Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen glæder sig over aftale om global aftale om luftfartsemissioner

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En dreng kigger ud af et vindue med udsigt over den dis-dækkede Kuala Lumpur International Airport i SepangDen 4. oktober hilste Europa-Kommissionen beslutningen fra FN-forsamlingen med ansvar for International Civil Luftfart (ICAO) velkommen om at træffe beslutning om en global mekanisme til at tackle emissioner fra luftfart. Forsamlingen har aftalt at udvikle en global markedsbaseret mekanisme til at tackle emissioner inden 2016, som kan træde i kraft i 2020. Den markedsbaserede mekanisme vil blive ledsaget af en række tekniske og operationelle foranstaltninger til at reducere emissioner. Med denne aftale bliver luftfartsindustrien den første internationale transportsektor, der anvender en global markedsbaseret mekanisme til at reducere deres emissioner.

Europa-Kommissionens vicepræsident Siim Kallas, leder af EU-delegationen til ICAO og kommissær med ansvar for transport, sagde: "Jeg er meget glad for, at vi efter lange og hårde forhandlinger endelig har en global aftale om emissioner fra luftfarten. Dette er gode nyheder for de rejsende. offentligheden, gode nyheder for luftfartsindustrien, men vigtigst af alt er det meget gode nyheder for planeten. Vi har også undgået en skadelig konflikt mellem handelspartnere. Vi har stadig noget detaljeret arbejde at gøre mellem nu og 2016. Men i aften har vi demonstreret, at vi virkelig mener alvor, når det kommer til at håndtere luftfartens miljømæssige fodaftryk.

Klimakommissær Connie Hedegaard sagde: ''EU's hårde arbejde har givet pote. Efter så mange års forhandlinger er ICAO endelig gået med til den første globale aftale nogensinde om at begrænse emissioner fra luftfarten. Hvis det ikke havde været for EU's hårde arbejde og beslutsomhed, ville vi ikke have fået denne beslutning i dag om at skabe en global markedsbaseret foranstaltning. Det, der betyder noget for os, er, at luftfartssektoren også bidrager til vores indsats for at reducere emissionerne. Selvom vi gerne ville have haft flere lande til at acceptere vores regionale ordning, er der samlet set sket fremskridt, og det vil vi nu medregne, når vi sammen med medlemslandene og Europa-Parlamentet beslutter vejen frem med EU ETS.''

'Aftalen

FN-forsamlingen har aftalt at udvikle en global MBM til international luftfart inden 2016, der kan starte i 2020. Indtil da bør lande eller grupper af lande – inden for visse parametre – være i stand til at implementere MBM'er.

De markedsbaserede foranstaltninger vil gå hånd i hånd med nye procedurer for at fremme mere avanceret teknologi, herunder brugen af ​​bedre alternative flybrændstoffer, og for at fremme bedre procedurer, herunder på luftnavigationsområdet.

Aftalen indfører også en retfærdig og retfærdig løsning, der respekterer de særlige forhold og respektive kapaciteter, som en række lande befinder sig i.

reklame

Luftfart står for 3 % af de globale CO2-emissioner, men ICAO-statistikker viser, at international luftfarts CO2-emissioner forventes at stige mellem 4 og 6 gange i 2050 fra niveauet i 2010.

Hvad sker der nu?

I lyset af denne aftale vil Europa-Kommissionen, i koordination med Europa-Parlamentet og medlemslandene, nu vurdere den beslutning, der er truffet i dag i ICAO, mere detaljeret, inden den beslutter sig for de næste skridt med hensyn til EU-ETS.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending