Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen foreslår fiskerimuligheder i Atlanterhavet og Nordsøen for 2014

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

fiskebådEuropa-Kommissionen har i dag (30. oktober) foreslået fiskerimuligheder for 2014 for Atlanterhavet og Nordsøen såvel som i internationale farvande. Dette er det årlige forslag om den mængde fisk, der kan fanges af EU-fiskere fra de vigtigste kommercielle fiskebestande næste år. Forslaget fastsætter niveauer for den samlede tilladte fangst (TAC) og fiskeriindsats både for bestande, der udelukkende forvaltes af EU, og for bestande forvaltet med tredjelande som Norge eller gennem regionale fiskeriforvaltningsorganisationer over hele verdenshavene.

Internationale forhandlinger for mange af de berørte bestande er fortsat. Forslaget inkluderer derfor kun tal for omkring halvdelen af ​​TAC'erne på dette tidspunkt. Det afsluttes, når forhandlinger med tredjepart og organisationer er fundet.

For de bestande, der ikke deles med tredjelande, foreslår Kommissionen at øge eller opretholde TAC'er for 36-lagre og reducere dem for 36-lagre i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning.

reklame

Kommissionens endelige mål og en af ​​søjlerne i den reformerede fælles fiskeripolitik er at få alle bestande fisket på bæredygtige niveauer, den såkaldte Maximum Sustainable Yield (MSY). Når det er muligt, rådgiver forskerne, hvordan man bringer bestandene til MSY-niveauer. I år kunne den såkaldte "MSY-rådgivning" udstedes til 22 EU-aktier. Dette er et vigtigt skridt fremad for så vidt angår tilgængeligheden og kvaliteten af ​​videnskabelige data.

Maria Damanaki, EU-kommissær for maritime anliggender og fiskeri, sagde: "Kommissionens forslag indeholder gode nyheder for nogle bestande, mens nogle nedskæringer er nødvendige for andre. Samlet set er vores kendskab til mange bestande forbedret, hvilket gør det muligt at træffe sunde forvaltningsbeslutninger. For bestande, hvor forhandlingerne pågår, vil vi som altid gøre alt for at opnå det bedste resultat for vores fiskere. Vi håber, at vores partnere og det internationale samfund vil afspejle vores engagement i bæredygtigt fiskeri. "

Dette forslag drøftes af medlemsstaternes ministre på Fiskerirådet i december og finder anvendelse fra den 1. januar 2014.

reklame

Detaljer om forslaget

For nogle EU-bestande ved MSY, såsom sild i Det Irske Hav, nordlig kulmule, Megrim i iberiske farvande eller rødspætte i Telt ved Celtic Sea, kan der hæves.

Samtidig er billedet for nogle bestande i en dårlig tilstand desværre ikke meget forbedret siden sidste år. Torskebestandene i Det Irske Hav og Kattegat er fortsat i en drastisk tilstand, og de dårlige data hæmmer forvaltningen af ​​disse bestande. Enden i det irske hav er på ekstremt lave niveauer. Rådgivning om kuller i Det Keltiske Hav kræver en betydelig TAC-nedskæring, så bestanden kan bringes til MSY-niveauer. Torsk og hvilling i det vestlige Skotland er udsat for ekstremt høje udsmidsprocenter i fare for sammenbrud.

For bestande, hvor data ikke er gode nok til korrekt at estimere deres størrelse, afspejler Kommissionens forslag råd fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) om at tilpasse TAC op eller ned med højst 20%. Efter en rådsafgørelse sidste år om forsigtighedsnedsættelser foreslås TACS på samme niveau som i 2013 for 21 af disse bestande.

For et begrænset antal EU-lagre er den videnskabelige rådgivning kun modtaget for nylig, eller den vil blive frigivet senere i denne måned. For disse bestande skal rådgivningen analyseres yderligere, inden der foreslås et TAC-tal senere på efteråret.

For fiskebestande, der deles med tredjelande (Norge, Færøerne, Grønland, Island, Rusland), forhandler Europa-Kommissionen på EU's vegne mod slutningen af ​​hvert år med disse lande om de mængder fisk, der skal fanges, følgende år, baseret på videnskabelig rådgivning.

For bestande i internationale farvande og for stærkt vandrende arter, såsom tun, forhandler Europa-Kommissionen, der repræsenterer EU, fiskerimuligheder inden for rammerne af regionale fiskeriforvaltningsorganisationer (RFMOs). Disse skal derefter overføres til EU-lovgivning.

Se nedenstående tabeller for detaljer om dagens forslag til Atlanterhavet og Nordsøen;

TAC og kvoter

Europa-Kommissionen

Præsident von der Leyens Union of State -adresse: Styrkelse af Europas sjæl

Udgivet

on

Præsident Ursula von der Leyen holdt i dag (15. september) sin anden tale om Unionens tilstand i Europa -Parlamentet.

Præsidenten satte fokus i sin tale på Europas genopretning efter coronakrisen og på, hvad EU skal gøre for en varig genopretning, der giver fordele for alle - fra sundhedsberedskab til den sociale dimension til teknologisk lederskab og en forsvarsunion.

Præsident von der leyen beskrevet, hvordan Europa kan sikre et varigt opsving ved at forberede sig på at håndtere fremtidige sundhedskriser takket være HERA -myndigheden ved at hjælpe verden med at blive vaccineret og ved at sikre, at det økonomiske opsving opretholdes og gavner alle.

reklame

Præsidenten understregede også vigtigheden af ​​at forblive tro mod vores værdier og gjorde opmærksom på Europas pligt til at tage sig af de mest sårbare, stå op for mediefrihed, styrke retsstaten i vores union og styrke vores ungdom. Derfor foreslog hun at gøre 2022 til europæisk ungdomsår.

Europa vil fortsætte med at handle i verden med det fælles gode i tankerne. Derfor er formand von der leyen forpligtet til at fortsætte arbejdet med at tilskynde globale partnere til at handle mod klimaændringer. På baggrund af den seneste udvikling i Afghanistan annoncerede præsidenten endvidere øget humanitær bistand til afghanere og fremlagde betydningen for Europa for at opbygge sine egne forsvarskapaciteter.

Talen er tilgængelig på alle sprog her.

reklame

En publikation om de vigtigste resultater af von der leyen Kommissionen i det forløbne år er tilgængelig her

Find mere information om dette dedikerede internet side.

Læs

Demokrati

International demokratidag: Fælles erklæring fra den højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell og næstformand Dubravka Šuica

Udgivet

on


På den internationale demokratidag i dag (15. september), højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell
 (billedet) og næstformand Dubravka Šuica udsendte en fælles erklæring: ”Uanset om du bekymrer dig om klimaforandringer, job, økonomi eller racemæssig og social retfærdighed, vil din stemme kun blive hørt, og din stemme tæller kun, hvis du lever i et demokrati. I disse udfordrende tider vil EU forblive en fast og åbenhjertig tilhænger af demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet på verdensplan og inden for EU.

"Der er brug for en kollektiv indsats sammen med et nyt perspektiv på at støtte demokrati, der leverer til borgerne, det er nødvendigt. Dette arbejde starter hjemme. Fremme af frie og retfærdige valg, sikring af retsstatsprincippet og mediefrihed er byggesten til at skabe et rum, hvor hver borger føles fri og bemyndiget. Mere end nogensinde skal vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til at give rettidig adgang til pålidelig og præcis information og bekæmpe desinformation.Vi vil fortsætte med at arbejde for at gøre vores egne demokratier mere modstandsdygtige og innovative og drage fordel af muligheder, der tilbydes af nye teknologier. Vi vil skabe stadig flere muligheder for at engagere borgerne gennem en række overvejende demokratimetoder.

"Handlingsplanen for europæisk demokrati fastsætter foranstaltninger til fremme af frie og retfærdige valg, styrkelse af mediefrihed og pluralisme og modvirkning af desinformation. Over hele verden skalerer vi vores økonomiske og politiske støtte til dem, der uanset køn eller baggrund fremmer demokratisk deltagelse og inklusion, sikre institutionelle kontroller og balancer og stille beslutningstagere til ansvar. Vi opbygger alliancer med alle dem, der er forpligtet til at opretholde universelle rettigheder og friheder, med demokratiske regeringer, men også med internationale organisationer, civilsamfundsorganisationer, parlamenter, politiske partier , uafhængige medier, bloggere, menneskerettighedsforkæmpere og aktivister. I år startede konferencen om Europas fremtid, en unik og rettidig mulighed for europæiske borgere til at debattere om Europas udfordringer og prioriteter.

reklame

"Konferencen bringer borgerne ind i hjertet af den politiske beslutningstagning i EU. Vi har forpligtet os til at lytte til europæerne og følge op på anbefalingerne fra konferencen. Deres vision kan drive forandringen mod et demokrati, der er egnet til fremtiden. Det Med dette fornyer vi vores engagement i at opbygge sundere, stærkere og mere lige samfund for alle, hvor alle er inkluderet, respekteret, beskyttet og bemyndiget. Sådan styrker vi vores demokratier. ” 

Den fulde erklæring er tilgængelig online

reklame
Læs

Europa-Kommissionen

Hvordan ser man adressen på Unionens tilstand i 2021?

Udgivet

on

Præsident von der Leyens tale i 2021 om Unionens tilstand sendes live på Europa med satellit fra kl. 9 den 15. september. På den EbS+ kanal, finder du talen i sin originale version og er overført til de 24 officielle sprog i EU. På den EbS kanal, vil du tale i de samme sprogversioner, men forbedret med illustrationoptagelser. Unionens tilstandsadresse vil også blive live-streamet på officielt SOTEU -websted samt på Europa -Kommissionens konti på sociale medier: FacebookTwitterLinkedIn og YouTube. For information om satellittransmissionen eller om hvordan du integrerer live -spillerne på dit websted, bedes du kontakte vores AV -team. For information om, hvordan du integrerer strømmen på dine sociale mediekonti, bedes du kontakte vores sociale medier team.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending