Følg os

Europa-Parlamentet

Aung San Suu Kyi modtager Sakharov-prisen tildelt i 1990 - men forbliver tavs om rohingya-muslimers situation

DEL:

Udgivet

on

20131022PHT22822_originalMyanmars menneskerettighedslegende Aung San Suu Kyi modtog endelig sin Sakharov-pris den 22. oktober, 23 år efter, at den blev uddelt af Europa-Parlamentet. "Dette er et stort øjeblik, et øjeblik, som en hel generation i dit land, men også her i Europa, har ventet på," sagde formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz.

Aung San Suu Kyi takkede MEP'er for deres støtte gennem årene: "Tankefrihed begynder med retten til at stille spørgsmål, og denne ret har vores folk i Burma ikke haft så længe, ​​at nogle af vores unge ikke helt ved, hvordan de skal spørge spørgsmål. Vi ønsker at sikre, at retten til at tænke frit og til at leve i overensstemmelse med vores samvittighed bevares. Denne ret er endnu ikke garanteret 100 %. Vi skal stadig arbejde meget hårdt før landets grundlov, som er forfatning, vil garantere os retten til at forlade i overensstemmelse med vores samvittighed."

Symbol på frihed og demokrati
Schulz kaldte Aung San Suu Kyi for et "stort symbol på frihed og demokrati". "På trods af hvor lang tid det tager, vil de mennesker, der viser styrke til at kæmpe for demokrati, sejre i sidste ende," sagde han.
Aung San Suu Kyi tilbragte 15 år i husarrest, før hun blev løsladt i november 2010. Siden juni sidste år har mange rohingya-muslimer imidlertid foretaget den forræderiske rejse med båd fra Rakhine-staten til andre lande i Myanmar-regionen, kun for at stå over for voldelige sammenstød der rapporteres at have dræbt mindst 237 mennesker. Human Rights Watch har anklaget Myanmars myndigheder og medlemmer af arakanesiske grupper for at begå forbrydelser mod menneskeheden i en etnisk udrensningskampagne mod rohingyaer og andre muslimer. "Regeringen er nødt til at sætte en øjeblikkelig stopper for overgrebene og holde gerningsmændene ansvarlige, ellers vil den være ansvarlig for yderligere vold mod etniske og religiøse minoriteter i landet," sagde Phil Robertson, vicedirektør i Asien.

"Udmærkelserne Suu Kyi modtager i Strasbourg vil være velfortjente. Hun modtager Sakharov-prisen for sin rolle i at stå op mod militærjuntaen. Som en stærk, modig og bemærkelsesværdig kvinde fortjener hun det bestemt. Men mens Myanmar marcherer mod nye horisonter er det vigtigt, at nobelpristageren og fredsforkæmperen lægger sin stemme til opfordringer til forsoning mellem samfundene, etnisk harmoni og en ende på vold."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending