#Brexit - 'Hvis der er en løsning på det nuværende dødfald, kan den kun findes i London' Ciamba

| Marts 19, 2019

Efter dagens (19 marts) med Europaministerne sagde EU's Chief Brexit Negotiator Michel Barnier, at Det Forenede Kongerige skal træffe valg. Skal premierministeren anmode om en forlængelse, sagde Barnier, at 27 EU's ledere vil overveje årsagen til og nytteværdien af ​​en udvidelse, skriver Catherine Feore.

Ministrene sagde, at ledere vil have brug for en konkret plan. De tre spørgsmål, der skal besvares, er:

Forlænger en udvidelse chancerne for ratificering på tilbagetrækningsaftalen?

Vil Storbritannien anmode om mere tid, fordi den ønsker at omarbejde den politiske erklæring? Med muligheden for at blive mere ambitiøs - hvis der er et flertal i Foreningen.

Hvordan kan EU være sikker på, at hvis der er en udvidelse, finder EU27 sig ikke i samme position som den er i dag.

På EU's forberedelser til et potentielt "no deal" -scenarie sagde Barnier, at de nødvendige beredskabslovgivningsforanstaltninger, som EU har brug for i tilfælde af en uordenlig Brexit, næsten var på plads. De eneste udestående spørgsmål vedrører visa og budgettet.

Efter mødet sagde irske udenrigsminister og vicepremierminister Simon Coveney, at der var en lille appetit til at "sparke kanen på vejen", når det drejer sig om at udvide artikel 50 uden en reel grund.

Dagens råd i EU27-format forberedte grundlaget for regeringscheferne på 21 marts. Ministrene udvekslede synspunkter om status og bekræftede deres engagement i tilbagetrækningsaftalen som den bedst mulige måde at sikre en ordentlig Brexit på. I lyset af usikkerheden i Storbritannien understregede de også behovet for at være forberedt på alle mulige resultater.

George Ciamba, Rumænsk minister for delegation for europæiske anliggender sagde:

"Tiden løber ud. Borgere og virksomheder har brug for svar om, hvad de kan forvente. EU har gjort alt for at nå til enighed. Hvis der er en løsning på det nuværende dødvande, kan den kun findes i London. Som formandskab har vi investeret betydelige bestræbelser på at sikre, at EU er klar til alle eventualiteter, herunder et "no-deal" scenario. "

I sidste uge appellerede præsident Donald Tusk til EU-27-ledere for at muliggøre en lang forlængelse.

Tusk mødtes med irske Taoiseach (premierminister) Leo Varadkar i Dublin i dag.

tags: , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, EU, Europa-Kommissionen, featured, Udvalgte artikel, UK