Følg os

Konflikter

TIR genaktiveret i Afghanistan

DEL:

Udgivet

on

1495Fra den 4. september 2013 vil internationale vejtransportoperationer under TIR genoptages til, fra og på tværs af Afghanistan efter mere end 30 års afbrydelse. Denne velkomne udvikling vil i betydelig grad sætte skub i den regionale handel og økonomiske udvikling ved at åbne op for global handel for indlandsstater i centralasiatiske lande via lettet og sikker international vejtransport.

Efter omkring 30 års suspension er Afghanistan tilbage i dag som de 58th land at nyde lettet og sikker handel ved international vejtransport, som TIR system er blevet genaktiveret i dag for transportoperationer til, fra og på tværs af Afghanistan – en vigtig udvikling præget af en officiel ceremoni, deltagelse af afghanske embedsmænd på højt niveau, herunder finansminister Hazrat Omar Zakhelwal, viceminister for transport og civil luftfart, Jarullah Mansoori, generaldirektøren for den afghanske toldafdeling, Dr. Najibullah Wardak, lederen af ​​transportafdelingen for den økonomiske samarbejdsorganisation (ECO)-sekretariatet, dr. Ismail Tekesadat, samt ledere af diplomatiske missioner fra forskellige lande.

Samtidig med at det gør det muligt for det afghanske erhvervsliv at handle med sine partnere på en lettere og sikker måde med reducerede transporttider og -omkostninger, vil genaktivering af TIR i Afghanistan også åbne betydelige økonomiske muligheder for indlandsstater i centralasiatiske lande, som nu kan handle med alle TIR-lande ad vej. og lette deres adgang til havet.

IRUs generalsekretær, Umberto de Pretto, udtalte: "Vi er meget glade for, at endnu et land har besluttet og med succes formået at implementere dette afprøvede multilaterale faciliteringsinstrument for handel med international vejtransport. TIR har vist sig gavnligt til at drive økonomisk vækst i mere end 60 år i mange regioner i verden, og vi kan kun opfordre andre lande, der endnu ikke har gjort det, til at følge dette eksempel. Vi lykønsker varmt den afghanske regering for at tage initiativet til at styrke ikke kun dens økonomi, men hele den centralasiatiske regions økonomi i alle afghanske borgeres interesse."

Tro mod det offentlig-private partnerskab, der driver TIR-systemet, IRU-medlemmet Afghanistans handels- og industrikammer (Utilsigtet) er blevet bekræftet af afghanske kompetente myndigheder som den udstedende og garanterende sammenslutning for TIR-carneter i Den Islamiske Republik Afghanistan pr. 4. september 2013.

TIR-træning blev også givet til ACCI-personale samt afghanske toldembedsmænd og transportoperatører for at sikre en smidig og effektiv drift af TIR-systemet, herunder brugen af ​​dets vigtigste risikostyring, yderst sikre it-værktøjer.

ACCI udstedte i dag sit første TIR-carnet til den første registrerede afghanske transportoperatør. Desuden udførte adskillige udenlandske TIR-transportoperatører fra Iran og Tadsjikistan vejtransportoperationer under TIR på Afghanistans territorium efter elektronisk og gratis at indsende deres lastoplysninger til det afghanske toldkontor via IRU TIR-EPD applikation.

reklame

"Sådan udvikling hjælper i høj grad med at understøtte FN's millenniumudviklingsmål og er den logiske opfølgning på IRU og FN's Minerydningstjeneste fælles aktion i 2011 at gå sammen om at minerydde større vejtransportkorridorer i Afghanistan og sikre sikre og sikre internationale vejtransportoperationer over hele landet. Vi er mere end glade for at byde Afghanistan velkommen tilbage i det globale handelssamfund!" Umberto de Pretto afsluttede.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending