Følg os

Forsiden

Kommissionen vs Tjekkiet og Slovenien om jernbanesikkerhed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den Tjekkiske Republik og Slovenien har undladt at opfylde deres forpligtelser i henhold til EU-lovgivningen inden for jernbanetransport. Domstolen afviser imidlertid Europa-Kommissionens handling mod Luxembourg.

Disse sager udgør en del af en række sager om manglende opfyldelse af forpligtelser1 anlagt af Kommissionen mod flere medlemsstater for manglende overholdelse af deres forpligtelser i henhold til direktiver omSkinner jernbanesektorens funktion. I de foreliggende sager var Domstolen forpligtet til at undersøge de anlagte søgsmål mod Den Tjekkiske Republik, Slovenien og Luxembourg.

Sagen om Kommissionen mod Den Tjekkiske Republik:

reklame

Retten har indledningsvis påpeget, at forvalteren for at nå målet om infrastrukturforvalterens ledelsesuafhængighed inden for de afgiftsrammer, der er oprettet af medlemslandene, skal have en vis breddegrad til at bestemme gebyrbeløbet for at gøre det muligt for det at bruge denne fleksibilitet som et styringsværktøj.

Imidlertid har indstillingen ved en årlig beslutning fra Finansministeriet en maksimal afgift for brug af jernbaneinfrastruktur virkningen af ​​at begrænse infrastrukturforvalterens handlefrihed i et omfang, der er uforenelig med målsætningerne i direktiv 2001 / 14. I overensstemmelse med det, der er fastlagt i dette direktiv, skal infrastrukturforvalteren være i stand til at indstille eller fortsætte med at indstille højere afgifter på grundlag af de langsigtede omkostninger ved visse investeringsprojekter. Domstolen konkluderer, at Kommissionens første klage er begrundet.

For det andet vedrørende Domstolens klage over, at der ikke er nogen foranstaltninger, der tilskynder ledere til at reducere omkostningerne til levering af infrastruktur og niveauet for adgangsafgifter, undersøgte Domstolen statsstøtten til infrastrukturforvalteren, som Tjekkiet har påberåbt sig.

reklame

Selv om den er i stand til at reducere omkostningerne ved levering af infrastruktur og niveauet for adgangsafgifter, har denne finansiering ikke i sig selv en incitamenteffekt på denne manager, idet finansieringen ikke indebærer nogen forpligtelse fra lederen. Retten finder derfor, at den anden klage også er begrundet.

For det tredje undersøgte Domstolen Kommissionens klage over, at de afgifter, der opkræves for alle minimumstjenester og for adgang til infrastrukturtjenester fra netværket, ikke er lig med de omkostninger, der direkte kan henføres til driften af ​​jernbanetjenesten. Retten finder, at Kommissionen ikke har givet nogen specifikke eksempler, der viser, at de tjekkiske myndigheder har opkrævet adgangsafgifter under hensyntagen til kravene i direktivet. Følgelig erklærer Retten, at klagen er ubegrundet.

For det fjerde hævder Kommissionen, at Den Tjekkiske Republik har undladt at opfylde sine forpligtelser i henhold til EU-lovgivning ved at undlade at etablere en præstationsordning, som tilskynder jernbanevirksomheder og infrastrukturforvalter til at minimere forstyrrelser og forbedre ydelsen på jernbanenettet. Da Domstolen finder, at de lovgivningsmæssige og kontraktmæssige bestemmelser, der er påberåbt af Den Tjekkiske Republik, ikke kan betragtes som en sammenhængende og gennemsigtig helhed, der kan beskrives som en "præstationsordning", har den erklæret, at klagen er begrundet.

For det femte hævder Kommissionen, at i henhold til tjekkisk lovgivning skal afgørelser fra Kontoret for Jernbaner anfægtes for Transportministeriet. En sådan forudgående administrativ appel er imidlertid i strid med direktiv 2001 / 14. Domstolen har i den forbindelse fundet, at det fremgår af direktivet, at de administrative afgørelser, der er vedtaget af reguleringsorganet, kun kan underkastes domstolskontrol, og at den tjekkiske lovgivning derfor er i strid med EU-retten.

Læs
reklame

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending