Følg os

Byggeri og håndværkere

Oplysninger om byggeprodukter placeret online for at spare tid og penge

DEL:

Udgivet

on

Buildxone_konstruktionsværktøjer1I dag (30. oktober) tog Kommissionen endnu et skridt for at forenkle administrationen og reducere omkostningerne for virksomheder i byggesektoren. Ifølge Kommissionens forslag vil producenter af byggevarer (f.eks. mursten, isolering, døre osv.) kunne uploade digitale "ydelseserklæringer" på deres hjemmesider. Disse dokumenter skal ledsage alle byggevarer, der sælges, for at give oplysninger om deres væsentlige egenskaber (f.eks. brandmodstand, mekanisk styrke eller energieffektivitet). Når retsakten er vedtaget, bør virksomheder, der sælger byggevarer i EU, kunne uploade disse certifikater online til offentlig visning.

Alle sådanne erklæringer skal meddeles individuelt til hver kunde pr. post eller e-mail. Onlinetilgængeligheden af ​​disse erklæringer skulle muliggøre hurtigere kommunikation gennem forsyningskæden, reducere producentomkostningerne og lette salget af byggevarer. Forslaget, som skal supplere den nyligt implementerede byggevareforordning, vil også gøre det nemmere for forbrugerne at finde ud af, hvilken ydeevne de skal forvente af det produkt, de er ved at købe, og dermed øge forbrugernes tillid.

Europa-Kommissionens næstformand Antonio Tajani, kommissær for industri og iværksætteri kommenterede: "Byggesektoren er en vigtig sektor i EU's økonomi. Ved yderligere at reducere den administrative byrde sigter vi mod at hjælpe denne sektor med at komme sig over den nuværende krise. Kommissionen forsøger derfor at bevæge sig så hurtigt som muligt for at gennemføre dette initiativ."

Grundlæggende delegeret lov

IP/13/635: Prikken over i'et på det indre marked for byggevarer

Byggevareforordningen

Konstruktion gjort let

reklame

Ydeevneerklæringer

Markedet for byggevarer indeholder over 40 familier af produkter såsom døre, varmeisoleringsprodukter, cement, tagprodukter eller mursten. Den er derfor både bred og ekstrem stor i skalaen.

Ydeevnedeklaration skal afgives for hvert byggeprodukt, der sælges i EU, og også distribueres til alle købere, uanset om de er distributører, byggefirmaer eller ikke-professionelle forbrugere, f.eks. enkeltpersoner, der udfører amatørforbedringsprojekter.

Deklarationerne beskriver vigtige aspekter af en byggevare, såsom dets niveau af brandmodstand eller mekanisk styrke. De giver producenten mulighed for at levere information om de væsentlige egenskaber ved sit produkt til markedet. På grundlag af disse oplysninger vil brugeren beslutte at købe, blandt alle de tilgængelige produkter på markedet, det, der er egnet til det tilsigtede formål.

Muligheden for at sende deres ydeevnedeklarationer online i stedet for at skulle sende ydeevnedeklarationen for hvert produkt direkte til køberen - enten fysisk eller via e-mail - skulle være med til at reducere producenternes administrative omkostninger.

Når en ydelseserklæring stilles til rådighed online, skal producenter sikre, at indholdet af en sådan erklæring ikke ændres, efter at den er blevet lagt online.

Ydelseserklæringer udgør et centralt element i, hvordan EU's indre marked for byggevarer fungerer ved at give det den nødvendige gennemsigtighed for varestrømmen mellem EU-landene.

Baggrund

Byggebranchen, herunder byggevarer, har en enorm betydning for Europas økonomiske velfærd. Det tegner sig for omkring 9.5 % af BNP og 10 % af EU's arbejdsstyrke. Den har dog oplevet et vedvarende og dramatisk fald siden krisens start.

Byggevareforordningen (EU) 305/2011 blev vedtaget af Kommissionen i 2011 og har været fuldt i kraft siden 1. juli 2013. Den erstattede "byggevaredirektivet" (89/106/EØF). Formålet med forordningen er at sikre tilgængeligheden af ​​pålidelige og nøjagtige oplysninger om byggevarers ydeevne baseret på tekniske specifikationer, der er harmoniseret på tværs af alle EU-lande.

CPR giver et "fælles teknisk sprog", som producenterne kan bruge til at erklære ydeevnen af ​​de produkter, de bringer på det europæiske marked med hensyn til væsentlige egenskaber. Dette fælles sprog, som er baseret på harmoniserede standarder, bruges af alle organer, der er involveret i byggeriet: myndigheder, ingeniører, entreprenører og slutbrugere.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending