Følg os

Centralasien

Central- og Sydasien: Regional konnektivitetskonference - Udforsk udfordringerne og mulighederne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

På fredag ​​16th Juli, Tasjkent, Usbekistan var vært for deres første store internationale initiativ i regionens historie - Central- og Sydasien: Regional Connectivity-konference. Usbekistans præsident, Shavkat Mirziyoyev opfordrede dette initiativ til at fremme en samarbejdsmission og retning mod en mere velstående fremtid mellem disse to områder, der tilsammen udgør en befolkning på næsten 2 milliarder. Beregninger viser, at der er et uudnyttet potentiale på $ 1.6 milliarder i handel mellem Central- og Sydasien, skriver Tori Macdonald.

Mirziyoyev fortsatte med at understrege, at dialogen allerede er begyndt at fremme fred og civilisation, men nu skal det andet store fokus være at forbedre denne følelse af samtrafik gennem oprettelse og udvikling af mere pålidelige transportruter for at fremskynde handel og dermed potentiale for økonomisk samarbejde.

Som nævnt var denne konference den første af sin art, der blev afholdt i Usbekistans hovedstad, og den samlede flere statsoverhoveder, herunder præsidenten for Afghanistan, Ashraf Ghani, Pakistans premierminister, Imran Kahn samt yderligere topregering og udenlandske anliggender medlemmer af central- og sydasiatiske lande og yderligere internationale statsrepræsentanter, såsom USA, Saudi-Arabien, Rusland og Kina. Desuden medlemmer af internationale organisationer som De Forenede Nationer.

reklame

Konferencen varede 9 timer og bestod af 3 breakout-panelsessioner samt 1: 1 officielle delegationsmøder og generelle pressekonferencer for de deltagende mediarepræsentanter. I løbet af denne periode blev der præsenteret og evalueret specifikke forslag om, hvordan man skal gå frem i gensidigt samarbejde inden for hovedsektorer såsom transport og logistik, energi, handel og investeringer, kulturelle og humanitære spørgsmål.

Usbekistan har allerede gjort et forspring ved at demonstrere ekspansion i vækst i handel og investeringer sammen med øgede joint ventures til produktion af husholdningsapparater, biler og tekstiler. Efter Uzbekistans tiltrædelse af modtagerstatus i EU's GSP + -initiativ hilste denne konference også velkommen til deltagelse af flere EU-kommissionærer på højt niveau for at kommentere udsigterne og potentialet i Central- og Sydasiens samarbejde.

Et andet vigtigt fokuspunkt for denne begivenhed var Afghanistans rolle, da deres demografiske position åbner nye lovende markeder og transportruter, især for Usbekistan, da de tackler udfordringen med at være en indlandsstat. Afghanistan skaber en bro mellem de to regioner, hvorfor byggeprojektet for Mazar-i-Sharif-Kabul-Peshawar-jernbanen er i gang for at give Usbekistan og andre lande mulighed for at reducere transportomkostningerne betydeligt for levering af varer til udenlandske markeder.

reklame

Det aktuelle spørgsmål om fred i Afghanistan var et rørende, men vigtigt referencepunkt for at fremme udsigterne til samarbejde, hvor repræsentanter for Taliban-bevægelsen også blev inviteret til at deltage i arrangementet.

Kommentarer fra statsoverhoveder

Præsident Shavkat Mirziyoyev holdt en meget varm, næsten poetisk åbningstale til begivenheden, der reflekterede over den rige historiske og kulturelle fortid, som engang forbandt disse regioner gennem Silkevejen. Han understregede de fælles gensidige idealer omkring viden, astronomi, filosofi, matematik, geografi, arkitektur, religiøse og åndelige værdier, idet sidstnævnte bidrog til at have skabt så forskellige etniske samfund på tværs af kontinentet. Mirziyoyev bemærkede, at genforbindelse er afgørende for at skabe fred samt forbedre humane aspekter som levestandard og almindelig civil velvære.

Der var stor forventning om kommentarerne fra Afghanistan og Pakistan, hvor den afghanske præsident Ashraf Ghani åbnede med vægt på brugen af ​​teknologi, hvori det hedder ”forbindelse er nødvendig for at vokse i de næste par år, ellers vil kløften mellem vores regioner blive større. ” Ghani fortsatte med at bemærke, at de konverterer militære lufthavne i Afghanistan til knudepunkter for handel og forbindelse i de østlige og nordlige dele af landet. Desuden lægge ressourcer i retning af at skabe bedre levebrød, såsom gennem uddannelse i fattigdom. Med hensyn til den stigende konflikt med Taliban sagde Ghani, at hans regering er på udkig efter politisk løsning og tilbyder en køreplan for dannelse og opretholdelse af fred i regeringen for alle folks vilje. Han opfordrede også til kollektiv handling og global støtte ved at understrege vigtigheden af ​​en suveræn, forenet og demokratisk stat.

Den pakistanske præsident, Imran Khan tilføjede under sin erklæring, at "regionernes velstand afhænger af, hvordan vi samarbejder med fjerne, avancerede lande." Desuden fremhæver vigtigheden af ​​gensidig forståelse, hyppig dialog og interkulturel harmoni. I den moderne verden bør kulturel og teknologisk udvikling bevæge sig i tandem, og forbedret forbindelse vil uden tvivl stimulere økonomisk vækst som et resultat. Khan sluttede sin tale med en taknemmelig gestus mod præsident Mirziyoyev, idet han lykønskede den usbekiske leder for at have skubbet på dette initiativ og takkede ham for hans høje gæstfrihed over for konferencedeltagerne i Tasjkent.

EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, Josep Borrell, kom også med på konferencen og bemærkede, at EU ønsker at fremme supplerende indsats for samarbejde gennem veje, der forbinder Central- og Sydasien. Han reflekterede over, hvordan dannelsen af ​​Den Europæiske Union har dyrket den længste periode med fred i europæisk historie, og nu med den kæmpe globale hindring, der er COVID-19-pandemien, sagde Borrell, ”det har givet yderligere drivkraft til at styrke forbindelse og netværk . Vi kan ikke stå over for globale udfordringer isoleret. Vi skal arbejde sammen for at blive mere modstandsdygtige og klare morgendagens udfordringer. ”

Det skal bemærkes, at på trods af de mange fordele ved øget tilslutningsmuligheder kommenterede de fleste ledere også de potentielle risici, der lige opstår, især i form af sikkerhed: ødelæggelse af offentlige aktiver, narkotikahandel, terrorisme og systemisk plyndring for at nævne nogle få .

Breakout sessioner

Under eftermiddagens breakout-sessioner fokuserede den første på handel og transportforbindelse for bæredygtig vækst. Et emne, der blev diskuteret, var, hvad lande i regionen kan gøre for at fjerne bløde barrierer, herunder grænseovergange og handelslettelse for at udføre det fulde potentiale af transportinitiativer. Konsensus omfattede liberalisering af handelspolitikkerne på et ikke-diskriminerende grundlag, forbedring af handelsaftaler gennem digitalisering af grænser og brugerdefinerede punkter, vedtagelse af risikostyringssystemer og forbedring af standarder for varer gennem køretøjs- og sundhedsforanstaltninger.

Samlet set var det fælles tema for handelsvækst gennem elektroniske og innovative beføjelser. Dette var især tydeligt med hensyn til infrastrukturinvesteringer, hvor panelmedlemmerne (bestående af enkeltpersoner på MD-niveau fra større internationale handelsorganisationer) var enige om, at vellykkede forretningsprojekter ville være afhængige af forsvarlig forberedelse, hvor teknologien kan spille en rolle i fastlæggelsen af ​​omkostningerne. effektivitet, komparativ fordel og beregning af nødvendige foranstaltninger til modstandsdygtighed over for klimaændringer.

Derefter var der en session om genoplivning af kulturelle bånd for at styrke venskab og gensidig tillid. Det blev konkluderet, at fred kan opnås ved hjælp af fem hovedmål, heriblandt tilslutning til kulturelle og menneskelige initiativer for at styrke samarbejdet mellem de to regioner, især gennem turisme og bevarelse af kulturarv. Endvidere tilrettelæggelse af praktiske foranstaltninger til fortsat udvikling af videnskab og forbedret ungdomspolitik, der er nødvendig for at tilskynde entusiasme og aktiv forbedring af unge gennem påkaldelse af programmer og initiativer. Det blev fremhævet, at der har været et stærkt engagement fra den usbekiske regering siden Mirziyoyevs valg i 2016 vedrørende ungdomsudvikling, hvilket er inspirerende.

konklusioner

Den altoverskyggende konklusion som et næste trin efter denne konference var vigtigheden af ​​samarbejde for at overvinde trusler. Især at overveje de fælles interesser og mål for alle deltagere for at samarbejde effektivt på en fordelagtig måde. Den mest bæredygtige metode til at gøre det er at holde dialogen hyppig mellem nationer. Ved at arbejde sammen konsekvent kan man opnå muligheden for at forbedre og styrke økonomisk og social vækst. Ensartede takster og oprettelse af transportkorridorer var de vigtigste foreslåede håndgribelige foranstaltninger for at nå dette mål.

Hvordan resten af ​​verden kan bidrage til den kollektive indsats er gennem private udenlandske investeringer. Dette er hvor teknologien kan spille en vigtig rolle i at skabe lethed og effektivitet i samarbejdet med fjerne lande.

Alt i alt er det, der betyder mest, simpelthen at bevæge sig fremad, hvis ikke, udviklingsgabet mellem Central-, Sydasien og resten af ​​verden vil kun udvides, og det er de kommende generationer, der vil bære byrden som et resultat.

Centralasien

EU øger støtte til at forhindre voldelig ekstremisme og #Radikalisering i #CentralAsia

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har mobiliseret yderligere 4 mio. EUR til støtte for medierne, civilsamfundsorganisationer og aktive borgere i Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Uzbekistan for at forhindre voldelig ekstremisme og imødegå radikalisering. De nye projekter vil støtte uddannelser og professionalisering af lokale journalister, aktivister og pressemedarbejdere til at producere indhold af høj kvalitet, mens der vil blive oprettet faktakontrolplatforme for at markere falske nyheder.

Handlingen gennem Instrument bidrager til stabilitet og fred, vil også bidrage til at bekæmpe desinformation, øge modstandsdygtigheden hos lokalbefolkningen og mindretal og udvikle modfortællinger. Den support, der blev annonceret i dag, vil konsolidere og fremme aktiviteter, der er startet gennem et tidligere samarbejde med NGO Internews, der fremmer regionalt samarbejde og samproduktion af indhold relateret til fred og stabilitet. Dagens konference ved European Endowment for Democracy i Bruxelles præsenterer og viser de vigtigste resultater og resultater fra den første fase. Flere oplysninger er tilgængelige her.

Læs

Centralasien

#ASEP - Europa-Parlamentet er vært for det 10. parlamentariske møde i Asien-Europa

Udgivet

on

Klimaændringernes indvirkning på migration, økonomi og sikkerhed vil være topmødet i Asien-Europa-parlamentariske partnerskabs (ASEP) møde, der finder sted 27-28 september.

MEP'er og parlamentsmedlemmer fra EU-lande, 18-asiatiske lande og Rusland, Australien, New Zealand, Norge og Schweiz vil diskutere de miljømæssige udfordringer, som Asien og Europa står overfor: bæredygtig udvikling og cirkulær økonomi, forvaltning af byområder, samarbejde om vandressourcer, affaldsbehandling og plastreduktion, fødevaresikkerhed og rene teknologier. De vil også forberede deres input til ASEM-topmødet, der afholdes i 18-19 oktober i Bruxelles.

EP-præsident Antonio Tajani vil starte plenarforsamlingen på 27 september i 10.30. Dette vil blive fulgt op af en velkommen tale fra ASEP 9 mødeværten Yondonperenlei Baatarbileg (Mongoliet), Shirin Sharmin Cahudhury, Taleren i Bangladeshs Parlament, Ana Maria Pastor Julian, Præsident for Deputerets Kongres (Spanien), Gloria Gloria Arroyo, Repræsentanternes Husets Repræsentant (Filippinerne) og Zhang Zhijun, Næstformand for Udenrigsudvalget (Kina).

Plenarforsamlingen vil være web-streamede live. Du kan også følge dækningen igennem @EP_ForeignAff med #ASEP10.

Et detaljeret udkast til arrangementet er til rådighed her.

Trykpunkt

Et pressepunkt med Parlamentets næstformand for forbindelserne med Asien Heidi Hautala (Grønne, FI) er planlagt til torsdag, 27 september, ved 12h30 foran Hemicycle (Paul Henri Spaak bygning).

BaggrundAsien-Europa-parlamentariske partnerskabs (ASEP) møde er en del af det overordnede partnerskab mellem Asien og Europa, som giver et forum for interparlamentariske debatter, informationsudveksling og fremme gensidig forståelse af globale spørgsmål. ASEP-møder indkaldes hvert andet år inden ASEM-topmødet, skiftevis i Asien og i Europa.

Læs

Centralasien

EU træffer sin strategi for at forbinde Europa og #Asia

Udgivet

on

Europa-Kommissionen og Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik har vedtaget a Fælles meddelelse der skitserer EU's vision for en ny og omfattende strategi for bedre at forbinde Europa og Asien.

Den fælles meddelelse bygger på Den Europæiske Unions egne erfaringer med at forbedre forbindelserne mellem dets medlemsstater med og i andre regioner. Med en bæredygtig, omfattende og reglerbaseret forbindelse som kernen vil kommunikationen være med til at styre EU's optræden udadtil på dette område og er en del af gennemførelsen af ​​dens Global strategi

EU vil kombinere en principiel tilgang til tilslutning og anerkendelse af, at Asien omfatter forskellige regioner, der er hjemsted for meget forskellige lande med hensyn til økonomiske modeller og udviklingsniveau med konkret handling baseret på tre tråde: skabelse af transportforbindelser, energi og digitale netværk og menneskelige forbindelser tilbyder forbindelsespartnerskaber til lande i Asien og organisationer; og fremme bæredygtig finansiering gennem udnyttelse af forskellige finansielle værktøjer. Målet er bedre at forbinde Europa og Asien gennem fysiske og ikke-fysiske netværk for at styrke samfundets og regionernes modstandsdygtighed, lette handel, fremme den regelsammenhængende internationale orden og skabe veje for en mere bæredygtig fremtid med lav CO2-udledning .

Denne fælles meddelelse vil informere EU's engagement med sine partnere fra nabolaget til Stillehavet og medføre fordele for befolkningen i Europa og de lande, der ser værdien af ​​vores tilgang til forbindelse. Den fælles meddelelse, der blev vedtaget i dag, vil nu blive drøftet i Europa-Parlamentet og Rådet og vil bidrage til diskussioner om tilslutningsmuligheder i den kommende tid Topmøde mellem Asien og Europa (ASEM), der afholdes i Bruxelles på 18-19 oktober.

fulde pressemeddelelse, herunder erklæringer fra den højtstående repræsentant / næstformand, Federica Mogherini, næstformand Jyrki Katainen, og kommissærerne Neven Mimica og Violeta Bulc er tilgængelige online, ligesom en notat, der forklarer EU's tilgang at forbinde Europa og Asien, a faktablad om strategien, og Fælles meddelelse Selv.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending