Følg os

Forsiden

EU: Rituel slagtning - Halalbøf på din tallerken

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ritual

ILLUSTRATION - En gylden skål forestillende Io - elskerinde til Zeus - forvandlet til en ko.

Europa-Parlamentets Animal Intergroup startede året med de dystre kendsgerninger og tal om rituel slagtning, lukrativ forretning, der hurtigt ekspanderer i Østeuropa.

Debatten med eksperter om emnet viser, at den modbydelige praksis flytter sig fra gamle EU-medlemmer til nye. Situationen i den polske landbrugssektor giver anledning til alvorlige bekymringer.
Officielt blev to vigtige love: Rådets direktiver fra 2008 og 2009, der fokuserer på minimumskrav til procedurer for nedslagning af kvæg og svin og manipulationer i selve drabsøjeblikket.
»Polske landmænd har fået tid til at tilpasse sig de nye regler. Alle slagterier er under opsyn af dyrlægerne, kastrationen af ​​hangrise udføres af fagfolk', - ifølge Anna Kowalska-Klockiewicz, førstelandbrugssekretær i polsk repræsentation i EU.
Som følge heraf implementerede 98 % af bedrifterne kravene og overholder de europæiske standarder.
I modsætning til officielle data afslørede prof. Elzanowski dystre realiteter for kvæg- og svineproduktion i Polen: 'Betingelserne for dyr opfylder kun minimumskravene i de bedste tilfælde, mens regeringen forsøger at præsentere dette minimum som en standard. Sektoren skal udføre det rette arbejde med at oversætte og forstå den objektive og fuldstændige information om de europæiske normer«.
'Den rituelle slagtning er et fredsværk, men de veterinære undtagelser betales effektivt af 'fredsraten', som dæmper situationen ud over det imaginære', fortsætter prof. Elzanowsky.
Inden for de generelle dårlige forhold for dyr, der ligger langt ud over de forventede EU-standarder, er den rituelle slagtning en særlig afskyelig praksis. Den største afvigelse fra EU-standardproceduren er fravær af bedøvelse, hvilket gør den afvisende.
'Der sker en hel del forfærdelige manipulationer under disse afskyelige ritualer', - fortsætter professor Elzanowski, med henvisning til adskillige veterinærrapporter og beviser om dyrekvaler, mens han bløder med den skåret hals.

 

ritual 2

ILLUSTRATION - I mange gamle kulturer blev kvæg tilbedt

reklame

"Rituelle procedurer er absolut barbariske og kommer på ingen måde i nærheden af ​​nutidige ideer fra det overvældende flertal af EU-borgere om den måde, dyr, der dyrkes til konsum, skal behandles i det civiliserede samfund ved aflivning", - sagde prof. Elzanowski. Tilsyneladende ifølge videnskabelige beviser påvirker bedøvelsen ikke blødning, hvilket gør torturen, der forårsager enorme lidelser hos en mængde dyr, absolut uberettiget, baseret på ren og skær overtro.

Den brede offentlighed i Polen og EU har ingen idé om, hvad der sker under rituel slagtning af køer, hævder Elzanowksi. 'At skære struber og vende køer i roterende stier for at lade dem bløde går langt ud over ethvert mareridt for en almindelig EU-borger. På grund af sin frastødende karakter foregår den rituelle slagtning i Polen med største diskretion uden for offentlighedens øjne, idet den er ulovlig før 2004, men udvider sig hurtigt med fuld overensstemmelse fra veterinærmyndighederne for økonomiske fordele, det medfører.
På nuværende tidspunkt er der i Polen allerede omkring 100 halal-rituelle slagterier og to kosher-slagterier, - alle med en pæn fortjeneste ud af hundredtusindvis af rituelt dræbte dyr, angiveligt efter et konservativt skøn på mere end 300 om året.
På trods af en generelt hemmelighedsfuld karakter af denne frastødende praksis lavet i et religiøst navn, lækker informationen nogle gange.
I gennemsnit bliver hundrede køer dræbt ved ritualer dagligt i Leszno og derefter transporteret til Gostyn, hvor rabbinerne undersøger kadaverne og udvælger omkring 20. De afviste 80 kommer ind i den almindelige fødekæde, stemples og sælges til den brede offentlighed.
Dyretorturen er ikke begrænset til rituel slagtning: over 100 kalve, der ikke er fravænnet, rejser fra Polen i mere end 000 timer til Italien og Spanien. Ingen stopper til picnic på vejen.
Endelig kan de dyr, der ikke kan sælges til en etableret fødekæde, føres til det 'sorte marked', hvor det forfærdelige misbrug er en almindelig praksis.

"Dyr, der ikke engang kan stå op, fordi de er så syge, bliver også bragt dertil, - sagde prof. Elzanowki, med henvisning til NGO's undersøgelser. – Slået, slæbt af haler og ører, holdt uden vand«. Kvalte fugle og smågrise transporteres i sække som i middelalderen.

'Humanismen er for humanister' - svarede landbrugs-embedsmand M. Sawicki og forhindrede selve ideen om en moderne holdning til kvæg. Prof. Elzanowski overbeviste om, at med den slags holdning hos etablissementet er chancerne for at ændre den grove virkelighed ringe.
Dyrlægerne afviser at gå til 'sorte' markeder, fordi de ikke er registreret, og politiet blander sig ikke med at hævde, at de ikke skulle komme ellers, og så ringes til af dyrlæger. Den onde cirkel vender mangedobling af ofrene.
'Vi bør kontrollere nøjagtigheden af ​​oversættelsen af ​​EU-love til nationale love, - sagde Elzanowski. - Forringelsen af ​​nationale love under påskud af at følge den europæiske er et almindeligt sted. EU foreskriver minimumsbetingelsen, og de siger, at der er standarder, men det er de ikke«. Ifølge professor er der konsensus blandt dyrlæger om den generelle forringelse af den nationale dyrebeskyttelseslovgivning.

 

død cowresize to

MEP Carl Shlyter (De Grønne) delte erfaringer fra Sverige, hvor der blev opnået fremskridt, baseret på samtaler med det muslimske samfund, men desværre afviste det jødiske samfund at blødgøre ritualerne. De fortsætter praksisserne og eksporterer kødet til de andre lande.
At forvirre et spørgsmål om at rekruttere slagtere til ritualer repræsenterer ikke noget problem: Jødiske og muslimske slagtere er udvalgt blandt de fromme individer, så de er engageret i deres religiøse samfund. Desværre oversætter ritualernes grusomhed sig til øget vold mod sårbare medlemmer af samfundet som kvinder og børn.
'Der er undersøgelser, der viser, at volden på slagterier øger kriminalitet', konkluderede professor Elzanowski. Men igen, 'humanismen er for humanister.

 

Anna van Densky

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending