Følg os

Støtte

Revisorer ring for mere gennemsigtighed i humanitær bistand

DEL:

Udgivet

on

100000000000010A0000010A7D75E249Internationale revisorer har iværksat et initiativ for at gøre humanitær bistand mere gennemsigtig, ansvarlig og effektiv. Den Internationale Organisation af Øverste Revisionsinstitutioner, INTOSAI, lancerede forslagene i kølvandet på humanitære katastrofer, hvor ansvarlighed viste sig at være uhåndgribelig. Efter tsunamien i 2004 blev omkring 14 milliarder USD doneret til lande i Sydøstasien, men revisorer havde svært ved at redegøre for mange af disse midler. INTOSAI foreslår, at donorer og modtagere offentliggør humanitær bistand som åbne data, uafhængigt revideret og tilgængelige på internettet.

INTOSAI's Integrated Financial Accountability Framework (IFAF) vil gøre det lettere at vurdere bistandens effektivitet. Det vil også reducere bureaukrati for bistandsudbetalende organisationer. Rammen er blevet hilst velkommen af ​​Verdensbanken som "en kraftfuld mekanisme til at styrke gennemsigtighed og ansvarlighed". Europa-Kommissionen, en førende donor af humanitær bistand, sagde, at den vil følge IFAF og andre INTOSAI-standarder og fremme dem.

“Katastrofeofre ønsker, at bistanden skal være gennemsigtig og effektiv. Det samme gør skatteyderne i donorlandene. Dette initiativ sætter dem i stand til at følge pengene,” sagde Gijs de Vries, medlem af Den Europæiske Revisionsret og formand for INTOSAI-arbejdsgruppen, der forberedte initiativet.

Mere end 160 regeringer og organisationer offentliggør allerede information om udviklingsbistand gennem International Aid Transparency Initiative (IATI). INTOSAI's Integrated Financial Accountability Framework er designet til at blive inkluderet som et modul i IATI.

FN har anslået, at fra 1992 til 2011 har katastrofer dræbt 1.3 millioner mennesker, påvirket 4.4 milliarder mennesker og resulteret i økonomiske tab på 2 billioner dollars. Regeringer reagerer på katastrofer ved at donere bistand til ofrene. Den samlede humanitære indsats i 2012 var $17.9 milliarder, hvoraf regeringerne bidrog med $12.9 milliarder.

INTOSAI-forslaget er designet til at hjælpe udbydere (donorer og multilaterale organisationer, der er involveret i kanalisering af midler) og modtagere af humanitær bistand med at identificere, afklare og forenkle strømmen af ​​bistand mellem dem. Hver udbyder og modtager ('interessenter') af humanitær bistand opfordres til at udarbejde en tabel med let tilgængelige data, der viser midlernes oprindelse, og til hvem og hvad de udbetales til. Disse IFAF-tabeller (Integrated Financial Accountability Framework) bør revideres sammen med de øvrige finansielle rapporter. Når det bruges af alle interessenter, giver dette mulighed for afstemning af balancer mellem interessenter og opbygning af et samlet billede af de humanitære bistandsstrømme fra donerende til modtagende enheder. Når de er revideret, gør interessenter IFAF-tabeller og deres revisorerklæringer tilgængelige på internettet som åbne data. Med støtte fra International Aid Transparency Initiative (IATI), verdens førende bistandstransparensinitiativ, kan IFAF-tabeller konverteres til maskinlæsbart format og registreres hos dem. De reviderede oplysninger vil lette vurderingen af ​​bistandens effektivitet. Det vil også mindske bureaukratiet, da støttemodtagere ikke længere skal afgive særskilte rapporter til hver enkelt bistandsyder. Rammen er blevet testet af flere FN-organisationer, Europa-Kommissionen, en national regering og NGO'er.

IFAF-forslaget er planlagt til godkendelse af INTOSAI verdenskongres i Beijing (21.-26. oktober).

reklame

De regler og retningslinjer, der skal godkendes og mere information er tilgængelig her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending