Følg os

Forsiden

Astana Aspires 2017 EXPO

DEL:

Succesen kom i en hård konkurrence med en erfaren og velforberedt konkurrent – ​​den belgiske by Liège – der foreslog temaet "Bringing people". Men i en hemmelig afstemning af 161 repræsentanter fik Astana det overvældende antal stemmer (103- 44).

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Succesen kom i en hård konkurrence med en erfaren og velforberedt konkurrent – ​​den belgiske by Liège – der foreslog temaet "Bringing people". Men i en hemmelig afstemning af 161 repræsentanter fik Astana det overvældende antal stemmer (103- 44).

Der var utvivlsomt en række faktorer, der bidrog til sejren: Astanas rekord som vært for OSCE 2010-topmødet og 2011 VII Asian Winter Games spillede en rolle i opnåelsen af ​​denne nye succes.

Som reaktion på sejren fortalte Kasakhstans vicepremierminister Kairat Kelimbetov, at han støttede forskning inden for fremtidens energiområde ved at oprette en særlig EXPO-2017-fond (62 millioner euro), der er afsat til videnskabelige bestræbelser på udvikling af vedvarende energikilder. energi i mere end 70 udviklingslande.

Efter sigende har de kasakhiske myndigheder til hensigt at implementere planer for stimulering af forarbejdningsindustrien. Regeringen vedtog en politik med hurtig industrialisering, der øger indførelsen af ​​nye industrier, der fører til vækst i energiforbruget. På trods af, at Kasakhstans 4 % af verdens energireserver hovedsageligt udnytter sin kulkomponent, er politikken for at dele i vedvarende energikilder (RES) steget til 11 %. Myndighederne forventer, at med udviklingen af ​​vedvarende energi på verdensplan vil de tilsvarende teknologier være mere overkommelige.

Symbolsk vil udstillingsområdet kun blive leveret af vedvarende energikilder, hvilket gør Astana til en modelby for fremtiden. Præsentationen af ​​resultaterne af de alternative energier på EXPO-2017 vil yderligere udvide horisonten for vedvarende energi i Kasakhstan og globalt.


Den afgørende faktor ved analyse af BIE's "Energi for fremtiden"-valget ligger i energimanglen, der tvinger verdensmagterne til at søge nye måder at løse dette problem på.

I det næste kvarte af århundredet vil menneskeheden stå over for to samtidige globale trusler: mangel på energiressourcer og miljøkatastrofer, ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA).

reklame

Beslutningen om at demonstrere menneskehedens bedste præstationer i udviklingen af ​​grøn energi, der skal afholdes i et land, hvis økonomi historisk var afhængig af kul, ville blive det vigtigste "højdepunkt" i den kommende begivenhed, sikrede Kelimbetov.

Myndighederne i Kasakhstan – et 20 år ungt land i december 1991, der brød ud af Sovjetunionen – har vedtaget energitemaet med vilje for at tiltrække den offentlige mening til de relaterede problemer.

Men de tidligere begivenheder – OSCE og Asian Winter Games – er uforlignelige med afholdelse af EXPO, der kunne tiltrække omkring fem millioner besøgende og omkring et dusin af internationale organisationer.

For øjeblikket tæller Astana selv ikke engang en million indbyggere!

EXPO-2017 i Astana inklusive lånte penge vil koste 1.2 milliarder euro. Heraf vil 250 millioner euro blive afsat over statsbudgettet til at forberede spillestedet. Brorparten af ​​finansieringen, omkring en milliard euro er nødvendig til opførelse af haller, hoteller og infrastruktur.

Der er dem, der er skeptiske over for traditionen med EXPO's. I Tyskland var arrangementet et tab på grund af et lavere antal besøgende end forventet. Historien om økonomisk fiasko afskrækkede Frankrig til at tage en udfordring med at nægte showet. Selvom man ikke skal reducere den økonomiske effekt kun ved direkte profit. I Canada var omkostningerne imponerende, men den relaterede vækst i international turisme supplerede budgettet og bragte også det imponerende overskud.


Men blandt modtagerne er ikke kun værter, men individuelle deltagere. Det er et tilfælde af en 10-dobbelt hollandsk fortjeneste under udstilling i Tyskland: fra 35 millioner euros investering til 350 millioner euros fortjeneste!

Kasakhernes forventninger flyver højt og er ivrige efter at tiltrække betydelige mængder af private investeringer til opførelse af nye udstillingsfaciliteter og infrastruktur. Det kommende arrangement betragtes som en impuls for byudviklingen. Jorden til opførelsen af ​​det fremtidige Expo Center med den infrastrukturelle udvikling af byen er allerede udvalgt: 113 hektar, hvoraf 25 hektar - er selve komplekset, og resten er afsat til parkering, udendørs byggeri og by EXPO-2017.

Men det ville være en fejl at reducere EXPO'en til overskud og investeringer - der er et stærkt kunstnerisk element i det! Blandt mesterværkerne inspireret af EXPO's er 'Crystal Palace' i Londons Hyde Park og 'Tour d'Eiffel' i Paris. Når de først var bestilt til udstillingen, blev de symboler og en integreret del af hovedstædernes landskab, sande attraktioner for kulturelle pilgrimme fra hele kloden. Denne tradition gør det muligt at forudsige, at Astana vil have en chance for at pynte på sig selv igen.

På nuværende tidspunkt forbliver hovedstaden som en enorm, stadigt voksende byggeplads, der præsenterer stykker af moderne arkitektur relateret til de betydelige internationale begivenheder. Internationalt anerkendte arkitekter Kisho Kurokawa og Norman Foster har allerede deltaget i skabelsen af ​​dens moderne profil.

Byen leder efter nye kreationer, og alle i forventning ser frem til det!

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending