Følg os

Forsiden

EU: Ritual Slaughter - Halal Steak på din tallerken

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ritual

ILLUSTRATION - En gylden skål, der skildrer Io - elskerinde til Zeus - blev til en ko.

Europa-Parlamentets dyreintergruppe startede året overfor de dystre fakta og tal for rituel slagtning lukrativ forretning, der hurtigt voksede i Østeuropa.

reklame

Debatten med eksperter om emnet viser, at den ubehagelige praksis går fra gamle EU-medlemmer til nye. Situationen i den polske landbrugssektor giver alvorlige bekymringer.
Officielt to vigtige lovgivninger: Rådets direktiver fra 2008 og 2009 med fokus på minimumskrav til procedurer for slagtning af kvæg og svin og manipulationer i øjeblikket med drab blev respekteret.
'Polske landmænd har fået tid til at tilpasse sig de nye regler. Alle slagterier overvåges af dyrlægerne, kastrering af mandlige smågrise udføres af fagfolk, - ifølge Anna Kowalska-Klockiewicz, første landbrugssekretær i polsk repræsentation til EU.
Som et resultat implementerede 98% af bedrifterne kravene og overholdt med succes de europæiske standarder.
I modsætning til officielle data afslørede professor Elzanowski dystre virkeligheder i kvæg- og svineproduktion i Polen: 'Betingelserne for dyr opfylder kun de bedste krav i de bedste tilfælde, mens regeringen forsøger at præsentere dette minimum som en standard. Sektoren skal gøre det rette arbejde med at oversætte og forstå de objektive og fulde oplysninger om de europæiske normer.
'Den rituelle slagtning er et fredsarbejde, men de veterinære undtagelser betales effektivt af' fredsraten ', der styrker situationen ud over det imaginære', fortsætter professor Elzanowsky.
Inden for de generelle dårlige forhold for dyr langt ud over de forventede EU-standarder er rituel slagtning særligt afskyelig. Den største afvigelse fra EU-standardproceduren er i fravær af bedøvelse, hvilket gør det frastødende.
'Der foregår en hel del forfærdelige manipulationer under disse afskyelige ritualer', - fortsætter professor Elzanowski, idet han henviser til flere veterinærrapporter og beviser om dyreplager, mens de bløder med den skårne hals.

 

ritual 2

reklame

ILLUSTRATION - I mange gamle kulturer blev der dyrket kvæg

'Rituel procedure er absolut barbarisk og kommer på ingen måde til og med tæt på nutidige ideer fra det overvældende flertal af EU-borgerne om, hvordan dyr dyrket til forbrug skal behandles i det civiliserede samfund ved slagtning', sagde prof. Elzanowski. I henhold til videnskabelig dokumentation påvirker bedøvelsen tilsyneladende ikke blødning, hvilket gør tortur, der forårsager enorme lidelser hos mange dyr helt uberettiget, baseret på ren overtro.

Den brede offentlighed i Polen og EU har ingen idé om, hvad der sker under rituel slagtning af køer, hævder Elzanowksi. 'At skære struber ud og dreje køer i roterende penne for at lade dem bløde går langt ud over ethvert mareridt fra en almindelig EU-borger. På grund af sin frastødende karakter finder den rituelle slagtning i Polen sted i størst skøn uden for offentlighedens øjne, idet den er ulovlig før 2004, men udvider sig hurtigt med fuld tilfredshed med veterinærmyndighederne for økonomiske fordele, det medfører.
I øjeblikket er der allerede omkring 100 halal-rituelle slagterier i Polen og to kosher-dem, der alle giver smuk fortjeneste ud af hundreder af tusinder af rituelt dræbte dyr, efter sigende ved en konservativ vurdering af mere end 300 000 om året.
På trods af en generelt hemmelighedsfuld karakter af denne frastødende praksis, der er lavet i et religionens navn, lækker informationen undertiden.
I gennemsnit dræbes hundrede køer i ritualer dagligt i Leszno og transporteres derefter til Gostyn, hvor rabbinere undersøger slagtekroppene ved at vælge omkring 20. De afviste 80 kommer ind i den almindelige fødekæde, stemplet og solgt til offentligheden.
Dyretorturen er ikke begrænset til rituel slagtning: over 100 000 ikke-fravænnede kalve rejser fra Polen i mere end 25 timer til Italien og Spanien. Ingen stopper for picnic på vej.
Endelig kan disse dyr ikke sælges til den etablerede fødekæde, der føres til det 'sorte marked', hvor det frygtelige misbrug er en regelmæssig praksis.

”Dyr, der endda ikke kan stå op, fordi de er så syge, bringes også derhen - sagde prof. Elzanowki med henvisning til NGO's undersøgelser. - Slået, trukket af haler og ører, holdes uden vand '. Kvælte fugle og smågrise bæres i sække som i middelalderen.

'Humanismen er for humanister' - svarede landbrugsembedsmand M.Sawicki til hinder for selve ideen om moderne holdning til kvæg. Prof. Elzanowski overbevist om, at chancerne for at ændre rå virkelighed er små med den slags holdning fra virksomheden.
Dyrlægerne afviser at gå til 'sorte' markeder, fordi de ikke er registreret, og politiet blander sig ikke med at argumentere for, at de ikke skulle komme ellers så kaldet af dyrlæger. Den onde cirkel multiplicerer ofrene.
'Vi skal kontrollere nøjagtigheden af ​​oversættelsen af ​​EU-lovgivningen til national lovgivning - sagde Elzanowski. - Forringelsen af ​​nationale love under påskud af at følge den europæiske er et almindeligt sted. EU foreskriver minimumsbetingelsen, og de siger, at der er standarder, men de er ikke '. Ifølge professor er der enighed blandt dyrlæger om den generelle nedbrydning af national dyrebeskyttelseslov.

 

død cowresize to

MEP Carl Shlyter (Grønne) delte erfaringer fra Sverige, hvor der blev opnået fremskridt, baseret på samtaler med det muslimske samfund, men desværre afviste det jødiske samfund at blødgøre ritualerne. De fortsætter praksis og eksporterer kødet til de andre lande.
At forskyde et spørgsmål om rekruttering af slagtere til ritualer repræsenterer ikke noget problem: Jødiske og muslimske slagtere vælges blandt de fromme individer, så de er engagerede i deres religiøse samfund. Desværre betyder ritualernes grusomhed sig i stigende vold mod sårbare medlemmer af samfundet som kvinder og børn.
'Der er undersøgelser, der viser, at volden i slagterier øger forbrydelser', konkluderede professor Elzanowski. Men igen er 'humanismen for humanister.

 

Anna van Densky

 

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending