Følg os

Forsvar

December-topmødet: MEP'er opfordrer til en ændring af tankegangen og et løft til det europæiske forsvar

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EP_2327339bMedlemsstaterne skal demonstrere politisk vilje og et nyt tankesæt om europæisk forsvar for at gøre EU til en relevant global aktør og sikkerhedsudbyder med reel strategisk autonomi, sagde MEP'er for udenrigsanliggender den 24 oktober. EU-topmødet i december skal gøre det klart, at den europæiske dimension er mere relevant i forsvaret end nogensinde, sagde de, og understregede, at EU skal være i stand til at stille borgere sikkerhed.

Det Europæiske Råds møde i december, som er det første, der er afsat til sikkerhed og forsvar siden 2008, skulle tage materielle beslutninger og være udgangspunktet for løbende diskussion på højeste politiske niveau snarere end en isoleret begivenhed, siger MEP'erne i en beslutning udarbejdet af Maria Eleni Koppa (S&D, EL), der beskriver deres anbefalinger til topmødet.
Den fælles sikkerheds- og forsvarspolitik (CSFP) skal integreres bedre i EU's omfattende tilgang til sine eksterne politikker, og potentialet i værktøjerne i Lissabontraktaten, såsom at overlade en kernegruppe af lande til FSFP-missioner, skal frigøres, siger MEP'er . De opfordrer også til et stærkere samarbejde mellem EU og NATO gennem en supplerende tilgang.

MEP'er opfordrer også til at modernisere den europæiske sikkerhedsstrategi fra 2003 og fokusere mere på EU's nabolag. Topmødet kunne sætte processen i gang, siger MEP'erne og gentager deres opfordring til en hvidbog om EU's sikkerheds- og forsvarspolitik. Gennemgang af nationale forsvar bør også tage større hensyn til den europæiske dimension.
Øg CSDP-missioner

reklame

CSDP-missioner mangler ikke krav, hvad angår antal, aktualitet og personale, bemærker MEP’erne. EU skal være i stand til at træffe beslutninger mere fleksibelt for at undgå forsinkede reaktioner i krisescenarier. Det har også brug for et permanent militært operationelt hovedkvarter og tilstrækkelig tidlig advarsel og efterretningsstøtte, siger de.
Topmødet skulle også behandle spørgsmålet om EU's slaggrupper, som stadig aldrig er blevet indsat.

Bekæmp manglerne i kapaciteter
Medlemsstaterne skal samarbejde tættere for at undgå redundans og overlapning af nogle aktiver, mens andre kritiske kapaciteter, såsom luft-til-luft-tankning, satellitkommunikation eller droner udsættes for mangler, siger MEP’erne. De opfordrer til en virkelig kollektiv indsats med planlægning og styrkelse af Det Europæiske Forsvarsagenturs (EDA) rolle i denne henseende.

Styrke den europæiske forsvarsteknologiske og industrielle base
I en separat beslutning, udarbejdet af Michael Gahler (PPE, DE) i samarbejde med industriudvalget, opfordrer MEP'erne til at styrke det europæiske industrisamarbejde for at sikre, at EU har strategisk autonomi og kan beskytte sine borgere. Forsvarssektoren er også en vigtig kilde til vækst og innovation, understreger de.

reklame

Opsplitningen af ​​EU's forsvarsmarked er ikke bæredygtig, siger MEP'erne. De ønsker, at det indre marked for forsvarsudstyr styrkes, og at der anvendes en fælles tilgang til standardisering og certificering, herunder hybridstandarder, der integrerer civile og militære aspekter. De seneste forslag fra Kommissionen om forskning i teknologier med dobbelt anvendelse bør godkendes af Det Europæiske Råd.
Medlemsstaterne, Kommissionen og Det Europæiske Forsvarsagentur skal også udvikle en ambitiøs EU-dækkende forsyningssikkerhedsordning, især til strategiske materialer og kritiske teknologier, tilføjer teksten.

Næste skridt
Beslutningerne, der blev vedtaget med 40-stemmer til 11, med 7-stemte hverken for eller imod (Koppa), og 40, som stemmer for 12, med 7-hverken / eller: November.

Forsvar

'Europa kan - og bør klart - være i stand til og villig til at gøre mere på egen hånd', von der Leyen

Udgivet

on

Europa -Kommissionens formand Ursula von der Leyen reflekterede over den bratte ende på NATO -missionen i Afghanistan i sin tale om 'State of the EU' (SOTEU). Sommerens begivenheder har givet nye impulser til European Defense Union. 

Von der Leyen beskrev situationen som at rejse "dybt bekymrende spørgsmål" for NATOs allierede med dens konsekvenser for afghanere, servicemænd og -kvinder samt for diplomatiske og bistandsarbejdere. Von der Leyen meddelte, at hun forventede en fælles EU-NATO-erklæring, der ville blive fremlagt inden årets udgang, idet han sagde, at "vi" i øjeblikket arbejder på dette med NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

Europæiske Forsvarsagentur Union

reklame

Mange har været kritiske over for EU's undladelse af at bruge sine kampgrupper. Von der Leyen angreb emnet på hovedet: "Du kan have de mest avancerede kræfter i verden - men hvis du aldrig er parat til at bruge dem - til hvilken nytte er det?" Hun sagde, at problemet ikke var mangel på kapacitet, men mangel på politisk vilje. 

Von der Leyen sagde, at det kommende Strategic Compass -dokument, der skal afsluttes i november, er nøglen til denne diskussion: ”Vi skal beslutte, hvordan vi kan bruge alle de muligheder, der allerede er i traktaten. Derfor vil præsident Macron og jeg under det franske formandskab indkalde til et topmøde om europæisk forsvar. Det er på tide, at Europa går op på det næste niveau. ”

Von der Leyen opfordrede til større informationsdeling for bedre situationsfornemmelse, deling af intelligens og information samt at samle alle tjenester fra bistandsudbydere til dem, der kunne lede i politiuddannelse. For det andet opfordrede hun til forbedret interoperabilitet gennem fælles europæiske platforme om alt fra kampfly til droner. Hun kastede ideen om at afstå fra moms ved køb af forsvarsudstyr udviklet og produceret i EU med den argumentering, at dette ville hjælpe interoperabilitet og mindske afhængigheden. Endelig sagde hun om cyber, at EU havde brug for en europæisk cyberforsvarspolitik, herunder lovgivning om fælles standarder i henhold til en ny europæisk cyberresilienslov.

reklame

Hvad venter vi på?

Efter von der Leyens tale sagde formand for European Peoples Party Manfred Weber MEP: ”Jeg glæder mig fuldt ud over initiativerne fra forsvarsrådet i Ljubjana. Men hvad venter vi på? Lissabontraktaten giver os alle muligheder, så lad os gøre det, og lad os gøre det nu. ” Han sagde, at præsident Biden allerede havde gjort det klart, at USA ikke længere ønskede at være verdens politimand og tilføjede, at både Kina og Rusland ventede på at fylde tomrummet: “Vi ville vågne op i en verden, hvor vores børn ikke vil at leve."

Læs

9 / 11

20 år siden 9/11: Erklæring fra den højtstående repræsentant/næstformand Josep Borrell

Udgivet

on

Den 11. september 2001 dræbte næsten 3,000 mennesker og sårede mere end 6,000 det dødeligste angreb i amerikansk historie, da kaprede passagerfly flyver ned i World Trade Center, Pentagon og ind i et felt i Somerset County, Pennsylvania.

Vi ærer mindet om dem, der mistede livet på denne dag, for 20 år siden. Ofre for terror er ikke glemt. Jeg udtrykker min inderlige medfølelse med det amerikanske folk, især dem, der mistede deres kære i angrebene. Terrorangreb er angreb mod os alle.

9/11 markerede en vending i historien. Det ændrede grundlæggende den globale politiske dagsorden-for første gang nogensinde påberåbte NATO sig artikel 5, hvilket gjorde det muligt for sine medlemmer at reagere sammen i selvforsvar, og det startede krigen mod Afghanistan.

reklame

20 år senere forbliver terrorgrupper som Al Qaida og Da'esh aktive og virulente mange steder i verden, for eksempel i Sahel, Mellemøsten og Afghanistan. Deres angreb har forårsaget tusinder af ofre rundt om i verden, enorme smerter og lidelser. De forsøger at ødelægge liv, skade samfund og ændre vores livsstil. De forsøger at destabilisere lande som helhed og jager især på skrøbelige samfund, men også vores vestlige demokratier og de værdier, vi står for. De minder os om, at terrorisme er en trussel, vi lever med hver dag.

Nu som dengang er vi fast besluttet på at bekæmpe terrorisme i alle dens former, hvor som helst. Vi står i beundring, ydmyghed og taknemmelighed over for dem, der risikerer deres liv for at beskytte os mod denne trussel og over for dem, der reagerer i kølvandet på angreb.

Vores erfaring mod terrorisme har lært os, at der ikke er nogen lette svar eller hurtige løsninger. At reagere på terrorisme og voldelig ekstremisme med magt og militær magt alene vil ikke hjælpe med at vinde hjerter og sind. EU har derfor taget en integreret tilgang, der tager fat på de grundlæggende årsager til voldelig ekstremisme, afskærer terroristernes finansieringskilder og bremser terrorindhold online. Fem EU -sikkerheds- og forsvarsmissioner rundt om i verden har mandat til at bidrage til kampen mod terrorisme. I alle vores bestræbelser forpligter vi os til at beskytte uskyldige liv, vores borgere og vores værdier samt opretholde menneskerettigheder og folkeret.

reklame

De seneste begivenheder i Afghanistan forpligter os til at nytænke vores tilgang, i samarbejde med vores strategiske partnere, såsom USA og gennem multilateral indsats, herunder med FN, Global Coalition to Defash Da'esh og Global Counter Terrorism Forum (GCTF ).

På denne dag skal vi ikke glemme, at den eneste vej frem er at stå samlet og fast over for alle, der søger at skade og splitte vores samfund. EU vil fortsat arbejde sammen med USA og alle dets partnere for at gøre denne verden til et mere sikkert sted.

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs
reklame
reklame
reklame

trending