Slut med os

Økonomi

NextGenerationEU-obligationsudstedelse på 20 mia.EUR syv gange overtegnet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen nåede en vigtig milepæl i gennemførelsen af ​​sin genopretningsplan ved at udstede 20 mia. EUR i gæld til finansiering af NextGenerationEU. Obligationerne blev syv gange tegnet på trods af det meget beskedne renteniveau på 0.1%. Alt i alt vil EU rejse 800 mia. Euro på kapitalmarkederne for at finansiere det, der håber, vil være et transformerende investeringsprogram over hele kontinentet. 

Kommissionens præsident von der Leyen sagde: "Dette er den største nogensinde udstedelse af institutionelle obligationer i Europa, og jeg er meget glad for, at den har tiltrukket meget stor interesse af en lang række investorer."

Nogle har beskrevet Europas beslutning om at udstede obligationer i dette var et 'Hamilton-øjeblik', sagde kommissær Hahns: "Jeg vil være lidt mere beskeden, konkret og selvsikker ved snarere at sige: dette er et virkelig europæisk øjeblik, da det demonstrerer EU's innovation og transformative magt. ”

Hvor grøn vokser din have?

Kommissær Hahn sagde, at EU ville udstede grønne obligationer i efteråret. EU vil lancere dem, når den har afviklet sin EU Green Bond Standard, hvilket vil fordoble den nuværende mængde grønne obligationer på markedet. Hahn sammenlignede det med den måde, SURE-obligationer har tredoblet det sociale obligationsmarked. Grønne obligationer tegner sig for omkring 30% af EU's samlede låntagning på omkring 270 mia. € i løbende priser.  

Persona non grata

På spørgsmålet om Europa-Kommissionens beslutning om at udelukke visse banker fra denne runde af udstedelse sagde Hahns, at selvom mange af bankerne havde opfyldt kriterierne for at deltage i primært forhandlernetværk, der var udestående juridiske problemer, der skulle løses. Han sagde: ”Banker er nødt til at demonstrere og bevise, at de har truffet alle de nødvendige afhjælpende foranstaltninger, som er blevet krævet af Kommissionen,” men tilføjede: “Vi har en interesse i at inkludere alle de nøgleaktører og banker, der har kvalificeret sig sig selv til det primære forhandlernetværk, men selvfølgelig skal de juridiske aspekter respekteres. ”

I maj 2021 konstaterede Europa-Kommissionen, at flere banker havde overtrådt EU's antitrustregler gennem deltagelse af en gruppe forhandlere i et kartel på det primære og sekundære marked for europæiske statsobligationer ('EGB'). Nogle af de involverede banker blev ikke idømt bøder, fordi deres overtrædelse faldt uden for forældelsesfristen for pålæggelse af bøder. De øvrige bøder udgjorde € 371 mio.

Fondsforvaltere fører tabellen

Efterspørgslen blev domineret af fondsforvaltere (37%) og bankskatter (25%) efterfulgt af centralbanker / officielle institutioner (23%). Regionsmæssigt blev 87% af handlen distribueret til europæiske investorer, inklusive Storbritannien (24%), 10% til asiatiske investorer og 3% investorer fra Amerika, Mellemøsten og Afrika.

Baggrund

NextGenerationEU vil rejse op til omkring 800 mia. € mellem nu og udgangen af ​​2026. Dette betyder, at der lånes omkring 150 mia.

Med SURE-programmet udstedte Kommissionen obligationer og overførte provenuet direkte til modtagerlandet på de samme vilkår, som det modtog (udtrykt i rente og løbetid). Dette fungerede til små finansieringsbehov, men NextGenerationEU-programmets størrelse og kompleksitet kræver en diversificeret finansieringsstrategi. 

Flere finansieringsinstrumenter (EU-obligationer med forskellige løbetider, hvoraf nogle vil blive udstedt som NextGenerationEU-grønne obligationer, og EU-regninger - værdipapirer med kortere løbetid) og teknikker (synkronisering - normalt foretrukket af overnationale udstedere og auktioner - normalt foretrukket af nation stater) vil blive brugt til at opretholde fleksibilitet med hensyn til markedsadgang og til at styre likviditetsbehov og løbetidsprofil. 

Beskæftigelse

Kun 5% af de samlede ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisa indsendt i første kvartal kom fra EU-borgere, viser data

Udgivet

on

Tallene fra det britiske hjemmekontor giver en indikation af, hvordan Storbritanniens nye immigrationssystem efter Brexit vil påvirke antallet af EU-borgere, der kommer til Storbritannien for at arbejde. Mellem 1. januar og 31. marts i år indgav EU-borgere 1,075 ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisum, herunder sundheds- og omsorgsvisum, som kun var 5% af de i alt 20,738 ansøgninger om disse visa.

Migrationsobservatoriet ved University of Oxford sagde: ”Det er stadig for tidligt at sige, hvilken indflydelse immigrationssystemet efter Brexit vil få på antallet og karakteristika for mennesker, der kommer til at bo eller arbejde i Storbritannien. Indtil videre har ansøgninger fra EU -borgere under det nye system været meget lave og repræsenterer kun få procent af den samlede efterspørgsel efter britiske visa. Det kan dog tage noget tid for potentielle ansøgere eller deres arbejdsgivere at blive fortrolige med det nye system og dets krav. ”

Dataene viser også, at antallet af vandrende sundhedsarbejdere, der kommer på arbejde i Storbritannien, er steget til rekordniveauer. 11,171 sponsorattester blev brugt til sundheds- og socialrådgivere i løbet af første kvartal i år. Hvert certifikat svarer til en vandrende arbejdstager. I starten af ​​2018 var der 3,370. Næsten 40 procent af alle kvalificerede arbejdsvisumansøgninger var til personer i sundheds- og socialsektoren. Der er nu flere migranter til sundhedsvisum til migranter end nogensinde siden registreringer begyndte i 2010. Selvom antallet af sponsorlicenser til sundhedsvisum faldt til 280 under den første lockdown sidste år, er det fortsat med at stige siden, et mønster som var upåvirket af den tredje lockdown i vinter.

reklame

Omvendt har IT-, uddannelses-, finans-, forsikrings-, faglige, videnskabelige og tekniske sektorer alle set et fald i antallet af migranter, der er ansat hidtil i år, på trods af stigninger i andet halvår af 2020. Antallet af vandrende it -arbejdere er stadig signifikant lavere end præ-Covid niveauer. I første kvartal af 2020 blev der udstedt 8,066 kvalificerede arbejdsvisum inden for it -sektoren, der er i øjeblikket 3,720. Antallet af vandrende fagfolk og videnskabelige og tekniske arbejdere er også faldet lidt under niveauet før covid.

Visaekspert Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors sagde: ”Dataene viser, at pandemien stadig påvirker bevægelsen for mennesker, der kommer til Storbritannien for at arbejde, men giver en indikation af, at efterspørgslen efter kvalificeret arbejdsvisum for arbejdstagere uden for EU vil fortsætte med at vokse, når rejsen er normaliseret. Der er særlig interesse for britiske it -job fra arbejdere i Indien nu, og vi forventer at se dette mønster fortsætte. ”

I mellemtiden har hjemmekontoret offentliggjort en forpligtelse til at muliggøre den legitime bevægelse af mennesker og varer til at understøtte økonomisk velstand, samtidig med at den bekæmper illegal migration. Som en del af sin resultatleveringsplan for i år forpligter afdelingen sig også til at 'gribe EU -exitmuligheder ved at skabe verdens mest effektive grænse for at øge britisk velstand og øge sikkerheden', samtidig med at den anerkender, at indkomsten, den opkræver fra visumgebyrer, kan falde pga. reduceret efterspørgsel.

Dokumentet gentager regeringens plan om at tiltrække de "klareste og bedste til Storbritannien".

Dubal sagde: "Selvom tallene vedrørende visa til it -arbejdere og dem i den videnskabelige og tekniske sektor ikke bærer denne forpligtelse, er det stadig tidlige dage for det nye immigrationssystem, og pandemien har haft en dybtgående effekt på internationale rejser. Fra vores erfaring med at hjælpe med at lette arbejdsvisum for migranter er der en opdigtet efterspørgsel, der vil blive realiseret i løbet af de kommende 18 måneder. ”

Læs

Økonomi

NextGenerationEU: Fire yderligere nationale planer givet tommelfinger op

Udgivet

on

Økonomi- og finansministrene glædede sig i dag (26. juli) over den positive vurdering af nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner for Kroatien, Cypern, Litauen og Slovenien. Rådet vil vedtage sine gennemførelsesafgørelser om godkendelse af disse planer ved skriftlig procedure.

Ud over beslutningen om 12 nationale planer, der blev vedtaget tidligere i juli, tager dette det samlede antal til 16. 

Sloveniens finansminister Andrej Šircelj sagde: “Genopretnings- og modstandsdygtighedsfaciliteten er EU's program for stor økonomisk støtte som reaktion på de udfordringer, som pandemien har stillet over for den europæiske økonomi. Facilitetens € 672.5 mia. Vil blive brugt til at støtte de reformer og investeringer, der er skitseret i medlemslandenes genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner. ”

reklame

Reformer og investeringer

Planerne skal overholde landespecifikke henstillinger for 2019 og 2020 og afspejle EU's generelle mål om at skabe en grønnere, mere digital og mere konkurrencedygtig økonomi.

Kroatien planer om at gennemføre for at nå disse mål inkluderer forbedring af vand- og affaldshåndtering, et skift til bæredygtig mobilitet og finansiering af digital infrastruktur i fjerntliggende landdistrikter. 

Cypern agter blandt andet at reformere sit elektricitetsmarked og lette udbredelsen af ​​vedvarende energi samt at forbedre forbindelses- og e-forvaltningsløsninger.

Litauen vil bruge midlerne til at øge lokalt producerede vedvarende energikilder, grønne offentlige indkøbstiltag og yderligere udvikling af udrulningen af ​​net med meget høj kapacitet.

Slovenien planlægger at bruge en del af den tildelte EU-støtte til at investere i bæredygtig transport, frigøre vedvarende energikilders potentiale og yderligere digitalisere sin offentlige sektor.

Polen og Ungarn

På spørgsmålet om forsinkelser i programmerne i Polen og Ungarn sagde EU's økonomidirektør Valdis Dombrovskis, at Kommissionen havde foreslået en forlængelse af Ungarn til slutningen af ​​september. Om Polen sagde han, at den polske regering allerede havde anmodet om en forlængelse, men at der muligvis skulle være behov for en yderligere forlængelse. 

Læs

Økonomi

EU udvider anvendelsesområdet for generel fritagelse for offentlig støtte til projekter

Udgivet

on

I dag (23. juli) vedtog Kommissionen en udvidelse af anvendelsesområdet for den generelle gruppefritagelsesforordning (GBER), som giver EU-lande mulighed for at gennemføre projekter, der forvaltes under den nye finansielle ramme (2021 - 2027), og foranstaltninger, der understøtter den digitale og grøn overgang uden forudgående meddelelse.

Eksekutiv vicepræsident Margrethe Vestager sagde: ”Kommissionen strømliner reglerne for statsstøtte, der gælder for national finansiering, der falder ind under anvendelsesområdet for visse EU-programmer. Dette vil yderligere forbedre samspillet mellem EU-finansieringsregler og EU-statsstøtteregler under den nye finansieringsperiode. Vi introducerer også flere muligheder for medlemslandene til at yde statsstøtte til at støtte den dobbelte overgang til en grøn og digital økonomi uden behov for en forudgående underretningsprocedure. ”

Kommissionen hævder, at dette ikke vil medføre unødig fordrejning af konkurrencen i det indre marked, samtidig med at det bliver lettere at få projekterne i gang.  

reklame

De berørte nationale fonde er dem, der vedrører: Finansiering og investeringstransaktioner støttet af InvestEU-fonden; forskning, udvikling og innovation (F & U) -projekter, der har modtaget et "Seal of Excellence" under Horisont 2020 eller Horisont Europa samt medfinansierede forsknings- og udviklingsprojekter eller Teaming-aktioner under Horisont 2020 eller Horisont Europa European Territorial Cooperation (ETC) -projekter, også kendt som Interreg.

Projektkategorier, der anses for at hjælpe den grønne og digitale overgang, er: Støtte til energieffektivitetsprojekter i bygninger; støtte til genopladning og tankning af infrastruktur til vejkøretøjer med lav emission støtte til faste bredbåndsnet, 4G- og 5G-mobilnetværk, visse transeuropæiske infrastrukturprojekter med digital forbindelse og visse bilag.

Ud over den udvidelse af anvendelsesområdet for GBER, der blev vedtaget i dag, har Kommissionen allerede iværksat en ny revision af GBER, der sigter mod at strømline statsstøttereglerne yderligere i lyset af Kommissionens prioriteter i forhold til den dobbelte overgang. Medlemsstater og interessenter høres med tiden om udkastet til den nye ændring.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending