Følg os

EU-lovgivningen

2012 ydeevne medlemslandene i at anvende EU-retten

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

120416_2_homeDen korrekte anvendelse af EU-lovgivningen er en hjørnesten i EU-traktaterne og er kernen i Kommissionens lovgivningsmæssige fitnessprogram (REFIT). Den 30. årsrapport om overvågning af anvendelsen af ​​EU-lovgivningen viser, hvordan medlemslandene klarer sig i anvendelsen af ​​EU-lovgivningen. Der var færre overtrædelser åbne i slutningen af ​​2012 end tidligere år. Antallet af sager i problemløsningsmekanismer såsom EU Pilot steg. Dette afspejler Europa-Kommissionens beslutsomhed om at samarbejde med medlemslandene for at løse problemer og forbedre overholdelsen.

Ved udgangen af ​​2012 faldt antallet af åbne overtrædelsesprocedurer igen med 25% i forhold til året før. Dette hænger dels sammen med den hyppigere brug af EU Pilot1 og andre problemløsningsmekanismer (såsom SOLVIT2) der sigter mod at løse problemer og fremme overholdelse:

Miljø, transport, beskatning og det indre marked og tjenester var de fire mest krænkede områder, der tilsammen repræsenterede mere end 60% af alle sager.

reklame

De mest overtrædelsesprocedurer var åbne over for Italien (99), Belgien (92) og Spanien (91). I lighed med 2011 var Letland den bedste spiller med kun 20 tilfælde efterfulgt af Litauen og Estland (henholdsvis 22 og 24 procedurer). EU-27-placeringen er som følger:

Sen gennemførelse af direktiver: færre sager, flere forslag til sanktioner

Tidligere årsrapporter pegede på medlemsstaternes sene gennemførelse af direktiver. Sidste års dårlige præstationer er forbedret betydeligt. Ved udgangen af ​​2012 var der 45% færre overtrædelser åbne på grund af sen gennemførelse end 12 måneder før. I løbet af sidste år blev de fleste af de sene overtrædelser af gennemførelsen åbnet mod Italien (36), Portugal (34) og Ungarn (26), mens Estland (5), Holland og Sverige (hver 6) havde den bedste præstation i den henseende.

reklame

For at forhindre forsinket gennemførelse har Kommissionen fortsat brugt fuldt ud det sanktionssystem, der blev indført i henhold til Lissabontraktaten. Det har henvist 35 sager til Den Europæiske Unions Domstol ("Domstolen") med en anmodning om økonomiske sanktioner (mod Polen (10), Slovenien (5), Nederlandene, Finland (4 hver), Cypern, Belgien ( 3 hver), Tyskland, Bulgarien, Slovakiet, Luxembourg, Portugal og Ungarn (1 hver)). Kommissionen vedtog kun 9 sådanne henvisningsbeslutninger i løbet af 2011.

Klager: Vital feedback fra offentligheden

Med 3141 registrerede klager i 2012 leverede borgere, virksomheder og interessenter vigtige input til Kommissionen i sin overvågning af den korrekte anvendelse af EU-regler. Borgerklager var hyppigst med hensyn til miljø, retfærdighed og det indre marked og tjenester (henholdsvis 588, 491 og 462 klager) og mod Italien (438), Spanien (306) og Frankrig (242).

Overtrædelsesprofiler: Medlemsstater og EU-politikker

I bilagene til rapporten ser man på de enkelte medlemsstaters resultater og præstationer inden for specifikke politikområder. De giver illustrative sager og fremhæver nøglespørgsmål i lovanvendelsen.

Fra 23. oktober vil den fulde årsrapport være tilgængelig her.

Baggrund

Efter en anmodning fra Europa-Parlamentet forelægger Kommissionen hvert år siden 1984 en årlig rapport om overvågning af anvendelsen af ​​fællesskabsretten i det foregående år.

Europa-Parlamentet vedtager hvert år en rapport om Kommissionens rapport, der forklarer sin holdning til de vigtigste spørgsmål.

EU-lovgivningen

Retsstatsprincippet: MEP'er presser Kommissionen for at forsvare EU-midler

Udgivet

on

MEP'er ønsker, at Europa-Kommissionen skal bevise, at det er op til opgaven at forsvare EU-budgettet fra medlemslande, der overtræder retsstatsprincippet. EU-anliggender 

MEP'er vil drøfte anvendelsen af ​​de regler, der blev vedtaget i 2020, der knytter udbetaling af EU-midler til medlemsstater, der respekterer retsstatsprincippet og EU-værdier, under en plenarforsamling i juni.

Forsvar af retsstatsprincippet: et hastesag

reklame

Under et møde i Parlamentets budget- og budgetkontroludvalg den 26. maj drøftede MEP'erne vejen frem med Gert Jan Koopman, generaldirektør for Kommissionens budgetafdeling.

Koopman understregede den følsomme karakter af mulige kommissionsvurderinger vedrørende retsstatsprincippet i EU-lande: “Afgørelser, der træffes, vil blive genstand for fuld domstolsprøvelse fra [Den Europæiske Domstol], sagde han.” Vi er nødt til at få dette ret fra starten. Vi har simpelthen ikke råd til at begå fejl og anlægge sager, der annulleres af Domstolen. Dette vil være en katastrofe. ”

Kommissionen udarbejder retningslinjer, der forklarer, hvordan den vil gennemføre loven. Koopman sagde, at Kommissionen vil høre Parlamentet om retningslinjerne i første halvdel af juni.

reklame

MEP'er sagde, at forordningen allerede er ret klar. ”Hvis man ville have et meget kort sæt retningslinjer, kunne man bare skrive i en sætning: 'Se på forordningen'," sagde Petri Sarvamaa (EPP, Finland).

Alligevel vil Parlamentet udtrykke en holdning til retningslinjerne i en betænkning, der forventes afstemt om i juli. ”Alle medlemsstater bør kunne se, at Kommissionen foretager sine undersøgelser på en virkelig objektiv måde,” sagde Sarvamaa.

”Når vi taler om overtrædelser af retsstatsprincippet, er dette et meget seriøst emne. Vi er opmærksomme på, at vi skal være meget omhyggelige med disse vurderinger. Men denne strenghed og denne omhyggelighed kan ikke udsætte anvendelsen af ​​forordningen for evigt, ”sagde Æderfugl Gardiazabal (S&D, Spanien).

Andre MEP'er sagde, at der er en retsstatskrise i EU og opfordrede Kommissionen til at handle beslutsomt for at forhindre yderligere forringelse. Terry Reintke (De Grønne / EFA, Tyskland) sagde: ”Vi har absolut tillid til Kommissionens evne til at overvåge, finde og vurdere sager. Du har nogle af de smarteste advokater i Europa, du har de bedste embedsmænd til at beskytte EU-budgettet og retsstatsprincippet.

”Men indtrykket er, og jeg taler på vegne af millioner af EU-borgere, at du mangler en vis følelse af haster. Det føles som om du sidder i dette brændende hus, og du siger: 'Inden vi kalder brandvæsenet, vil vi faktisk komme med retningslinjer for, hvordan de kan slukke denne brand'. "

EU-budgettet og retsstatsprincippet

lovkrav vedtaget i slutningen af ​​2020 lavet adgang til EU-midler betinget af respekt for retsstatsprincippet. Hvis Kommissionen fastslår, at et land overtræder, og at EU's finansielle interesser trues, kan den foreslå, at betalinger fra EU-budgettet til den pågældende medlemsstat enten skæres ned eller nedfryses.

Rådet skal træffe afgørelsen med kvalificeret flertal. Reglerne søger også at beskytte de endelige støttemodtageres interesser - landmænd, studerende, små virksomheder eller ngo'er - som ikke skal straffes for regeringers handlinger.

Juridiske udfordringer

Parlamentet er ivrig efter at se systemet implementeres i betragtning af bekymring i de seneste år om retsstatsprincippet og demokrati i nogle medlemsstater.

Ungarn og Polen har anlagt sager for EF-Domstolen med krav om, at forordningen annulleres. I deres møde den 10.-11. december 2020, Blev EU-lederne enige om, at Kommissionen skulle udarbejde retningslinjer for gennemførelsen af ​​de regler, der skulle færdiggøres efter Domstolens afgørelse.

Parlamentet har imidlertid insisteret på, at reglerne er i kraft, og at Kommissionen har en juridisk pligt at forsvare EU's interesser og værdier.

Finde ud af hvordan EU sigter mod at beskytte retsstatsprincippet.

Læs

EU-lovgivningen

Bedre regulering: Samler kræfter for at skabe bedre EU-love og forberede sig på fremtiden

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a Meddelelse om bedre regulering, der foreslår flere forbedringer af EU's lovgivningsproces. For at fremme Europas genopretning er det vigtigere end nogensinde før at lovgive så effektivt som muligt, samtidig med at EU-love bliver bedre tilpasset morgendagens behov.

Interinstitutionelle forbindelser og fremsyn vicepræsident Maroš Šefčovič (afbilledet) sagde: ”Kommissionen har allerede et af de bedste systemer til bedre regulering i verden, men vi er stadig nødt til at gøre mere. Derfor øger vi bestræbelserne på at forenkle EU-lovgivningen og mindske dens byrde, samtidig med at vi udnytter bedre strategisk fremsyn og understøtter bæredygtighed og digitalisering. For at få succes skal alle interessenter dog arbejde sammen om højkvalitets EU-politisk beslutningstagning, der vil oversætte til et stærkere og mere modstandsdygtigt Europa. ''

Samarbejde mellem EU-institutionerne med medlemsstater og interessenter, herunder arbejdsmarkedets parter, virksomheder og civilsamfundet, er nøglen. For at hjælpe med at imødegå nuværende og fremtidige udfordringer har Kommissionen foreslået følgende handlinger:

reklame
  • Fjernelse af forhindringer og bureaukrati, der bremser investeringer og opførelse af det 21. århundredes infrastruktur, samarbejde med medlemslande, regioner og vigtige interessenter.
  • Forenkling af offentlige høringer ved indførelse af en enkelt 'Call for Evidence', på det forbedrede Få din Say-portal.
  • Vi introducerer en 'one in, one out' tilgang, for at minimere byrder for borgere og virksomheder ved at være særlig opmærksom på konsekvenserne og omkostningerne ved at anvende lovgivning, især for små og mellemstore virksomheder. Dette princip sikrer, at eventuelle nyindførte byrder modregnes ved at fjerne tilsvarende byrder inden for det samme politikområde.
  • Mainstreaming FN's mål for bæredygtig udvikling, for at sikre, at alle lovgivningsforslag bidrager til dagsordenen for bæredygtig udvikling i 2030.
  • Forbedring af den måde, bedre regulering adresserer og understøtter bæredygtighed og digital transformation.
  • Integrering af strategisk fremsyn i politisk beslutningstagning at sikre, at det er egnet til fremtiden, f.eks. ved at tage højde for nye megatrends i den grønne, digitale, geopolitiske og socioøkonomiske sammenhæng.

Næste skridt

Bedre regulering er et fælles mål og ansvar for alle EU-institutioner. Vi vil nå ud til Europa-Parlamentet og Rådet om deres bestræbelser på at vurdere og overvåge virkningen af ​​EU-lovgivning og EU-udgiftsprogrammer. Derudover vil vi samarbejde tættere med lokale, regionale og nationale myndigheder og arbejdsmarkedets parter om EU-politik.

Nogle af de nye elementer i denne meddelelse er allerede startet i praksis, såsom arbejdet med platformen Fit for Future, der giver råd om måder, hvorpå EU-lovgivning lettere kan overholdes, effektiv og velegnet til fremtiden. Andre vil blive implementeret i de kommende måneder. I år vil der blandt andet ses:

reklame
  • Den 2020 Årlig byrdeundersøgelse, der beskriver resultaterne af Kommissionens bestræbelser på at nedbringe byrden.
  • reviderede retningslinjer for bedre regulering og værktøjskasse at tage hensyn til de nye elementer i meddelelsen ved at give konkret vejledning til Europa-Kommissionens tjenester, når de udarbejder nye initiativer og forslag, samt når de styrer og evaluerer eksisterende

Baggrund

Kommissionen foretog en statusopgørelse af sin dagsorden for bedre regulering i 2019 og bekræftede, at systemet stort set fungerer godt, mens det er nødvendigt med forbedringer for at afspejle erfaringerne.

EU har en lang historie om evidensbaseret politisk beslutningstagning, herunder reduktion af lovgivningsmæssige byrder, startende i 2002. Den inkluderer regelmæssige evalueringer af eksisterende love, et meget avanceret system for konsekvensanalyse, en top af klassens interessenters konsultationsmetode og en omfattende byrde reduktionsprogram (REFIT).

For mere information

Kommunikationen om bedre regulering fra 2021

Spørgsmål og svar om kommunikation om bedre regulering fra 2021

2019-optagelsesøvelsen

Dagsordenen for bedre regulering

Lovgivningsprocessen i EU

Portalen Have Your Say

Passer til fremtidig platform

REFIT - gør EU-loven enklere, billigere og fremtidssikker

Læs

EU-lovgivningen

I skilsmisse er oddsene stablet mod kvinder

Udgivet

on

Blandt de mange bivirkninger, som Covid-19-pandemien og efterfølgende lockdowns har haft på Europa, er særligt skammelig: skyhøje indenlandske misbrug. Frankrig - med sin dybt indlejrede chauvinisme - har især skilt sig ud, da opkald til regeringens hotline for mishandlede kvinder steg 400 procent under låsningen.

På samme tid er det ikke let at forlade disse forhold. For lovligt giftede kvinder ville en skilsmisse være et logisk skridt, men ikke alle kvinder er villige eller endda i stand til at gøre det. Årsagerne bag dette er mangfoldige, men alligevel er en af ​​de mest almindelige også en af ​​de hyppigst overset: det faktum, at kvinder ofte er ugunstigt stillede i skilsmisse, der ofte efterlader kvinder i økonomisk og social modgang end mænd.

Kvinder får den korte pind

Denne kendsgerning er overraskende ensartet over hele kloden, hvorfor det er endnu mere et chok, at kvinder fortsat finder oddsen mod dem i højt udviklede regioner med en stærk dagsorden for kvinders rettigheder og ligestilling, såsom Europa. En undersøgelse fra 2018, der vurderer kønsforskellene i konsekvenserne af skilsmisse ved hjælp af data fra den tyske socioøkonomiske panelundersøgelse (1984-2015), fundet at "kvinder blev stærkt dårligt stillede med hensyn til tab i husstandsindkomst og tilhørende stigninger i risikoen for fattigdom". Værre, disse tab var permanente og betydelige uden væsentlige ændringer over tid.

Selv når et forlig resulterer i en fordeling af aktiver på 50/50, føler kvinder sig ofte dårligere stillede på grund af lavere indtjeningsevne forårsagede ved børnepasningsansvar og reducerede timer til rådighed for at arbejde eller foretage strategiske karrierevalg. Desuden er kvinder ofte tilbage gældsat ved de juridiske omkostninger ved skilsmissesag, fordi deres lavere besparelsesniveauer betyder, at de er afhængige af iøjnefaldende lån. Kvinders økonomiske stilling sjældent komme sig nok til at nå niveauerne før skilsmissen, mens mænds indkomst har en tendens til at stige med 25 procent i gennemsnit efter splittelsen.

 

Rig eller fattig, du taber

Mens disse problemer er almindelige forekomster på tværs af forskellige kulturer rundt om i verden, er de også uafhængige af den sociale klasse. Det kan synes åbenlyst, at disse problemer er eksklusive for middelklassen snarere end de rigeste medlemmer af samfundet. Imidlertid står kvinder, der skiller sig fra rige ægtemænd, over for de samme forhindringer og negative udsigter. Faktisk, hvis der er en fælles faktor, der forener kvinder på tværs af alle sociale lag, er det hvordan de skal kæmpe uforholdsmæssigt hårdere end deres tidligere ægtemænd for at opnå deres retfærdige andel af skilsmissetærten.

Eksempel på dette er den bitre skilsmissekamp mellem aserbajdsjansk oligark Farkhad Akhmedov og hans ekskone Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, der er baseret i Baku til trods for ikke at have opnået aserisk statsborgerskab, gjorde sin formue inden for gassektoren, men forlod branchen efter at have været tvunget at sælge sin andel i Northgas til Inter RAO i 2012 for $ 400 millioner under værdi. Tatiana, en britisk statsborger, blev tildelt 40 procent af sin eksmands formue ved en britisk domstol i 2016 til en værdi af ca. £ 453 millioner - den største skilsmisse i historien. I stedet for at acceptere dommen og udbetale, har Farkhad Akhmedov kæmpet med tand og søm for at undgå at foretage betalinger eller aflevere de aktiver, der blev givet til sin ekskone i forliget, herunder en kunstsamling, fast ejendom og superyacht, værdsat til £ 350 millioner

 

Århundredets skilsmisse

I processen har Akhmedov ofte ikke kun kæmpet med handskerne væk, men ligefrem snavset. Helt fra starten Akhmedovs forsvar argumenteret at parret blev skilt før, nemlig i Moskva i 2000. Ifølge forsvaret erstatter den påståede skilsmisse den britiske beslutning og maler Akhmedova som et bedrageri. Forsøget på at bagvaskes hans ekskone kom imidlertid tilbage: ingen beviser for en tidligere skilsmisse blev nogensinde realiseret, hvilket førte retfærdighed Haddon-Cave i 2016 til erklære "... at skilsmissedokumenterne fra 2000 i Moskva ... til enhver tid var falske."

Dette burde have været et dødbringende slag for Farkhad Akhmedovs forsvar, men fire år efter er der ikke foretaget nogen betydelige udbetalinger - på trods af at den oprindelige afgørelse fra 2016 til Akhmedovas favør er blevet opretholdt ved andre domstole. I 2018 var Akhmedov det regerede at være i foragt for retten og blev kritiseret af retfærdighed Haddon-Cave for at tage ”adskillige udførlige skridt” designet til at undgå dommens eksekvering, såsom “at skjule sine aktiver i et web af offshore-virksomheder.” Disse enheder, primært placeret i Liechtenstein, var for nylig bestilt at overføre Akhmedovs aktiver til Tatiana.

 

Dette er en mænds verden

Det bør ikke være overraskende, at dette ikke er sket endnu, hele tiden oligarkens foragt for både britisk lov og hans ekskone er urokkelige. Faktisk tjener Akhmedov-sagen - på grund af omfanget af aktiver og stor omtale involveret - til at fremhæve den skarpe kontrast i skilsmisseresultaterne, og at kvinder generelt kæmper en opadgående kamp for ligevægt i forliget, der kan vare i årevis, hvilket belaster deres evner at komme videre og genstarte deres liv.

Alligevel kan det hjælpe med at øge bevidstheden om denne dybt indgraverede ulighed, hvor kvinder over hele verden, der søger skilsmisse eller retfærdighed for hjemmemishandling, er overvældende overfor odds i deres eks-ægtefælles favør. Stærkere og mere ubarmhjertig håndhævelse af afgørelser - herunder smertefuld straf i tilfælde af manglende overholdelse - er den eneste måde at bryde den onde cirkel på. Ellers vil ligestilling mellem kønnene for altid være ufuldkommen, endda uopnåelig.

 

 

 

 

 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending