Følg os

Beskæftigelse

Livskvalitet i de europæiske byer Survey: Et øjebliksbillede af borgernes bekymringer og håb i bycentre

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

atelier-byEuropa-Kommissionen har i dag (8. oktober) offentliggjort resultaterne af den 3-årige Eurobarometer-undersøgelse om opfattelsen af ​​livskvalitet i europæiske byer. Undersøgelsen blev gennemført i 79 byer i alle medlemslande samt Island, Norge, Schweiz og Tyrkiet. 41,000 byboere vurderede deres tilfredshed med forskellige aspekter af bylivet, især offentlige tjenester.

Undersøgelsen fandt:

  1. Ligesom i 2009 er sundhedspleje, beskæftigelse, uddannelse og træning de spørgsmål, de fleste ønsker, at deres byer skal håndtere frem for alt.
  2. Undersøgelsen tyder på, at borgere i de fleste europæiske byer føler, at det er svært at finde et job. Kun i ni byer sagde et flertal af borgerne, at det var nemt at finde arbejde. Sammenlignet med 2009 er denne jobusikkerhed steget markant, selvom udsigterne i nogle byer er blevet mere positive.
  3. I 50 byer er mindst hver anden person uenig i, at det er nemt at finde en god bolig til en rimelig pris.
  4. Undersøgelsen viser også en lav tilfredshed med skoler og uddannelsesinstitutioner i mange hovedstæder.
  5. På en mere positiv bemærkning viser undersøgelsen, at i alle de adspurgte byer undtagen 5 er et flertal af respondenterne enige i udsagnet om, at tilstedeværelsen af ​​udlændinge er godt for byen, og at udlændinge er godt integrerede.
  6. Der er store forskelle mellem byer med hensyn til, hvordan folk vurderer kvaliteten af ​​offentlig transport, sundhedsydelser eller deres personlige økonomiske situation.
  7. Høj tilfredshed med offentlige rum, grønne områder, renlighed og tryghed synes tæt forbundet med den overordnede tilfredshed, som folk oplever i deres by. På spørgsmålet om de er "tilfredse" med at bo i deres egne byer, svarede et flertal - mindst 80% i 71 byer - at de var det.
  8. Undersøgelsen tyder også på, at flere mennesker end i tidligere undersøgelser mener, at deres byer er aktive, når det kommer til at bekæmpe klimaændringer. Dette er især tilfældet i hovedstæderne.

Undersøgelsen bliver formelt lanceret senere i dag under OPEN DAYS 2013 i Bruxelles - en fire-dages begivenhed med fokus på EU's fremtidige regional- og bypolitik.

I en tale forud for begivenheden sagde kommissær for regionalpolitik, Johannes Hahn: "Denne undersøgelse giver et nyttigt øjebliksbillede af, hvordan europæere har det med de byer, de bor i. Den minder os om de mange elementer, der bidrager til en følelse af velvære og en følelse af velvære. god livskvalitet i vores bymiljøer. Jeg håber, at resultaterne vil inspirere og vejlede politikere, byplanlæggere og civilsamfundet til at adressere byproblemer gennem en mere holistisk og integreret måde, som vi nu opmuntrer i den næste periode af regional- og bypolitik for 2014-2020."

EU's regional- og bypolitik vil give bedre støtte til byer i 2014-2020. I øjeblikket er næsten 40 % af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling investeret i byer. Afhængigt af medlemslandenes prioriteter forventes dette at vokse. Oven i dette bør EU-landene i den næste periode fremme investeringer, der kombinerer forskellige former for tiltag for at tackle de særlige økonomiske, miljømæssige, klimamæssige og sociale udfordringer i byområder. Mindst 5 % bør afsættes af medlemslandene til denne type integrerede tilgang.

Baggrund

Siden 1973 har Kommissionen overvåget udviklingen i den offentlige mening i medlemslandene om en lang række emner. Til denne undersøgelse er 41 000 personer blevet interviewet i 79 byer. Via en række spørgsmål blev borgerne bedt om at give udtryk for deres syn på bylivets forskellige dimensioner. Hvordan vurderer de kvaliteten af ​​tjenester såsom offentlig transport, sundhedspleje, uddannelse, kultur- og sportsfaciliteter? Betragter de udlændinge som et aktiv for deres by? Hvordan opfatter de jobtilgængelighed eller billige boliger i deres byer? Er folk tilfredse med det sted, de bor, det liv, de lever, eller den økonomiske situation i deres husstand?

reklame

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending