Følg os

Støtte

Faktaark: Centralafrikanske Republik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ct-lgflagDen Europæiske Union (EU) er en nøglepartner for Den Centralafrikanske Republik (CAR) og landets største donor. Forholdet er bundet af Cotonou-aftalen.

Allerede inden den nuværende krise konfronterede CAR en skræmmende blanding af styreformer, økonomiske, sociale og humanitære såvel som sikkerhedsudfordringer. Som reaktion herpå har EU været engageret på mange kritiske områder for at støtte langsigtet socioøkonomisk opsving inden for rammerne af en omfattende dagsorden for fred og fred og at bidrage til at opbygge et mere stabilt land.

EU har været bekymret over den stadigt forværrede sikkerheds-, politiske og humanitære situation i CAR, især i hele 2012.

reklame

Den forskudte gennemførelse af tidligere fredsaftaler kombineret med kronisk underudvikling og landets lange erfaring med politisk ustabilitet førte til udbruddet af en ny konflikt i december 2012. Til trods for underskrivelsen på 11 januar 2013 i Libreville af en politisk aftale, der påbegyndte en overgangsperiode, spændte kulminationen i voldsomme magtbeslag og den ukonstitutionelle ændring af regeringen af ​​SELEKA-rebelgrupper i marts 2013

Den nuværende krise påvirker størstedelen af ​​befolkningen (4.6 millioner, halvdelen af ​​dem børn). Fra og med 24 september var der 394,900 IDP'er i CAR, og næsten 61,000 Central Africans har søgt tilflugt i nabolande (OCHA). Humanitær adgang er begrænset af usikkerhed. Manglende adgang gør det vanskeligt at overvåge den overordnede humanitære situation. EU har ført hovedrollen i advocacy og finansiering på CAR blandt humanitære donorer og har haft en permanent humanitær tilstedeværelse i Bangui siden længe før de seneste begivenheder.

Situationen i CAR har en potentiel destabiliserende virkning, som kan sprede sig til regionen. Manglen på officielle sikkerhedsstyrker øger yderligere risikoen for, at landet bliver et sikkert paradis for kriminelle og væbnede grupper fra nabolandene.

reklame

Landet, som tidligere har været karakteriseret som en arketype af en "skrøbelig stat", står nu over for en samlet opdeling af lov og orden og sammenbrud af statsinstitutioner.

Libreville-aftalerne og N'Djamena-erklæringen fra 18 April, begge mæglet af Det Økonomiske Fællesskab af Centralafrikanske Stater (ECCAS), udgør fortsat grundlaget for krisens politiske løsning i Den Centralafrikanske Republik. Ifølge de rammer, der er udviklet af ECCAS, er der indført et overgangscharter og overgangsautoriteter for at lede overgangsperioden for 18-måneden, der skulle føre til afholdelse af valg til generalforsamlingen ved begyndelsen af ​​2015 og genoprettelse af forfatningsmæssig orden .

Genoprettelsen af ​​sikkerhed og offentlig orden er de umiddelbare prioriteter for at stabilisere landet til støtte for den politiske proces. Forbedring af den humanitære dækning og genoptagelse af udviklingsbistand er direkte forbundet med en positiv udvikling i sikkerhedssituationen.

EU's reaktion på krisen

Siden udbruddet af ny vold i slutningen af ​​2012 har EU intensiveret sin opsøgende partner. Det er aktivt engageret i internationale og regionale bestræbelser på at stabilisere situationen i bilen og genoprette en mere stabil regering i landet. Kommissær Georgieva har besøgt landet to gange i 2013 (senest på 13 oktober for en fælles mission med fransk udenrigsminister Laurent Fabius) og medformand for et ministermøde om den humanitære krise i CAR på 2013 FN's Generalforsamling med Frankrig og FN.

I juni 2013 sendte EU en interservice mission (EEAS, Kommissionen) til CAR for at revidere situationen på stedet og EU's muligheder. Som en del af det anbefalede omfattende sæt af hasteaktioner, som EU kunne tage for at understøtte stabiliseringen og den skrøbelige politiske proces, vedtog Europa-Kommissionen i midten af ​​august et stabilitetsprogram på € 10 mio. Som reaktion på postkupskrisen under Stabilitetsinstrument (IfS). Programmet er designet til at sikre komplementaritet med igangværende projekter finansieret under 10th EDF (European Development Fund). Programmets forskellige komponenter:

1. Medtag en første støttepakke til civile sikkerhedsstyrker gennem en pilotaktion om genopretning af politiets og gendarmeriets elementer i hovedstaden;

2. støtte genskabelsen af ​​uafhængige mediernes kapacitet for at bidrage til tilgængeligheden af ​​objektive og konfliktfølsomme oplysninger i Bangui og provinserne;

3. sigter mod at forhindre yderligere menneskerettighedskrænkelser ved at indføre observatørmissioner til menneskerettigheder, der skal udføres af Kontoret for De Forenede Nationers Højkommissær for Menneskerettigheder (OHCHR) og

4. fokusere på at fremme dialogen mellem samfundet og de-eskalering af stigende spændinger mellem kristne og muslimer.

I overensstemmelse med resultaterne af interservice-missionen er der blevet lanceret en omjusteringstræning af EU-kommissær for udvikling Andris Piebalgs for bedre at passe den eksisterende EU-udviklingsbistand til de nye behov (se nedenfor).

EU er fortsat stærkt forpligtet til at støtte overgangen i CAR.

EU's humanitære bistand

Prioriteten for Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Kontor for Humanitær Bistand og Civilbeskyttelse (ECHO) i Den Centralafrikanske Republik er at hjælpe de mest sårbare mennesker i konfliktområderne i landet. Den oprindelige kuvert på 8 mio. EUR for 2013 er blevet øget til 20 mio. EUR, hvilket gør EU (ECHO) til landets største donor. Disse midler bruges til at støtte beskyttelse, adgang til interventioner inden for sundhedspleje, mad og ernæring, distribution af drikkevand, sanitetstjenester, logistik og humanitær koordinering samt imødekomme behovene hos de konfliktramte. Finansieringen understøtter også en øget kapacitet til humanitær nødhjælp fra FN-agenturer og ngo'er.

På grund af vanskelig adgang til mennesker, der har brug for humanitær bistand i CAR, støtter Europa-Kommissionen også De Forenede Nationers Humanitære Bistandservice (UNHAS) med € 650 000.

Et team af humanitære eksperter fra EU (ECHO) er på stedet og overvåger situationen, vurderer behov, overvåger brugen af ​​EU-midler og arbejder tæt sammen med EU-medlemsstaterne og andre donorer. EU arbejder sammen med de humanitære organisationer, der er bedst placeret til at yde bistand i CAR (UNICEF, Den Internationale Røde Kors Komité, UNOCHA og flere NGO'er).

EU (ECHO) har siden 2001 støttet livreddende aktiviteter i CAR med et samlet budget på 63.7 mio. EUR og har ført bestræbelserne på at hæve profilen for en humanitær krise, der i mange år er blevet 'glemt'.

EU's udviklingsbistand

EU har i årenes løb også ydet udviklingsbistand til at opfylde de mest sårbare menneskers grundlæggende behov. Med begivenhederne i december 2012 og marts 2013 er EU's udviklingsbistand ikke blevet suspenderet, men er delvist sat i stå af sikkerhedsmæssige årsager. Vores prioriteter tilpasses i lyset af situationen på stedet. Der vil nu blive givet prioritet til arbejdskraftintensive infrastrukturprogrammer i Bangui-området for at yde direkte støtte til befolkningen og til teknisk bistand for at hjælpe med at genoprette administrationen.

Mellem 2008 og 2013 er omkring € 225 millioner blevet tildelt for hele landet gennem de forskellige finansielle instrumenter (€ 160 millioner gennem 10th European Development Fund (EUF) og € 65 millioner via EU-budgettet).

Yderligere foranstaltninger til støtte for civilsamfundsorganisationer og lokale myndigheder, demokrati og menneskerettighedsrelaterede aktiviteter, men også til at bidrage til styring af skovbrug finansieres under flere tematiske instrumenter, der kommer fra EU-budgettet.

Støtte til MICOPAX / AFISM-CAR

Tidligere var vært for flere regionale og internationale fredsstøtteoperationer. Den nuværende er MICOPAX-operationen, der er deployeret siden juli 2008, hører under Det Økonomiske Fællesskabs Centralafrikanske Staters (ECCAS) ansvar. MICOPAX forventedes at blive udfaset, indtil den nye krise brød ud i slutningen af ​​2012. Det spillede en vigtig stabiliseringsrolle, men det var dog ikke muligt at stoppe SELEKA-oprørerne fra hovedstaden, Bangui.

Krisen førte ECCAS til at anmode om at omkonfigurere MICOPAX med et nyt mandat for at genoprette stabiliteten, beskytte civile, støtte CAR-sikkerhedsstyrkerne og tilrettelæggelsen af ​​valg.

Troop niveauerne steg tilsvarende fra indledende 700 til mere end 2,300 mænd. Via den franske fredsfacilitet (APF) har EU støttet MICOPAX og dets forgænger (FOMUC) siden 2008 med et beløb på € 90 mio.

På 18 juli 2013 godkendte Den Afrikanske Unions Politiske og Sikkerhedskomité udbredelsen af ​​den afrikanske ledede internationale støttemission i Den Centralafrikanske Republik (AFISM-CAR) til landet. Det vil have et bredere mandat end MICOPAX og vil også afhænde yderligere tropper (op til 3,500).

Selvom ECCAS-tropper vil udgøre sin rygrad, vil det også give mulighed for, at andre lande kan bidrage. Overdragelsen af ​​ansvaret mellem ECCAS / MICOPAX og AU / AFISM-CAR forventes at finde sted inden udgangen af ​​2013. EU er villig til at yde finansiel støtte til AFISM-CAR inden for rammerne af de disponible ressourcer.

Udenrigsrådets konklusioner 21 oktober.

ACP

#AfricaEuropeAlliance - Styrkelse af bæredygtige energiinvesteringer i #Africa

Udgivet

on

Et nyt platform på højt plan samler nøgleaktører i den bæredygtige energisektor fra den offentlige og private sektor i både Europa og Afrika.

På Afrika Investeringsforum i Johannesburg arrangeret af Den Afrikanske Udviklingsbank har EU og Den Afrikanske Union lanceret EU-Afrika platform på højt plan om bæredygtige energiinvesteringer i Afrika.

I løbet af sin State of the Union tale Præsident Juncker har meddelt det nye 'Afrika - Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' at øge investeringerne i Afrika væsentligt, styrke handelen, skabe arbejdspladser og investere i uddannelse og færdigheder. Den højtstående platform, der blev sat i gang i dag, repræsenterer en konkret handling under denne alliance for at øge strategiske investeringer og styrke den private sektors rolle.

reklame

Kommissær for det indre marked, industri, iværksætterånd og SMV'er Elżbieta Bieńkowska sagde i Johannesburg: "Hvis vi er seriøse omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika, har vi brug for alle om bord, inklusive den private sektor. Den højtstående platform vil bane vejen for det: eksperter fra den offentlige, private, akademiske og finansielle sektor vil sammen diskutere udfordringer og barrierer for bæredygtige investeringer på dette område og hjælpe med at tackle dem. ”

Platformen på højt plan samler offentlige, private og finansielle operatører samt akademi fra Afrika og Europa. De vil undersøge udfordringer og strategiske interesser, der kunne fremskynde konsekvenserne, især for bæredygtig vækst og beskæftigelse. Platformen på højt plan sigter mod at tiltrække og øge ansvarlige og bæredygtige private investeringer til bæredygtig energi i Afrika.

Et konkret resultat af platformen for lancering på højt plan var annonceringen af ​​tre strømme af arbejde, 1) identificere investeringer i energi med stor indflydelse på vækst og jobskabelse, 2) analysere energiinvesteringsrisici og foreslå politiske retningslinjer for en bæredygtig investering og forretning miljø og 3) øge udvekslingen mellem den afrikanske og europæiske private sektor.

reklame

Baggrund

Ved at samle energiaktører fra den private og offentlige sektor fra begge kontinenter vil platformen på højt niveau fremme partnerskabet mellem europæiske og afrikanske virksomheder og støtte 'Afrika-EU-alliancen for bæredygtige investeringer og job'. Det vil bidrage til at få mest muligt ud af mulighederne omkring bæredygtige energiinvesteringer i Afrika samt til bedre at tackle udfordringer og vigtige barrierer, der i øjeblikket hindrer det.

Afrika Investment Forum i Johannesburg fandt sted fra 7-9 november 2018 og blev organiseret af African Development Bank. Forummet er stedet, hvor projektsponsorer, låntagere, långivere og offentlige og private investorer mødes for at fremskynde Afrikas investeringsmuligheder - især energisektoren.

'Afrika-Europa Alliance for bæredygtige investeringer og job' bygger på de forpligtelser, der er taget under Afrikanske Union - EU-topmødet, som fandt sted i november sidste år i Abidjan, hvor de to kontinenter blev enige om at styrke deres partnerskab. Den beskriver de vigtigste indsatsområder for en stærkere økonomisk dagsorden for EU og dens afrikanske partnere.

Adgang til bæredygtig energi spiller en afgørende rolle i udviklingen. Formålet med 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling er at give universel adgang til overkommelige, pålidelige og moderne energitjenester. EU er fast besluttet på at hjælpe partnerlandene med at øge vedvarende energi og diversificere deres energikilder, der sikrer overgangen til et smart, sikkert, elastisk og bæredygtigt energisystem for alle. Mobilisering af den private sektor er afgørende for denne indsats.

Mere information

Afrika-Europa Alliance

Læs

Afrika

EU øger bistanden til tørkeberørte lande i #HornofAfrika

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har meddelt yderligere humanitær bistand på € 60 millioner for at hjælpe mennesker i Somalia, Etiopien og Kenya, som har været udsat for kritiske niveauer af fødevaresikkerhed på grund af alvorlig tørke.

Denne yderligere bistand bringer EU's humanitære bistand til Afrikas Horn (herunder Somalia, Etiopien, Kenya, Uganda, Djibouti) til næsten € 260m siden årets begyndelse.

"Situationen i Afrikas Horn er drastisk forværret i 2017, og den bliver stadig værre. Millioner af mennesker kæmper for at imødekomme deres og deres familiers fødevarebehov. Risikoen for hungersnød er reel. Den Europæiske Union har fulgt situationen nøje siden, helt i begyndelsen og gradvis stigende bistand til de berørte befolkninger. Denne nye pakke vil hjælpe vores humanitære partnere med at styrke reaktionen yderligere og fortsætte med at bringe livreddende bistand til mennesker i nød, "sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

reklame

Den nyligt annoncerede EU-bistand vil støtte humanitære partnere, som allerede reagerer på de berørte befolknings behov for at øge nødhjælp og behandling af underernæring. Projekter vedrørende vandforsyning, husdyrbeskyttelse og respons på udbrud vil også blive støttet. Størstedelen af ​​finansieringen (€ 40m) vil hjælpe de mest sårbare i Somalia, mens € 15m vil gå til Etiopien og € 5m til Kenya.

Baggrund

Millioner af mennesker i Afrikas Horn påvirkes af fødevaresikkerhed og vandmangel. Vegetation er sparsom. Dyredød, høje fødevarepriser og reducerede indkomster rapporteres. Som følge af den dårligt udførte regntid vil de næste høst reduceres kraftigt, og situationen forventes at blive værre i de kommende måneder.

reklame

Tørken kommer i hælene på uregelmæssigt vejr forårsaget af El Niño fænomenet i 2015-16. I Etiopien tilskyndede det den største tørkeindsats i landets historie.

Regionen er også vært for 2.3 millioner flygtninge - hvoraf størstedelen er fra Yemen, Sydsudan og Somalia - og kæmper for at imødekomme deres stigende behov.

Siden 2011 har EU afsat over € 1 mia. I humanitær bistand til sine partnere i Afrikas Horn. EU-finansiering har bidraget til at yde fødevarehjælp, sundhed og ernæringspleje, rent vand, sanitet og husly til dem, hvis liv er truet af tørke og konflikter.

Imidlertid er støtten til de tørkeberørte befolkninger kompliceret af visse områders afsides beliggenhed og ved den fortsatte vold i Somalia. Alle parter i konflikten opfordres derfor til at yde uhindret humanitær adgang til mennesker i nød.

Læs

Støtte

EU Officiel #Development Assistance når højeste niveau nogensinde

Udgivet

on

Nye tal bekræfter, at Den Europæiske Union og dens medlemsstater har konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Foreløbige OECD-tal viser, at den officielle udviklingsbistand (ODA) fra EU og dets medlemsstater har nået 75.5 mia. € i 2016. Dette udgør en stigning på 11% sammenlignet med 2015-niveauerne. EU's bistand er steget for fjerde år i træk og nåede sit hidtil højeste niveau. I 2016 repræsenterede EU's kollektive ODA 0.51% af EU's bruttonationalindkomst (BNI), steget fra 0.47% i 2015. Dette er markant over gennemsnittet på 0.21% af lande uden for EU, der er medlemmer af Udvalget for Udviklingsbistand (DAC) .

reklame

Den Europæiske Union og dens medlemsstater har derfor igen konsolideret deres plads som verdens førende bistandsdonor i 2016.

Kommissær for internationalt samarbejde og udvikling, Neven Mimica, sagde: ”Jeg er stolt af, at EU fortsat er verdens førende leverandør af officiel udviklingsbistand - et klart bevis på vores engagement i FN's mål for bæredygtig udvikling. Vi opfordrer alle udviklingsaktører til at fordoble deres bestræbelser på at gøre det samme. Og vi stopper ikke der. Vi udnytter investeringer i den private sektor, hjælper med at mobilisere indenlandske ressourcer og intensiverer den fælles indsats med EU-landene og søger at få mest muligt ud af alle finansieringskilder til udvikling. "

I 2016, fem EU-medlemsstater forudsat 0.7% eller mere af deres bruttonationalindkomst (BNI) i officiel udviklingsbistand: Luxembourg (1.00%), Sverige (0.94%), Danmark (0.75%), Tyskland (0.70%), der har nået målet for første gang, og det Forenede Kongerige (0.70%). Seksten EU-lande øget deres ODA i forhold til deres BNI, mens 5 medlemsstater reduceret deres ODA og 7 forblev på samme niveau som sidste år. I alt 20 medlemsstater øget deres ODA nominelt ved 10.9 milliarder €, mens faldene i 6 andre beløb sig til 3.4 milliarder €.

reklame

I 2016 over for en hidtil uset migrationskrise var EU og dets medlemsstater i stand til at øge både deres støtte til flygtninge såvel som deres 'udviklingsbistand' til udviklingslande. Den samlede stigning i Den Europæiske Unions officielle udviklingsbistand med 7.6 mia. EUR var større end stigningen i donorflygtning koster 1.9 mia. EUR. Kun 25% af væksten i EU's kollektive ODA mellem 2015 og 2016 skyldtes flygtningeomkostninger i landet, hvorfor der var vækst i ODA, selvom disse omkostninger er ekskluderet. EU's kollektive ODA eksklusive flygtningeomkostninger i landet voksede fra 59.1 mia. Euro i 2015 til 64.8 mia. Euro i 2016, hvilket udgør en stigning på 10%.

Baggrund

Officielle udviklingsbistand er fortsat en vigtig kilde til finansiering for mange udviklingslande, men det er klart, at indsatsen er nødt til at gå meget længere. Denne vision, om hvordan udviklingen finansiering bør udvikle sig til at støtte 2030 dagsorden for bæredygtig udvikling, der er aftalt i den Addis Ababa Action Agenda[1] (AAAA).

Til støtte for denne dagsorden, Den Europæiske Union (EU) søger at increaseresources for en bæredygtig udvikling, herunder gennem:

- Mobilisering af indenlandske ressourcer

- Udnyttelse af den private sektors ressourcer på nationalt og internationalt niveau til at mobilisere finansiering til udvikling af den private sektor

- intensivering af den fælles programmeringsindsats mellem EU og dens medlemsstater som en måde at forbedre udviklingssamarbejdets effektivitet, ejerskab og effektivitet på.

I 2005, EU og dets medlemslande lovet at øge deres kollektive ODA til 0.7% af EU bruttonationalindkomst (BNI) ved 2015. Selvom den økonomiske krise og alvorlige budgetmæssige pres i de fleste EU-lande betød, at EU ikke opfyldte dette ambitiøse mål i 2015 har der været konstant realvækst i europæisk ODA på næsten 40% siden 2002. I maj 2015, Det Europæiske Råd bekræftede sin vilje til at nå dette mål inden 2030. EU forpligtede sig også bestræbelserne på at kollektivt opfylde ODA-målet på 0.15-0.20% af BNI til de mindst udviklede lande på kort sigt, og at nå 0.20% af ODA / BNI til de mindst udviklede lande ved 2030.

ODA løfte er baseret på individuelle mål. Medlemsstater, der tiltrådte EU før 2002 bekræftede deres forpligtelse til at opnå 0.7% ODA / BNI den, under hensyntagen til budgetmæssige forhold, mens de, der har nået målet, forpligtet sig til at forblive på eller over målet. Medlemsstater, der tiltrådte EU efter 2002 forpligtet til at stræbe efter at øge deres ODA / BNI til 0.33%.

De data, der offentliggøres i dag er baseret på foreløbige oplysninger indberettet af EU-medlemsstaterne til OECD og EU-Kommissionen. EU kollektivt ODA består af den samlede ODA-udgifter i 28 EU-medlemsstater og ODA af EU-institutionerne ikke tilskrives de enkelte medlemsstater (dvs. egne midler fra Den Europæiske Investeringsbank).

In-donor flygtningebørn omkostninger indberettet af EU-medlemsstater steg fra 8.8 milliarder € (eller 12.9% af kollektiv EU-ODA i 2015) til 10.7 milliarder € (eller 14.2% af kollektiv EU-ODA i 2016). Stigningen i EU-ODA dedikeret til at finansiere i-donor flygtningebørn omkostninger afspejler det faktum, at i 2015 og 2016, mange EU-lande, over for en hidtil uset stigning i flygtninge, forudsat vital nødhjælp og støtte til et stort antal flygtninge inden for deres grænser. De fleste af de dermed forbundne omkostninger[2] kan kun registreres som ODA i det første år af en flygtninges ophold.

Der er 30 medlemmer af Komitéen for Udviklingsbistand (DAC), herunder Den Europæiske Union, der fungerer som et fuldgyldigt medlem af udvalget.

Mere information:

Faktablad: Offentliggørelse af nye tal på 2016 officielle udviklingsbistand

bilag: Opfyldelse af 2030 Bæredygtig Development Goals: Putting sammen midlerne til gennemførelse; fremhæve om EU tidlige resultater i tre nøgleområder

OECD Pressemeddelelse

[1] Den Addis Ababa Action dagsorden (AAAA) blev vedtaget på det tredje FN internationale konference om udviklingsfinansiering i juli 2015

[2] Se: http://www.oecd.org/dac/stats/38429349.pdf, Line IA8.2 Flygtninge i donorlandene (kode 1820)

Læs
reklame
reklame
reklame

trending