Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen foreslår fiskerimuligheder i Atlanterhavet og Nordsøen for 2014

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

fiskebådEuropa-Kommissionen har i dag (30. oktober) foreslået fiskerimuligheder for 2014 for Atlanterhavet og Nordsøen samt i internationalt farvand. Dette er det årlige forslag til mængden af ​​fisk, som EU-fiskere kan fange fra de vigtigste kommercielle fiskebestande næste år. Forslaget fastsætter niveauer for total tilladt fangst (TAC) og fiskeriindsats både for bestande, der udelukkende forvaltes af EU, og for bestande, der forvaltes med tredjelande som Norge eller gennem regionale fiskeriforvaltningsorganisationer på tværs af verdenshavene.

Internationale forhandlinger for mange af de pågældende bestande er stadig i gang. Forslaget indeholder derfor kun tal for omkring halvdelen af ​​TAC'erne på nuværende tidspunkt. Det vil blive afsluttet, når forhandlinger med tredjeparter og organisationer har fundet sted.

For bestande, der ikke deles med tredjelande, foreslår Kommissionen at øge eller opretholde TAC'erne for 36 bestande og reducere dem for 36 bestande i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning.

Kommissionens endelige mål, og en af ​​søjlerne i den reformerede fælles fiskeripolitik (CFP), er at få alle bestande fisket på bæredygtige niveauer, det såkaldte Maximum Sustainable Yield (MSY). Når det er muligt, rådgiver forskerne, hvordan man bringer bestandene til MSY-niveauer. I år kunne det såkaldte "MSY-rådgivning" udstedes for 22 EU-aktier. Dette er et vigtigt skridt fremad, hvad angår tilgængeligheden og kvaliteten af ​​videnskabelige data.

Maria Damanaki, EU-kommissær for maritime anliggender og fiskeri, sagde: "Kommissionens forslag indeholder gode nyheder for nogle bestande, mens nogle nedskæringer er nødvendige for andre. Samlet set er vores viden om mange bestande blevet forbedret, hvilket gør det muligt at træffe fornuftige forvaltningsbeslutninger. For bestande, hvor forhandlinger er i gang, vil vi som altid gøre alt for at opnå det bedste resultat for vores fiskere. Vi håber, at vores partnere og det internationale samfund vil afspejle vores forpligtelse til bæredygtigt fiskeri."

Nærværende forslag skal drøftes af medlemsstaternes ministre på fiskerirådet i december og vil gælde fra 1. januar 2014.

Nærmere oplysninger om forslaget

reklame

For nogle EU-bestande ved MSY, såsom sild i Det Irske Hav, nordlig kulmule, Megrims i iberiske farvande eller rødspætter i Det Keltiske Hav, kan TAC'erne hæves.

Samtidig er billedet for nogle bestande i dårlig stand desværre ikke blevet synderligt forbedret siden sidste år. Torskebestandene i Det Irske Hav og Kattegat er fortsat i en alvorlig tilstand, og de dårlige data hæmmer forvaltningen af ​​disse bestande. Tunge i Det Irske Hav er på ekstremt lave niveauer. Rådgivning for kuller i Det Keltiske Hav kræver en betydelig TAC-nedskæring, så bestanden kan bringes op på MSY-niveauer. Torsk og hvilling i det vestlige Skotland, der er genstand for ekstremt høje genudsætningsprocenter, er i fare for at kollapse.

For bestande, hvor data ikke er gode nok til korrekt at vurdere deres størrelse, afspejler Kommissionens forslag rådene fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES) om at tilpasse TAC'en op eller ned med højst 20 %. Efter en rådsbeslutning sidste år om forebyggende reduktioner foreslås TACS på samme niveau som i 2013 for 21 af disse bestande.

For et begrænset antal EU-bestande er den videnskabelige rådgivning først modtaget for nylig, eller den vil blive frigivet senere på måneden. For disse bestande skal rådgivningen analyseres yderligere, før en TAC-tal vil blive foreslået senere på efteråret.

For fiskebestande, der deles med tredjelande (Norge, Færøerne, Grønland, Island, Rusland), forhandler Europa-Kommissionen på vegne af EU mod slutningen af ​​hvert år med disse lande om de mængder fisk, der skal fanges, år, baseret på videnskabelig rådgivning.

For bestandene i internationale farvande og for stærkt vandrende arter, såsom tun, forhandler Europa-Kommissionen, der repræsenterer EU, fiskerimuligheder inden for rammerne af regionale fiskeriforvaltningsorganisationer (RFMO'er). Disse skal efterfølgende omsættes til EU-retten.

Se tabellerne nedenfor for detaljer om dagens forslag for Atlanterhavet og Nordsøen;

TAC'er og kvoter

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending