Følg os

Forsiden

Krisen i euroområdet er ikke engang begyndt, siger Farrage

DEL:

Udgivet

on

I Europa-Parlamentet i Bruxelles afgøres Europas politik normalt ved, at grå politikere stemmer efter partilinjer. Af og til vil en politiker skille sig ud, og en sådan politiker er Nigel Farrage fra UKIP.

eurozone 1

UKIP endte på andenpladsen i det nylige Storbritannien ved valg i Eastleigh med 28 % af de samlede stemmer, hvilket skubbede det regerende konservative parti ind på tredjepladsen. Regeringen hævder, at stigningen i støtten til UKIP i det væsentlige var en protestafstemning, men andre er mindre sikre. Hvad er UKIP's appel?

”De ting, vi taler om, er virkelige problemer, som påvirker folks hverdag, den slags ting, de taler om omkring middagsbordet eller nede på værtshuset, eller hvor det nu måtte være. Tja, det er blændende indlysende, at hvis du åbner dine døre næste år for Rumænien og Bulgarien, og hvis vi får en anden massiv migrationsstigning fra Østeuropa ind i Storbritannien, vil det påvirke job og socialt boligbyggeri. Det, vi siger, er, at vi ikke er imod folk fra Bulgarien, men surt nok er det nok. Vi har absorberet over 4 millioner mennesker i løbet af de sidste ti år i Storbritannien, er det ikke på tide, at vi stopper masseimmigrationen. Og det er det budskab, der nåede ud til almindelige arbejderfamilier i Eastleigh.” sagde Nigel.

eurozone 2

De ønsker en folkeafstemning, det vil hr. Cameron også. Hvad er forskellen?

"Åh, hr. Cameron gjorde det hele før, tilbage i 2007. Han sagde, at hvis du gør mig til premierminister, vil jeg give dig en støbejernsgaranti for, at der vil være en folkeafstemning om Lissabon-traktaten. Nå, han er premierminister, og han har svigtet os som et par billige seler, og ingen vil nogensinde tro på et ord, som en mand taler igen.”

reklame

Og hvad er læren for Europa?

"Jamen det er klart, at Eastleigh-resultatet er noget, der bliver talt om her, og i tvivl vil jeg blive voldsomt angrebet i plenarmødet i næste uge i Strasbourg, for overhovedet at vove at kritisere en af ​​de centrale overbevisninger i denne struktur, nemlig den totale frie bevægelse af folk. Men jeg synes, begivenhederne i Italien er endnu mere fascinerende. Ikke alene kommer Berlusconi tilbage i politik på en mere og mere euroskeptisk dagsorden, men komikeren, Beppe Grillo, er meget interessant, han er virkelig en anarkist, men han er en anti-euro-anarkist, og han fik 26 % af stemmerne. Så det virkelig interessante er, at Italien lige er kommet ud af en periode med teknokrati. Husk, at Berlusconi blev fjernet som premierminister, en tidligere Goldman-Sachs EU-kommissær, hr. Monti, blev sat i spidsen for en teknokratisk regering; du har et valg, og 55 % af befolkningen stemmer på en euro-skeptisk måde"

Og hvad er din bekymring?

"For at euro-zonen skal holde sammen, må lande opgive politisk kontrol til folk som Van Rompuy. Men hvis du afholder valg, vil du få resultater, du ikke kan lide. Så faktisk, for at eurozonen skal overleve, bliver de nødt til at afskaffe valg. Man kan ikke have nationalstatsdemokrati og euroen, og det er det store budskab, den store lektie, der kommer ud af Italien, og jeg må sige i løbet af de sidste par måneder har folk sagt, at krisen i euroområdet er forbi. Jeg tror ikke engang, det er begyndt.”

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending