Følg os

NæsteGenerationEU

NextGenerationEU: Kommissionen gennemfører de første betalinger på 800 mio. EUR til at fremme kriseparation og modstandsdygtighed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har udbetalt 800 millioner euro i tilskud under NextGenerationEU, det midlertidige instrument til at finansiere Europas opsving og fremme en grønnere, mere digital og modstandsdygtig økonomi efter pandemien.

De betalinger, der foretages i dag, går til 41 nationale og regionale programmer i 16 medlemsstater (Frankrig, Grækenland, Tjekkiet, Tyskland, Polen, Litauen, Holland, Slovakiet, Estland, Østrig, Danmark, Finland, Bulgarien, Sverige, Portugal og Kroatien) fra Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe-initiativet (REACT-EU), initiativet, der hjælper medlemsstaterne med at finansiere kriseberedskab og genopretningsforanstaltninger efter koronaviruspandemien. Midlerne under REACT-EU udgør yderligere ressourcer til eksisterende samhørighedspolitiske programmer.

Foranstaltningerne under REACT-EU vil bygge bro over kløften mellem beredskab og langsigtede investeringer ved at styrke sundhedssystemernes modstandsdygtighed, bevare og skabe beskæftigelse, især for unge mennesker, støtte de mest sårbare i vores samfund og tilvejebringe arbejdskapital og investeringsstøtte til små og mellemstore virksomheder.

reklame

REACT-EU finansierer målrettede foranstaltninger til de grønne og digitale overgange for hurtigt at imødegå de negative konsekvenser af udbruddet, f.eks. Gennem investeringer i energieffektivitet, grønnere byer og digitalisering.

Udbetalingen følger den vellykkede gennemførelse af den første lånoptagelse under NextGenerationEU. Den 20-årige obligation på 10 mia. Euro var den største nogensinde udstedelse af institutionelle obligationer i Europa og det største beløb, som EU har samlet i en enkelt transaktion. Ved udgangen af ​​dette år agter Kommissionen at rejse ca. 80 mia. € i langfristet finansiering suppleret med kortsigtede EU-regninger.

Samhørigheds- og reformkommissær Elisa Ferreira sagde: "Jeg er glad for, at samhørighedspolitikken fortsat er i spidsen for kriseberedskab og genopretning. REACT-EU var det første NextGenerationEU-instrument, der blev færdiggjort, dets programmer var de første, der blev vedtaget, og det er nu den første kanaliserende støtte til vores økonomi, virksomheder og arbejdstagere. REACT-EU bringer tiltrængt ekstra investeringskraft til eksisterende samhørighedspolitiske programmer for yderligere at stimulere en robust, retfærdig og sammenhængende genopretning. ”

reklame

Budget- og administrationskommissær Johannes Hahn tilføjede: ”Jeg er meget glad for, at det lykkedes os at starte NextGenerationEU-udstedelserne som planlagt. Fra og med i dag bruges penge under NextGenerationEU allerede via REACT-EU til at hjælpe vores regioner og byer med at komme sig fra pandemien og opbygge et grønnere, mere digitalt og mere modstandsdygtigt Europa. ”

Nå den virkelige økonomi

De supplerende midler kanaliseres primært gennem Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) og Den Europæiske Socialfond (ESF), herunder ungdomsbeskæftigelsesinitiativet (YEI). Nogle af de nye ressourcer vil også blive brugt til at supplere Den Europæiske Fond for Bistand til de dårligst stillede (FEAD) for perioden 2014-2020.

For at yde den størst mulige bistand til medlemsstaterne er betingelserne for brugen af ​​disse yderligere ressourcer blevet forenklet:

  • National medfinansiering er ikke obligatorisk - det betyder, at EU kan dække 100% af omkostningerne, hvis medlemsstaterne finder det nødvendigt.
  • Umiddelbar likviditet i form af en 11% forfinansiering vil hjælpe med at sikre en hurtig udrulning af denne støtte og forhindre flaskehalse.
  • Der er ingen forhåndsbetingelser eller krav til temakoncentration eller fordeling efter regionskategori. Støtteområdet er bredt, og overførsler mellem EFRU og ESF er mulige.
  • Projekter fra 1. februar 2020 kan refunderes med tilbagevirkende kraft.

Sikring af gennemsigtighed og ansvarlighed

For at falde sammen med disse første betalinger er der lanceret et nyt REACT-EU-dashboard på Kommissionens platform for samhørighed med åben data for at give opdaterede oplysninger om brugen af ​​REACT-EU-ressourcer i hele EU. Tværgående temaer som grønne, digitale og specifikke tiltag til klimatilpasning fremhæves ud over data om specifikke investeringsområder fordelt på fonde. Dashboardet blev indført for at lette adgangen til offentlige data og for at sikre gennemsigtighed og ansvarlighed.

Baggrund

NextGenerationEU er et midlertidigt genopretningsinstrument på omkring 800 mia.EUR i løbende priser til støtte for Europas opsving fra coronaviruspandemien og med til at opbygge et grønnere, mere digitalt og mere modstandsdygtigt Europa. For at finansiere NextGenerationEU vil Europa-Kommissionen på EU-vegne hæve fra kapitalmarkederne op til ca. 800 mia. EUR mellem nu og udgangen af ​​2026: 407.5 mia. EUR til tilskud (under RRF, REACT-EU og andre EU-budgetprogrammer ); 386 mia.EUR til lån. Dette vil omsættes til lånemængder på gennemsnitligt ca. 150 mia. EUR om året.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder yderligere 50.6 mia.EUR yderligere finansiering (i løbende priser) i løbet af 2021 og 2022 til samhørighedspolitiske programmer. Foranstaltninger fokuserer på at understøtte modstandsdygtighed på arbejdsmarkedet, job, SMV'er og familier med lav indkomst samt at sætte fremtidssikre fundament for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

Mere information

REACT-EU: Fremme af krisereparation og modstandsdygtighed på Open Data Platform

Genopretningsplan for Europa

Pressemeddelelse: Første udstedelse under NGEU

Ptryk på frigivelse af Kommissionens første finansieringsplan

Q&A diversificeret finansieringsstrategi

Faktaark - NextGenerationEU - Finansieringsstrategi

EU som låntagerwebsted

Primært forhandlernetværk

@ElisaFerreiraEC

JHahnEU

@EUinmyRegion     @EU_Social

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 2.25 milliarder euro i forfinansiering til Tyskland

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 2.25 milliarder euro til Tyskland i forfinansiering, svarende til 9% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Dette svarer til det forfinansieringsbeløb, som Tyskland anmodede om i sin genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i implementeringen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Tysklands genopretnings- og modstandsdygtighedsplan.

Landet er indstillet til at modtage 25.6 mia. EUR i alt, fuldt ud bestående af tilskud, i løbet af planens levetid. Udbetalingen følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den tyske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. En fuld pressemeddelelse er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending