Følg os

Forretning

Kommissionen godkender 20.5 mio € statsstøtte til Renault for udvikling af diesel hybrid erhvervskøretøjer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

283px-Renault_2009_logo.svgEuropa-Kommissionen har besluttet, at den støtte, som Frankrig har ydet til motorkøretøjsfabrikanten Renault, for at hjælpe den med at gennemføre 'HYDIVU'-forsknings- og udviklingsprogrammet er i overensstemmelse med EU-reglerne for statsstøtte. Formålet med dette projekt er at udvikle en dieselhybridteknologi til varevogne. Efter projektets afslutning udstyrer Renault Traffic- og Master-serien med en ny hybridmotor. Dieselforbruget og CO2-emissionerne for disse to modeller vil blive reduceret betydeligt. Statsstøtten adresserer en ægte markedssvigt uden at give anledning til en unødig konkurrenceforvridning.

Renault modtager 20.5 millioner euro i statsstøtte: 3.8 millioner euro i tilskud, 3.4 millioner euro i tilbagebetalingspligtige forskud til industriel forskning og 13.1 millioner euro i tilbagebetalingspligtige forskud til eksperimentel udvikling.

Kommissionens næstformand med ansvar for konkurrencepolitikken Joaquín Almunia sagde: 'Næsten 2 millioner erhvervskøretøjer sælges hvert år i Europa. Dette projekt skulle resultere i en væsentlig reduktion af deres brændstofforbrug og CO2-emissioner og derved bidrage til EU's mål for innovation, miljø og energisikkerhed uden at påvirke konkurrencen. '

reklame

Kommissionen undersøgte støttens forenelighed med hensyn til sine retningslinjer for statsstøtte til forskning og udvikling og innovation (F & U & I-retningslinjer, se IP / 06 / 1600 og MEMO / 06 / 441). Den konkluderede, at støtten afhjælpede en ægte markedssvigt, og at den både var nødvendig og tilstrækkelig til at anspore Renault til at gennemføre et F & U-projekt, som den ellers ikke ville have iværksat af egen vilje.

Dette er den tredje statsstøttesag, der er godkendt af Kommissionen, og som søger at støtte F & U-aktiviteter til udvikling af et nyt system af hybridmotorer. Det specifikke træk ved støtten til Renault er imidlertid, at den er rettet mod erhvervskøretøjer, mens den tidligere støtte vedrørte personbiler: I juli 2013 godkendte Kommissionen støtte til Valeo til at gennemføre projektet '' ESSENCYELE (se IP / 13 / 703) (benzinhybridmotor) og støtte til PSA til projektet '50CO2Cars' (diesel-hybridmotor) (se IP / 17 / 757).

Baggrund

reklame

Historisk set er kommercielle køretøjer i Europa afledt af personbiler. De har samme overordnede konfiguration (forhjulstræk, tværmonteret frontmotor, monokok struktur), de samme motorer og de samme transmissionssystemer. Med hensyn til F & U er bilproducenter derfor generelt glade for at 'tilpasse' de erhvervskøretøjer de innovationer, der tidligere er udviklet til biler, hvilket begrænser risikoen for teknologisk fiasko, men fører til et suboptimalt resultat, fordi de tilpassede teknologier ikke passer perfekt til driftsmæssige begrænsninger for erhvervskøretøjer: ikke nok kraft til at køre de tungere og mindre aerodynamiske køretøjer, som skal transportere tunge laster over lange afstande (motorvej). I modsætning hertil vil Renault med HYDIVU udvikle en hybridmotor, der er specielt designet og optimeret samlet til erhvervskøretøjer.

Renault vil gennemføre HYDIVU-projektet i samarbejde med tre andre virksomheder (Continental, Valeo og LMS International) og et forskningsorgan (IFPEN). For de partnere, der modtager statsstøtte, er tilskuddene til ESSENCYELE-projektet kompatible med en fransk F & U-støtteordning (sag SA.32466), som opfylder kriterierne i en forordning, der fritager visse kategorier af støtte fra forudgående tilladelse fra Kommissionen (se IP / 08 / 1110 og MEMO / 08 / 482).

Den ikke-fortrolige version af dagens beslutning vil blive gjort tilgængelig under sagsnummer SA.34668 i State Aid Register på den GD konkurrence hjemmeside, når ethvert fortrolighedsspørgsmål er løst. Nye publikationer af beslutninger om statsstøtte på Internettet og i EUT er opført i EU State Aid Weekly e-News.

Læs
reklame

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Læs

Digitale økonomi

Kommissionen foreslår en vej til det digitale årti for at levere EU's digitale transformation inden 2030

Udgivet

on

Den 15. september foreslog Kommissionen en vej til det digitale årti, en konkret plan for at opnå den digitale transformation af vores samfund og økonomi inden 2030. Den foreslåede vej til det digitale årti vil oversætte EU's digitale ambitioner for 2030 ind i en konkret leveringsmekanisme. Det vil oprette en styringsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med medlemsstaterne for at nå frem til 2030 Digitale tiårsmål på EU -plan inden for områderne digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester. Det har også til formål at identificere og gennemføre store digitale projekter, der involverer Kommissionen og medlemsstaterne. Pandemien fremhævede den centrale rolle, digital teknologi spiller i opbygningen af ​​en bæredygtig og velstående fremtid. Krisen afslørede især en kløft mellem digitalt egnede virksomheder og dem, der endnu ikke ville vedtage digitale løsninger, og fremhævede kløften mellem godt forbundne byer, landdistrikter og fjerntliggende områder. Digitalisering giver mange nye muligheder på den europæiske markedsplads, hvor mere end 500,000 ledige stillinger inden for cybersikkerhed og dataeksperter forblev ubesatte i 2020. I tråd med europæiske værdier bør Vejen til det digitale årti styrke vores digitale lederskab og fremme menneskecentreret og bæredygtig digital politik styrke borgere og virksomheder. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse, Q & A og faktablad. Præsident von der Leyens Union of State -adresse er også tilgængelig online.

reklame

Læs

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU-banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe-tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i 'Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)', der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger:

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er den langsigtede udlån institution i Den Europæiske Union, der ejes af dens medlemsstater. Det gør langfristet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU-politiske mål. Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending