Følg os

Forsiden

Photo-Op i Schloss

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Uanset hvad David Cameron håbede på at få ved at tage sin familie til at møde Angela Merkel på Schloss Messeberg, havde den tyske kansler en begrænset dagsorden. Det var en praktisk fotomulighed at distrahere fra oppositionens SPD's partikongres forud for efterårets føderale valg - og det er værd at bemærke, at hun syntes det var en god ide at lade vælgerne se hende som en ven af ​​Storbritanniens Euroskeptiske premierminister.

foto-op

Det var en nyttig distraktion fra de yderligere skridt mod europæisk integration med Tyskland i centrum - og Det Forenede Kongerige i sin yderste kant. Fremskridt hen imod enighed om banktilsyn, hvor langsom det end er, er bare den sidste fase. Tættere samarbejde om beskatning og økonomisk politik følger, i det mindste for Euozone.

reklame

For Tysklands leder er dette emner, der bedst tales om efter valget, men for mindre heldige regeringschefer er der ingen forsinkelse. Det, som Kommissionen kalder "korrektion", er nu meget påtrængende. Tjenestemænd er sikre på, at hvis det havde været på plads for 10 år siden, ville Irland have fået formelle advarsler om uholdbar vækst finansieret gennem kredit. I 2005 ville der være anvendt direkte pres, først truslen om sanktioner og om nødvendigt indførelse heraf.

Kriminelle regeringer får nu at vide, hvad de skal gøre - om boligpolitiske regler og planlægningsregler samt om realkreditrenter og endog beskatning af bankindskud. Demokrati tager bagsædet. Kvalificeret flertalsafstemning går i omvendt retning, da det land, der står over for sanktioner, skal vinde en afstemning for at blokere dem, ellers sparker de automatisk ind.

Sanktionerne, men ikke overvågningen, er begrænset til stater i euroområdet. En tysk MEP, Sven Giegold fra De Grønne, argumenterer for, at redningsprogrammerne har været til gavn for såvel kreditorer som debitorer, men der har ikke været nogen sanktioner mod de lande, hvis banker udlånte. Han hævder, at politikere gemmer sig bag Den Europæiske Centralbank og lader den gøre deres job for dem.

reklame

Hans løsning er at demokratisere Europa-Kommissionen, hvor parlamentet vælger præsidenten, som derefter udnævner kommissærerne med medlemslande, der er forpligtet til at stille mere end en kandidat. Det ville betyde, at MEP'er og kommissærer uden for euroområdet har en rolle i udformningen af ​​en politik for den fælles valuta. Gielgold siger, at det er et problem, vi bare skal leve med et stykke tid. Euro er allerede den sekundære valuta i mange lande, der forventes at deltage en dag. Han ønsker heller ikke, som han siger det, at 'sparke briterne ud'.

Nicolas Véron fra Bruegels økonomiske tænketank i Bruxelles hævder, at en større rolle for europæiske institutioner er vigtig, fordi de er mindre 'fanget' af nationale interesser. Han ser intet alternativ til at opbygge demokratisk kontrol på europæisk niveau. Peter Spiegel fra Financial Times har fremsat det radikale forslag om direkte valg af kommissionærer. Han spekulerer også på, om fælles sessioner med de europæiske parlamentsudvalg kan være en nyttig tilføjelse til Europa-Parlamentet.

Kommissæren med ansvar for euroen, vicepræsident Olli Rehn, forlod for nylig en pressemeddelelse fra Ecofin-rådet tidligt, fordi han havde et møde med det finske parlaments europæiske udvalg. Den irske finansminister, Michael Noonan, var formand for mødet, men kommissæren var overbevist om, at han ikke ville blive fornærmet; når alt kommer til alt ville Olli Rehn bede sine andre finner om at støtte nye redningsbetingelser for Irland.

På samme orientering beskrev kommissæren for det indre marked, Michel Barnier, aftalen om banktilsyn som en 'grundlæggende tekst', der ville gælde for banker i hele det indre marked. Sådanne udsagn sender rystelser ned ad de britiske konservative ryggen.

David Cameron efterlader forsøg på at opfordre Angela Merkel til at støtte integration inden for euroområdet, men modstår enhver udvidelse af denne integration til Storbritannien. Han ser en ny traktat som sit bedste håb om at vinde indrømmelser for Det Forenede Kongerige inden den folkeafstemning, som han har lovet at opfordre dets medlemskab af Den Europæiske Union. Men Kommissionen viser sig at være dygtig til at finde måder at arbejde inden for de eksisterende traktater på, for eksempel at pode et 'tilsynsråd' på styringen af ​​Den Europæiske Centralbank.

Det er lige så godt for Cameron, at det er kansler Merkel og ikke præsident Gauck, der har det meste af den politiske magt i Tyskland. Joachim Gauck er en skamløs tro på 'mere Europa', selvom han selv indrømmer at være mindre 'impulsiv' med hensyn til yderligere integration, end han engang var. Han fortalte for nylig enhver britisk statsborger, der lyttede, at 'mere Europa ikke kan betyde et Europa uden dig'.

Alligevel var det Europa, han beskrev i sin tale, en blanding af euroområdet og Schengen-området, to aspekter af Den Europæiske Union, som Det Forenede Kongerige har ekskluderet sig fra. Gauck kaldte manglen på en overordnet økonomisk politik for euroen 'en strukturel fejl', men fejrede friheden til at rejse uden pas 'fra Memel til Atlanterhavet'.

Memelen var lidt for specifik, måske ubevidst fremkaldt en lang forladt linje i den tyske nationalsang, som landet strakte sig 'fra Memel til Maas'. Men præsidentens henvisning til Atlanterhavet var pænt tvetydig. Der er ingen udsigt til en afslutning af paskontrol mellem det europæiske fastland og Storbritannien, som politisk såvel som geografisk stadig er en atlanterhavsø lige så meget som et europæisk land.

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending