Følg os

Europa-Parlamentet

'Vi er det rigeste kontinent. Vi kan gøre mere. ': Præsident Schulz om migration på Det Europæiske Råd

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131025PHT23102_original"Lampedusa er blevet et symbol på en europæisk migrationspolitik," sagde formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz, til EU-lederne ved starten af ​​Det Europæiske Råds møde i oktober i Bruxelles. "Det bør også blive et vendepunkt for den migrationspolitik", tilføjede han og opfordrede til større støtte til Middelhavslandene, som modtager de fleste irregulære migranter, der forsøger at komme ind i Unionen, og større samarbejde, solidaritet og fleksibilitet generelt.

"Mindst 20,000 mennesker er døde i de sidste 20 år i forsøget på at nå Europas kyster. Vi kan ikke tillade, at endnu flere dør," sagde Schulz og udtrykte Parlamentets "skuffelse" over medlemslandenes manglende evne til at vise den fleksibilitet, der kræves for at håndtere tilstrømningen. af irregulære migranter på en human og effektiv måde.

"Vi bør støtte Middelhavslandene i at tage imod flygtninge og arrangere en retfærdig fordeling mellem medlemslandene: Det kaldes europæisk solidaritet, og det er det, der skal være på vores dagsorden i dag," insisterede præsidenten og bemærkede, at kun få dage efter Lampedusa tragedie, blev spørgsmålet placeret lige i slutningen af ​​topmødets dagsorden.

Schulz sagde, at Europa var nødt til at træffe øjeblikkelige foranstaltninger for at hjælpe dem, der er i fare på havet, men også komme med et lovligt migrationssystem for at håndtere problemet. "Selvfølgelig kan Europa ikke redde alle og kan ikke tage imod alle," sagde han. "Men vi er det rigeste kontinent i verden. Vi kan gøre mere, især hvis vi handler sammen, hvis vi sammen leder efter løsninger og påtager os vores ansvar sammen."

Parlamentet selv opfordrede til en koordineret EU-indsats "inspireret af solidaritet og ansvarlighed", da det debatterede Europas migrationspolitik i lyset af tragedien ud for Lampedusa den 3. oktober onsdag den 23. oktober under denne uges plenarmøde.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending