Følg os

Forsiden

EU: Ritual Slaughter - Halal Steak på din tallerken

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ritual

ILLUSTRATION - En gylden skål, der skildrer Io - elskerinde til Zeus - blev til en ko.

Europa-Parlamentets dyreintergruppe startede året overfor de dystre fakta og tal for rituel slagtning lukrativ forretning, der hurtigt voksede i Østeuropa.

Debatten med eksperter om emnet viser, at den ubehagelige praksis går fra gamle EU-medlemmer til nye. Situationen i den polske landbrugssektor giver alvorlige bekymringer.
Officielt to vigtige lovgivninger: Rådets direktiver fra 2008 og 2009 med fokus på minimumskrav til procedurer for slagtning af kvæg og svin og manipulationer i øjeblikket med drab blev respekteret.
'Polske landmænd har fået tid til at tilpasse sig de nye regler. Alle slagterier overvåges af dyrlægerne, kastrering af mandlige smågrise udføres af fagfolk, - ifølge Anna Kowalska-Klockiewicz, første landbrugssekretær i polsk repræsentation til EU.
Som et resultat implementerede 98% af bedrifterne kravene og overholdt med succes de europæiske standarder.
I modsætning til officielle data afslørede professor Elzanowski dystre virkeligheder i kvæg- og svineproduktion i Polen: 'Betingelserne for dyr opfylder kun de bedste krav i de bedste tilfælde, mens regeringen forsøger at præsentere dette minimum som en standard. Sektoren skal gøre det rette arbejde med at oversætte og forstå de objektive og fulde oplysninger om de europæiske normer.
'Den rituelle slagtning er et fredsarbejde, men de veterinære undtagelser betales effektivt af' fredsraten ', der styrker situationen ud over det imaginære', fortsætter professor Elzanowsky.
Inden for de generelle dårlige forhold for dyr langt ud over de forventede EU-standarder er rituel slagtning særligt afskyelig. Den største afvigelse fra EU-standardproceduren er i fravær af bedøvelse, hvilket gør det frastødende.
'Der foregår en hel del forfærdelige manipulationer under disse afskyelige ritualer', - fortsætter professor Elzanowski, idet han henviser til flere veterinærrapporter og beviser om dyreplager, mens de bløder med den skårne hals.

 

ritual 2

ILLUSTRATION - I mange gamle kulturer blev der dyrket kvæg

reklame

'Rituel procedure er absolut barbarisk og kommer på ingen måde til og med tæt på nutidige ideer fra det overvældende flertal af EU-borgerne om, hvordan dyr dyrket til forbrug skal behandles i det civiliserede samfund ved slagtning', sagde prof. Elzanowski. I henhold til videnskabelig dokumentation påvirker bedøvelsen tilsyneladende ikke blødning, hvilket gør tortur, der forårsager enorme lidelser hos mange dyr helt uberettiget, baseret på ren overtro.

Den brede offentlighed i Polen og EU har ingen idé om, hvad der sker under rituel slagtning af køer, hævder Elzanowksi. 'At skære struber ud og dreje køer i roterende penne for at lade dem bløde går langt ud over ethvert mareridt fra en almindelig EU-borger. På grund af sin frastødende karakter finder den rituelle slagtning i Polen sted i størst skøn uden for offentlighedens øjne, idet den er ulovlig før 2004, men udvider sig hurtigt med fuld tilfredshed med veterinærmyndighederne for økonomiske fordele, det medfører.
I øjeblikket er der allerede omkring 100 halal-rituelle slagterier i Polen og to kosher-dem, der alle giver smuk fortjeneste ud af hundreder af tusinder af rituelt dræbte dyr, efter sigende ved en konservativ vurdering af mere end 300 000 om året.
På trods af en generelt hemmelighedsfuld karakter af denne frastødende praksis, der er lavet i et religionens navn, lækker informationen undertiden.
I gennemsnit dræbes hundrede køer i ritualer dagligt i Leszno og transporteres derefter til Gostyn, hvor rabbinere undersøger slagtekroppene ved at vælge omkring 20. De afviste 80 kommer ind i den almindelige fødekæde, stemplet og solgt til offentligheden.
Dyretorturen er ikke begrænset til rituel slagtning: over 100 000 ikke-fravænnede kalve rejser fra Polen i mere end 25 timer til Italien og Spanien. Ingen stopper for picnic på vej.
Endelig kan disse dyr ikke sælges til den etablerede fødekæde, der føres til det 'sorte marked', hvor det frygtelige misbrug er en regelmæssig praksis.

”Dyr, der endda ikke kan stå op, fordi de er så syge, bringes også derhen - sagde prof. Elzanowki med henvisning til NGO's undersøgelser. - Slået, trukket af haler og ører, holdes uden vand '. Kvælte fugle og smågrise bæres i sække som i middelalderen.

'Humanismen er for humanister' - svarede landbrugsembedsmand M.Sawicki til hinder for selve ideen om moderne holdning til kvæg. Prof. Elzanowski overbevist om, at chancerne for at ændre rå virkelighed er små med den slags holdning fra virksomheden.
Dyrlægerne afviser at gå til 'sorte' markeder, fordi de ikke er registreret, og politiet blander sig ikke med at argumentere for, at de ikke skulle komme ellers så kaldet af dyrlæger. Den onde cirkel multiplicerer ofrene.
'Vi skal kontrollere nøjagtigheden af ​​oversættelsen af ​​EU-lovgivningen til national lovgivning - sagde Elzanowski. - Forringelsen af ​​nationale love under påskud af at følge den europæiske er et almindeligt sted. EU foreskriver minimumsbetingelsen, og de siger, at der er standarder, men de er ikke '. Ifølge professor er der enighed blandt dyrlæger om den generelle nedbrydning af national dyrebeskyttelseslov.

 

død cowresize to

MEP Carl Shlyter (Grønne) delte erfaringer fra Sverige, hvor der blev opnået fremskridt, baseret på samtaler med det muslimske samfund, men desværre afviste det jødiske samfund at blødgøre ritualerne. De fortsætter praksis og eksporterer kødet til de andre lande.
At forskyde et spørgsmål om rekruttering af slagtere til ritualer repræsenterer ikke noget problem: Jødiske og muslimske slagtere vælges blandt de fromme individer, så de er engagerede i deres religiøse samfund. Desværre betyder ritualernes grusomhed sig i stigende vold mod sårbare medlemmer af samfundet som kvinder og børn.
'Der er undersøgelser, der viser, at volden i slagterier øger forbrydelser', konkluderede professor Elzanowski. Men igen er 'humanismen for humanister.

 

Anna van Densky

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending