Følg os

Europa-Kommissionen

Jernbanesikkerhed: Kommissionen glæder sig over betydelige fremskridt på Transportrådet

DEL:

Udgivet

on

jernbane-pakkeEuropa-Kommissionen har glædet sig over den "generelle tilgang"-aftale, der blev opnået på mødet i Rådet (transport) den 10. oktober om en omarbejdning af jernbanesikkerhedsdirektivet. Denne omarbejdning er anden del af den såkaldte Fjerde jernbanepakke – foreslået i januar 2013 – med det formål at fjerne eksisterende administrative og tekniske barrierer ved at videreudvikle det fælles europæiske jernbaneområde og derved bidrage til jernbanesektorens konkurrenceevne i forhold til andre transportmidler.

Kommissionens næstformand Siim Kallas, ansvarlig for transport, sagde: "Jeg er glad for at se, at vi har gjort gode fremskridt med dette aspekt af jernbanepakken under det litauiske EU-formandskab. Det er en afgørende brik i puslespillet for bedre og mere konkurrencedygtige jernbaner i Europa. Vi vil fortsat gøre vores bedste for også at gøre hurtige fremskridt på de andre dele af pakken."

Den vigtigste drivkraft for omarbejdningen er forenklingen af ​​processen med at udstede sikkerhedscertifikater til jernbanevirksomheder (RU), med en overgang fra det nuværende system til et enkelt EU-sikkerhedscertifikat, der er gyldigt i alle de medlemsstater, hvor ansøgeren har til hensigt at operere.

Den "generelle tilgang" omfatter andre forbedringer i forhold til den nuværende retlige ramme, såsom:

  • En afklaring af alle aktørers roller og ansvar;
  • en ny artikel om de nationale sikkerhedsmyndigheders forpligtelser med hensyn til tilsynsaktiviteter, og
  • klare bestemmelser om sammenhængen mellem tilsyn og certificering.

Kommissionen beklager imidlertid den forsinkede gennemførelse af det reviderede direktiv (overgangsperiode på fem år), som medlemsstaterne har anmodet om. Kommissionen har foreslået to år i betragtning af, at gennemførelsesperioden skal være strengt begrænset til agenturets behov for at forberede sig på de nye opgaver. En længere forsinkelse er ikke berettiget, da sektoren har et presserende behov for reformen.

EU's jernbanemarked har oplevet vigtige ændringer, hvor tre lovgivningsmæssige "jernbanepakker" gradvist åbner de nationale markeder og gør jernbanerne mere konkurrencedygtige og interoperable på EU-plan. Kommissionen foreslog den fjerde jernbanepakke for at fjerne de resterende hindringer og i sidste ende forbedre EU's jernbanetjenester.

Næste skridt

reklame

Europa-Parlamentet forventes at afslutte sin førstebehandling af alle pakkens elementer i begyndelsen af ​​næste år.

I mellemtiden vil drøftelserne i Rådet gøre fremskridt om de næste elementer i pakken, mere specifikt om den nye forordning for Det Europæiske Jernbaneagentur.

Fore mere information, Klik her og her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending