Følg os

Europa-Kommissionen

Styrkelse Østpartnerskabet gennem transport: Vigtigste resultater og næste skridt

DEL:

Udgivet

on

Østdel 1EU og det østlige partnerskab1 transportministre mødes i dag i Luxembourg for at vurdere fremskridt og godkende de næste skridt for at forbedre transportforbindelserne. For to år siden fremlagde EU-Kommissionen en transporthandlingsplan for at bringe EU's østlige naboer tættere på EU. Denne tilgang blev godkendt af transportministrene på deres første møde i Kraków, Polen i 2011.

"Transport stopper ikke ved grænserne. Det bringer Europas befolkning og økonomier tættere på hinanden. Det østlige partnerskab handler om at udvide EU's succeshistorier til vores nærmeste naboer, så de også kan drage fordel af hurtigere, billigere og sikrere transportforbindelser," sagde Europa-Kommissionens næstformand Siim Kallas.

Transportsamarbejde med landene i det østlige partnerskab er afgørende for at øge handelsforbindelserne og bringe den østlige og vestlige halvdel af det europæiske kontinent tættere på hinanden. Glatte transportforbindelser skaber muligheder for både virksomheder og mennesker. Dette er et konkret eksempel på de fordele, som EU kan tilføre landene i det østlige partnerskab. EU's fokus er på at hjælpe partnerlandene med at konvergere med EU's regler inden for alle transportformer, samt på at forbedre transportinfrastrukturen og forbindelserne mellem EU og dets nærmeste naboer.

På mødet i Luxembourg planlægger ministrene at godkende nøgleresultater og give retningslinjer for det fremtidige samarbejde med en fælles erklæring.

De første resultater af tættere transportsamarbejde med landene i det østlige partnerskab kan opsummeres som følger:

Harmonisering med EU-lovgivningen og gradvis markedsintegration: Partnerlandene har påbegyndt reformer for at tilpasse deres transportsystemer til EU-standarder. De associeringsaftaler, som EU har forhandlet med flere partnerlande, forudser mere lovgivningsmæssig konvergens på transportområdet. De vigtigste resultater af markedsintegration er undertegnelsen og gennemførelsen af ​​omfattende luftfartsaftaler, som EU har forhandlet med Georgien og Moldova.

Regionalt østpartnerskabs transportnetværk: Partnerlandene er blevet enige om prioriterede forbindelser inden for vej-, jernbane-, luft- og søtransport i Østpartnerskabsregionen. Det vigtigste er, at dette netværk forbindes med det transeuropæiske transportnet (TEN-T) og vil tjene som vejledning for fremtidige investeringer.

reklame

Prioriterede infrastrukturprojekter på det regionale transportnet: projekter såsom genopbygningen af ​​Krakovits-Lviv-Brody-Rivne-vejen i Ukraine og opgraderingen af ​​jernbanelinjen mellem Georgien og Aserbajdsjan er blandt dem, som partnerlandene har identificeret som prioriteter for at forbedre forbindelserne med EU og i regionen. Disse projekter kunne drage fordel af finansiering under eksisterende EU-midler og lån fra internationale finansielle institutioner.

Som et næste skridt forventes det østlige partnerskabstopmøde, der afholdes i Vilnius den 28. og 29. november 2013, at godkende nogle konkrete og opnåelige mål, der er et resultat af transportsamarbejde. Efter topmødet vil det østlige partnerskabs transportpanel føre tilsyn med det fortsatte tekniske samarbejde for at fremme reguleringskonvergens og gennemførelsen af ​​specifikke projekter.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending