Følg os

Demokrati

Fælles erklæring fra Unionens højtstående repræsentant Catherine Ashton og kommissær Štefan Füle om resultaterne af Georgiens præsidentvalg

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

A6EC436F-ADAD-481D-A7B5-DDB8FEA1CB2A_mw1024_n_sNæstformand for Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik Catherine Ashton og Udvidelse og naboskabspolitik og Kommissær Štefan Füle, har afgivet følgende erklæring:

"Vi lykønsker præsident Giorgi Margvelashvili med hans sejr i søndagens valg til Georgiens nye præsident. Desuden lykønsker vi det georgiske folk med denne demonstration af deres lands stærke demokratiske legitimationsoplysninger. Vi glæder os over den foreløbige rapport fra OSCE / ODIHR-ledet International valgobservationsmission.

"Vi opfordrer den valgte præsident Margvelashvili til at arbejde med premierministeren og regeringen, med parlamentet inklusive oppositionspartier og med civilsamfundet i en inklusiv og flerdeltagende ånd med henblik på at videreføre Georgiens ambitiøse program for reformer og institutioner bygning.

reklame

"På tærsklen til det østlige partnerskabstopmøde i Vilnius, som vil markere et vigtigt skridt fremad i forbindelserne mellem EU og Georgien, ser vi frem til fortsat tæt samarbejde med Georgien om vores ambitiøse gensidige dagsorden for politisk forening og økonomisk integration."

reklame

Demokrati

International demokratidag: Fælles erklæring fra den højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell og næstformand Dubravka Šuica

Udgivet

on


På den internationale demokratidag i dag (15. september), højtstående repræsentant/vicepræsident Josep Borrell
 (billedet) og næstformand Dubravka Šuica udsendte en fælles erklæring: ”Uanset om du bekymrer dig om klimaforandringer, job, økonomi eller racemæssig og social retfærdighed, vil din stemme kun blive hørt, og din stemme tæller kun, hvis du lever i et demokrati. I disse udfordrende tider vil EU forblive en fast og åbenhjertig tilhænger af demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet på verdensplan og inden for EU.

"Der er brug for en kollektiv indsats sammen med et nyt perspektiv på at støtte demokrati, der leverer til borgerne, det er nødvendigt. Dette arbejde starter hjemme. Fremme af frie og retfærdige valg, sikring af retsstatsprincippet og mediefrihed er byggesten til at skabe et rum, hvor hver borger føles fri og bemyndiget. Mere end nogensinde skal vi forsvare frie og pluralistiske mediers evne til at give rettidig adgang til pålidelig og præcis information og bekæmpe desinformation.Vi vil fortsætte med at arbejde for at gøre vores egne demokratier mere modstandsdygtige og innovative og drage fordel af muligheder, der tilbydes af nye teknologier. Vi vil skabe stadig flere muligheder for at engagere borgerne gennem en række overvejende demokratimetoder.

"Handlingsplanen for europæisk demokrati fastsætter foranstaltninger til fremme af frie og retfærdige valg, styrkelse af mediefrihed og pluralisme og modvirkning af desinformation. Over hele verden skalerer vi vores økonomiske og politiske støtte til dem, der uanset køn eller baggrund fremmer demokratisk deltagelse og inklusion, sikre institutionelle kontroller og balancer og stille beslutningstagere til ansvar. Vi opbygger alliancer med alle dem, der er forpligtet til at opretholde universelle rettigheder og friheder, med demokratiske regeringer, men også med internationale organisationer, civilsamfundsorganisationer, parlamenter, politiske partier , uafhængige medier, bloggere, menneskerettighedsforkæmpere og aktivister. I år startede konferencen om Europas fremtid, en unik og rettidig mulighed for europæiske borgere til at debattere om Europas udfordringer og prioriteter.

reklame

"Konferencen bringer borgerne ind i hjertet af den politiske beslutningstagning i EU. Vi har forpligtet os til at lytte til europæerne og følge op på anbefalingerne fra konferencen. Deres vision kan drive forandringen mod et demokrati, der er egnet til fremtiden. Det Med dette fornyer vi vores engagement i at opbygge sundere, stærkere og mere lige samfund for alle, hvor alle er inkluderet, respekteret, beskyttet og bemyndiget. Sådan styrker vi vores demokratier. ” 

Den fulde erklæring er tilgængelig online

reklame
Læs

Borgerlige friheder

Borgernes Rettigheder MEP'erne at drøfte situationen for grundlæggende rettigheder i #Hungary

Udgivet

on

Håndtryk mellem Viktor Orb · n, til venstre, og Jean-Claude Juncker

Medlemmer af Rettigheder Udvalg Civil vil drøfte grundlæggende situation, rettigheder i Ungarn med justitsminister László Trócsányi og repræsentanter for civilsamfundet mandag (27 februar) eftermiddag.

MEP'er vil sandsynligvis rejse spørgsmålet om mediernes pluralisme, retsvæsenets uafhængighed og situationen for flygtninge og indvandrere.

Regeringen i Ungarn vil være repræsenteret ved justitsminister László Trócsányi. Civilsamfundets højttalere er: Miklós Szánthó Direktør, Center for Grundlæggende Rettigheder; Tódor Gardos, Researcher, Amnesty lnternational; Stefánia Kapronczay, administrerende direktør, Ungarsk Civil Liberties Union og Márta Pardavi, medformand, ungarsk Helsinki Komité.

Du kan se debatten via EP Live

Læs

Korruption

#Albania Opposition til at boykotte parlamentet, trodser EU appel

Udgivet

on

tilhængere-of-the-opposition-demokratisk-party-take-del-i-enAlbaniens oppositionsleder annoncerede en boykot af parlamentet onsdag den 22. februar og trodsede en appel fra Den Europæiske Union om ikke at forstyrre parlamentets godkendelse af retsreformer, der er vigtige for at starte EU-tiltrædelsesforhandlinger, skriver Benet Koleka.

Flere tusinde medlemmer af Det Demokratiske Parti og dets lovgivere har slået lejr siden lørdag i et 800 kvadratmeter stort telt foran premierminister Edi Ramas kontor og krævet, at en teknokratregering sætter scenen for frie valg.

"Protesten vil ikke blive rullet tilbage. Vi vender ikke tilbage til parlamentet, medmindre de betingelser, folket har bedt om ... er opfyldt; en teknokratregering til frie og retfærdige valg," sagde demokratens leder Lulzim Basha til mængden.

Albanere stemmer ved parlamentsvalget den 18. juni, fire år efter Ramas venstreorienterede koalition afsatte demokraterne. Den herskende koalition har siden vundet alle lokale valg, men demokraterne har klaget over, at de blev snydt ud af sejr og presser på for reformer for at garantere retfærdige valg.

Oppositionen boykot af parlamentet vil effektivt stall oprettelsen af ​​organer, der ville dyrlæge 750 dommere og anklagere, et springbræt til at skabe et uafhængigt og ren retsvæsen stand til at bekæmpe endemisk korruption.

Rama sagde Demokraterne krævede frie valg til at skjule deres reelle intentioner om at forsvare korrupte retfærdighed embedsmænd.

Skal reformen af ​​retsvæsenet producere resultater senest i september, har EU fortalt Albanien ville overveje at begynde optagelsesforhandlinger med NATO-medlem og tidligere kommunistiske stat. Standarden for sine June parlamentsvalg vil også betyder noget, har EU sagt.

EU-udvidelseskommissær Johannes Hahn udtrykte sin beklagelse over boykotten og sagde: "Den politiske debat bør ikke foregå udenfor, men inde i parlamentet."

"Især er det yderst vigtigt at opretholde parlamentarisk kontinuitet i en tid, hvor væsentlige reformer er på dagsordenen for parlamentet," sagde Hahn i en erklæring.

Ud over oprettelsen af ​​kontrolorganer for retsvæsenet inkluderer reformerne implementering af henstillinger fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) for at sikre "frie og retfærdige valg senere på året".

Knut Fleckenstein, Europa-Parlamentets ordfører for Albanien, sagde, at han var glad for at se 140 "helte" i parlamentet, da de vedtog enstemmig reformen i juli 2016.

"Jeg beder dem om at fortsætte, hvad de mener er rigtige (protesten), men gå tilbage til arbejde; nu er det tid til at se, om der var tilhænger af papirer, der vil skubbe reformen igennem," fortalte Fleckenstein på en pressekonference i EU ambassadekontor.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending