Følg os

Priser

Tildeling af 2013 Nobels fredspris: Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW): Erklæring fra Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso

DEL:

Udgivet

on

20110105_speeches_1”På vegne af Europa-Kommissionen vil jeg give vores oprigtige tillykke til Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) for tildelingen af ​​Nobels fredspris 2013.

"Beslutningen truffet af Nobels fredsprisudvalg er en stærk anerkendelse af OPCW's vigtige rolle i begrænsningen af ​​brugen af ​​kemiske våben. EU er fast besluttet på at hjælpe med ødelæggelsen af ​​bestanden af ​​kemiske våben.

"For omkring 100 år siden, under første verdenskrig, har Europa oplevet den lidelse, der er forårsaget af selve brugen af ​​kemiske våben. Syrien demonstrerer nu, at disse afskyelige handlinger stadig ikke udryddes af menneskelig adfærd. OPCW står over for en hidtil uset udfordring i sin nuværende indsats i Syrien, hvor dets fælles mission med De Forenede Nationer støttes aktivt af Den Europæiske Union.

reklame

"Det internationale samfund har et kollektivt ansvar for at afslutte brugen af ​​kemiske våben en gang for alle. OPCW spiller en nøglerolle i denne kollektive indsats, som EU fuldt ud støtter politisk og ved at være den største bidragyder til OPCW.

"I lyset af mange bekymrende udviklinger i løbet af det sidste år vil Den Europæiske Union fortsat arbejde utrætteligt for fred og forsoning, for menneskelig værdighed, frihed, demokrati, lighed, retsstatsprincippet og menneskerettigheder og tilbyde konkret støtte og solidaritet til disse mennesker og lande i nød. "

Baggrund

reklame

I 2012 modtog Den Europæiske Union Nobels fredspris for sit bidrag til fremme af fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheder i Europa.

Forpligtet til fortsat at gøre forskellen for børn, der har brug for særlig pleje for at overvinde konsekvenserne af konflikt, vil EU Children of Peace-initiativet fortsætte ud over dets første år. I 2014 agter Europa-Kommissionen at øge sin finansiering til uddannelse af børn i konfliktzoner - et nyt symbol på Den Europæiske Unions engagement, der fremmer reel, varig fred, hvor det er så hårdt nødvendigt. Læs mere om status for EU-initiativet Children of Peace: MEMO / 13 / 876

I oktober 2013 har EU besluttet fuldt ud at imødekomme OPCW-anmodningen og levere ti nye pansrede biler til støtte for sin mission i Syrien. EU leverer også detaljerede kort til missionen. Yderligere EU-bistand overvejes afhængigt af behovene.

Priser

Ære mod inden for journalistik: Ansøg om Lorenzo Natali Media Prize i 2021 indtil 19. april

Udgivet

on

Ansøgninger åbnede den 1. marts til en af ​​verdens førende journalistiske priser - Lorenzo Natali Media Prize. Støttet af Europa-Kommissionen hylder prisen journalister fra hele verden for deres modige rapportering og for deres historier om mennesker og planeten, der fremhæver nogle af nutidens største udfordringer og inspirerende løsninger, der adresserer dem. For at markere lanceringen af ​​2021-udgaven sagde International Partnerships Commissioner Jutta Urpilainen: ”Den Europæiske Union står for ytringsfrihed i Europa og rundt om i verden. Gennem Lorenzo Natali Media Prize anerkender vi journalister, der har vovet, ofte med stor personlig risiko, at rapportere fakta og fortælle historierne, der kaster lys over emner som uretfærdighed, ulighed og miljøforringelse. Historier der viser de inspirerende måder, hvorpå folk reagerer. Hvis du er journalist, der netop har fortalt denne historie i det forløbne år, opfordrer jeg dig til at ansøge. ”

Sidste frist for tilmeldinger er 19. april 2021. Vinderne tildeles € 10,000. For flere detaljer, se venligst pressemeddelelse og Lorenzo Natali Media Prize-websted.

reklame

Læs

Priser

Fire #MEDIA-film vil konkurrere om #GoldenLion på #VeniceFilmFestival

Udgivet

on

Den 76th Venice Film Festival startede den 28 august med 12-film understøttet af Media-programmet - EU's program til støtte for den europæiske film- og audiovisuelle industri. Fire af MEDIA-understøttede film er desuden blevet opført på listen til at konkurrere om Golden Lion: Sandheden af Hirokazu Kore-eda (Frankrig, Japan), Om endeløshed af Roy Andersson (Sverige, Tyskland, Norge), Martin Eden af Pietro Marcello (Italien, Frankrig) og Den malede fugl af Václav Marhoul (Tjekkiet, Ukraine, Slovakiet). Det Orizzonti konkurrence der er dedikeret til de seneste æstetiske og udtryksfulde trends i international biograf med MEDIA-understøttet Blanco en blanco af Theo Court (Spanien, Chile, Frankrig, Tyskland) og Mor af Rodrigo Sorogoyen (Spanien, Frankrig).

Filmen Effetti Domino af Alessandro Rosseto (Italien) vises i Sconfini-sektion der er dedikeret til art-house og genrefilm, eksperimentelle og kunstnerfilm. Fem yderligere film, der støttes af MEDIA, deltager i de uafhængige sektioner Giornate degli Autori såvel som i Venice International Film Critics Week afholdt parallelt med festivalen. Ved siden af ​​festivalen arrangerer Europa-Kommissionen også lørdag (31 august) European Film Forum. Flere detaljer om de MEDIA-understøttede film på Venice Film Festival er tilgængelige her, MEDIA-programmet her og på European Film Forum her. Flere oplysninger om Kommissionens støtte til de audiovisuelle og kreative sektorer i 2020 er tilgængelige her.

Læs

Priser

10 byer, der konkurrerer om 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titlen

Udgivet

on

Ti europæiske byer er blevet liste på listen til 2020 Den europæiske hovedstad for smart turisme konkurrence (præsenteret i alfabetisk rækkefølge): Bratislava (Slovakiet), Breda (Holland), Bremerhaven (Tyskland), Göteborg (Sverige), Karlsruhe (Tyskland), Ljubljana (Slovenien), Málaga (Spanien), Nice (Frankrig), Ravenna (Italien) og Torino (Italien). De finalistiske byer blev udvalgt blandt i alt 35 ansøgninger fra 17 EU-medlemsstater.

Den europæiske hovedstad for smart turisme blev foreslået som en forberedende foranstaltning af Europa-Parlamentet og gennemføres af Europa-Kommissionen. Det sigter mod at fremme smart turisme i EU, fremme innovativ, bæredygtig og inklusiv turismeudvikling samt sprede og lette udvekslingen af ​​bedste praksis. Dette EU-initiativ anerkender enestående resultater fra europæiske byer som turistdestinationer i fire kategorier: Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering samt kulturarv og kreativitet.

Sidste år vandt Helsinki og Lyon åbningskonkurrencen, og de to byer har i fællesskab titlerne af European Capitals of Smart Tourism i 2019.

Dette er den anden udgave af konkurrencen om at tildele to byer som de europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020. De to vindende byer vil drage fordel af kommunikation og branding support i et år. Dette vil omfatte; en salgsfremmende video, en specialbygget skulptur til deres bycentre samt skræddersyede salgsfremmende handlinger.

Derudover uddeles fire priser til anerkendelse af resultater i de enkelte kategorier af konkurrencen (Tilgængelighed, bæredygtighed, digitalisering og kulturarv og kreativitet).

Alle vindende byer annonceres og tildeles ved en prisuddelingsceremoni, der finder sted som en del af det europæiske turistforum i Helsinki den 9-10 oktober 2019.

Baggrund

I den første fase af konkurrencen vurderede et uafhængigt ekspertpanel ansøgningerne. Alle finalistbyer viste fremragende karakter i de fire konkurrencekategorier samlet.

I anden fase rejser repræsentanter for de 10 finalistbyer til Helsinki for at præsentere deres kandidaturer og det program for aktiviteter, der er planlagt til 2020 foran den europæiske jury. Den europæiske jury mødes den 8. oktober 2019 og vælger to byer til at blive europæiske hovedstæder for smart turisme i 2020.

Udvælgelsen af ​​de mest innovative projekter, ideer og initiativer, som byerne har indsendt til det sidste års konkurrence, findes i Kompendium af bedste praksis, guide til smart turisme i EU. For alle de seneste nyheder om Den europæiske hovedstad for smart turisme, tilmeld dig nyhedsbrev, eller følg videre Facebook or Twitter.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending