Følg os

Forretning

Undersøgelse viser EU gæstfrihed sektor er afgørende økonomisk drivkraft, gnister kræver mere politisk støtte

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

indeksEn ny europæisk undersøgelse, udgivet den 17. september, viser, at gæstfrihedssektoren spiller en afgørende rolle i bekæmpelsen af ​​ungdomsarbejdsløshed og er afgørende for job og vækst og sundheden i andre sektorer.

MEP'er og brancheforeninger HOTREC The Brewers of Europe opfordrer til mere støttende EU-politikker for at øge sektorens præstationer. EY-undersøgelsen, støttet af HOTREC og The Brewers, viste, at Europas gæstfrihedssektor i 2010 direkte eller indirekte skabte 1 billion EUR i produktion, svarende til 8.1 % af EU's samlede økonomiske produktion, og at multiplikatoreffekten af ​​1 EUR brugt i gæstfrihedssektoren betyder yderligere 1.16 € investeret i den bredere økonomi.

Ifølge undersøgelsen, som omfatter land-for-land-rapporter, bidrog sektoren i 2010 med 126 milliarder euro til statslige statskasser i punktafgifter, moms og beskæftigelses- og socialsikringsskatter og støttede ca. 16.6 millioner job i EU, eller et ud af hvert 13 job.

"Foranstaltninger vedtaget i tider med besparelser, som øger skattesatserne på et tidspunkt, hvor den disponible indkomst falder igen, vil sandsynligvis underminere sektorens evne til at skabe vækst," sagde John Hopes, hovedforfatter af undersøgelsen. "Den kortsigtede reaktion på dette vil sandsynligvis være omkostningsbesparende foranstaltninger og senere et tab af permanent kapacitet."

Under en tale ved et frokostarrangement i Europa-Parlamentet i Bruxelles sagde eventværten, UK MEP Emma McClarkin: "Øl er mere end blot en forfriskende drink. Bryggeriet er en central del af gæstfrihedssektoren. I en tid med stagnerende økonomisk vækst og stigende ungdomsbeskæftigelse og i betragtning af gæstfrihedssektorens betydning som en drivkraft for vækst og job, er vi nødt til at være sikre på, at politikker hjælper gæstfrihed og tæt forbundne sektorer såsom øl, og ikke hindrer dem. ."

Enhver reduktion i gæstfrihedssektoren vil påvirke Europas unge uforholdsmæssigt meget, da sektoren giver mange af Europas førstegangsjob, hedder det i undersøgelsen. Hospitalitetssektoren gav 29 % flere job i 2010 end i 2000, hvorimod det samlede antal job i samme periode i den bredere økonomi steg med kun 7.1 % eller mindre end 1 % om året.

Lukáš Veselý, der repræsenterer kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion, László Andor, sagde: "Denne nye undersøgelse minder os om gæstfrihedssektorens betydning for Europas BNP - og endnu mere for europæiske job. Vi er bestemt nødt til at tænke over, hvordan vi bedst kan støtte denne sektors genopretning, og hvordan den kan hjælpe i kampen mod arbejdsløshed, herunder ved at tilbyde kvalitetsarbejdsmuligheder for unge mennesker.”

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending