Følg os

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM: 'Værdi' i sundhedsvæsenet - hvem bestemmer? EAPM Onkologi Round Table, tilmeld dig nu!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

God eftermiddag, sundhedskollegaer og velkommen til opdateringen af ​​European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - med kun tre dage tilbage er din sidste chance her for at registrere dig til den kommende EAPM -begivenhed fredag ​​den 17. september, 'Behovet for ændringer: Definere sundhedsplejeøkosystemet for at bestemme værdi ', der vil finde sted under ESMO-kongressen, detaljer nedenfor, skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan.

Ansvar for politikdannelse

Arrangementet finder sted fra 8:30 til 16:XNUMX CET på fredag; her er link til registrering og her er link til dagsordenen

reklame

Konferencen vil tage højde for det faktum, at nye opdagelser-genereret fra en dybere forståelse af det menneskelige genom-driver et paradigmeskifte i medicin fra en one-size-fits-all tilgang til en, der er tilpasset og målrettet den enkelte.

Dette skift skrider hurtigt frem inden for onkologi, men er langsommere på andre områder. Og selvom der er mange barrierer for innovation i klinisk praksis - herunder markedsadgang, videnskabelige og/eller lovgivningsmæssige udfordringer - er den største udfordring på tværs af sundhedssystemet spørgsmål relateret til tidlig diagnose, værdi og data.

De forskellige ideer om, hvad der udgør 'værdi'i moderne medicin er et varmt emne til debat i og uden for Europa. 

Hvordan definerer vi det? Hvordan måler vi et menneskeliv - eller livskvalitet - i forhold til omkostningerne ved en behandling? Bedømmer vi den enkeltes bidrag, skattemæssigt og ellers, til samfundet og afvejer det mod en pris? Og hvad med de moralske spørgsmål, der er involveret i sådanne domme? Og hvem ville lave dem?

reklame

De fleste af os ville finde det chokerende, uretfærdigt og umenneskeligt. Alligevel sker det i bred forstand.

Desværre, med en aldrende befolkning på 500 millioner borgere, har sundhedsydelser i EU aldrig været dyrere. Mennesker lever længere og vil i de fleste tilfælde blive behandlet for ikke kun én, men flere lidelser i løbet af deres levetid. Det er et dilemma, og det forsvinder ikke.

For at forstå 'værdi' skal man selvfølgelig først forstå en behandling plus eventuelle andre behandlingsmuligheder og overveje, hvad den (eller de) kan give.

Patienter vil, når de forstår deres muligheder, have deres egne holdninger til, hvad der udgør værdi, afhængigt af deres omstændigheder - ”Bliver jeg bedre? Vil jeg leve længere? Vil min livskvalitet blive bedre? Hvad er bivirkningerne? ”. `

Betalere kan ikke overraskende, når de vejer fordele i forhold til omkostninger og andre overvejelser, tage en anden tilgang. 

I mellemtiden skal producenter og innovatører operere inden for grænser af 'værdi', der endnu er uklare. 

Der er et solidt argument om, at værdi altid skal defineres med hensyn til kunden. Værdi i sundhedsvæsenet afhænger af resultater og resultater - afgørende for patienten - uanset mængden af ​​leverede tjenester, men værdien vil altid blive set som relativ at koste.

Alt dette vil blive behandlet på vores konference. Her er link til registrering og her er link til dagsordenen.

Blandt de mange tilstedeværende talere vil være Cristian Busoi MEP, ENVI -udvalget, Europa -Parlamentet, Szymon Bielecki, GD CONNECT, Europa -Kommissionen og Stefan Schreck, Rådgiver for interessentforhold i GD SANTE, GD SANTE, Europa -Kommissionen.

Over til andre nyheder ....

Sundhedsberedskab og reaktionsmyndighed og parlamentet tilbage i Strasbourg..

European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) skal være et centralt element for at styrke den europæiske sundhedsunion med bedre EU-beredskab og reaktion på alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler ved at muliggøre hurtig tilgængelighed, adgang og distribution af nødvendige modforanstaltninger. Men ifølge Peter Liese, EPP's sundhedsordfører i Europa -Parlamentet, er det ligegyldigt, at HERA ikke vil være et EU -agentur, sagde han til journalister mandag morgen (13. september). Det tager tid at etablere et helt nyt bureau, erkendte Liese. "Vi skal handle hurtigt," Liese sagde. Myndigheden vil i stedet blive placeret i Kommissionen. 

Men et endnu større problem for mange MEP'er er det faktum, at det er usandsynligt, at de kommer til at debattere forslagene, før de bliver lov. Ifølge udkastene til forslag foreslår Kommissionen en rådsforordning baseret på artikel 122 i EU -traktaterne. Det betyder, at forslaget vil blive gennemført uden at parlamentsmedlemmer har underskrevet. 

"HERA vil bygge på EU -finansiering", som er skatteydernes penge, og har dermed "EP -kompetence til at føre tilsyn med dem!" Grønt MEP Tilly Metz Tweetet. 

MEP'er har udtrykt vrede, efter at det fremgik, at Europa -Parlamentet ikke må høres om planerne.

Tilbageslaget kommer, efter at EU -ledelsen nedgraderede autoriteten til en "dedikeret central struktur", der er placeret i Kommissionen, frem for et selvstændigt EU -agentur.

Under udkastene til forslag vil den biomedicinske myndighed blive oprettet ved hjælp af artikel 122 som retsgrundlag-en bestemmelse i henhold til EU-lovgivningen, der ikke indebærer afmelding fra Europa-Parlamentet.

Dette retsgrundlag er blevet brugt under pandemien til at sende nødmidler til EU -lande samt til andre regler såsom oprettelsen af ​​SURE, et program, der leverede arbejdsløshedsassistance.

I sit forslag til HERA-forslag begrundede Kommissionen sit juridiske valg om at "sikre levering og rettidig tilgængelighed og tilgængelighed af kriserelevante medicinske modforanstaltninger."

En tjenestemand fra Kommissionen bemærkede, at HERA vil være en intern kommissionsstruktur, og derfor er "Parlamentet ikke involveret".

MEP'erne er ikke tilfredse: "Det er uacceptabelt, at @EU_Commission og @EUCouncil under påskud af krisesituationer bryder Lissabontraktatens ånd igen og udelukker den eneste demokratisk valgte EU-institution fra beslutningsprocessen," fransk MEP Michèle Rivasi tweetede.

Desuden er resultaterne af Parlamentets plenumafstemning om forslagene til styrkelse af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC) og forordningen om alvorlige grænseoverskridende sundhedstrusler overhængende - MEP'erne diskuterede forslaget på plenum mandag eftermiddag med de fleste viser støtte til forslagene.  

Hvad angår, om ECDC skal dække ikke -smitsomme sygdomme (NCD'er) ud over infektiøse, er sundhedskommissær Stella Kyriakides imod ideen og argumenterer for, at det kan duplikere arbejde udført i medlemslandene, og "det ville væsentligt strække ressourcer inden for agenturet og derfor svækkes dens fokus frem for at styrke det ”.

Frankrig ønsker at begrænse USA's adgang til EU -data

Frankrigs øverste cybersikkerhedsembedsmand presser Europa til at stoppe amerikansk retshåndhævelse i at få adgang til kritiske data, der er gemt i Europa af amerikanske cloud -virksomheder.

Europæiske cybersikkerhedsmyndigheder udvikler regler for cloud -udbydere som Amazon, Microsoft, Google og andre, der ville pålægge strengere cybersikkerhedsregler under en ny certificeringsordning, herunder om datahåndtering.

I henhold til en amerikansk lov kendt som CLOUD Act er amerikanske virksomheder forpligtet til at levere udenlandske data til amerikanske myndigheder, hvis de bliver spurgt. Men hvis Poupard har sin vilje, ville nye EU -regler forhindre kritiske data i at ende hos amerikanske myndigheder.

Reglen "ville udelukke de amerikanske og kinesiske standardtjenester" fra at tilbyde tjenester i kritiske sektorer i Europa, sagde Poupard. ”Det her handler ikke om at vende ryggen til partnere. Men det handler om at have modet til at sige, at vi ikke ønsker, at ikke-europæisk lov skal gælde for disse tjenester. ”

Europæiske regeringer forsøger at blive mindre afhængige af amerikanske cloud -tjenester som en del af deres bestræbelser på at "strategisk autonomi", tanken om, at Europa skal beholde kontrollen over teknologipolitikken, dels på grund af frygt for spionage og overvågning fra USA

Den nye cloud -cybersikkerhedsregel "vil være en reel test, et reelt mål for den politiske vilje til at opnå strategisk autonomi på det digitale område," sagde Poupard. "Hvis vi ikke er i stand til at sige dette, giver forestillingen om europæisk suverænitet ingen mening."

Poupards erklæringer kommer to uger, før amerikanske og EU-embedsmænd mødes for at diskutere cybersikkerhed, databeskyttelse og andre spørgsmål på det første møde i et nyligt dannet Trade and Tech Council i Pittsburgh den 29. september.

På en samling af digitale ledere i sidste uge i Tallinn, Estland, beklagede USA's handelsminister Gina Raimondo Europas stigende tendens til at indføre love og bestræbelser på at forhindre, at EU -data sendes til USA.

"Jeg håber, at vi alle kan være enige om, at krav om at holde data lokaliseret i landet skader alle vores virksomheder, alle vores økonomier og alle vores borgere," sagde Raimondo og tilføjede, at datastrømme var nøglen til at undgå "meget dyre trusler og angreb ”samt kommercielle gevinster.

Gode ​​nyheder at afslutte: Italien vil begynde at administrere boostervaccinestik

Italien vil begynde at administrere et tredje skud af Covid-19-vacciner til de mest sårbare dele af befolkningen i denne måned, sagde landets sundhedsminister.

"Der vil være en tredje dosis, vi starter allerede i september," sagde Roberto Speranza mandag på et pressemøde i Rom.

I sidste uge sagde Mario Draghi, italiensk premierminister, at hans regering overvejede at gøre COVID-19-vacciner obligatoriske for alle mennesker i kvalificeret alder. Italien har allerede gjort vacciner obligatoriske for læger.

Landet har vaccineret godt 70% af alle mennesker over 12 år, og Draghi har sagt, at han håber, at det vil stige til over 80% inden udgangen af ​​september.

Og det er alt fra EAPM - glem ikke, her er link til registrering til EAPM's konference på fredag, og her er link til dagsordenen. Vær i god behold, vi ses snart!

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM: Parlamentet presser på for mere offentlig-venlige plenarmøder, EU-USAs handels- og teknologiråd lover nøglearbejde inden for sundhed, EU-desinformation om kræft og mere ...

Udgivet

on

God morgen, sundhedskolleger, og velkommen til den første opdatering af European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) i ugen - EAPMs fremskridt gennem første halvdel af 2021 har været solid, idet anden halvdel også har taget fart, når vi vender lovgivningen sider fra juli til august, skriver EAPM administrerende direktør Denis Horgan.

EAPM er indstillet til at færdiggøre tre sundhedspapirer

I løbet af august og fremefter vil EAPM færdigbehandle tre papirer i de næste måneder om IVDR-lovgivningsrevisionen, NGS / Molecular Diagnostic Implementation og EU, der slår kræftplanen, samt spørgsmål i forbindelse med virkelige beviser knyttet til EU's sundhedsdata plads og andre politiske dossierer.

reklame

Mere interessante tider for Parlamentet 

Europa-Parlamentets præsident David Sassoli, i mellemtiden ønsker MEP'er at tænke over deres institutions fremtid - og måske hans egen. ”Tid til at genoverveje det parlamentariske demokrati og vores arbejde,” twitrede han og tilføjede, at han sigter mod at styrke institutionen med en øvelse i selvbekræftelse, for post-COVID-tider og med midtvejsperioden i lovgivningsperioden i klart syn. Sassoli ønsker, at parlamentet skal være involveret i en "bred refleksion," sagde en embedsmand fra institutionen om de ting, det holder af, herunder hvordan man øger indflydelse og synlighed.

Til det formål Sassoli lancerede en diskussionsproces med fem "fokusgrupper", som han forventer vil levere resultater inden sommerferien. Emner der skal drøftes, ifølge embedsmænd, der er fortrolige med øvelsen, omfatter reformering af plenarmøderne og måder til "at fremme dynamiske debatter." MEP'er opfordres også til at komme med ideer om, hvordan man styrker institutionens vægt i en anden fokusgruppe, der taler om Parlamentets beføjelser - det betyder "lovgivningsmæssige og kontrolbeføjelser og tilsyn, adgang til information og dokumenter og budgetkontrol," sagde en embedsmand .

reklame

Og i en ny rapport fra Europa-Parlamentets Udvalg for Kræftende Kræft skelnes der ikke mellem cigaretter og nye tobaksvarer på nøglepunkter, hvilket signalerer en strammere holdning til tobakskontrol, hvor nogle lovgivere allerede mobiliserer for at udfordre dette. Når rapporten er godkendt, fungerer BECA-udvalget som institutionens holdning til Europa-Kommissionens milepæl for at slå kræftplan. Planen sigter mod at stramme tobaksbekæmpelsen, da rygning fortsat er en af ​​de største risikofaktorer for kræftdødsfald og forårsager 700,000 dødsfald i hele EU hvert år.

Sidste chance for EHDS-feedback

Den 3. maj offentliggjorde Europa-Kommissionen en offentlig høring om det europæiske sundhedsdatarum (EHDS), som holdt åbent indtil i går (26. juli). Som et politisk initiativ sigter EHDS mod at skabe en fælles ramme på tværs af EU-medlemsstater til deling og udveksling af sundhedsdata af høj kvalitet såsom elektroniske sundhedsjournaler, patientregistre og genomiske data for at støtte levering af sundhedsydelser, men også for at lette sundhedsforskning, politikudformning og lovgivning. Opdelt i tre sektioner: adgang til og brug af personlige sundhedsdata, digitale sundhedstjenester og -produkter og kunstig intelligens inden for sundhedssektoren. Høringen sigter mod at måle, hvilke politiske muligheder der foretrækkes til implementering af EHDS. Det lovgivningsforslag, der følger af denne høring, forventes vedtaget i fjerde kvartal af 2021. Så i dag (27. juli) er den sidste dag for virksomheder, lobbyer og sammenslutninger at fortælle Kommissionen, hvad de synes om den kommende lovgivning. Kommissionen bliver nødt til at finde den rette balance mellem at give tilstrækkelig adgang til sundhedsdata for at øge innovation og samtidig holde disse data sikre og private. 

AMR-statusrapport

Europa-Kommissionen har offentliggjort sin 5. statusrapport om gennemførelsen af ​​den europæiske handlingsplan for sundhed mod antimikrobiel resistens (AMR), som blev vedtaget i juni 2017. De vigtigste mål for denne plan er bygget på tre hovedstøtter: at gøre EU til en region for bedste praksis styrke forskning, udvikling og innovation samt udforme den globale dagsorden. Adressering af AMR gennem en One Health-tilgang er også en prioritet for denne Kommission, som markeret i kommissær Kyriakides 'Missionletter i november 2019. Statusrapporten viser, at en række AMR-initiativer er blevet videreført eller på plads i de seneste måneder. F.eks. Har Kommissionen i EU Farm to Fork-strategien vedtaget et mål, der sigter mod at reducere det samlede EU-salg af antimikrobielle stoffer til opdrættede dyr og i akvakultur med 50% inden 2030. Dette mål vil blive understøttet af gennemførelsen af ​​de nylige forordninger om Veterinærlægemidler og medicinsk foder, for hvilke der i øjeblikket udarbejdes implementerede og delegerede retsakter.

Handels- og teknologirådet mellem EU og USA starter i september

Følgende Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen og den amerikanske præsident Joe Bidens lancering af EU-US Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem USA og EU i Bruxelles i juni, vil TTC fra september fungere som et forum for De Forenede Stater og Den Europæiske Union til at samarbejde ordinere tilgange til centrale globale handels-, økonomiske og teknologiske spørgsmål og uddybe de transatlantiske handels- og økonomiske forbindelser baseret på fælles demokratiske værdier. Dette nye råd mødes med jævne mellemrum på politisk niveau for at styre samarbejdet og vil i kølvandet på coronaviruspandemien også søge at finde måder for De Forenede Stater og EU til at samarbejde om banebrydende sundhedsforskning og udvikling. 

Europa-Kommissionens administrerende næstformand og konkurrencekommissær Margrethe Vestager sagde: ”Vi har fælles demokratiske værdier, og vi vil omsætte dem til håndgribelig handling på begge sider af Atlanten. At arbejde for en menneskelig centreret digitalisering og åbne og konkurrencedygtige markeder. Jeg ser meget frem. Dette er et godt skridt for vores fornyede partnerskab. ”

EU-digitalisering

Som en del af en større regional digital transformationsstrategi arbejder EU på (1) at opbygge et støttende økosystem for nye teknologier; (2) udvikle regional digital infrastruktur (3) identificere delte ressourcer til at investere i digitalisering (4) og forstærke regionens stemme om digitale politiske spørgsmål i Den Europæiske Union (EU) og det transatlantiske forhold. Digitalisering kan tjene som en økonomisk multiplikator ved at skabe effektivitetsgevinster i ikke-digitale sektorer. Institutionalisering af interoperable digitale løsninger til grænseoverskridende handel vil gøre det muligt for regionen at øge sin økonomiske effektivitet og langsigtede konkurrenceevne. Men strukturelle udfordringer skader dette økonomiske potentiale. Arbejdsmangel, løn- og inflationspres og efterslæbt innovation i hjemmet er fortsat nøgleproblemer, der hæmmer økonomisk - og digital - udvikling. Data viser, at EU skal indhente. Arbejdsstyrken mangler vigtige digitale færdigheder, og CEE-virksomheder halter bagefter dem i andre europæiske lande med hensyn til at integrere digitale løsninger.

Desinformation om kræft i EU

Den Europæiske Kræftorganisation lykønsker Europa-Kommissionen for dens anerkendelse af de store sociale skader, der er skabt af online desinformation, og dens vilje til at spille en aktiv rolle i bekæmpelsen af ​​de mest alvorlige virkninger via initiativer såsom adfærdskodeksen for desinformation. Desinformation kan påvirke kræftpleje på mange måder. Delvis falske eller vildledende oplysninger om kræftbehandlinger er almindelige, og tro på misinformation / desinformation om sundhed kan ændre en persons kræftbane negativt ved at påvirke deres medicinske beslutningstagning. Sociale medieplatforme er ofte en sammenhæng for spredning af sådan desinformation. Som et eksempel fandt en forskningsøvelse, at af de 20 mest delte artikler på Facebook i 2016 med ordet 'kræft' i overskriften var mere end halvdelen af ​​rapporterne miskrediteret af læger og sundhedsmyndigheder. 

Gode ​​nyheder til slut - EU vaccinerer 70% af de voksne med et skud

EU nåede i dag (27. juli) sit sommermål om at vaccinere 70% procent af sine voksne mod COVID-19 - afhængigt af hvordan du tæller det.

57 procent af voksne i EU har modtaget en dosis, mens XNUMX% er fuldt vaccineret, meddelte kommissionsformand Ursula von der Leyen.

Von der Leyen krediterede EU for at levere vacciner efter en stødende start tidligere på året og sagde: "EU har holdt sit ord og leveret."

"Indhentningsprocessen har været meget vellykket - men vi er nødt til at fortsætte indsatsen," skrev hun i en erklæring. ”Delta-varianten er meget farlig. Jeg opfordrer derfor alle - der har muligheden - til at blive vaccineret. ”

EU's mål har været et bevægeligt mål. Kommissionen ønskede, at 70% af de voksne blev vaccineret inden udgangen af ​​september, skønt den senere antydede, at dette kunne ske i juli. Tidligere på måneden sagde EU-udøvende lande, at landene har nok jabs til at vaccinere deres befolkning fuldt ud, men dagens meddelelse er baseret på et skud. 

Det er alt fra EAPM for nu - sørg for at være sikker og godt og have en fremragende uge, vi ses på fredag.

Læs

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EAPM: Behovet for forandring - EU i forgrunden vedrørende kræft, datastyring og MTV

Udgivet

on

God eftermiddag, sundhedskolleger, og velkommen til den anden European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) opdatering i ugen, hvor vi diskuterer rækken af ​​folkesundhedsscenarier nu. Den dramatiske forbedring af borgerne i Europa i de sidste to århundreder har ændret kontinentet og livet for de mennesker, der bor i det. Men er Europa i stand til at udnytte de nye fordele, som videnskab, teknologi og fremtidsorienterede offentlige politiske beslutninger kan give nuværende og fremtidige generationer af europæere skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan eller mister det viljen og evnen til at forstå frugterne af fremskridt?

Svaret: Ja, EU-beslutningstagere gør fremskridt med sundhed - EAPM engagerer

Som det afspejles i COVID 19, er dens videnskab og teknologi bestemt ikke. Sundhedspersonale har stadig en stærk følelse af dedikation. Og forskning og industri fungerer ved en hidtil uset høj rytme. Det, der mangler i billedet, er en overordnet vision om, hvordan man - eller endda om - at udnytte alt dette potentiale.

reklame

De vigtigste emner, som EAPM har beskæftiget sig med i denne uge og i de sidste måneder, var spørgsmål om sundhedsdata, MTV og kræft, som bygger på vores konference den 1. juli og EU Health Data Space, som EAPM har kæmpet for i de seneste år. 

EAPM har aktivt samarbejdet med en række europæiske politikere fra hele det politiske spektrum i Europa-Parlamentet, såsom fra sundhedsudvalget og ITRE-udvalget, vedrørende kræft og EU-sagsdata for sundhedsdata.

Så sent som i eftermiddags (16. juli), deraf den senere opdatering, stemte XNUMX MEP'er for, hvoraf seks undlod at vedtage udkastet til betænkning om EU-dataloven. De fik også et mandat til at forhandle med Rådet.   

Dette er det første lovforslag, der fremsættes som en del af EU's datastrategi, der har til formål at fremme udveksling af data i blokken og videre. Ifølge ordfører EPP MEP Angelika Niebler en erklæring. "Visionen er en 'Schengen for data', hvor data kan cirkulere uden barrierer og i overensstemmelse med europæiske regler."

reklame

Mere om dette nedenfor .... 

Parlamentets sundhedsudvalg stemmer gennem rapporten om sundhedstrusler 

Europa-Parlamentets Udvalg for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI) har støttet et udkast til betænkning om, hvordan man tackler grænseoverskridende sundhedstrusler. 

Afstemningen vedtoges med 67 for, 10 imod og en hverken for eller imod. 

Rapporten, forfattet af Fransk MEP Véronique Trillet-Lenoir of Renew Europe, redegør for Parlamentets holdning i forhandlingerne om Kommissionens forslag om at styrke Bruxelles 'sundhedsberedskab til beredskab, et af de tre lovgivningsforslag om "sundhedsunionen". 

Det skal stadig ratificeres på plenarmødet. Triloger forventes at begynde i efteråret. I forslaget vil der blive skabt en EU-sundhedskrise- og pandemisk beredskabsplan og opfordrer til anbefalinger til nationale planer, som EU-agenturer vil gennemgå. Det ville også styrke overvågningen af ​​potentielle sygdomstrusler gennem forbedret informationsindsamling og skabe regler for udløsende reaktioner, når en EU-nødsituation kaldes. 

MEP'erne støtter den 'ambitiøse' EU-kræftplan 

At "støtte, koordinere og supplere medlemslandenes bestræbelser på at mindske kræftlidelsen", det er håbet, der udtrykkes af EU kræftplan, og den afgørende handling på EU-niveau - den første af sin art siden begyndelsen af ​​1990'erne - kan hjælpe med at afværge en forventet stigning i kræftdødsfald på 24% inden 2035. 

En sådan stigning ville gøre sygdommen til den førende morder i EU. 

Planens brede streg er i tråd med et tidligere udkast fra december, som EAPM også beskæftigede sig med. Betydningen af ​​personlig medicin er blevet opgraderet i den endelige tekst med næsten to sider dedikeret til emnet. Planen foreslår et program i 2023, der finansieres gennem Horizon Europe, til identifikation af "prioriteter for forskning og uddannelse inden for personlig medicin". 

Endelig vurdering af sundhedsteknologivurdering ...

Efter flere år har Europa nået en milepælsaftale om at udføre sundhedsteknologivurderinger (HTA) af nye produkter til blokken. HTA er et forskningsbaseret værktøj til støtte for beslutningstagning inden for sundhedsvæsenet. Det fungerer ved at vurdere merværdien af ​​nye eller eksisterende sundhedsteknologier - medicin, medicinsk udstyr og diagnostiske værktøjer, kirurgiske procedurer samt foranstaltninger til sygdomsforebyggelse, diagnose eller behandling - sammenlignet med andre sundhedsteknologier. I henhold til den foreslåede lovgivning vil medlemsstaterne samarbejde på EU-plan om fælles kliniske vurderinger og fælles videnskabelige konsultationer om sundhedsteknologier. 

Den nye lovgivning kræver oprettelse af en 'medlemsstatskoordinationsgruppe', hvor hvert land er repræsenteret. Det samarbejdsvillige selskab vil give værdifuld videnskabelig information til de nationale sundhedsmyndigheder, når det kommer til beslutninger om prisfastsættelse og refusion for en sundhedsteknologi, oplyste Rådet. 

Dataregulering bevæger sig fremad - tilbage til et afgørende spørgsmål om offentlig tillid

Der er nogle tegn på, at COVID-19-pandemien har fået folk til at genoverveje deres holdning til deling af personlige data, når den bruges til at styre folkesundheden og levere vigtige tjenester og infrastruktur. Større vilje til at levere personlige data kan åbne nye muligheder og politisk vilje til at fremskynde implementeringen af ​​den smarte by - en byplanlægningsstrategi, der udnytter teknologi, kunstig intelligens og dataanalyse til at drive byer mere effektivt og bæredygtigt.

Men selv om udsigterne til personlige data kan have skiftet, er der stadig lang vej at sikre universel buy-in fra alle borgere, hvilket er nødvendigt for, at smarte byers potentiale kan realiseres fuldt ud. 

Mange er tilbageholdende med at stille deres personlige oplysninger til rådighed til analyse. I en nylig, dybtgående, global undersøgelse foretaget af White & Case af mere end 50 seniorfagfolk og investorer, der arbejder i det smarte byrum, blev holdningen splittet næsten i midten. 

Nogle 40% af de adspurgte sagde de er fortrolige med at dele / give adgang til personlige data med henblik på at udvikle / forbedre smart city-teknologi med 40% siger de er ikke komfortable med at gøre det og 20 % ubeslutsomme. 

Undersøgelsen fandt det også 42 % sagde, at de ville være villige til at acceptere nedsat privatliv for bedre tjenester, versus en tredjedel, der sagde, at de ikke ville, med 24 procent ubeslutsomme. Der er tegn på, at pandemien har fået folk til at genoverveje deres holdning til deling af personlige data. 

At sikre adgang til store mængder personoplysninger fra byens indbyggere og have en klar ramme til brug for dem ligger i centrum for mange smarte byprojekter. Smarte byer er afhængige af indsamling og analyse af massedata fra borgere, deres enheder, bysensorer og hjælpeprogrammer, der kan bruges til at styre trafik, transportnetværk og strømforsyning og offentlige tjenester mere effektivt. 

Stærkere grænseoverskridende sundhedspleje

Europæiske MEP'er i det parlamentariske sundhedsudvalg vedtog et sæt forbedrede regler, der gør det muligt for blokken at reagere hurtigere og mere effektivt på grænseoverskridende sundhedstrusler tirsdag (13. juli). 

Dette inkluderer, at EU reducerer sin afhængighed af Verdenssundhedsorganisationen, når den erklærer en pandemi. ”Vi ønsker at være i stand til at erklære vores egne sundhedstilfælde, hvis det er nødvendigt,” sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-Gruppen med ansvar for økonomi og miljø og dette dossier. "Hvis Europa har brug for at handle, må vi ikke forsinke foranstaltningerne og vente på WHO." Andre foranstaltninger vedtaget af ENVI omfattede at gøre grænseoverskridende planlægning og uddannelse af personale obligatorisk forenkling af fælles indkøb af sundhedsprodukter og garanterer kontinuerlig sundhedspleje for andre sygdomme. 

Dårlige nyheder i slutningen: ECDC - Nye sager om koronavirus stiger i EU

Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Sygdomme (ECDC) opfordrer EU-borgere til at blive vaccineret og overholde det anbefalede antal doser. Dette er især vigtigt under hensyntagen til spredningen af ​​Delta-varianten af ​​SARS-CoV-2, behovet for at beskytte borgerne, især dem, der er i fare for alvorlig COVID-19, og ønsket om at åbne vores samfund og lempe restriktioner. 

Europæiske ferierende havde håbet, at dette års nordlige halvkugle ville se uhindret bevægelse og stort set være fri for rejsebegrænsninger, men lande overalt i Sydeuropa kæmper nu for at genindføre pandemisk kantsten midt i stigende tilfælde af stigende tilfælde af delta-varianten, en meget smitsom koronavirusstamme. første gang opdaget i Indien. Spanien, Portugal, Grækenland, Cypern og Malta var blandt de første lande, der begyndte at genåbne tidligere i år, men nu skærper de adgangsbegrænsninger for ferierende, der ikke har modtaget begge jabs. 

Pludselig annoncerede begrænsninger øger også elendigheden i kontinentets luftfarts-, turist- og gæstfrihedsindustri. De havde haft håb om en stærk genopretning i de næste par måneder, nok til at begynde at reparere den alvorlige økonomiske skade, som pandemien har påført dem.  

Det er alt fra EAPM for nu - glem ikke at tjekke vores rapport om vores seneste virtuelle konference tilgængelig her, og sørg for at være sikker og godt og have en fremragende weekend, vi ses i næste uge.

Læs

Europæisk alliance for Personlig Medicin

EU slår kræftprojekt i centrum med udkast til rapport

Udgivet

on

Godmorgen og velkommen, sundhedskolleger, til ugens anden opdatering af European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) - som det ser ud, har mere end 150 mennesker nu tilmeldt sig vores kommende EAPM-slovenske EU-formandskabskonference den 1. juli, så nu er tiden til at slutte sig til dem og booke din plads, før det er for sent, og vi har også en opdatering om Europa-Parlamentets udkast til betænkning om styrkelse af Europa i kampen mod kræft, skriver EAPM's administrerende direktør Dr. Denis Horgan. 

EAPM-konferencen nærmer sig - endnu en gang en påmindelse...

EAPM - konferencen fungerer som en brobegivenhed mellem EU - formandskaberne i Portugal og Slovenien. Konferencen er opdelt i sessioner, der dækker følgende områder: Session 1: Generering af tilpasning i reguleringen af ​​personaliseret medicin: RWE og Citizen Trus; Session 2: At slå prostatakræft og lungekræft - EU's rolle at slå kræft: Opdatering af EU-rådets konklusioner om screening Session 3: Sundhedsfærdighed - Forståelse af ejerskab og fortrolighed af genetiske data og endelig ikke mindst, Session 4: Sikring af patientadgang til avancerede Molekylær diagnostik.

reklame

Hver session vil omfatte paneldiskussioner samt Q & A-sessioner for at give den bedst mulige involvering af alle deltagere, så det er nu tid til at registrere her, og download din dagsorden her.

Kamp mod kræft - Parlamentets vigtigste udkast til betænkning

Som nævnt i tidligere opdateringer har Europa-Parlamentet nedsat et særligt udvalg om at slå kræft. Det har offentliggjort sit første udkast til rapport om EU-planen om kræftbekæmpelse den sidste dag, som har inkluderet en række punkter, som EAPM har slået til lyd for i de sidste måneder, der repræsenterer nøglespørgsmål, der repræsenterer multi-stakeholder-karakteren af ​​sit medlemskab. 

reklame

Opdelt i adskillige artikler, 66 artikel I rapporten er der særlig opmærksomhed for EAPM-medlemmer og siger, at de store fremskridt inden for biologi har afsløret, at kræft er et paraplyudtryk for mere end 200 sygdomme, og at præcision eller personlig medicin kan gøres tilgængelig gennem lægemiddelmålretning af forskellige mutationer. 

Rapporten finder også, at præcision eller personlig medicin, der består af et behandlingsvalg baseret på individuelle tumorbiomarkører, er en lovende måde at forbedre kræftbehandlingen på og opfordrer medlemsstaterne til at fremme implementeringen af ​​regionale molekylære genetiske platforme og lette lige og hurtig adgang til personlig behandling til patienter.   

Desuden 48 artikel i udkastet til rapport opfordrer Kommissionen til at fremme og opfordre medlemsstaterne til at styrke den rolle, som praktiserende læger, børnelæger og primærplejepersonale, i betragtning af deres betydning i patienthenvisning til diagnostiske tests og onkologspecialister såvel som under kræftbehandling og opfølgning -pleje; opfordrer til udvikling af tværfaglig beslutningstagning inden for rammerne af dedikerede konsertmøder, der samler forskellige kræftspecialister. 

Ifølge 61 artikel, den foreløbige aftale om forordningen om sundhedsteknologivurdering (HTA), som blev indgået af Europa-Parlamentet og Rådet den 22. juni 2021, hilses velkommen med henblik på at harmonisere adgangen til innovativ kræftdiagnose og -behandlinger.

Måske vigtigst af alt, 87 artikel ser et presserende behov for et europæisk charter om kræftpatienters rettigheder; opfordrer til, at dette charter definerer kræftpatienters rettigheder på alle stadier af deres plejevej, dvs. adgang til forebyggelse, indledende diagnose og under hele deres behandling, og at det gælder ligeledes for alle EU-borgere, uanset hvilket land eller region, hvori de lever.

Desuden 105 artikel ser på flagskibet 'Kræftdiagnosticering og behandling for alle' og sætter fokus på behovet for brug af 'næste generations sekventeringsteknologi til hurtig og effektiv genetisk profil af tumorceller, så forskere og klinikere kan dele kræftprofiler og anvende den samme eller lignende diagnostiske og terapeutiske tilgang til patienter med sammenlignelige kræftprofiler.

EAPM ser med begejstring frem til alle fremskridt, der gøres i kampen mod kræft. I denne sammenhæng arbejder EAPM på to publikationer med sine eksperter på NGS og RWE, som vil give yderligere input / vejledning til de europæiske politikere, som EAPM arbejder med. 

HTA politisk enighed

Kommissionen glæder sig over den politiske enighed om forordningen om sundhedsteknologivurdering (HTA), som Europa-Parlamentet og Rådet nåede frem til den 23. juni. Forordningen vil forbedre tilgængeligheden af ​​innovative sundhedsteknologier såsom innovative lægemidler og visse medicinske anordninger for EU-patienter, sikre effektiv ressourceudnyttelse og styrke kvaliteten af ​​MTV i hele EU. Eksempler på sundhedsteknologier inkluderer lægemidler, medicinsk udstyr og diagnostik. Det vil også lette forudsigelighed for virksomheder, reducere dobbeltarbejde for MTV-organer og industri og sikre en langsigtet bæredygtighed i EU's MTV-samarbejde.

Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, hilste aftalen velkommen med følgende udtalelse: ”Jeg er meget glad for, at Europa-Parlamentet og Rådet har nået en længe ventet politisk aftale om reguleringen af ​​sundhedsteknologivurderingen. Forordningen vil være et vigtigt skridt fremad for at muliggøre fælles videnskabelige vurderinger af lovende behandlinger og medicinsk udstyr på EU-niveau. ”

Fremskridt med vaccinationer hilses velkommen, men yderligere indsats opfordres

Det Europæiske Råd glæder sig over de gode fremskridt inden for vaccination og den samlede forbedring af den epidemiologiske situation, samtidig med at det understreger behovet for at fortsætte vaccinationsindsatsen og være opmærksom og koordineret med hensyn til udviklingen, især fremkomsten og spredningen af ​​varianter.

Ifølge udkastet til Det Europæiske Råds konklusioner for mødet den 24.-25. Juni erklærede Rådet, at det "bekræfter EU's forpligtelse til international solidaritet som reaktion på pandemien".

”Alle producerende lande og producenter bør aktivt bidrage til bestræbelserne på at øge verdensomspændende forsyning med COVID-19-vacciner, råmaterialer, behandlinger og terapeutiske midler og koordinere handlinger i tilfælde af flaskehalse i levering og distribution,” erklærer udkastet til teksten.

Konklusionerne henviser også til nylige aftaler om rejser inden for EU, hvori det hedder, at medlemslandene vil anvende disse foranstaltninger "på en måde, der sikrer fuld tilbagevenden til fri bevægelighed, så snart folkesundhedssituationen tillader det." Rådet planlægger også at byde velkommen til beslutningen om at oprette en særlig session for Verdenssundhedsforsamlingen for at drøfte en pandemitraktat, hvor EU siger, at det fortsat vil arbejde hen imod et mål for en traktat.

WHO, WIPO og WTO er enige om intensiveret samarbejde om at tackle COVID-19-pandemi 

Den 15. juni mødtes generaldirektørerne for WHO, WIPO og WTO i en ånd af samarbejde og solidaritet for at kortlægge yderligere samarbejde for at tackle COVID-19-pandemien og de presserende globale udfordringer i krydset mellem folkesundhed, intellektuel ejendom og handel. Akut bevidst om det fælles ansvar over for samfund i hele verden, når de står over for en sundhedskrise af hidtil uset sværhedsgrad og omfang, lovede organisationerne at bringe det fulde omfang af de respektive institutioners ekspertise og ressourcer til at afslutte COVID-19-pandemien og forbedring af alle menneskers sundhed og velbefindende overalt i verden.  

Forpligtelse til universel, retfærdig adgang til COVID-19-vacciner, terapi, diagnostik og andre sundhedsteknologier blev understreget - et engagement forankret i forståelsen af, at dette er et presserende moralsk imperativ med behov for øjeblikkelig praktisk handling. I denne ånd var der en aftale om at bygge videre på den mangeårige forpligtelse til WHO-WIPO-WTO-trilateralt samarbejde, der sigter mod at støtte og hjælpe alle lande, når de søger at vurdere og implementere bæredygtige og integrerede løsninger på folkesundhedsudfordringer.  

Inden for denne eksisterende samarbejdsramme blev det aftalt at styrke og fokusere vores støtte inden for rammerne af pandemien gennem to specifikke initiativer - de tre agenturer vil samarbejde om tilrettelæggelsen af ​​praktiske, kapacitetsopbyggende workshops for at forbedre strømmen af ​​opdaterede oplysninger om aktuelle udviklingen i pandemien og reaktionerne for at opnå lige adgang til COVID-19 sundhedsteknologier. Målet med disse workshops er at styrke kapaciteten hos politikere og eksperter i medlemsregeringer til at tackle pandemien i overensstemmelse hermed. Den første workshop i serien vil være en workshop om teknologioverførsel og licensering, der er planlagt til september. 

Lange COVID-bekymringer

Mere end 2 millioner voksne i England har oplevet koronavirus symptomer, der varer over 12 uger, såsom åndedrætsproblemer og træthed, antyder regeringsdata. Det er det dobbelte af det tidligere skøn for lang Covid. Undersøgelsen fra React-2-undersøgelsen, som endnu ikke er peer-reviewed, viste, at 37.7% af dem, der havde symptomatisk Covid, oplevede mindst et symptom, der varede 12 uger eller mere, mens 14.8% havde tre eller flere vedvarende symptomer. ”Problemets omfang er ret alarmerende,” sagde professor Kevin McConway, emeritus professor i anvendt statistik ved det åbne universitet. Det kommer, da mere end 16,000 nye bekræftede Covid-tilfælde blev rapporteret i Storbritannien onsdag (23. juni), det højeste daglige tal siden begyndelsen af ​​februar. De nyeste tal viste, at yderligere 19 mennesker var døde inden for 28 dage efter testning positivt for Covid-19, hvilket bragte det samlede Storbritannien til 128,027. Mens dødstallene forbliver relativt lave, synes den kraftige stigning i rapporterede tilfælde at gøre det mindre sandsynligt, at ministrene vil fjerne de fleste resterende Covid-begrænsninger, inden den nuværende forsinkelse på fire uger slutter den 19. juli. 

Schweiz åbner igen 

Mens lande som Det Forenede Kongerige udsætter deres planlagte ophævelse af restriktioner (som det ser ud til den 19. juli i tilfælde af Storbritannien), har Schweiz meddelt en endnu mere omfattende ophævelse af begrænsninger end tidligere planlagt. Borgere vil ikke længere være forpligtet til at arbejde hjemmefra; de behøver ikke at bære masker eller social afstand ved kulturelle og sportsbegivenheder; og massebegivenheder kan fortsætte uden begrænsning af antallet eller behovet for masker, hvis der er et krav om coronaviruscertifikater.

Og det hele kommer fra EAPM i denne uge - tag en dejlig weekend, bliv sikker og godt, og glem ikke at tilmelde dig her, og download din dagsorden her, til EAPM's EU-formandskabskonference den 1. juli.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending