Følg os

Kriminalitet

Kommissær Malmström hilser Europa-Parlamentets rapport om organiseret kriminalitet, korruption og hvidvaskning af penge

DEL:

Udgivet

on

100000000000045000000221B4ACF9CCI dag (23. oktober) vedtog Europa-Parlamentet den endelige rapport fra det særlige CRIM-udvalg om organiseret kriminalitet, korruption og hvidvaskning af penge. EU-kommissær for indre anliggender Cecilia Malmström sagde: "Jeg er glad for det arbejde, som Europa-Parlamentet har udført, som Kommissionen har samarbejdet tæt om. Denne rapport er en kraftig påmindelse om, at kampen mod organiseret kriminalitet, korruption og hvidvaskning af penge skal have høj prioritet og en tilskyndelse for EU og dets medlemslande til at intensivere deres indsats for at imødegå det effektivt.

"Kommissionen har allerede præsenteret en række initiativer og værktøjer til at tage disse trusler sammen. Nogle er stadig under drøftelse, og andre er på vej.

"For eksempel kan vores forslag om konfiskation og inddrivelse af kriminelle aktiver gøre det lettere for politiet at ramme organiseret kriminalitet, hvor det gør rigtig ondt – ved at gå efter deres fortjeneste. Jeg opfordrer indtrængende Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd til at nå til enighed om, at vil fastholde forslagets ambitionsniveau.

"Vi er nødt til yderligere at lette samarbejdet mellem medlemslandenes retshåndhævende myndigheder og EU-agenturer. Til dette formål blev der fremsat et lovforslag om Europol den 27. marts 2013, og jeg håber på et håndgribeligt resultat inden parlamentsvalget i 2014.

"Der bliver også gjort et enormt arbejde for at sikre et stærkere fokus på menneskehandel i alle relevante EU-politikker; og Kommissionen vil fortsætte med at overvåge og fremme implementeringen af ​​EU's direktiv om bekæmpelse af menneskehandel og iværksætte konkrete handlinger, der blev identificeret under EU-strategien 2012-2016.

"Det samme gælder for kampen mod korruption, men vi har brug for politisk vilje og engagement fra beslutningstagere på alle niveauer for at håndtere korruption mere effektivt. Vores anti-korruptionsrapport vil se på indsatsen mod korruption i hele Europa og vil analysere situationen i hvert medlemsstat: hvad er på plads, hvad er de udestående spørgsmål, hvilke politikker fungerer, hvad kan forbedres og hvordan.

"Dette er kun nogle få af de spørgsmål, som rapporten behandler, og som med rette peger på en lang række foranstaltninger, der fortjener mere opmærksomhed. Der er ikke et eneste EU-land, der ikke skal håndtere truslerne fra de anslåede 3 "600 organiserede kriminelle grupper, der opererer i Europa. Vi har brug for passende instrumenter til at slå ned på kriminelle og beskytte EU's økonomi og samfund."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending