Følg os

Europa-Kommissionen

Europæiske Hav- og Fiskerifond aftale: Investering i en bæredygtig fremtid

DEL:

Udgivet

on

Makrel 2The European Commission has welcomed the European Parliament’s 23 October vote on the 2014-2020 European Maritime and Fisheries Fund (EMFF). This vote is a crucial step to securing political agreement by the end of the year which would allow the fund to be in place as of January 2014.

Kommissionen er glad for at bemærke, at Europa-Parlamentet har afvist offentlig støtte til fartøjsbyggeri og har fastsat klare grænser for mængden af ​​offentlig finansiering, som medlemsstaterne kan bruge på flåder.

Maritime Affairs and Fisheries Commissioner Maria Damanaki welcomed the outcome of the vote: “I am pleased with the overall outcome of the vote. In particular, I welcome the decision to reject spending EU taxpayers’ money on building new fishing vessels and to cap the amount of funds Member States can spend on fishing fleets. This will allow the EMFF to focus on funding projects which promote a sustainable future for the fishing industry and coastal communities. I also welcome that Parliament decided that all stakeholders should be able to benefit from support contributing to their participation in Advisory Councils.”

EHFF vil støtte gennemførelsen af ​​den nyligt vedtagne reform af den fælles fiskeripolitik, især genopbygningen af ​​fiskebestandene, reduktion af fiskeriets indvirkning på havmiljøet og den gradvise afskaffelse af uønsket genudsætningspraksis. Det vil øge investeringerne i småskalafiskeri og akvakultur som kilder til fremtidig vækst og vil støtte forbedringen af ​​fiskeridataindsamlingen, så beslutninger kan baseres på solide beviser. Fonden vil også øge EU-støtten til fiskerikontrolprogrammer for at sikre, at reglerne om ansvarligt og bæredygtigt fiskeri respekteres og overholdes.

EHFF vil medfinansiere projekter sideløbende med nationale finansieringsstrømme, hvor hver medlemsstat modtager en andel af det samlede budget. Medlemsstaterne vil udarbejde et operationelt program, som specificerer, hvordan de agter at bruge de således tildelte penge, og når de er godkendt af Kommissionen, vil de nationale myndigheder beslutte, hvilke projekter de ønsker at støtte.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending