Følg os

Forsiden

Google bestrider højre for UK Safari-brugere til at anlægge sag

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

GoogleEn gruppe britiske baserede Safari-brugere har anlagt sag mod Google og hævdet, at det underminerede Apples browserindstillinger for i hemmelighed at spore deres online brug. Google nægtede dog at modtage besked om sagen i Storbritannien. "Dette matcher deres holdning til forbrugernes privatliv," sagde sagsøger Judith Vidal-Hall. "De respekterer det ikke, og de anser sig ikke for at være ansvarlige for vores love om det." Google anfægter UK Safari-brugeres ret til at anlægge sag mod det i Storbritannien, ifølge en erklæring fra sagsøgernes advokatfirma.

For at understrege sin holdning accepterede søgemaskinen faktisk ikke varsel om retssagen i Storbritannien, men tvang sagsøgerne til at indgive i Californien i stedet - en jurisdiktion, hvor deres sag, der påstår krænkelse af privatlivets fred, er meget svagere.

Klagerne anlagde sag i januar med krav om erstatning for Googles påståede omgåelse af Safaris sikkerhedsindstillinger. Dette gjorde det muligt for Google at spore deres brug online, hævder sagsøgerne.

reklame

"Googles holdning til loven er den samme som dets position på skat: de vil kun spille eller betale på deres hjemmebane," sagde Judith Vidal-Hall, en af ​​sagsøgerne. ”Hvad foreslår de - at de vil tvinge Apple-brugere, hvis privatlivets fred blev krænket, til at betale for at rejse til Californien til at handle, når de tilbyder en tjeneste i dette land på et .co.uk-websted?

"Dette matcher deres holdning til forbrugernes privatliv," tilføjede Vidal-Hall. "De respekterer det ikke, og de anser sig ikke for at være ansvarlige for vores love om det."

Det aktuelle problem dukkede først op til Google i februar 2012, da Stanford University-kandidatstuderende Jonathan Mayer fandt ud af, at Google havde omgået privatlivsindstillinger på iPhones og iPads og spores brugere af disse enheder - i modsætning til hvad det sagde i sin fortrolighedspolitik. Samme måned meddelte Det Forenede Kongeriges Information Commissioner Office, at det var ved at undersøge, om Google havde brudt britisk lovgivning eller ej - nemlig databeskyttelsesloven og reglerne om beskyttelse af personlige oplysninger og elektronisk kommunikation.

reklame

Federal Trade Commission undersøgte også spørgsmålet, hvilket resulterede i en løsning på hele 22.5 millioner dollars - det største nogensinde opkrævet af agenturet.

Sagen blev indgivet af det britiske advokatfirma Olswang LLP i begyndelsen af ​​året på vegne af 12 sagsøgere. Sagen er ved at blive en gruppesag, der ligner gruppesøgsmål i USA, ifølge advokatfirmaets hjemmeside.

Denne sag er stadig i sine tidlige dage, men Googles tilgang til dato antyder, at søgemaskinen er tonedøv, når det kommer til de stigende protester i Europa mod dens holdning til privatlivets fred.

"Grundlæggende har Google tømt sin næse over EU om dens privatlivspolitik lige fra starten," sagde Scott Cleland, præsident for Precursor LLC, til E-Commerce Times.

Precursor har flere Google-konkurrenter til kunder.

Generelt er Googles tilgang til global retssag meget aggressiv, sagde Cleland: "De sætter ikke spørgsmålstegn ved deres egne handlinger eller forsøger at gå på kompromis. Deres MO er ikke at tage et kvartal og skubbe deres egen dagsorden ubarmhjertigt."

Ikke at Olswang og sagsøgerne vælter om dette spørgsmål. Ifølge advokatfirmaets websted har firmaet til hensigt at presse på for en høring for at diskutere jurisdiktionsspørgsmål, "og resultatet af høringen vil afgøre, om sagen går videre eller ej."

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending