Slut med os

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film afslører, hvem der spreder død og terror

Udgivet

on

Tyrkiet kan igen skabe en hovedpine for Europa. Mens Ankara forfølger en afpresningstrategi i Vesten og truer med at lade indvandrere ind i Europa, forvandler det Libyen til en terroristbase ved at overføre militante fra Idlib og det nordlige Syrien til Tripoli.

Tyrkiets regelmæssige intervention i libysk politik rejser endnu en gang spørgsmålet om den neo-osmanistiske trussel, som ikke kun vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske region, men også den europæiske. I betragtning af at Recep Erdogan ved at prøve sultanens rolle tillader sig at afpresse europæere ved at skræmme tilstrømningen af ​​migranter. Denne destabilisering af det nordlige Afrika kan også føre til en ny bølge af migrationskrise.

Nøgleproblemet er imidlertid Tyrkiets anstrengte forhold til dets allierede. Situationen i regionen bestemmes i vid udstrækning af de anstrengte forbindelser mellem Tyrkiet og Rusland. I betragtning af de diametralt forskellige interesser i både Syrien og Libyen kan vi tale om en svækkelse af samarbejdet mellem staterne: Det ligner ikke så meget en stabil alliance, men snarere et komplekst spil med to langvarige frenemier med periodiske angreb og skandaler. mod hinanden.

Afkøling af forholdet er illustreret i anden del af den russiske film "Shugaley", der fremhæver Tyrkiets neo-osmanistiske ambitioner og dets kriminelle forbindelser med GNA. Filmens centrale karakterer er russiske sociologer, der blev kidnappet i Libyen, og som Rusland forsøger at bringe tilbage til deres hjemland. Vigtigheden af ​​sociologers tilbagevenden diskuteres på højeste niveau, især blev dette problem rejst af den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møde med en delegation fra den libyske GNA.

Den russiske side kritiserer allerede åbent Tyrkiets rolle i Libyen samt understreger levering af terrorister og våben til regionen. Forfatterne af filmen udtrykker håb om, at Shugaley selv stadig er i live på trods af konstant tortur og menneskerettighedskrænkelser.

Plottet med "Shugaley" dækker adskillige emner, der er smertefulde og ubelejlige for regeringen: tortur i Mitiga-fængslet, en alliance af terrorister med Fayez al-Sarraj's regering, tilladelse fra militære pro-regeringen, udnyttelse af libyernes ressourcer i interesser hos en smal cirkel af eliter.

Afhængigt af Ankaras ønsker forfølger GNA en tyrkisk politik, mens Recep Erdogans styrker i stigende grad integreres i regeringens magtstrukturer. Filmen taler gennemsigtigt om gensidigt fordelagtigt samarbejde - GNA modtager våben fra tyrkerne, og til gengæld realiserer Tyrkiet sine neo-osmanniske ambitioner i regionen, herunder de økonomiske fordele ved rige olieindskud.

"Du er fra Syrien, er du ikke? Så du er en lejesoldat. Du fjols, det var ikke Allah, der sendte dig her. Og de store fyre fra Tyrkiet, der virkelig vil have libysk olie. Men du vil ikke have at dø for det. Her sender de idioter som dig her, "siger Sugaleys hovedperson til en militant, der arbejder for GNA's kriminelle agenturer. Alt i alt illustrerer alt dette bare virkeligheden: I Libyen forsøger Tyrkiet at fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en af ​​de farligste terrorister tæt på al-Qaida.

Dette er roden til problemet: Faktisk sælger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverænitet, så Erdogan roligt kan fortsætte med at destabilisere regionen, styrke terroristceller og drage fordel af - samtidig med at sikkerheden i Europa bringes i fare. Bølgen af ​​terrorangreb i europæiske hovedstæder fra 2015 er noget, der kan ske igen, hvis det nordlige Afrika er fyldt med terrorister. I mellemtiden hævder Ankara, i strid med international lov, et sted i EU og modtager finansiering.

Samtidig griber Tyrkiet regelmæssigt ind i de europæiske landes anliggender og styrker sin lobby på stedet. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, hvor den militære kontraintelligenstjeneste (MAD) efterforsker fire mistænkte tilhængere af den tyrkiske højreorienterede ekstreme "Grå ulve" i landets væbnede styrker.

Den tyske regering har netop bekræftet som svar på en anmodning fra Die Linke-partiet om, at Ditib ("Tyrkisk-Islamisk Union fra Institut for Religion") samarbejder med ekstreme tyrkisk-orienterede "Grå Ulve" i Tyskland. Svaret fra den tyske forbundsregering henviste til samarbejde mellem tyrkiske ekstreme højre ekstremister og den islamiske paraplyorganisation, den tyrkisk-islamiske union fra Institut for Religion (Ditib), der opererer i Tyskland og kontrolleres af det tyrkiske statsorgan, kontoret af religiøse anliggender (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning at tillade medlemskab af EU til Tyrkiet, der ved hjælp af afpresning, ulovlige militære forsyninger og integration i magtstrukturerne, hæren og efterretningen forsøger at styrke sin position både i det nordlige Afrika og i hjertet af Europa? Det land, der ikke engang er i stand til at samarbejde med sine allierede som Rusland?

Europa skal genoverveje sin holdning til Ankaras neo-Osmanistiske politik og forhindre fortsættelse af afpresning - ellers risikerer regionen at møde en ny terror-æra.

For mere information om "Sugaley 2" og for at se trailere af filmen, besøg http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Arts

Den russiske historiker Oleg Kuznetsovs bog gentager Umberto Ecos advarsel om den nazistiske trussel

Udgivet

on

Hver af vores læsere, uanset deres nationalitet, politiske synspunkter eller religiøse overbevisning, bevarer en del af det 20. århundredes smerte i deres sjæl. Smerter og erindring om dem, der døde i kampen mod nazismen. Historien om de nazistiske regimer i det sidste århundrede, fra Hitler til Pinochet, viser utvivlsomt, at ethvert lands vej til nazisme har fælles træk. Enhver, der under dække af at bevare deres lands historie omskriver eller skjuler de sande fakta, gør intet andet end at trække egne folk ned i afgrunden, mens de påtvinger denne aggressive politik over for nabolandene og hele verden.

 

I 1995 deltog Umberto Eco, en af ​​de mest verdensberømte forfattere og forfatter af sådanne bedst sælgende bøger som Foucaults Pendul og Navnet på rosen, i et symposium afholdt af den italienske og franske afdeling af Columbia University i New York ( den dag, hvor årsdagen for befrielsen af ​​Europa fra nazismen fejres). Eco henvendte sig til publikum med sit essay Evig fascisme, der indeholdt en advarsel til hele verden om, at truslen om fascisme og nazisme fortsætter, selv efter afslutningen af ​​XNUMX. verdenskrig. Definitionerne opfundet af Eco adskiller sig fra de klassiske definitioner af både fascisme og nazisme. Man skal ikke se efter klare paralleller i hans formuleringer eller påpege mulige tilfældigheder; hans tilgang er ganske speciel og taler snarere om de psykologiske træk ved en bestemt ideologi, som han kaldte 'evig fascisme'. I meddelelsen til verden siger forfatteren, at fascismen hverken begynder med sorte shirts modige marcher eller med ødelæggelsen af ​​dissentanter eller med krige og koncentrationslejre, men med et meget specifikt verdensbillede og holdning hos mennesker med deres kulturelle vaner. , mørke instinkter og ubevidste impulser. De er ikke sand kilde til de tragiske begivenheder, der ryster lande og hele kontinenter.

Mange forfattere tyder stadig på dette emne i deres journalistiske og litterære værker, mens de ofte glemmer, at i dette tilfælde er kunstnerisk fiktion upassende og undertiden kriminel. Udgivet i Rusland gentager bogen State Policy of Glorification of Nazism in Armenia af militærhistorikeren Oleg Kuznetsov Umberto Ecos ord: «Vi har brug for en fjende til at give folk håb. Nogen sagde, at patriotisme er det sidste tilflugtssted for kujonere; dem, der ikke har moralske principper, lægger normalt et flag omkring sig selv, og bastarderne taler altid om raceens renhed. National identitet er den afsatte bastion. Men betydningen af ​​identitet er nu baseret på had, på had til dem, der ikke er de samme. Had skal dyrkes som en borgerlig lidenskab. »

Umberto Ecp vidste førstehånds, hvad fascisme var, da han voksede op under Mussolinis diktatur. Født i Rusland udviklede Oleg Kuznetsov, ligesom næsten enhver person i hans alder, sin holdning til nazismen baseret ikke på publikationer og film, men primært i vidnesbyrd fra øjenvidner, der overlevede i 9. verdenskrig. Ikke at være politiker, men taler på vegne af almindelige russiske folk, Kuznetsov begynder sin bog med de ord, som lederen af ​​sit hjemland sagde den 2019. maj XNUMX, på dagen, hvor sejren over fascismen fejres: «I dag ser vi hvordan i en antal stater, de consciosky fordrejer krigshændelserne, hvordan de afguder dem, der, efter at have glemt ære og menneskelig værdighed, tjente nazisterne, hvordan de skamløst lyver for deres børn, forråder deres forfædre ». Nürnberg-retssagerne har altid været og vil fortsat være en hindring for genoplivning af nazisme og aggression som statspolitik - både i vores dage og i fremtiden. Forsøgsresultaterne er en advarsel til alle, der ser sig selv som de valgte «herskere over skæbne» for stater og folk. Målet med den internationale kriminelle domstol i Nürnberg var at fordømme nazistiske ledere (vigtigste ideologiske inspiratorer og hovedmænd) såvel som uberettiget grusomme handlinger og blodige krænkelser, ikke hele det tyske folk.

I den henseende sagde den britiske repræsentant ved retssagerne i sin afsluttende tale: «Jeg gentager igen, at vi ikke søger at bebrejde det tyske folk. Vores mål er at beskytte ham og give ham muligheden for at rehabilitere sig selv og vinde respekt og venskab fra hele verden.

Men hvordan kan dette gøres, hvis vi lader os ustraffede og ufordømte disse elementer af nazismen, der hovedsagelig er ansvarlige for tyranni og forbrydelser, og som, som domstolen kan tro, ikke kan vendes til vejen for frihed og retfærdighed? »

Oleg Kuznetsovs bog er en advarsel, der ikke sigter mod at anspore etnisk had mellem Armenien og Aserbajdsjan; det er et anbringende mod sund fornuft. Anbringendet om at udelukke forfalskning af historiske fakta (der gør det muligt at manipulere almindelige mennesker) fra statspolitikken. I sin bog stiller forfatteren spørgsmålet: «Forherligelse i forskellige former for nazisme i Armenien gennem mindesmærkning af mindet om den nazistiske kriminelle Garegin Nzhdeh og hans åbent rasiske teori om tseharkon, doktreten til den armenske supermand, er genstand for en målrettet og systematisk ledede myndigheder og den armenske diaspora har gjort så seriøse bestræbelser i de senere år for at ophøje Garegin Nzhdehs personlighed og ikke en anden blandt de armenske nationalister, der mere bidrog til republikken Armeniens fremtræden på det politiske kort over verden end Nzhdeh. »

For mindre end et år siden vedtog den tredje komité i FN's generalforsamling et udkast til beslutning (initieret af Rusland) om bekæmpelse af «forherligelse af nazisme, nynazisme og anden praksis, der bidrager til at fremskynde nutidige former for racer, racediskrimination, fremmedhad og relateret intolerance. » 121 stater stemte for dokumentet, 55 undlod at stemme, og to modsatte sig det.

Det vides, at spørgsmålet om den samlede kamp mod nazismen og dens moderne tilhængere altid har været så grundlæggende for Aserbajdsjan og dets politiske ledelse (uden nogen tolerance over for et mindste kompromis) som det har været for Rusland. Præsident Ilham Aliyev har gentagne gange talt - både på FN's forsamling og på mødet med Rådet for SNGs statsoverhoveder - om statspolitikken for at glorificere nazismen i Armenien med henvisning til uigenkaldelige fakta for at bevise denne påstand. På mødet med CIS-forsvarsministre støttede præsident Aliyev ikke kun Ruslands politik for at bekæmpe nazisme og nynazisme på global skala, men udvidede også dets anvendelsesområde og pegede på Armenien som landet for sejrende nazisme. Når det er sagt, stemte Armeniens repræsentanter for FN altid for vedtagelsen af ​​resolutionen, der opfordrede til at bekæmpe enhver manifestation af nazismen, mens ledelsen i deres land åbent rejste monumenter for nazistiske kriminelle Nzhdeh i byerne Armenien, omdøbt til alléer, gader , pladser og parker til hans ære, etablerede medaljer, prægede mønter, udstedte frimærker og finansierede film, der fortalte om hans «heroiske gerninger». Med andre ord gjorde den alt, hvad der var kendt som «forherligelse af nazismen» i sproget i den relevante FN's General Assemby-resolution.

Armenien har nu fået ny regering, men autoritis har ikke travlt med at eliminere nazisternes arv fra deres forgængere og demonstrerer dermed deres engagement i praksis til glorificering af nazismen, der var blevet vedtaget i landet forud for kuppet, der fandt sted to år siden. De nye ledere i Armenien, ledet af premierminister Nikol Pashinyan, kunne eller ville ikke ændre situationen i deres land radikalt - og befandt sig enten som gidsler eller ideologiske fortsættere af forherligelse af nazismen, der var blevet praktiseret før deres komme til magten. I sin krog siger Oleg Kuznetsov: «Fra og med årtusindet har myndighederne i Armenien fulgt bevidst og målrettet og på trods af ændringen af ​​det politiske regime i landet i maj 2018 fortsat en intern 21 politisk kurs mod nationens Nazifikation gennem statspropaganda af teorien om tsehakron som en national ideologi for alle armeniere, der bor både i Armenien og i diaspora, mens de simulerer international indsats for at bekæmpe forherligelse af nazisme og nynazisme for at maskere kultivering af disse fænomener i det område, der er under deres kontrol, herunder de besatte regioner i Republikken Aserbajdsjan. »

Fridtjof Nansen, en norsk polarforsker og videnskabsmand, bemærkede: «Det armenske folks historie er et kontinuerligt eksperiment. Overlevelseseksperiment ». På hvilken måde vil nutidens eksperimenter udført af armenske politikere og baseret på manipulationer af historiske fakta påvirke livet for almindelige beboere i landet? Det land, der har givet verden en række bemærkelsesværdige forskere, forfattere og kreative figurer, hvis værker aldrig blev markeret med nazismens segl. Med Kuznetsovs bog, der afslører de historiske kendsgerninger, kan de, der studerede ideen om tysk nazisme i dybden, udvikle en anden holdning til de ord, der blev sagt af Tyskland og følte sig skyldige over for sit folk indtil slutningen af ​​hans dage. I slutningen af ​​sit liv skrev han: «Historie er en politik, der ikke længere kan rettes. Politik er en historie, der stadig kan rettes ».

Oleg Kuznetsov

Oleg Kuznetsov

Continue Reading

Arts

LUKOIL'S Oil Pavilion kåret til verdens bedste projekt til brug af Virtual Reality

Udgivet

on

LUKOIL blev en vinder af det internationale IPRA Golden World Awards i fire kategorier til restaurering af det historiske Olie Pavilion ved Moskvas VDNKh. Det er den største russiske multimedieudstilling dedikeret til anvendt videnskab, som præsenterer olieindustrien for sine besøgende gennem interaktive installationer.

Olie Pavillon blev tildelt status som det bedste globale projekt i Gaming og virtual reality, Business-to-business, Medierelationer og sort Sponsorering kategorier.

Dette er den anden LUKOIL IPRA Golden World Awards vinde; virksomheden modtog to priser sidste år. LUKOILs kampagne for at promovere byen Kogalym (Yugra) som et turistcenter i Vestsibiren modtog priser som verdens bedste projekt i Rejser og turisme og sort Fællesskabets engagement kategorier.

IPRA Golden World Awards (GWA) er verdens mest indflydelsesrige globale PR- og kommunikationskonkurrence.

IPRA GWA, der blev grundlagt i 1990, anerkender ekspertise inden for public relations-praksis over hele verden under hensyntagen til kriterier som kreativitet, kompleksitet i realisering og projektets unikke karakter. Verdens største kommunikations- og marketingeksperter og ledere, herunder repræsentanter for de forskellige største virksomheder, udgør GWA-juryen.

 

 

Continue Reading

Arts

Ruslands Andrey Konchalovskys 'Kære kammerater' rost af kritikere på filmfestivalen i Venedig

Udgivet

on

Kære kammerater, filmen instrueret af den berømte russiske instruktør Andrey Konchalovsky, modtog adskillige priser fra kritikerne på Venedig Film Festival i år. Den 77. internationale filmfestival, den første store begivenhed i kunstverdenen siden den globale nedlukning, er ved at afsluttes i Venedig i morgen (12. september). Festivalens hovedprogram indeholdt 18 film, herunder værker fra USA (Nomadland af Chloé Zhao og Den kommende verden af Mona Fastvold), Tyskland (Og i morgen hele verdenen af Julia von Heinz), Italien (Macaluso-søstrene af Emma Dante og Padrenostro af Claudio Noce), Frankrig (Lovers af Nicole Garcia), blandt andre.

Den udbredte kritikerrost blev modtaget af "Kære kammerats "film, det historiske drama instrueret af Ruslands Andrey Konchalovsky og produceret af den russiske filantrop og forretningsmand Alisher Usmanov. Usmanov er også filmens primære protektor.

Den stilistiske sort-hvid Kære kammerater fortæller historien om en tragedie fra sovjettiden. I sommeren 1962 gik medarbejdere på en af ​​de største virksomheder i landet - et lokalt lokomotivfabrik i Novocherkassk - til et fredeligt møde, der demonstrerede mod stigninger i omkostningerne ved basale fødevarebehov kombineret med en stigning i produktionshastigheden, hvilket førte til en reduktion af lønningerne.

Da andre bybeboere sluttede sig til de strejkende fabriksarbejdere, blev protesten udbredt. Ifølge politifolk deltog omkring fem tusind mennesker. Demonstrationen blev hurtigt og brutalt undertrykt af væbnede militære enheder. Mere end 20 mennesker inklusive tilskuere døde som et resultat af skyderiet på pladsen nær byadministrationsbygningen med yderligere 90 sårede ifølge den officielle version af begivenhederne. Det reelle antal ofre, som mange mener er større end de officielle data, er stadig ukendt. Mere end hundrede deltagere i optøjerne blev efterfølgende dømt, hvoraf syv blev henrettet.

Det menes, at denne tragedie medførte afslutningen på "Khrushchev tø" og begyndelsen på en lang æra af stagnation både i økonomien og landets mentalitet. Dette tragiske øjeblik i sovjetisk historie blev straks klassificeret og først offentliggjort i slutningen af ​​1980'erne. På trods af dette er mange detaljer ikke blevet offentligt kendte og har indtil videre fået lidt akademisk opmærksomhed. Filmens instruktør og manuskriptforfatter Andrei Konchalovsky måtte rekonstruere begivenhederne, indsamle arkivdokumenter og tale med efterkommerne af øjenvidner, der også deltog i optagelsen.

Kernen i filmen er historien om den ideologiske og kompromisløse karakter Lyudmila, en trofast kommunist. Hendes datter, der sympatiserer med demonstranterne, forsvinder blandt demonstrationernes intense kaos. Dette er et endeligt øjeblik, hvor Lyudmilas engang urokkelige overbevisning begynder at miste stabilitet. "Kære kammerater!" er de første ord i en tale, hun forbereder sig på at holde for medlemmerne af det kommunistiske parti, der har til hensigt at afsløre ”folks fjender”. Men Lyudmila finder aldrig styrken til at holde denne tale gennem det sværeste personlige drama, der fratager hende hendes ideologiske engagement.

Det er ikke første gang, at Konchalovsky tager fat på historiske temaer. Efter at have startet sin karriere i begyndelsen af ​​1960'erne udforskede han en række forskellige genrer (de inkluderede populære Hollywood-udgivelser som Marias Lovers (1984) Runaway Train (1985), og Tango og kontanter (1989) med Sylvester Stallone og Kurt Russell i hovedrollen, mens hans senere arbejde fokuserer på historiske dramaer, der dekonstruerer komplicerede personligheder og skæbner.

Dette er heller ikke første gang, at Konchalovsky blev nomineret til filmfestivalen i Venedig: i 2002 hans House of Fools blev tildelt en særlig jurypris, mens Konchalovsky har modtaget to sølvløver for bedste instruktør: Postbudets hvide nætter (2014) og Paradise (2016), hvor sidstnævnte var Konchalovskys første erfaring med at samarbejde med russiske metaller og tech tycoon, den berømte filantrop Alisher Usmanov, der trådte ind som en af ​​filmens producenter. Deres seneste film Synd, som også var en kæmpe succes, fortæller historien om den berømte renæssance billedhugger og maler Michelangelo Buonarrotis liv. Vladimir Putin gav især en kopi af filmen til pave Frans i 2019.

Mens vi aldrig vil vide, om paven nød det Synd, Konchalovskys nye historiske drama Kære kammerater vandt tilsyneladende kritikernes hjerter i Venedig i år. Filmen er, i modsætning til mange andre værker, der for nylig blev udgivet i Rusland, et meget originalt stykke biograf, der samtidig perfekt fanger atmosfæren og følelsen af ​​æraen og indkapsler de detaljerede modsætninger, der hersker i det sovjetiske samfund på det tidspunkt.

Filmen opretholder ikke sin egen politiske dagsorden, giver ingen lige linjer eller endelige svar, men gør heller ikke kompromiser og giver en intens opmærksomhed på historiske detaljer. Det er også et forsøg på at give et afbalanceret billede af tiden. Direktøren sagde om den sovjetiske æra: "Vi gennemgik en dramatisk, men yderst vigtig historisk periode, der gav landet en kraftig drivkraft."

Kære kammerater giver vestlige seere chancen for at få en bred forståelse af Rusland gennem en nøjagtig skildring af den sovjetiske æra og dens karakterer. Filmen er langt fra en typisk Hollywood-produktion, som vi forventer, at seerne finder forfriskende. Filmen kommer på biografer fra november.

Andrei Konchalovsky

Andrei Konchalovsky er en anerkendt russisk filmregissør kendt for sine overbevisende dramaer og viscerale skildringer af livet i Sovjetunionen. Hans bemærkelsesværdige værker inkluderer Siberiade (1979) Runaway Train (1985) Odysseen (1997) Postbudets hvide nætter (2014) og Paradise (2016).

Konchalovskys værker har givet ham en række anerkendelser, herunder Cannes Grand Prix Spécial du Jury, en FIPRESCI-prisTo Sølvløver, Tre Golden Eagle AwardsPrimetime Emmy Award, samt en række internationale statsdekorationer.

Alisher Usmanov

Alisher Usmanov er en russisk milliardær, iværksætter og filantrop, der har ydet betydelige bidrag til kunsten siden de tidlige stadier af sin karriere. I løbet af de sidste 15 år har Usmanovs virksomheder og hans fonde ifølge Forbes rettet mere end 2.6 milliarder dollars til velgørenhedsenderne. Han har også især promoveret russisk kunst i udlandet, har støttet restaureringen af ​​historiske bygninger og monumenter internationalt. Usmanov er grundlæggeren af ​​Art, Science and Sport Foundation, en velgørenhedsorganisation, der samarbejder med mange af de fremtrædende kulturinstitutioner.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending