Følg os

Beskæftigelse

Beskæftigelse: Kommissionen foreslår 2.3 millioner euro fra Globaliseringsfonden til tidligere arbejdere hos First Solar i Tyskland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EGF-logo EN______Europa-Kommissionen har foreslået at give Tyskland 2.3 mio. EUR fra European Globalization Adjustment Fund (EGF) for at hjælpe 875 arbejdere, der er blevet afskediget af solcellemodulproducenten First Solar Manufacturing GmbH. De midler, som de tyske myndigheder anmodede om, ville hjælpe arbejderne med deres genindtræden i beskæftigelse. Forslaget går nu til Europa-Parlamentet og EU's Ministerråd til godkendelse.

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion, László Andor, sagde: "Afskedigelser som disse er store chok for regionale økonomier. EU-solidaritet hjælper afskedigede arbejdstagere med at opgradere deres færdigheder og forberede sig på nye muligheder. Dette forslag til 2.3 millioner euro fra Europas Globaliseringsfond vil hjælpe med at lette arbejdernes overgang til nye job."

Tyskland ansøgte om støtte fra EGF efter afskedigelsen af ​​1,244 medarbejdere fra First Solar Manufacturing GmbH. Af det samlede antal afskedigede arbejdstagere forventes 875 at deltage i de EGF-samfinansierede foranstaltninger. Disse omfatter støtteydelser og jobsøgning, uddannelsesforløb, der fører til nye kvalifikationer, uddannelsesledelse, workshops og peer-grupper, opfølgning og efterværn, dybdegående rådgivning om virksomhedsetablering, aktiveringstilskud og dagpenge.

De samlede anslåede omkostninger ved pakken er 4.6 mio. EUR, hvoraf EGF vil yde 50 %.

Baggrund

First Solar Manufacturing GmbH er kun én af mange europæiske solcellevirksomheder, der er blevet insolvente, har forladt solcellebranchen, helt eller delvist lukket produktionen ned eller solgt ud til kinesiske investorer i løbet af de sidste par år (2010 til 2012). Photovoltaic Sustainable Growth Index for 2011 konkluderer, at "den samlede indtægtspulje for alle 33 PV-virksomheder i undersøgelsen steg med 79% fra $21 mia. til $36 mia. på et marked, hvor installationer voksede med 129%. Kinesiske og taiwanske virksomheder var i stand til at vokse omsætning hurtigere end tyske og amerikanske virksomheder. De tyske virksomheders markedsandel fortsatte med at falde. Amerikanske virksomheder opgav markedsandele efter fire års fremgang." Mellem 2005 og 2011 steg Kinas omsætningsandel fra 11 % til 45 %, mens Tysklands andel faldt fra 64 % til 21 %. Den eneste anden EU-medlemsstat med en produktion, der er betydelig nok til at blive noteret, er Spanien med 1 %.

Afskedigelserne i First Solar (1,244 personer) har ført til en øjeblikkelig stigning i arbejdsløshedsprocenten med 4 procentpoint i det bredere Frankfurt (Oder), som allerede led af en arbejdsløshedsprocent over gennemsnittet (11.3 % sammenlignet med et landsgennemsnit på 7.4 % i februar 2013). Arbejdsløsheden i byen Frankfurt (Oder) er endnu højere med 14.1 % (december 2012). Desuden er der få alternative jobmuligheder inden for 200 km fra byen.

reklame

En mere åben handel med resten af ​​verden fører til overordnede fordele for vækst og beskæftigelse, men det kan også koste nogle job, især i sårbare sektorer og påvirke lavtuddannede arbejdstagere. Det er grunden til, at kommissionsformand Barroso først foreslog at oprette en fond for at hjælpe dem med at tilpasse sig konsekvenserne af globaliseringen. Siden starten af ​​sine aktiviteter i 2007 har EGF modtaget 110 ansøgninger. Der er blevet anmodet om 471.2 millioner euro for at hjælpe mere end 100,000 arbejdere. EGF-ansøgninger fremlægges for at hjælpe i et stigende antal sektorer og af et stigende antal medlemsstater.

I juni 2009 blev EGF-reglerne revideret for at styrke EGF's rolle som et instrument til tidlig intervention, der indgår i Europas svar på den finansielle og økonomiske krise. Den reviderede EGF-forordning trådte i kraft den 2. juli 2009, og krisekriteriet gjaldt for alle ansøgninger modtaget fra 1. maj 2009 til 30. december 2011.

På grundlag af denne erfaring og værditilvæksten fra Globaliseringsfonden for støttede arbejdstagere og berørte regioner har Kommissionen foreslået at bibeholde fonden også under den flerårige finansielle ramme 2014-2020, samtidig med at dens funktion forbedres yderligere. Der er for nylig indgået en foreløbig aftale mellem medlovgiverne om den nye forordning.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending