Slut med os

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

EU

LUX Audience Award 2021 går til 'Collective'

Udgivet

on

Præsident David Sassoli tildelte 2021 LUX Audience Award til Collective under en ceremoni i Strasbourg i dag (9. juni).

”Efter den periode, vi lige har levet igennem, er behovet for, at folk mødes, ikke kun i rum, der er lavet til debat, men også på steder som biografer, voksende og presserende,” sagde David Maria Sassoli (S&D, IT under ceremonien, der fandt sted i Strasbourg såvel som online.

De to andre film, der var shortlistet til prisen, var: Endnu en runde af den danske instruktør Thomas Vinterberg og Corpus Christi af den polske instruktør Jan Komasa.

Læs mere om LUX Audience Award-nominerede.

Den endelige rangordning blev bestemt ved at kombinere den gennemsnitlige rating fra den offentlige stemme og afstemningen af ​​MEP'erne, hvor hver gruppe vejer 50%.

Covid-19-pandemien har ramt den kreative og biografindustri hårdt. Biografvisninger af de tre finalister var begrænsede og blev primært erstattet af onlinevisninger og begivenheder. Publikum kunne bedømme filmene indtil 23. maj, MEP'er indtil 8. juni.

Om den vindende film

kollektive af rumænsk instruktør Alexander Nanau (originaltitel Colectiva)

Denne rørende dokumentar er titlen på en natklub i Bukarest, hvor en brand dræbte 27 unge i 2015 og efterlod 180 såret. Dokumentaren følger et team af journalister, der undersøger, hvorfor 37 af ofrene for forbrændingen døde på hospitaler, skønt deres sår ikke var livstruende. De afslører skræmmende nepotisme og korruption, der koster liv, men viser også, at modige og beslutsomme mennesker kan vende korrupte systemer.

Collective blev nomineret til en Oscar i de bedste internationale spillefilm- og bedste dokumentarkategorier i år.

Pressekonference og relaterede begivenheder

Følg pressekonference med vinderen, de andre finalister, Det Europæiske Filmakademi og Sabine Verheyen (EPP, Tyskland), formanden for kulturudvalget, fra 13.15 til 14.00 CET.

Stil ind på vores Facebook live med vinderen kl. 14 CET.

Interesseret i europæisk biografpost Covid-19? Tjek webinaret på LUX award Facebook-side.

LUX Audience Award

Med LUX Audience Award, en unik paneuropæisk publikumspris, går Parlamentet sammen med European Film Academy at nå ud til et bredere publikum og fortsætte med at styrke forbindelserne mellem mennesker og politik. Gennem sin filmpris har Parlamentet støttet distributionen af ​​europæiske film siden 2007 ved at levere undertekster på 24 EU-sprog til filmene i den endelige strid. LUX-prisen har fået et ry ved at udvælge europæiske co-produktioner, der beskæftiger sig med aktuelle politiske og sociale spørgsmål og tilskynder til debat om værdier.

 Europa-Kommissionen og Europa Biografer netværk er også partnere i LUX Awar

Yderligere information

Continue Reading

EU

LUX publikumsuge: Se film og bedøm dem

Udgivet

on

Find ud af, hvor du kan se filmene nomineret til 2021 LUX Audience Award i dit land, og hvordan du kan stemme på din favorit, EU-anliggender.

Thomas Vinterbergs Oscar-vindende Endnu en runde, kollektive af Alexander Nanau og Corpus Christi af Jan Komasa (nomineret til Oscar i henholdsvis 2021 og 2020) er de tre film, der er shortlistet til Europa-Parlamentet og European Film Academy's LUX Audience Award for 2021.

Hvordan man ser

Du kan se alle tre film gratis i løbet af LUX publikumsuge fra 10. til 16. maj online og undertekster på dit sprog.

Fang live debat med de tre instruktører på Facebook på Fredag ​​14. maj fra 5:XNUMX CET.

Konkurrerende film

Endnu en runde af den danske instruktør Thomas Vinterberg (originaltitel tryk)

Har du hørt om en norsk psykologs uklare teori om, at en lille mængde alkohol i vores blod åbner vores sind, øger kreativiteten og holder os glade? Fire gymnasielærere eksperimenterer med det, men det, der først ser ud til at tilbyde en kur mod en mid-life krise, går ud af skinnerne. Vinterbergs film handler ikke kun om at drikke. Det har en dybere besked om, hvordan man møder livets højder og nedture og vær ærlig over for dem.

En anden runde vandt Oscar 2021 for bedste internationale funktion. Leonardo DiCaprios produktionsvirksomhed planlægger en engelsksproget genindspilning.

kollektive af rumænsk instruktør Alexander Nanau (originaltitel Colectiva)

Denne rørende dokumentar er titlen på en natklub i Bukarest, hvor en brand dræbte 27 unge i 2015 og efterlod 180 såret. Dokumentaren følger et team af journalister, der undersøger, hvorfor 37 af ofrene for forbrændingen døde på hospitaler, selvom deres sår ikke var livstruende. De afdækker skræmmende nepotisme og korruption, der koster liv, men viser også, at modige og beslutsomme mennesker kan vende korrupte systemer.

Collective blev nomineret til en Oscar i de bedste internationale spillefilm- og bedste dokumentarkategorier i år.

Corpus Christi by Polsk instruktør Jan Komasa (originaltitel Corpus Christi)

Filmen er delvist baseret på den virkelige historie om en ung fange, der oplever en åndelig transformation og ønsker at blive præst. Ved et skæbnesnurr ender han med at tage ansvar for et sogn i en fjern polsk landsby. Efterhånden som historien udvikler sig, konfronterer han en tragisk hemmelighed, der fortærer samfundet. Gennem historien om denne karismatiske prædiker reflekterer Komasa over, hvad der skaber et samfund, og hvad der gør os modtagelige for både falske og virkelige ledere.

Corpus Cristi blev nomineret til en Oscar i kategorien bedste internationale spillefilm i 2020.

Sådan deltager

I år vælges vinderen af ​​MEP'er og publikum, hvor hver gruppe tegner sig for 50% af stemmerne. Bedøm alle tre film fra en til fem stjerner www.luxaward.eu inden 23. maj. Du kan ændre din vurdering, og kun din sidste stemme tælles. Stem for at have chancen for at deltage i den næste European Film Awards ceremoni i december 2021.

Om LUX Audience Award

Europa-Parlamentet lancerede LUX-prisen i 2007 med det formål at støtte produktion og distribution af europæiske film, stimulere refleksion over aktuelle politiske og sociale spørgsmål og fejre europæisk kultur.

I år gik Parlamentet sammen med European Film Academy, det Europa-Kommissionen og Europa Biografs netværk for at bringe den nyligt navngivne LUX Audience Award til et bredere publikum.

Alle tre finalister er undertekster på de officielle EU-sprog. Den vindende film vil også blive tilpasset syns- og hørbarhæmmede.

LUX-pris 

Continue Reading

Arts

Milliardær og bæredygtighedsstøtter Elena Baturina roser det yngre generations kreative potentiale

Udgivet

on

31. januar lukkede indsendelsesvinduet for 'Design til bæredygtige byer', en international studenterkonkurrence til støtte for De Forenede Nationers SDG-program. Konkurrencen er organiseret af to store tilhængere af uddannelse inden for kreative discipliner - VÆR ÅBEN kreativ tænketank og Cumulus Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media.

Konkurrencen blev lanceret i oktober sidste år og opfordrede studerende til kreative discipliner fra stort set alle steder til at udvikle deres egne innovative løsninger på SDG11's udfordringer: Bæredygtige byer og samfund. Disse udfordringer inkluderer øget kulstofemission og ressourceudnyttelse, voksende antal slumboere, utilstrækkelig og overbelastet infrastruktur og tjenester, forværret luftforurening og uplanlagt byudbredelse osv. Året 2020 udsatte endnu et drastisk problem for byboere - faren for hurtig spredning af virussen i stærkt befolkede områder.

Både BE OPEN og Cumulus mener, at udfordringerne i den nye virkelighed i vores daglige eksistens kræver nye løsninger; kvalitativ ændring er kun mulig gennem innovativ handling, og innovationer fødes kun af dristige, nysgerrige, kreative, out-of-the-box måder at tænke på.

Derfor råber konkurrencen til den kreative ungdom, studerende og kandidater fra alle kunst-, design-, arkitektur- og mediediscipliner fra universiteter og colleges over hele verden for at opmuntre dem til at designe idéer og projekter, der inkorporerer principperne og målene i FN's SDG-program.

BE OPEN tildeler de bedste ideer, der er indsendt af enkeltpersoner eller teams med pengepræmier: vinderen af ​​hovedprisen vælges af juryen for designakademikere og fagfolk og får € 5,000; 3,000 € går til det personlige valg af BE OPENs grundlægger Elena Baturina; vinderen af ​​€ 2,000 af Public Vote-prisen vælges ved en åben online-afstemning; og en meget vigtig indledende Safe City-pris på € 2,000 vil blive tildelt den løsning, der er effektiv til at tackle den skadelige virkning af pandemien i en by.

Vi har spurgt Elena Baturina om de planer og ambitioner, hun forbinder med konkurrencen.

- Hvorfor har du valgt SDG11 som fokus for konkurrencen i år?

Jeg er overbevist om, at spørgsmålet om urbanisering har uovertruffen betydning i 2020. FN's mål for bæredygtig udvikling er på mange måder et direkte svar på konsekvenserne af urbanisering.

Mere end halvdelen af ​​verdens befolkning bor nu i byer, og procenten forventes at vokse til 60% inden 2030. Denne vækst går hånd i hånd med så mange problemer, der påvirker billarders trivsel. Vi må indrømme, at traditionelle foranstaltninger ikke kan klare dette omfang og 'udvikling' af disse problemer, så vi har desperat brug for kreativ tænkning - designtænkning - og kreativ handling for at håndtere dem. Design har en afgørende rolle at spille som et instrument eller opnå FN's SDG'er.

- Fortæl os om den aktuelle fase af den igangværende konkurrence?

Nå har vi igen slået os sammen med den vidunderlige Cumulus Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media. Sammen føler vi, at vi er i stand til at nå ud til de fleste skoler, der underviser i kreative discipliner verden over, og derfor skaber en mulighed for så mange studerende som muligt at drage fordel af denne konkurrence.

Vi er forbi fristen for indsendelse, og startende i februar vil vores hold og juryen indstille sig til den hårde, men alligevel spændende opgave med at vælge de bedste projekter, der yderligere vil konkurrere om priserne. Vi har allerede hundreder af bidrag fra hele verden, og dem jeg har set er meget lovende.

- Hvor meningsfyldt deres svar synes dig?

Posterne er fulde af god tænkning, ordentlig forskning og store intentioner. Naturligvis er de ikke beregnet til at redde verden natten over, men de handler om mindre skridt, oversættelige og gennemførlige for det absolutte flertal af mennesker over hele verden, der rent faktisk vil fungere.

Derfor er jeg så håbefuld, at denne konkurrence vil skabe større engagement med unge designere og deres bæredygtige løsninger fra SDG-fokuserede virksomheder, statslige og offentlige organer, der rent faktisk kan bringe dem til virkelighed.

- Hvad ser du personligt efter i det vindende bidrag?

Som du sikkert ved, er jeg først og fremmest en forretningsmand. Så jeg kan ikke lade være med at se på projekter fra et praktisk perspektiv med tanken om 'hvordan vi rent faktisk kan gøre det'. Derfor ser jeg på, hvor velundersøgt løsningen er, vil den være efterspurgt, hvor gennemførlig den er, er der ressourcer til rådighed for at få den til at fungere, er den skalerbar osv. Så vinderen af ​​Founder's Choice skal være en pragmatisk løsning.

- Hvad betyder bæredygtighed for dig personligt?

Efter min afslutning er investeringer afsat til bæredygtighedsrelaterede virksomheder såsom solenergiproduktion, energieffektivitetsteknologi, membranteknik. Hvad angår min hverdag, forsøger jeg at foretage positive skift til større bæredygtighed, som vi alle burde, startende med små, men konsekvente daglige trin, der måske ikke synes at have så stor indflydelse, men som er nødvendige for at gøre bæredygtighed til en del af vores sammenføjede fremtid.

- Betegner BE OPEN nu muligheden for en ny pandemi, mens du udvikler dine projekter?

Nå, det gør vi alle. Der er en uforudsigelig faktor i alt nu, ikke? Men vi har klaret os godt i år på grund af det faktum, at BE OPEN altid har haft en veletableret online tilstedeværelse, der hjælper os med at få forbindelse og engagere os med publikum fra hele verden.

Med denne konkurrence kan vi nemt udføre alle etaper sikkert og med social afstand taget i betragtning, det eneste der kræver en offentlig samling er prisoverrækkelsen. Men selvom vi igen skal annullere det, lover vi, at vi ikke kun fejrer vinderne online, men gør vores bedste for at fremvise deres ideer og talent for så bred offentlighed og så mange interessenter som muligt.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending