Følg os

Baldricks blog

Baldrick's Blog: Her er min listige plan!

DEL:

Udgivet

on

hold-ro-baldrick-s-fik-en-udspekuleret-planDen nat, hvor politiet rykkede på sigøjnere, der sov dårligt i Londons Hyde Park, begik horder af britiske alkoholikere handlinger i Budapests gader, der ville have sikret, at der blev sat navne på det britiske kønsregister. Stort set den samme berusede adfærd foregik på feriesteder i hele Europa. Selvom det værste, som sigøjnerne i London synes at have gjort ud over at ignorere en lokal vedtægt, der forbyder at sove i Hyde Park, er at have efterladt affald, er hændelsen blevet en forårsage célèbre. Britiske alkoholikere i hele Europa led lidt værre end tømmermænd og måske nogle tilfælde af seksuelt overførte sygdomme. Hyde Park er blot en scene i et meget bredere drama, der truer Storbritanniens omdømme og handel. Det begyndte med udtalelser fra politikere og fortsætter med presse- og mediekommentarer, der stigmatiserer alle rumænere – Rumænien er blevet mål for national fremmedhad.

Mediehistorier, der grænser - i det mindste - til tilskyndelse til racehad er ikke gået ubemærket hen i det, der territorialt er et af Europas største medlemslande. "Gennem alle årene med undertrykkende regering, dette land har lidt, så vi på Storbritannien som et fyrtårn for frihed, retfærdighed og retfærdighed. Nu kalder I os alle sigøjnere, og I vil ikke have os i jeres land,” siger en højtstående embedsmand fra Rumæniens retsvæsen. Han fortsætter med at sige: "Vi så altid til dig, fordi vi beundrede dine værdier. Nu ser vi et land, der stadig tror på, at det kan fortælle andre, hvad de skal gøre, men det er ikke tilfældet længere."

Kommentarerne understreger dem fra universitetsrektor professor Quintin McKellar, som har stemplet den britiske offentlighed som "fremmedhad" og sagt, at fjendtlighed over for immigration skadede økonomien. Vicekansleren for University of Hertfordshire sagde, at udenlandske studerende blev afskrækket fra at komme til Storbritannien for at studere i større antal af opfordringer til strammere begrænsninger for immigration. "Vi har et problem, ikke kun inden for universiteter, men i hele Det Forenede Kongerige med hensyn til i det væsentlige at have en ganske fremmedfjendsk befolkning," sagde han til en vicekanslers konference.

Bredt omtalte kommentarer om "rumænske kriminelle" - ikke kriminelle fra Rumænien væltede ud fra UKIP's partikonference, og selvom de blev overskygget af rapporter om kvinder, der blev kaldt tøser, blev de bredt offentliggjort, ikke kun af pressen, men af ​​BBC. Roma-sigøjnere, som det nomadiske romafolk for nylig er blevet stemplet, er én procent af vores over 20 millioner indbyggere, erklærer vores Bukarest-baserede embedsmand. Officielle statistikker sætter tallet tættere på 2.5 procent, men mange er allerede flyttet til Italien og Frankrig. Europas romabefolkning er en klassisk 'nation uden stat'. Som enhver, der har været i Auschwitz-Birkenau, vil vide fra beskrivelserne af kvinder og børn, der skreg, mens de blev flokket til deres død. Romerne har været udsat for århundreders forfølgelse. I Anden Verdenskrig begyndte den rumænske general Ion Antonescu, der arbejdede med nazisterne, at hyrde romaer op på de russiske trapper. »Han blev skudt kun to uger før, de skulle udryddes. Men for det ville der ikke være nogen romanier i dag,” sagde min ven.

Romanier udgør en lille del af befolkningen i Ungarn, og for nylig boede den selvudråbte romaernes konge i Tyrkiet efter at være blevet fløjet til Rumænien for akut lægehjælp. Hans folk er spredt ud over Østeuropa og er migreret  til Italien, Spanien, Frankrig, Tyskland og - over mange årtier - til Storbritannien. At antallet har været stigende, skyldes, at successive regeringer ikke har kunnet forudse og kontrollere konsekvenserne af EU-medlemskab.

reklame

De har været genstand for intens debat i Europa-Parlamentet, som har forsøgt at finde en løsning. Lívia Járóka er medlem af Europa-Parlamentet, som er stolt af at være 'roma'. Hun kæmper med mange andre for at ændre den etniske forståelse af minoritetsgruppen "især ud fra et beskæftigelsessynspunkt".

Hun påpeger, at europæiske og nationale love mod diskrimination ikke er implementeret i nogle lande - især Frankrig, Italien og Storbritannien. Ifølge MEP'et lever kun fem procent af romaerne nomadiske liv "af kulturelle årsager eller håndværk". Sigøjnerne, der kom videre fra Hyde Park, blev af medierne beskrevet som "rumænske sigøjnere" - tjekkede politiet alle deres pas, og i så fald fortalte politiet journalisterne, at de alle var rumænere? Hændelsen skete om aftenen, og inden for få timer skreg aviser, at de faktisk var rumænske sigøjnere. Da såkaldte journalister ikke har beføjelse til at se folks pas, antog de enten en antagelse, eller politiet var medskyldige.

Tilbage i Rumænien klagede en mand, der talte med franske turister, over, at landet "er i det engelske sprogs greb, og det er jeg ikke tryg ved". Han forklarede, at britiske medier og politikere kommer med omfattende udtalelser, der simpelthen er stødende, og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor hans land fortsætter med at "ære sådanne afskum ved at bruge deres sprog".

Trinity College - Bukarest! I en anden by sagde en ung mand, der talte perfekt engelsk sammen med sin kone og sin lille søn: "Min mor er sygeplejerske, og hun arbejder i dit nationale sundhedsvæsen. Jeg boede i Ashford i Kent i et år og ansøgte to gange om arbejdstilladelse. men fik afslag. Det var tydeligt for mig, at jeg blev betragtet som en sigøjner og ikke ønsket. Nu vil jeg ikke derned. Jeg er uddannet ingeniør, men hvis det er sådan, de betragter os, så er det sådan."

Trinity College - Bukarest!

En anden ung mand sagde: "Jeg har to grader, men de vil ikke lade mig arbejde i Storbritannien. Mine venner er kommet tilbage og siger det samme - de tror, ​​vi er sigøjnere."

I Sulina, ved mundingen af ​​Donau-deltaet, og Norwegian, der ejer den irske bar - barer og restauranter i hele landet er modelleret efter dem i Storbritannien - siger, at briternes omdømme er på et rekordlavt niveau. "Din nat i Budapest er intet i forhold til, hvad vi ser på Cypern og i Spanien. Rumænerne tror, ​​at I alle er hunde og idioter."

Som i Storbritannien har næsten hver landsby et velholdt krigsmindesmærke. Mange har nu tilføjelser af marmor, der viser de døde i konflikter i det tidligere Jugoslavien, Irak og Afghanistan. Rumænien er en trofast allieret af Storbritannien som medlem af NATO.Døde allierede

I et nyligt BBC-interview erklærede en rumænsk minister, at han ikke havde nogen indvendinger mod, at der blev sat restriktioner på adgangen til den britiske NHS-service eller sociale ydelser. "Hvad Storbritannien gør under sine nationale beføjelser er et anliggende for dem, så længe det gælder for alle og ikke er diskriminerende mod rumænere."

Romania har tætte kulturelle forbindelser til Italien gennem sin romerske historie. pensionerende legionærer blev begavet land af Cæsarerne.  En million rumænere  hovedsageligt bor i Transsylvanien er af ungarsk etnicitet. Landet har en lille etnisk tysk befolkning samt tyrkisk hovedsageligt i Donau-deltaet. Det trækker sig ind i den moderne verden efter omkring 50 års brutalt kommunistisk styre, der fulgte efter nazistisk dominans. Folk søger retfærdighed for dem, de har navngivet som kommunistiske torturister.

Rumænien er åben for forretning som  Franske og belgiske supermarkedskæder vidner, det samme gør de tyske og amerikanske virksomheder, der ser ud til at trives. Et stort antal amerikanere, der vender tilbage for at spore deres etniske rødder, dominerer barerne og restauranterne i Bucheresti [Bukarest].

EU-flaget vajer overalt, og EU har, som enhver rumæner påpeger, nu tilsluttet sig charteret om menneskerettigheder. Europarådet - til gavn for britiske journalister IKKE EU - er ved at miste tålmodigheden med Storbritannien.

Så her er min snedige plan: racemæssig og andre former for diskrimination strider mod menneske- og borgerrettigheder, men lad os se på tingene fra et rent indenlandsk synspunkt. Tilskyndelse til racehad er en strafbar handling i henhold til britisk lov. At stemple alle rumænere som sigøjnere er klart en strafbar handling.

Næste gang en avis, radio eller fjernsyn kommer med en sådan kavalerisk og altomfattende udtalelse, bør vi alle formelt klage og presse på for retslige skridt, der fører til strafferetlige sanktioner. Og det samme bør gælde for enhver politiker, politisk kandidat eller britisk embedsmand.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending