Følg os

Europa-Kommissionen

Kommissionen foreslår at indlede forhandlinger om visumlempelse med Marokko

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20130529_01Den 4. oktober foreslog Kommissionen Rådet at indlede forhandlinger mellem EU og Marokko om en aftale om at lette procedurerne for udstedelse af visa til kortvarigt ophold.

"Dette er et meget konkret og vigtigt skridt i samarbejdet mellem EU og Marokko. Lettere adgang til visa vil styrke den sociale og økonomiske udvikling og den gensidige forståelse mellem vores lande og folk", sagde indenrigskommissær Cecilia Malmström.

Hun tilføjede: "Nylige beslutninger om at etablere en ny migrations- og asylpolitik i Marokko er endnu et positivt signal for vores samarbejde. Jeg glæder mig meget over de vidtrækkende anbefalinger, der er indeholdt i den nylige rapport fra det nationale menneskerettighedsråd i Marokko til transformere Marokkos politikker og praksis vedrørende migration og asyl til at være mere retfærdige og i fuld respekt for menneskerettighederne. Jeg glæder mig over dette første skridt, og jeg er klar til at støtte en effektiv gennemførelse af denne rapports anbefalinger. Inden for rammerne af mobilitetspartnerskabet har EU allerede forpligtet betydelig støtte til Marokko for at etablere et nationalt asylsystem og for bedre at håndtere menneskehandel”.

Mobilitetspartnerskabet mellem EU og Marokko blev underskrevet i juni i år, og dets gennemførelse er i øjeblikket i gang. Det er i denne sammenhæng, at Kommissionen nu foreslår at indlede forhandlinger for at lette udstedelsen af ​​visa til kortvarigt ophold til marokkanske borgere.

Nogle af de foreslåede lettelser er generelle for alle ansøgere, og andre vil gavne visse grupper af mennesker, især studerende, forskere og erhvervsfolk. Listen over foreslåede visumlempelser omfatter forenklingen af ​​dokumentation, der skal indsendes til støtte for visumansøgningen for visse kategorier af ansøgere, muligheden for at udstede visa til flere indrejser med en lang gyldighedsperiode, frafald/reduktion af ekspeditionsgebyrer for specifikke kategorier af rejsende fastsætte frister for behandling af visumansøgninger samt en eventuel fritagelse for visumpligten for indehavere af diplomatpas og tjenestepas.

Rådet skal nu drøfte Kommissionens forslag. Når mandatet er vedtaget af Rådet, vil Kommissionen være i stand til at indlede forhandlinger med de marokkanske myndigheder.

Baggrund

reklame

322,094 Schengen-visa blev udstedt i 2012 af konsulater i Schengen-medlemslandene i Marokko. Dette gør Marokko på en syvendeplads i verden med hensyn til antallet af udstedte Schengen-visa.

Forhandlingerne om visumlempelse med Marokko vil begynde, når Rådet giver Kommissionen det nødvendige mandat. De vil blive gennemført inden for rammerne af mobilitetspartnerskabet mellem EU og Marokko, der blev underskrevet i juni (IP / 13 / 513).

Mobilitetspartnerskabet tager hensyn til alle involveredes interesser og mål: EU, dets medlemslande, partnerlandene og migranterne selv. Den fastlægger et sæt politiske mål og indeholder en række initiativer, der skal sikre, at personers bevægelighed styres så effektivt som muligt. Det dækker bogstaveligt talt alle spørgsmål relateret til migration: fra hvordan man maksimerer migrationens indvirkning på udviklingen til mobilitet, regulær migration og integration, irregulær migration og grænseforvaltning, menneskehandel og asyl.

Dette omfattende partnerskab med Marokko er et stort skridt fremad og repræsenterer et benchmark for hele den sydlige Middelhavsregion.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending