Følg os

Landbrug

Fem medlemsstater oversteg 2012 / 13 mælkekvote (for leverancer)

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

mælkFem medlemsstater - Østrig, Tyskland, Danmark, Polen og Cypern - overskred deres mælkekvoter for leveringer i 2012/2013 og skal derfor betale bøder ('superlevy') på i alt ca. 46 mio. EUR. På trods af kvoternes overskridelse i disse medlemsstater forblev de samlede leverancer i EU et godt stykke under (-6.0%) af de samlede kvotemængder sammenlignet med -4.7% i 2011/12. Derudover overskred Nederlandene sin direkte salgskvote med 1 100 t (1.4%) og står over for en afgift på 301 000 €.

Ifølge de nationale erklæringer for året, der sluttede marts 31, 2013, Østrig, Tyskland, Danmark, Polen og Cypern, overskred deres nationale kvoter med i alt 163 700 tons på trods af, at kvoten for 1% i år 2012 / 2013 blev besluttet i rammen af 2008 CAP Health Check.

Antallet af medlemsstater, der overstiger deres kvoter, forbliver begrænset, og den pågældende overskudsproduktion tegner sig for 0.1% af al mælk, der leveres eller dækkes af direkte salg (0.2% i det foregående mælkekvoteår). Nogle 22-lande forblev under kvote, hvoraf 13 overstiger 10% under deres leveringskvote.

Mælkekvoteordningen vil blive afskaffet på 1 April 2015, og for at lette en glat overgang accepterede 2008 CAP Health Check, at der skal ske en gradvis stigning i kvoter (+ 1% hvert år) indtil kvoteår 2013 / 14. Kommissionen vil fremlægge en rapport inden midten af ​​2014 om markedets tilstand, herunder et tæt kig på, hvordan medlemsstaterne implementerer 2012-mælkepakken (Klik her for mere information)), med forslag til ændringer, hvis det skønnes nødvendigt. I sidste uge organiserede Kommissionen en interessentkonference om mejerisektoren efter 2015 - en rapport med konklusioner fra denne konference vil blive drøftet i EP's Landbrugsudvalg og af ministre i Rådet inden årets udgang, og denne debat vil bidrage til udarbejdelsen af ​​denne rapport fra Kommissionen.

Hvordan systemet fungerer

Mælkekvoteordningen blev indført i 1980'erne for at løse problemer med overskudsproduktion. Hver medlemsstat har to kvoter, den ene for levering til mejerierne (97.6% af EU-summen) og den anden for direkte salg på gårdeniveau (2.4%). Disse mængder fordeles mellem producenterne (individuelle kvoter) i hvert medlem af Sstate. Hvis en medlemsstat overstiger sin nationale kvote, skal der betales en overskudsafgift (ofte kaldet '' superlevy '') på 27.83 € pr. 100 kg i den pågældende medlemsstat, betalt af producenterne i forhold til deres bidrag til overskridelsen i løbet af kvoteåret (1 April - 31. marts). Disse tal fastlægges efter en omfordeling af ikke-udnyttet kvote for andre producenter.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending