Følg os

Konflikter

EU-Libanon: Ny støtte til forbedring af sikkerhed og social samhørighed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

drapeaux EU-LibanKommissær for udvidelse og naboskabspolitik, Štefan Füle, mødtes med Libanons ambassadør i EU Rami Mortada for at diskutere den seneste udvikling i landet og EU's støtte til Libanon.

"Jeg fordømmer kraftigt de seneste terrorbombninger i Tripoli og Beirut. Disse handlinger er uacceptable. Det internationale samfund skal hjælpe Libanon med at bære den tunge byrde forårsaget af blodsudgydelserne i nabolandet Syrien. Vi står bi Libanon og er forpligtet til dets stabilitet, enhed og suverænitet," sagde kommissær Füle på mødet.

Han informerede også ambassadøren om den yderligere nye finansielle støtte, som netop er vedtaget af Europa-Kommissionen, til tre programmer inden for sikkerhed og sociale anliggender på 22 mio. EUR.

"Denne nye støtte reagerer på de aktuelle presserende behov i det libanesiske samfund, som står over for stigende sociale spændinger, især på grund af de usikre økonomiske udsigter og den ustabilitet, der er forårsaget af krisen i Syrien," understregede kommissær Füle.

Ud af de 22 millioner euro går til støtte til den libanesiske sikkerhedssektor til stabilitet og national samhørighed (8 millioner euro), til styrkelse af social samhørighed (10 millioner euro) og til forbedring af bolig- og sundhedsforholdene for de palæstinensiske flygtninge i Libanon (€ 4 millioner).

Dette yderligere beløb er en del af den årlige handlingsplan 2013 for Libanon og blev godkendt i lyset af de seneste begivenheder i regionen, som i høj grad påvirker libanesisk stabilitet og sikkerhed. De 8 millioner euro vil gå til at forbedre effektiviteten og den demokratiske kontrol af de libanesiske sikkerhedsagenturer i overensstemmelse med respekten for menneskerettighederne og retsstatsprincippet.

Desuden er den eksisterende lave grad af social samhørighed også under pres i lyset af den nuværende økonomiske afmatning - en konsekvens af naboens krise. Denne situation øger behovet for effektiv social beskyttelse og socioøkonomiske data om de berørte libanesiske husstande, de fleste af dem uden sygeforsikring. Med bistand på 10 mio. EUR fra EU hjælper programmet den libanesiske centraladministration for statistik med at producere socialstatistikker af bedre kvalitet og med at forbedre kvaliteten af ​​de sociale ydelser, der tilbydes af National Social Security Fund.

reklame

Levevilkårene for palæstinensiske flygtninge i Libanon er en hovedfaktor for social ulighed og ustabilitet, som i øjeblikket er stigende, da omkring 65.000 palæstinensiske flygtninge fra Syrien flygtede til Libanon. EU-bistand til en værdi af 4 millioner euro vil forbedre levevilkårene for de mest sårbare palæstinensiske flygtninge ved at rehabilitere krisecentre og sundhedscentre.

De nye penge, som kommissær Füle har annonceret i dag, er oven i, hvad EU har givet Libanon indtil videre i forbindelse med den syriske krise. EU har forpligtet næsten 235 millioner euro i støtte til Libanon siden begyndelsen af ​​flygtningekrisen: omkring 65 millioner euro blev givet til humanitær bistand; og 170 mio. EUR til socioøkonomisk støtte til de libanesiske værtssamfund. Denne sum inkluderer midler fra den nyligt annoncerede omfattende bistandspakke, som mobiliserer yderligere 400 millioner euro til konsekvenserne af den syriske krise.

Baggrund

De forudsætninger, hvorunder det nationale vejledende program (NIP) og denne årlige handlingsplan oprindeligt blev udformet i 2010, har ændret sig. Antallet af flygtninge fra Syrien, der flygter til Libanon, vokser eksponentielt, og det samme er behovene hos både flygtningene og deres libanesiske værter. I mange dele af landet er det at være vært for flygtningene en alvorlig overbelastning af de økonomiske og sociale ressourcer såvel som den lokale infrastruktur i de for det meste fattige samfund.

I denne sammenhæng syntes det nødvendigt at revidere prioriteterne for EU's støtte til Libanon gennem dets årlige handlingsplaner 2012 og 2013. For Libanon har EU omfordelt en vigtig del af sin bilaterale portefølje for at imødegå konsekvenserne af den syriske krise og mobiliseret vigtige yderligere ressourcer til at støtte de libanesiske myndigheder og lokalsamfund i at klare tilstrømningen af ​​flygtninge.

Dette årlige handlingsprogram for 2013 er fortsat på linje med de tre prioriteter i det flerårige vejledende program 2011-2013, nemlig støtten til også politiske ("reform af sikkerhedssektoren") og socioøkonomiske ("støtte til social samhørighed"). som genopretning og genoplivning af økonomien ("Forbedring af levevilkårene for palæstinensiske flygtninge").

Dette er også rettet mod målene i de fælles meddelelser fra Europa-Kommissionen og EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik "Mod en omfattende EU-tilgang til den syriske krise"1, "Et partnerskab for demokrati og delt velstand med det sydlige Middelhav"2 og "Et nyt svar på et kvarter i forandring"3.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending