Følg os

Forsiden

Astana Aspires 2017 EXPO

DEL:

Succesen kom i en hård konkurrence med en erfaren og velforberedt konkurrent - den belgiske by Liège - med forslag om temaet "At bringe folk sammen". I en hemmelig afstemning med 161 repræsentanter fik Astana det overvældende antal stemmer (103- 44).

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Succesen kom i en hård konkurrence med en erfaren og velforberedt konkurrent - den belgiske by Liège - med forslag om temaet "At bringe folk sammen". I en hemmelig afstemning med 161 repræsentanter fik Astana det overvældende antal stemmer (103- 44).

Der var utvivlsomt en række faktorer, der bidrog til sejren: Astanas rekord som vært for OSCE 2010-topmødet og 2011 VII Asian Winter Games spillede en rolle for at opnå denne nye succes.

Som reaktion på sejren fortalte vicepremierminister for Kasakhstan Kairat Kelimbetov, at han støttede forskning inden for fremtidens energi ved at oprette en særlig EXPO-2017-fond (62 millioner euro), afsat til videnskabelige bestræbelser på udvikling af vedvarende kilder til energi i mere end 70 udviklingslande.

reklame

Efter sigende agter de kasakhiske myndigheder at gennemføre planer for stimulering af forarbejdningsindustrien. Regeringen vedtog en politik med hurtig industrialisering, der forbedrede introduktionen af ​​nye industrier, der førte til vækst i energiforbruget. På trods af Kasakhstans 4% af verdens energireserver udnytter hovedsageligt dets kulkomponent, er politikken for at dele i vedvarende energikilder (RES) steget til 11%. Myndighederne forventer, at de tilsvarende teknologier vil være mere overkommelige med udviklingen af ​​vedvarende energi over hele verden.

Symbolsk udstillingsområdet vil kun blive leveret af vedvarende energikilder, der omdanner Astana til en fremtidens modelby. Præsentationen af ​​resultaterne af de alternative energier på EXPO-2017 vil yderligere udvide horisonterne for vedvarende i Kasakhstan og globalt.


Den afgørende faktor i analysen af ​​BIE '' Energi til fremtiden '' valg ligger i energimangel, der tvinger verdensmagterne til at søge nye måder at løse dette problem på.

reklame

I det næste kvartal af århundredet vil menneskeheden stå over for to samtidige globale trusler: manglen på energiressourcer og miljøkatastrofer, ifølge International Energy Agency (IEA).

Beslutningen om at demonstrere menneskehedens bedste præstationer inden for udvikling af grøn energi, der skal afholdes i et land, hvis økonomi historisk var afhængig af kul, ville blive det vigtigste "højdepunkt" for den kommende begivenhed, sikrede Kelimbetov.

Myndighederne i Kasakhstan - et 20-årigt land i december 1991, der bryder væk fra Sovjetunionen - har vedtaget energitemaet med vilje for at tiltrække den offentlige mening til de relaterede problemer.

De tidligere begivenheder - OSCE og asiatiske vinterlege - er imidlertid ikke sammenlignelige med at afholde EXPO, der kan tiltrække omkring fem millioner besøgende og omkring et dusin internationale organisationer.

For øjeblikket tæller Astana selv ikke engang en million indbyggere!

EXPO-2017 i Astana inklusive lånte penge koster 1.2 milliarder euro. Af disse tildeles 250 millioner euro over statsbudgettet til at forberede mødestedet. Løvenes andel af finansieringen, cirka en milliard euro er nødvendig til opførelse af haller, hoteller og infrastruktur.

Der er dem, der er skeptiske over for traditionen med EXPO. I Tyskland var begivenheden indstillet til at være et tab på grund af et lavere end forventet antal besøgende. Historien om økonomisk fiasko afskrækkede Frankrig til at tage en udfordring om at afvise showet. Selvom man ikke kun skal reducere den økonomiske indvirkning med direkte fortjeneste. I Canada var omkostningerne imponerende, men den relaterede vækst i international turisme supplerede budgettet og medførte også den imponerende fortjeneste.


Men blandt modtagerne er ikke kun værter, men individuelle deltagere. Det er et tilfælde af en 10-fold hollandsk fortjeneste, mens den udstilles i Tyskland: fra 35 millioner euro's investering til 350 millioner fortjeneste!

Kasakhernes forventninger flyver meget ivrige efter at tiltrække betydelige mængder private investeringer til opførelse af nye udstillingsfaciliteter og infrastruktur. Den kommende begivenhed betragtes som en impuls for byudviklingen. Landet til opførelse af det fremtidige Expo Center med byens infrastrukturelle udvikling er allerede valgt: 113 hektar, hvoraf 25 hektar - er selve komplekset, og resten er afsat til parkering, udendørs konstruktion og by EXPO-2017.

Det ville imidlertid være en fejltagelse at reducere EXPO til overskud og investeringer - der er et stærkt kunstnerisk element i det! Blandt mesterværker inspireret af EXPO er 'Crystal Palace' i Londons Hyde Park og 'Tour d'Eiffel' i Paris. Når de blev bestilt til udstillingen, blev de symboler og en integreret del af hovedstadenes landskab, ægte attraktioner for kulturelle pilgrimme fra hele verden. Denne tradition gør det muligt at forudsige, at Astana vil have en chance for at pynte sig igen.

På nuværende tidspunkt forbliver hovedstaden som en enorm stadigt voksende byggeplads, der præsenterer stykker af moderne arkitektur relateret til de betydningsfulde internationale begivenheder. Internationalt anerkendte arkitekter Kisho Kurokawa og Norman Foster har allerede deltaget i oprettelsen af ​​dets moderne profil.

Byen leder efter nye kreationer, og alle i forventning ser frem til det!

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending