Følg os

Udvikling

EU vil fortsat støtte El Salvador bidrag til udryddelse af fattigdom

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kvinde pumper vand fra boring i Opande FolkeskoleEU's udviklingsbistand til El Salvador har hidtil haft mange fordele for befolkningen, for eksempel ved at give ældre adgang til grundlæggende pension eller adgang til vand og sanitet. Med udgangspunkt i disse resultater vil udviklingskommissær Andris Piebalgs under et officielt besøg i landet bekræfte EU's forpligtelse til at hjælpe landet med at udvikle sig ved at give ny finansiering mellem 2014-2020. Den nye støtte vil fokusere på områderne sociale ydelser til unge, udvikling af den private sektor og klimaændringer og sårbarhed med det formål at forbedre levebrødet for dem, der har mest brug for det.

Ud af den samlede bevilling til bilaterale projekter med El Salvador, Nicaragua, Guatemala og tidligere annonceret (775 mio. EUR), forventes 149 mio. EUR at gå til El Salvador, med forbehold for den endelige godkendelse af Rådet og Europa-Parlamentet, 120 mio. millioner i støtte til regionale projekter i Mellemamerika mellem 2014-2020 blev også annonceret.

Kommissær Andris Piebalgs sagde: "Jeg er glad for at se, at der allerede opnås gode resultater gennem vores arbejde i El Salvador, især i kampen mod fattigdom og forbedring af tjenesteydelser til de dårligst stillede sektorer i samfundet. Jeg ser frem til at diskutere fremtiden for vores samarbejde under mit besøg her, og er overbevist om, at vi kan fortsætte med at arbejde sammen for at hjælpe med at gøre endnu mere en forskel med vores støtte fremadrettet.”

Programmet Comunidades Solidarias (PACSES), som EU har ydet 47 millioner euro til, blev oprettet af regeringen for at øge udbuddet af offentlige tjenester til de fattigste og mere udsatte mennesker. Programmet forventes at nå ud til over 13 % af den samlede befolkning (omkring 750,000 mennesker), idet kvinder, børn, unge i risikogruppen og ældre er de prioriterede grupper.

Nogle resultater opnået indtil videre omfatter:

  • 30 % af personer over 70 år er nu dækket af grundpension;
  • 226,000 familier modtager forebyggende lægehjælp;
  • syv kontorer er blevet oprettet til forebyggelse af vold mod kvinder;
  • 70 % af befolkningen i kommunerne er dækket med adgang til drikkevand og grundlæggende sanitet, og;
  • over 84 % af befolkningen har fået adgang til elektricitet.

Under besøget (8.-9. oktober) vil kommissær Piebalgs møde præsident Mauricio Funes samt seniorministre, med hvem han vil diskutere fremtiden for EU-samarbejdet med El Salvador og hilse de hidtil opnåede resultater velkommen.

Han vil også besøge et vandkraftværk, der er delvist finansieret af EU gennem den latinamerikanske investeringsfacilitet (LAIF). Dette projekt vil bidrage væsentligt til klima- og miljøbeskyttelse ved at reducere CO2-udledningen drastisk i et land, hvor mere end 50 % af elkapaciteten er baseret på fossile brændstoffer.

reklame

Baggrund

El Salvador er et lavere mellemindkomstland med betydelige udfordringer med fattigdom og indkomstfordeling. Det er det tættest befolkede land på det amerikanske fastland.

Mellem 2007 og 2013 blev der givet 121 millioner euro til El Salvador. Dette blev brugt på to hovedområder: fremme af social samhørighed og økonomisk vækst og regional integration og handel.

Kommissær Piebalgs har også besøgt Guatemala og Nicaragua som led i det officielle besøg.

El Salvador har spillet en vigtig rolle i bistandseffektivitet, hvor regeringen leder implementeringen af ​​bistandseffektivitetsdagsordenen og Syd-Syd-samarbejdet ved Busans fjerde forum på højt niveau om bistandseffektivitet i 2011; bidrage til at udvikle både donorer og modtagere i det bredere Latinamerikas område.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending