Følg os

Faktacheck

Nova Resistência udgør en alvorlig udfordring for det brasilianske samfunds sammenhængskraft

DEL:

Udgivet

on

Det er umuligt at forstå moderne informationskrigsførelse og ideologisk indflydelse uden en nøgleforståelse af den omfattende rækkevidde af Nova Resistência-gruppens netværk og den rolle, den har og fortsætter med at spille i udformningen af ​​Brasiliens politiske diskurs - skriver Bernardo Almeida.

Det er vigtigt, at en bred vifte af uformelle partnere spiller primære roller i at hjælpe med at fastholde deres fortællinger i online-sfæren. Det amerikanske udenrigsministeriums Global Engagement Center rapporterede dette i en rapport med titlen "Exporting Pro-Kremlin Disinformation: The Case of Nova Resistência in Brazil". Sådanne partnere, selv om de ikke har en formel rolle i Nova Resistências netværk, søger at forstærke rækkevidden af ​​deres arbejde og præsenterer forskere for en ny model for decentral indflydelse, der er værd at undersøge nøje.

Fordi det, der er blevet kendt som den "Digitale slagmark", er den vigtigste måde, hvorpå Nova Resistência udvider sin rækkevidde, skal det være en central del af enhver forskning, der fokuserer på organisationen. Dette inkluderer identifikation af de fremtrædende sociale mediefigurer, der engagerer sig i organisationen og vurderes ved hjælp af to primære kriterier, hvor det første er omfanget af deres sociale mediefølger, hvor minimum ti tusinde følgere er kriterierne for definition som væsentlig. Da denne artikel blev skrevet, var der 16 sådanne profiler, som alle bidrager til online-diskursen på et utal af måder og har en samlet tilslutning på 2.5 mio. Disse omfatter at skrive artikler, deltage i online Q&A-sessioner, herunder men ikke begrænset til YouTube samt deltagelse i personlige møder, alt sammen afgørende vektorer for den ideologiske formidling af Nova Resistências ideer.

På trods af deres meget forskellige politiske baggrunde, er strategiske alliancer blevet dannet mellem disse aktører på baggrund af opfattede fælles værdier, hvoraf mange anses for at være i overensstemmelse med Nova Resistências dagsorden. Først og fremmest skubber disse en dagsorden, der fremhæver, hvad de kalder en "multipolær verdensorden". Denne opfattelse udfordrer vestlig dominans i kraft af, hvordan den fremmer brasiliansk nationalisme. Disse individer afviser minoriteters ret til selvidentifikation, kalder udenlandske ngo'er, der er aktive i sager så ukonkurrencedygtige som Amazonas, og delegitimerer indfødte rettighedsbevægelser. De tilslutter sig konservative religiøse værdier, især den katolske kirkes, og mener, at tro kan tjene som en mekanisme til forebyggelse af samfundsmæssigt forfald.

De har derfor en stærk reaktionær holdning til alt, hvad de ser som repræsenterende social progressivisme. For eksempel ses fortaler for enten seksuel frigørelse eller begivenhedsfeminisme som en potentiel trussel mod stabiliteten i samfundet. Disse ideer kan naturligvis også findes i Aleksander Dugins arbejde, og specifikt hans fjerde politiske teori. Selvom man ikke vil finde det eksplicit formuleret på denne måde i Dugins værk, er det ret let at læse mellem linjerne.

Gennemtrængningen af ​​netværket, som er udviklet af Nova Resistência, lever ikke kun i online-sfæren. Vi har set infiltrere Brasiliens regeringsstruktur på forskellige niveauer. Tag Aldo Rebelo som et eksempel, som selv om han ikke har valgt embede, har en stor grad af indflydelse i São Paulos kommunale regering. Lorenzo Carrasco er et andet eksempel på en person, der tydeligt påvirker fortællinger relateret til ikke kun ngo'er, men indfødte bevægelser mere bredt. For så vidt angår tankeledere, der former den offentlige diskurs gennem deres forfatterskab, har vi Bruna Frascolla og Albert, der begge skriver for indflydelsesrige medier, og de søger bestemt at påvirke valgresultaterne.

reklame

Vi ser en lignende indvirkning i det brasilianske samfund gennem politiske skikkelser som Rui Costa Pimenta og Robinson Farinazzo, en pensioneret flådekommandant. Disse har gennem deres engagement med Nova Resistência vist det delikate samspil mellem uformelle indflydelsesnetværk og traditionelle politiske strukturer.

Der er alvorlige konsekvenser for global informationskrigsførelse, som skal overvejes. De strategier, som Nova Resistência og dets allierede bruger, er ikke enkle. Disse er sofistikerede og blev skabt ved hjælp af bevægelsens dybe forståelse af både det brasilianske og globale samfund. Den måde, hvorpå Nova Resistência anvender indflydelsesrige sociale mediefigurer og trending problemstillinger for at udstille, hvordan dens ideer stemmer overens med bredere ideologiske strømninger, er helt ærligt farlig og bekymrende. Alt dette sker naturligvis uden begrænsningerne af formelt medlemskab, i stedet for ved hjælp af en model af decentraliserede, værdibaserede partnerskaber. Dette er en alvorlig udfordring, hvis vi skal sætte en stopper for deres desinformation og ideologiske manipulation.

Bernardo Almeida er freelanceanalytiker baseret i Rio de Janeiro, fokuseret på russisk storstrategi i Latinamerika. Han har en MA i konfliktstudier fra University of São Paulo.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending