Følg os

Forretning

Kommissionen godkender 20.5 mio € statsstøtte til Renault for udvikling af diesel hybrid erhvervskøretøjer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

283px-Renault_2009_logo.svgEuropa-Kommissionen har besluttet, at støtten fra Frankrig til motorkøretøjsproducenten Renault for at hjælpe den med at gennemføre forsknings- og udviklingsprogrammet 'HYDIVU' er i overensstemmelse med EU's regler om statsstøtte. Målet med dette projekt er at udvikle en dieselhybridteknologi til varebiler. Ved afslutningen af ​​projektet vil Renault udstyre Traffic- og Master-serien med en ny hybridmotor. Dieselforbruget og CO2-udledningen for disse to modeller vil blive reduceret betydeligt. Statsstøtten afhjælper et reelt markedssvigt uden at give anledning til unødig konkurrenceforvridning.

Renault vil modtage €20.5 millioner i statsstøtte: €3.8 millioner i tilskud, €3.4 millioner i tilbagebetalingspligtige forskud til industriel forskning og €13.1 millioner i tilbagebetalingspligtige forskud til eksperimentel udvikling.

Kommissionens næstformand med ansvar for konkurrencepolitik Joaquín Almunia sagde: "Der sælges næsten 2 millioner erhvervskøretøjer hvert år i Europa. Dette projekt skulle resultere i en væsentlig reduktion i deres brændstofforbrug og CO2-emissioner og derved bidrage til EU's mål for innovation, miljø og energisikkerhed uden at påvirke konkurrencen«.

Kommissionen undersøgte støttens forenelighed i forhold til dens retningslinjer for statsstøtte til forskning, udvikling og innovation (F&U&I-retningslinjerne, jf. IP / 06 / 1600 MEMO / 06 / 441). Den konkluderede, at støtten afhjælpede et reelt markedssvigt, og at det var både nødvendigt og tilstrækkeligt til at tilskynde Renault til at gennemføre et F&U-projekt, som det ellers ikke ville have iværksat af egen vilje.

Dette er den tredje statsstøttesag godkendt af Kommissionen, der søger at støtte F&U-aktiviteter til udvikling af et nyt system af hybridmotorer. Det særlige ved støtten til Renault er imidlertid, at den er rettet mod erhvervskøretøjer, hvorimod den tidligere støtte vedrørte personbiler: I juli 2013 godkendte Kommissionen støtte til Valeo til at gennemføre "ESSENCYELE"-projektet (se IP / 13 / 703) (benzinhybridmotor) og støtte til PSA til projektet '50CO2Cars' (dieselhybridmotor) (se IP / 17 / 757).

Baggrund

Historisk set er erhvervskøretøjer i Europa blevet afledt af personbiler. De deler den samme overordnede konfiguration (forhjulstræk, tværmonteret frontmotor, monocoque-struktur), de samme motorer og de samme transmissionssystemer. Med hensyn til forskning og udvikling er bilproducenter derfor generelt glade for at 'tilpasse' de innovationer, der tidligere er udviklet til biler til erhvervskøretøjer, hvilket begrænser risikoen for teknologisk fejl, men fører til et suboptimalt resultat, fordi de tilpassede teknologier ikke passer perfekt til erhvervskøretøjers driftsbegrænsninger: ikke nok kraft til at køre de tungere og mindre aerodynamiske køretøjer, som skal transportere tunge læs over lange afstande (motorvej). I modsætning hertil vil Renault med HYDIVU udvikle en hybridmotor, der er specielt designet og optimeret samlet til erhvervskøretøjer.

reklame

Renault vil udføre HYDIVU-projektet i samarbejde med tre andre virksomheder (Continental, Valeo og LMS International) og et forskningsorgan (IFPEN). For de partnere, der modtager statsstøtte, er tilskuddene til ESSENCYELE-projektet forenelige med en fransk F&U-støtteordning (ca. SA.32466), som opfylder kriterierne i en forordning, der fritager visse kategorier af støtte fra Kommissionens forhåndsgodkendelse (se IP / 08 / 1110 MEMO / 08 / 482).

Den ikke-fortrolige version af dagens afgørelse vil blive gjort tilgængelig under sagsnummer SA.34668 i State Aid Register på den DG konkurrence hjemmeside, når eventuelle fortrolighedsproblemer er blevet løst. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i Den Europæiske Unions Tidende er anført i State Aid Weekly e-News.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending