennem Interpol. Ketebayev blev løslat, efter at den polske retsforfølgelse anså hans sag som politisk.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending